Kuusi ihanaa suomalaista brändiä

Tätä postausta olen aloitellut kirjoittamaan jo viime kesänä, mutta jostain syystä se on jäänyt luonnosten uumeniin. Tällaisia keskeneräisiä postauksia löytyy kyllä WordPressistäni paljon, joten nyt on ainakin hyvää aikaa kaivella niitä sieltä esiin ja saada julkaistuksi asti. Tämä kotimaisten suosimieni pienyritysten postaus ei voisi olla yhtään ajankohtaisempi nyt, kun tulisi muistaa mahdollisuuksien mukaan tukea suomalaisia pienyrittäjiä. Tässä on listattuna kuusi ihanaa kotimaista brändiä, joista moni on teille varmasti jo tuttuja, mutta ehkä näiden joukosta löytyy jollekulle myös uusia tuttavuuksia!

Merkki1

KN Collection by Kati Niemi

Erityisesti hatuistaan tunnettu KN Collection on minulle tuttu jo vuosien takaa ja olen tavannut myös yrityksen ihanan omistajan Katin. Tämä viime kesänä saamani ihana olkihattu vilisikin kuvissani koko kesän! Täydellinen kesähattu, joka suojasi päätä muun muassa Italian auringon alla. KN Collection on perheyhtiö ja se valmistaa myös huiveja ja kauniita kori- sekä nahkalaukkuja, talvella taas olen ihastellut merkin muhkeita villapipoja. Etenkin hattua tai pipoa etsiessä suosittelenkin kääntymään KN Collectionin puoleen, verkkokauppa on toiminnassa Eerikinkadun liikkeen ollessa tällä hetkellä suljettu.

Halo1

hálo

Ihana lappilaistaustainen vaatebrändi hálo tuli minulle paremmin tutuksi viime vuonna, kun pääsin EU:n komission yhteistyön myötä tapaamaan brändin toista perustajaa Marta Valtovirtaa ja keskustelemaan hänen kanssaan yrittäjyydestä. Tuolloin liikkeessä upeiden vaatteiden keskellä pyöriessäni ja Martan inspiroivaa tarinaa kuunnellessani ajattelin itsekseni, miten hienoa olisi joskus hankkia vaatekaappiin jokin oma palanen háloa. Olinkin tosi otettu, kun Marta ilahdutti minua viime kesänä tällä upealla yhä mallistossa olevalla Neva -mekolla – tulen varmasti ihastelemaan tätä vaatekaapissani vielä vuosia eteenpäin. Hálolta löytyy muitakin upeita mekkoja, kauniita puseroita sekä muun muassa tyylikäs college, ja verkkokauppa toimittaa nyt ilmaiseksi kotiovelle!

Boots1

Vamsko

Mukaan myös tamperelaistaustainen perheyritys Vamsko, jolta löytyy esimerkiksi lenkkareita pienellä twistillä sekä laadukkaita nahkaisia kenkiä. Nämä kuvan viimevuotiset valkoiset bootsit, eli ne Storm Trooperit ;) on valmistettu Italiassa ja nämä ovat saaneet paljon käyttöä. Jos etsit näin kesää kohden esimerkiksi super mukavia nahkaisia espadrilloja (kuten nämä Espanjassa valmistetut) tai sandaaleja, niin tsekkaa Vamskon valikoimat.

Rumeur3

Rumeur Label (kuvat lainattu)

Nuoren suomalaisnaisen perustama Rumeur Label on tuttu eettisesti valmistetuista uimapuvuistaan ja bikineistään. Viime vuonna myyntiin tuli myös ihania kesävaatteita, kuten super kaunis printtimekko ja tuo pellavainen pusero. Uima-asuja ja vaatteita löytyy tällä hetkellä alepuolelta ja itse tilasinkin nyt jo viime kesänä himoitsemani bikinisetin Fig-sävyssä hellekelejä odottamaan. Rumeur Labelilla on muuten super inspiroivat tuotekuvat, ihastelen niitä aina Instagramissa!

Lempparit3

Malia Company

Nyt kun kotona tulee vietettyä entistä enemmän aikaa, tuovat kauniit ja hyväntuoksuiset tuoksukynttilät iloa. Kotimaisen Malia Companyn soijavahasta valmistetuista kynttilöistä olenkin kirjoittanut jo aiemmin, mutta tämä ihana brändi oli pakko ottaa mukaan tällekin listalle. Serenity on oma tuoksusuosikkini! Kynttilöitä voi tilata Malian omilta sivuilta tai esimerkiksi Nougatin nettikaupasta, jos on vaikka muita sisustustarpeita.

Merkki2

Gauhar Helsinki

Lifestylebrändi Gauhar Helsingin olen tiennyt nimeltä jo pitkään, mutta olen varsinaisesti löytänyt Gauharin vasta viime vuonna. Valikoimasta löytyy ihania pellavajuttuja, kauniita asusteita aina koruista laukkuihin ja hiusasusteisiin sekä kodin tuotteita oloasuista sisustustekstiileihin. Nykyään Gauharilla on myös vaatemallisto, jossa on esimerkiksi kauniita kesäisiä mekkoja. Tykkään itse erityisesti Gauharin koruista ja hiusasusteista, taannoisessa korupostauksessani näytinkin omia suosikkejani. Gauharilla on useita jälleenmyyjiä (esimerkiksi Tampereella INCH”), mutta myös oma kaunis liike Helsingin Punavuoressa. Liike on nyt viruksen vuoksi suljettu, mutta nettikauppa toimittaa tavalliseen tapaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *