Kestotyylihaaste – vanhoja suosikkeja vaatekaapista

Valittelin eilen Instagram Storyssani, miten kyllästynyt alan jo olla tässä vaiheessa vuotta kaikkiin samoihin talvivaatteisiin. Totesin, ettei asukuviinkaan meinaa oikein löytyä mitään inspiraatiota, kun tuntuu että esimerkiksi samat takit vilahtavat täällä asu toisensa jälkeen. Sitähän se arkipukeutuminen suurimmalla osalla meistä kuitenkin on, samojen elementtien yhdistelemistä. Sain myös muutamia viestejä Instagramissa, miten on vaan inspiroivaa nähdä samoja vaatteita eri tavoin yhdisteltynä, ja eräs seuraajistani mainitsikin pitävänsä Caritan blogin kestotyylihaasteesta. Muistin, että myös ystäväni Viena on toteuttanut haasteen, ja innostuin näiden paljon vanhoja lemppareita sisältävien asukuvien myötä tarttumaan tähän itsekin! Alunperin kestotyylihaasteen on laittanut kiertoon Tankki, joka kuvailee haastetta sivuillaan näin:

“Me tankkilaiset päätimme kääntää muotiin liittyvän uutuusajattelun päälaelleen. Entä jos muoti ei olisikaan aina uutta? Entä jos tyylikkäintä olisikin se, että päällä on mahdollisimman vanhoja ja pitkään kestäneitä vaatteita? Entä jos muotia olisikin vaatteen korkea käyttöikä eikä uutuus? Tältä pohjalta syntyi ajatus kestotyylistä. Aloimme pohtia päällä olevien vaatteidemme yhteenlaskettua ikää.”

Eikun laskemaan vaatteiden ikävuosia ja pisteitä!

Kestotyylihaaste

Tekoturkki4

Takki – Tiger of Sweden (3 vuotta).
Tämän tekoturkin ostin vuonna 2015 joulualennusmyynneistä Tampereen INCH” Storesta. Tekoturkki on tosi lämmin ja on ollut talvisin ahkerassa käytössä, joskin viime talvena käytin enemmän vaaleaa teddytakkiani. Tässä parin vuoden takaa postaus, jossa on koottuna useampia asuja tekoturkin kanssa.

Neule – Samsøe & Samsøe (3 vuotta).
Samaiselta ostoskerralta tekoturkin kanssa lähti mukaani myös tuo Samsøen merinovillainen pooloneule, joka on näkynyt vuosien varrella asukuvissani useasti – viimeksi esimerkiksi tässä syysasussa. Tällainen kevyt, skarppi neule on kyllä tosi monikäyttöinen ja tämä on säilynyt tosi hyvänä ahkerasta  käytöstä huolimatta.

Huivi – Balmuir (4 vuotta)
Musta Helsinki -huivi on varmasti yksiä ensimmäisiä Balmuirilta saamiani pr-lahjoja ja myös ehkä alll time suosikkihuivini merkiltä. Kashmir on materiaalina aivan ihana, sillä huivi lämmittää pakkasilla, mutta ei ole liian hiostava myöskään keväällä. Helsinki-huivi on myös lähes poikkeuksetta vuodenajasta riippumatta mukanani lennoilla lämmikkeenä. Tämä ei ole muuten mennyt miksikään, vaikka huivin kanssa on tosiaan nuhjattu vaikka missä.

Tekonahkahousut – Twist & Tango (1,5 vuotta)
Tekonahkahousut taas ovat viime talvelta, näitä olen hehkuttanut täällä blogissa jo monet kerrat. Ehdottomasti yhdet vaatekaappini luottojutuista! Housut ovat niinikään kestäneet käyttöä tosi hyvin, eikä tekonahassa näy mitään kulumaa.

Nilkkurit – Billi Bi (1,5 vuotta)
Nämä mokkanilkkurit ostin 2017 kesällä alennusmyynneistä. Muistan kuolanneeni näitä pitkään, mutta yli 200€:n hinta toppuutteli, kunnes lopulta löysin nämä 90€:lla. Vähän raffimmat nilkkurit ovat tosi kivat etenkin yksinkertaisten asujen kanssa, ja tykään hurjasti näistä myös kesäasuissa, esimerkiksi festarilookissa mekon kanssa. Poikaystäväni ei muuten ole kenkien suurin fani, vaan hän nimittää näitä The Rasmus -bootseiksi noiden metallisulkien takia :’D

Laukku – Gucci (2 vuotta)
Dionysus -laukun ostin viime syksynä, mutta käytettynä, jolloin tämän ikä on melkein kaksi vuotta. Laukku on kyllä yksi tämän hetken suosikeistani ja näkynyt täällä paljon syksystä lähtien!

Tekoturkki3 Tekoturkki2

Tulos: 15 pistettä – kestotyylitaituri

Pääsin juuri ja juuri kestotyylitaiturin pisteisiin! Ihan näin hyviä pisteitä en kyllä joka asusta saisi, mutta tässä sattui olemaan samassa monta vanhaa suosikkia. Sain kyllä jonkun asteista tyydytystä pisteitä laskiessani – tankkilaisten sanoin, mitä vanhempi sen parempi. Täytyy ehdottomasti toteuttaa tämä joskus toistekin, kestotyylihaaste on ihan huikea idea. Kannustan teitäkin tekemään laskelmia vaatteiden ikävuosien suhteen ja jos innostutte, niin haasteeseen voi osallistua myös Instagramissa #kestotyyli -hashtagia käyttäen :)

Photos: Mari / Edit by me

8 thoughts on “Kestotyylihaaste – vanhoja suosikkeja vaatekaapista

 1. Hei ihanaa kun toteutit tämän :) Mielestäni Kestotyylihaaste on aivan mahtava tapa saada meidät miettimään vaatteiden ja asusteiden käyttöikää – ja myös näyttämään hyvää esimerkkiä siitä, että aina ei todellakaan tarvitse olla mitään uutta päällä.

 2. Tosi kiva postaus! Kun seuraa blogeja, instagramia ym., tulee pakosti vastaan koko ajan uusia trendejä ja houkutuksia, mutta pitäisi pyrkiä itsekin mielummin inspiroitumaan niin, että voi käyttää vanhoja vaatteita uusilla tavoilla sen sijaan, että aina ostaa uutta.

  Blogisi on todella inspiroiva ja mahtavaa, että tällaisiakin aiheita nostetaan esiin, kiitos siitä! Olisi muuten mahtavaa kuulla suunnitelmista New Yorkin reissullenne jo kevään aikana, olen itse menossa sinne maaliskuun lopussa ja enemmän kuin mielelläni kuulisin vinkkejä :D

  1. Kiitos paljon Kata, huippua että tykkäsit! Kyllä sitä itsekin altistuu lähes päivittäin houkutuksille juuri blogeja ja Instagramia selatessa, täytyy vaan pyrkiä pitämään oma pää kylmänä ja inspiroitua nimenomaan useammin siitä mitä omasta kaapista jo löytyy.

   Ja hei New Yorkista olenkin suunnitellut kirjoittavani, joskin ehkä pikkuisen lähempänä reissua, niin voin pyytää samalla vinkkejä täältä lukijoilta. Niin siistiä päästä vihdoin New Yorkiin, kun olen vuosia haaveillut! 😍 Ja hei voit sitten laittaa mulle tipsejä matkan jälkeen, kun me lähdetään reissuun vasta huhtikuun lopulla 😉

 3. Tosi tyylikäs asu! :-) Muuten, tallennatko minne sun kuvat/blogikuvat? Eli mistä lisäät ne blogiin? Mietin jotain hyvää alustaa minne saada kuvia talteen, että onko niitä ilmaisia….

  1. Kiitos Maria :) Lataan kuvat Flickrin kautta tänne blogiin. Se on ilmainen muistaakseni tuhanteen kuvaan asti ☺️

 4. Olen opiskelujen ohella töissä yhdessä suuressa vaatekauppaketjussa, ja ollaanki työkavereiden kanssa usein puhuttu, että ikävää olla myymässä pikamuodin vaatteita halpaan hintaan. Tekee tavallaa töitä omaa moraaliaan vastaan.. :/ Mutta onneksi meilläkin on töissä paljon laadukkaitakin tuotteita ja hyvät mahdollisuudet kierrättämiseen.
  Ihanaa, että teit tämän postauksen. Juuri samojen vaatekappalaiden uudelleenyhditämiseen tarvitsen itsekin inspiraatiota.
  En nyt tiedä oliko tässä kommentissa taaskaan päätä tai häntää, halusin vain sanoa, että vähemmän tulee nykyään luettua blogeja missä on jokaisessa asupostauksessa uusia vaatteita ja ne näkyvät VAIN yksissä kuvissa ja sitten on jo taas uutta. Laatu korvaa määrän ja paremmat materiaalit kunniaan!

  1. Ymmärrän hyvin. Tavallaan sitä itsekin välillä potee huonoa omatuntoa, kun tämä ala on kuitenkin aika kulutuskeskeinen – samalla kuitenkin tykkään hirmuisesti kun pääsen jakamaan inspiraatiota muille. Ehkä sitä täytyy vaan yrittää säilyttää jonkinlainen balanssi ja juuri nostaa oheen myös tällaista kestävää tyyliä, kuten olen pyrkinyt tähänkin asti tekemään :)

   Ihana että tykkäsit ja kommentoit, kiitos Johanna! 💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *