Tasojen somistusta asetelmilla

Naurattaa miten fiilistelin ennen antiikkilipaston tuloa, kuinka odotan pääseväni somistamaan uutta tasoa. Usein käy kuitenkin niin, että sitten kun sitä sisustettavaa tasotilaa on, niin pää lyökin tyhjää. Mitä ihmettä tuohon nyt laittaisi. En ole erityisen hyvä asetelmien tekemisessä ja sellaisessa somistamisessa, mutta hiljalleen siinäkin oma silmä kehittyy. Tässä muutamia omia vinkkejäni esimerkiksi juuri lipaston päällisen tai ikkunalaudan somistamiseen! Ei toki mitään mullistavaa rakettitiedettä, mutta ehkä näistä voi olla jollekulle toiselle kaltaiselleni amatöörille jotain iloa.

Ikkunalaudat1

Kaksi ylintä kuvaa: Lainahöyhenissä -blogi / Hanna-Kaisa Hämäläinen (Trendi)

– Sisustukseen sopivat kirjat ja lehdet näyttävät hyvältä pinottuina. Jos kotoa ei löydy sopivia kirjoja pinottavaksi, niin hyödynnä vanhoja lehtiä. Kasasin esimerkiksi itse lipaston päälle vanhoja Trendin ja Ellen numeroita, jotka valkoinen selkäpuoli eteenpäin käännettynä näyttävät kivalta. Lisäksi meiltä löytyy muun muassa yksi upeiden kuvien täyttämä REVS -lehti, ruotsalaiseen sisustukseen keskittyvä My Residence -lehti ja pari numeroa Kinfolkeja.

– Kannattaa myös säästää somistusta ajatellen tyylikkäitä laatikoita, eikä suinkaan heittää niitä pois. Esimerkiksi olohuoneen ikkunalaudalla (kollaasin alin kuva) on kirjojen kanssa pinottuna myös Be & Liv:n maljakon mustavalkoinen laatikko. Myös esimerkiksi koruista olen säästänyt mustavalkosia pieniä rasioita, jotka näyttävät kivalta asetelmissa. Lisäksi monet tuoksukynttilät tulevat kauniissa bokseissa, jotka kannattaa säästää.

– Tavaroiden hajalleen sijoittamisen sijasta tee asetelmia, esimerkiksi juuri niiden kirja- tai lehtipinojen päälle. Näyttää harmonisemmalta, kun vaikka koko ikkunalaudan pinta ei ole tavaran peitossa, vaan ne on sijoitettu asetelmiksi. Myös korkeuserot tekevät asetelmista kiinnostavampia.

– Somista tuoreilla eukalyptuksen oksilla, harsokukilla tai pampaheinillä (saa ostettua monista kukkakaupoista). Eukalyptus ja harsokukka näyttävät hyvältä kuivahtaneinakin, joten niitä voi hyödyntää somistuksessa vielä pitkään! Vinkkinä, että myös hortensianoksat kuivuvat kauniisti.

– Yhdistele erilaisia elementtejä keskenään – uutta ja vanhaa sisustustavaraa sekä esimerkiksi pienempiä ja suurempia maljakoita keskenään. Meiltäkin löytyy tasoilta joitakin pieniä antiikkiesineitä, kuten kristallivaaseja ja apteekkipulloja, jotka tuovat sisustukseen ripauksen persoonallisuutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *