Rentoutumista auringon alla

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Meidän loma Espanjassa oli tosiaankin aivan ihana! Oli tosi kiva yhdistelmä olla ensin muutama päivä kaupungin vilskeessä ja sen jälkeen vielä viikko majoittuen villassa pienemmässä kylässä omassa rauhassa. Harvemmin tosin vietettiin pelkästään villallakaan kokonaista päivää, vaan joka päivä käytiin jossain ja ajettiin jonnekin lähikylään lounaalle tai illalliselle. Jokainen aamu muutamaa sadepäivää lukuun ottamatta aloitettiin aamukävelyllä ja käytiin usein samalla myös uimassa lähirannalla. Oli ihanaa nähdä auringonnousu ja olla liikkeellä kun muu kaupunki vasta heräili!

Loma oli siis sopivassa suhteessa aktiivista menoa ja totaalirentoutumista. Juuri rentoutuminen olikin loman tavoitteena – syyskuu oli aika rankka vauvan hulinoiden ja todella vähäisten yöunien myötä, joten ennen reissua olin ihan valtavan väsynyt. Silloin ei olisi tullut aamukävelyt kuuloonkaan, vaan nukuin aina pidempään ja mies heräsi vauvan kanssa aikaisin aamulla. Hulinat helpottivat juuri pari päivää ennen reissua ja huomasin jo heti alkulomasta muutamankin paremmin nukutun yön jälkeen, miten tunsin olevani taas itseni. Miten helpottavaa oli, kun päätä ei enää painanut sellainen totaalinen aivosumu eikä ollut ihan jyrän alle jäänyt heti aamusta. Hurjaa miten paljon uni vaikuttaa kaikkeen!

BookBeat1

Rentoutuminen oli siis todellakin tarpeeseen. Minulla oli yksi itsekäs haave lomalle – saada viettää hetki aurinkotuolissa, kuunnella äänikirjaa ja nauttia auringosta. Tästä haaveilin jo kesällä, mutta jotenkin se vaan jäi. Olen toki saanut paljon omaa aikaa, mutta juuri tällainen aurinkotuolihetki on jäänyt uupumaan. Kesällä vauva oli vielä niin pieni ja hän vaati paljon hytkyttelyä ja liikettä, eikä tosiaankaan nukkunut päiväunia sängyssä, joten tällaiset omat aurinkohetket esimerkiksi mökillä ollessa jäivät tyystin. Reissussa tämä haave kuitenkin toteutui ja ai että miten paljon nautin siitä! Oli parikin kertaa, kun vauva nukkui ihmeen hyvät päiväunet sängyssä ja saatiin sillä välin viettää päivää talon pihalla auringossa, mutta erityisesti jäi mieleen hetki, kun sain olla ihan täysin itsekseni. Mies lähti isänsä ja vauvan kanssa läheiseen luonnonpuistoon ulkoilemaan, anoppi teki etätöitä sisällä talossa ja minä sain keskittyä aurinkotuolissa kuulokkeissa soivaan äänikirjaan. Niin niin luksusta! Omaa aikaa arvostaa lapsensaannin jälkeen kyllä ihan eri tavalla – ehkä tällaisista hetkistä osaa sitten myös nauttia vielä tavallista enemmän.

BookBeat2 BookBeat4

Lomalla minulla oli kuuntelussa BookBeatista Hanna Tikanderin ja Wilma Ruohiston Selvin päin – Erään bilettäjän tarina ja olin odottanut kovasti pääseväni uppoutumaan tähän. Itse asiassa luin tätä jo koneessa, sillä olin tallentanut e-kirjan offlineen. Nyt olen ensimmäistä kertaa välillä myös lukenut kirjoja BookBeatin kautta, se on ollut kivaa vaihtelua! Enemmän tykkään kuitenkin kyllä kuunnella ja toki arjessa on myös enemmän sellaisia tilanteita, kun kuuntelu on helpompaa, kuten vaunulenkeillä käydessä, ruokaa laittaessa tai vaikka aamulla meikatessa. Joka tapauksessa on kiva, että BookBeatista löytyy molemmat vaihtoehdot. Kirjaan palatakseni, minulla on siitä nyt 70% kuunneltuna ja olen tykännyt tästä tosi paljon. Hannan tarina nuoruudesta, juhlimisesta, alkoholinkäytöstä ja mielenterveydestä on valtavan rehellinen ja se on avannut myös tosi hyvää keskustelua mediassa. Lämmin suositus tälle kirjalle, olen oikein ahminut tätä ja jatkanut kuuntelemista nyt kotona. Hannalla on myös tosi miellyttävä ääni kuunnella. Muita tällä hetkellä omalla listallani kuuntelua odottavia äänikirjoja ovat Operaatio Aavikkokettu (tätä jatko-osaa olen odottanut innolla!), Tulit luokseni kutsumatta (Ida Hanhiniemi suositeltua tätä juuri Instagramissa), Valo joka ei kadonnutkaan sekä Myönteinen ajattelu lasten kasvatuksessa. Hyvin laidasta laitaan kirjoja siis, mutta BookBeatilla onkin valtava valikoima ääni- ja E-kirjoja mistä valita.

BookBeat3

Minulla on jakaa teille jälleen etu BookBeatiin – tämän linkin kautta kaikki uudet käyttäjät pääsevät kokeilemaan BookBeat Basicia 45 päivän ajan ilmaiseksi. Sain reissussa appiukonkin innostumaan lataamaan ekaa kertaa BookBeatin ja aloittamaan äänikirjojen kuuntelun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *