Aikaa järjestelypuuhille

Kaupallinen yhteistyö: IKEA & Asennemedia

Jos jotain hyvää tässä kotoilussa on, niin ainakin nyt on aikaa käydä läpi kaappeja ja järjestellä tavaroita. Se on varsinainen työmaa, jota olen lykännyt ikuisuuden – minä kun en ole mikään järjestelmällisyyden perikuva, vaan päinvastoin. Keittiön kuivakaapit vaatisivat läpikäymistä, vaatehuone pitäisi raivata niin että sinne mahtuisi edes sisälle ja myös kaikenlaiset hujan hajan elävät paperit pitäisi organisoida. Saan kyllä tyydytystä siitä, että laatikot on organisoitu sekamelskan sijaan, mutta itse toimeen ryhtyminen tuntuu aina mahdottomuudelta. Toivoisin olevani ihminen, jolla olisi aina kaikki paperit ja tavarat järjestyksessä omilla oikeilla paikoillaan. Tässä samassa kampanjassa mukana olevat kollegani Anne ja Laura ovat molemmat sellaisia kodin järjestelyn kuningattaria, että voin vaan haaveilla olevani samanlainen. Onneksi kuitenkin on heidän kaltaisiaan ihmisiä, joista voi inspiroitua ja saada heidän ansiostaan itsekin pienen järjestelypuuskan!

Ikea1 Ikea5

Järjestely- ja karsimisurakka on edessä joka tapauksessa nyt muuton myötä, joten tämä on erinomainen aika käydä tuumasta toimeen. Paras apu järjestelyinnon aikaansaamiseen on hankkia erilaisia säilytyslaatikoita sitä varten ja IKEA:lla onkin monia tuotteita, joita meiltä on löytynyt jo entuudestaan. Kuten aiemmassa postauksessani kerroinkin, on IKEA:n tavoitteena käyttää vuoteen 2030 mennessä ainoastaan uusiutuvia ja kierrätysmateriaaleja. Viimeksi vinkkasin teille kasvikuiduista valmistetuista kori- ja bambutuotteista, kun taas tänään päätähtenä ovat kierrätetyistä PET -muovipulloista valmistetut järjestelyä helpottavat tuotteet säilytykseen. PET-muovista valmistetaan kyllä paljon muutakin, muun muassa ovia, kalusteita ja tekstiilejä – koko valikoimaan voit tutustua täällä. Tällaiset esimerkit kierrätysmuovin käytöstä ovat aina hyvä muistutus siitä, että miksi sitä muovia tosiaan kannattaa lajitella kotona!

Ikea4

Säilytysratkaisuihin palatakseni – aloitetaan näistä LACKISAR -sarjan säilytyslaukuista, jotka hankin vaatehuoneen kaaoksen helpottamiseen. Laura vilautti omassa postauksessaan hänen Monica-kaappiaan ja sellainen meiltäkin löytyy, mutta se onkin Monica-huone, sillä koko vaatehuone on totaalisen kaaoksessa. Ei toivoakaan, että kehtaisin kuvata sitä tänne, hahah! Unelmissani se olisi kuitenkin yhtä järjestelmällisesti organisoitu kuin Lauralla, mutta getting there.

Nämä LACKISAR -laukut ovat super keveitä ja sopivat hyvin esimerkiksi vaatteiden tai tekstiilien säilytykseen. Neutraalin sävyiset säilytyslaukut tekevät yleisilmeestä heti paljon harmonisemman! Tuon pienemmän täytin tyynynpäällisillä, talviviltillä ja harvemmin käytetyllä pellavapöytäliinalla, kun taas isompaan pistin ylimääräisiä tyynyjä ja ekstratäkin, joita meillä on vieraiden yöpymistä varten. Tällaisenaan, näin “yhtenä pakettina” niitä on huomattavasti helpompi esimerkiksi siirrellä vaatehuoneen ylimmille hyllyille, ja laukuissa on myös nuo kätevät kahvat. LACKISAR -sarja sopii lisäksi hyvin PAX-vaatekaappeihin, tai tuo matalampi vaikka sängyn alla pidettäväksi, jos tarvitsee lisää säilytystilaa.

Ikea3

Seuraavana elämää helpottavat super näppärät KUGGIS -laatikot, joita meillä onkin ollut jo ennestään. Lauran tavoin minäkin fanitan IKEA:n KUGGIS -laatikoita ja itse asiassa juuri hänen innoittamana olen tainnut joskus näitä ensimmäisen kerran ostaa. Kannelliset erikokoiset laatikot ovat todella näppäriä esimerkiksi vaatehuoneessa kenkien tai muiden asusteiden säilyttämiseen, elektroniikalle ja johdoille, kuivakaappiin tuomaan järjestystä ja myös asiakirjojen sekä muiden tärkeiden papereiden säilyttämiseen. Sekä Laura että Anne vinkkasivat omissa postauksissaan paljon erilaisia käyttövinkkejä KUGGIS -laatikoille.

Ikea2 Ikea10

Itse laitoin tähän pieneen kameratarvikkeita kuten laturin ja muita härpäkkeitä, jotka olivat sikinsokin tv-tason hyllyköllä. Samaa kokoa käytän myös keittiössä, muun muassa lääkelaatikkona sekä pienten kuivakaapin sisältöjen säilytykseen. Matala laatikko taas on erinomainen juuri papereiden ja kaikenlaisen pikkusälän säilytykseen – yhteen laitoin kaikkea tarraharjasta kuulokkeisiin, toiseen taas päivittäin tarvitsemani viikkokalenterin, muistikirjan, kirjanpidon tositteita ja veropapereita. Tämän isomman sijoitin vaatehuoneeseen kenkähyllylle, kätevää kun tämän päällekin voi vielä laittaa kenkiä, niin hyllytilan saa hyödynnettyä paremmin. KUGGIS -laatikoita pitää kyllä hankkia lisää!

Ikea7

Toinen ikilempparini on GODMORGON -sarja, josta olen postannutkin täällä joskus vuosia sitten. En itse asiassa tiennyt, että tämäkin suosikkisarjani on PET-muovista tehty! Tämä viiden osan GODMORGON -laatikko meillä on ollut ennestään kylpyhuoneessa, mutta nyt sain järjesteltyä näiden avulla myös tämän lipaston laatikon, jossa muutamat kosmetiikkajutut, hiusasusteet ja aurinkolasit ovat nyt sulassa sovussa. Voin kertoa, että ennen näitä lipasto oli täydessä kaaoksessa ja sieltä oli mahdotonta yrittää löytää etsimänsä! Yhdessä setissä on siis kaikkiaan viisi erikokoista kannellista laatikkoa ja näitä voi myös helposti pinota päällekkäin halutessaan. Näihin pienimpiin järjestelin kynsilakkoja, isoimpaan hajuvesiä ja muuta kosmetiikkaa sekä tuohon pitkulan malliseen hiusasusteita. Samasta sarjasta löytyy myös kätevä GODMORGON -lokerikko, joka on loistava esimerkiksi meikkien säilytykseen.

Ikea6 Ikea8

Ah, siitä tulee niin hyvä fiilis kun saa paikat edes hieman paremmin järjestykseen! Työmaata kyllä riittää vielä, siitä itse lähestyvästä muutosta puhumattakaan. Mutta kuten Laurakin sanoi, niin muuttokin hoituu helpommin, kun tavarat ovat valmiina laatikoissa, jotka voi vaan siirtää seuraavaan paikkaan. Toivottavasti saitte tästä jotain inspiraatiota kodin järjestelypuuhiin :)

2 thoughts on “Aikaa järjestelypuuhille

  1. Omalla to do-listallanikin on nyt kaikkien kaappien läpikäyminen ja kodin perusteellinen siivous. Aloittaminen vain tuntuu todella hankalalta :D No päivä kerrallaan ja muutama juttu päivässä. Hiljaa hyvä tulee. Meillä piti olla ystävän kanssa kirppis muutaman viikon päästä, joten kevätsiivous oli listalla muutenkin. Nyt on hyvin aikaa käydä kaikki läpi ja myydä ne sitten, kun uusi kirppispäivä varmistuu.
    Tsemppiä sinne! :)

    1. I know the feeling! Hyvä idea tuo, että tekee vähän kerrallaan muutaman jutun päivässä, niin ehkä se ei tunnu niin työläältä urakalta 😉

      Samoin sinne tsemppiä! 💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *