Milan Tips – Where to Eat?

Lupasin tehdä Milanosta tuttuun tyyliin pienen kahvila- ja ravintolaoppaan. Aluksi oli yllättävän vaikea löytää itse vinkkejä, mutta sopivasti juuri ennen reissuamme onnistuimme bongaamaan useitakin kivoja paikkoja Instagramista ja blogeista. Ja monia jäi vielä testaamattakin, mutta ehkä ensi kertaan! Tässä muutamia meidän hyviksi havaitsemia ravintoloita ja kahviloita, toivottavasti listauksesta on apua Milanoon matkaaville! :)

Milano kahvilavinkkejä Botega1

Aamupalaa / Breakfast

Botega Caffe Cacao (Corso Garibaldi, 12)
Kahvila oli selvästi paikallisten suosiossa ja tiskille oli jonoa lähes taukoamatta – osa nappasi kahvin kiireessä mukaansa ja osa taas jäi sisätiloihin tai terassille istuskelemaan. Viihtyisä kahvila söpöllä sisustuksella – tiskissä paljon perinteisiä leipomotuotteita kuten croissantteja mutta saatavilla myös jogurttiannoksia.

Ravintola2 Ravintola3 Ravintola4 Ravintola5

Macha Café (Viale Francesco Crispi, 15)
Japanilainen nimensämukaisesti machaan perustuva söpö kahvila, josta saa niin aamupalaa kuin lounastakin. Valitsimme kuitenkin listalta lähinnä niitä ei machaa sisältäviä juttuja haha – jogurtit, mehut ja toastit toimi kaikki! Huomioi kuitenkin, että tavallista kahvia ei täältä saa, joten varaudu kahvilakierrokseen muualla, kuten vaikkapa allaolevaan paikkaan!

Ravintola7 Ravintola6 Ravintola8

Fancytoast (Via Alessandro Volta)
Aamupala oli jo syöty Machassa, mutta ei voitu olla poikkeamatta lähellä sijaitsevassa Fancytoastissa – olihan sitä kahviakin saatava. Mielettömän upea sisustus ja toasteja mitä herkullisimpien täytteiden kera! Moni olisi houkuttanut, mutta valitsimme banaanitäytteisen.

+ Hyväksi vinkattuja myös da oTTo (Via Paolo Sarpi, 8) sekä Pavé Milano (Via Felice Casati, 27).

Ampizza

Lounaalle tai illalliselle / Lunch or Dinner

Pizza Am (Corso di Porta Romana, 83)
Bongattiin kehuttu pizzeria ensin Instagramista, minkä jälkeen myös Airbnb hostimme vinkkasi paikasta, se nimittäin sijaitsi sopivasti asuntomme lähettyvillä. Pizzeria näyttää ulkoa varsin vaatimattomalta kirkkaine valoineen ja värikkäine sisustuksineen, mutta ulkona norkoileva väkijoukko kertoo sen suosiosta. Jonottajille tarjoillaan skumppaa ja pizzamaistiaisia – vain Italiassa. Palvelun puolesta siis aivan mieletön paikka ja pizzakin oli taivaallista, iso suositus tälle!

10 Corso Como (Corso Como, 10)
Corso Comosta vinkkasinkin jo postauksessani täällä, mutta tiivistettynä käymisen arvoinen puutarhamainen ravintola, jonka yhteydessä myös putiikkeja ja taidetta.

Ravintola1

Nettare dei Santi (Via S. Calimero, 7)
Herttainen pieni sivukujalla sijaitseva ravintola myöskin Porta Romanan lähettyvillä. Tilasimme tarjoilijan suosituksesta Melanzanet, joka on perinteinen italialinen munakoisoruoka. En olisi voinut uskoa, että kaikessa yksinkertaisuudessaan munakoiso, tomaattikastike ja mozzarella voisivat maistua noin törkeän hyvältä. Herkullisen ruuan lisäksi palvelu oli kohdillaan – tilasimme lasilliset valkkaria ja meille iskettiin pöytään koko pullo, ei voinut siis valittaa, hehe.

Ravintola9

+ Don Lisander (Via Alessandro Manzoni, 12/A) – ruuasta en osaa sanoa, mutta ainakin paikka näyttää tuossa puhelimella ohikulkumatkalla napatussa kuvassa ihanalta sisäpihoineen ja valkoisine pöytineen. Lukija taas vinkkasi Naviglissa sijaitsevasta tunnelmallisesta ja modernia italialaista ruokaa tarjoavasta ravintolasta, jossa emme kuitenkaan ehtineet tällä reissulla käymään – Valà (Via Daniele Crespi 14).

Iceacream1 Icecream3

Gelatoa ja drinkkejä / Gelato and for drinks

Cioccolati Italiani (Via San Raffaele 6)
Tämä ketju tarjoaa italialaistenkin mielestä parasta gelatoa. Sijainteja on useita, mutta me kävimme testaamassa Duomon lähettyvillä olevan paikan. Gelato oli kehujen arvoista, ahh!

Aperol Terazza (Piazza del Duomo)
Tästä kerroinkin jo täällä, Duomolla käydessä kannattaa piipahtaa täällä drinkeillä – näkymät katedraalille ovat upeat ja auringonpaisteessa voisi viettää vaikka koko päivän. Varaudu jonottamaan terassille!

+ Ceresio 7 (Via Ceresio, 7) – tännekään emme harmi kyllä kerenneet, mutta jos pääsisin uudelleen Milanoon, kävisin ehdottomasti drinkeillä tällä kattoterassilla, josta löytyy myös infinity pool. Lisäksi meille vinkattiin tunnelmallisesta viinikellarista, josta saa myös aperitivoja – N’Ombra de Vin (Via S. Marco, 2).

5 thoughts on “Milan Tips – Where to Eat?

 1. Oi kuulostaa niin hyvältä! Ehkä mekin päädytään joskus Milanoon <3 täytyy laittaa sen reissujen to do -listalle. Tällaiset vinkkipostaukset ovat aina mielenkiintoisia!

  Hei asiasta ihan toiseen, millä kameralla kuvaat? Oon nyt pikkuhiljaa harkinnut uuden kameran ostoa ja olis kiva kuulla suosituksia. Tällä hetkellä itsellä käytössä siis Samsung NX1100 :)

  1. Hih, ehkäpä! Musta olisi ihana palata joskus Milanoon ja yhdistää siihen myös reissua muualle päin Italiaa :)

   Kuvaan Nikonin täysikennoisella D7500. Kokemusta löytyy myös Olympuksen PEN -minijärkkäreistä, joilla saa aikaan hyvää jälkeä mutta pikkuruinen kamera on helppo kantaa mukana :)

    1. Kiitos paljon!:) Itelläni tuo käytössä oleva samsung on kanssa semmonen minijärkkäri, jota suosin helposti mukana kannettavuuden vuoksi. Tosin sillä alkaa olla jo ikää sen verran, että uutta olisi tarkoitus katsella:) Mutta kiitos näistä, pitääkin tutustua näihin paremmin:)

 2. Onpa herkullisen näköisiä annoksia ja kauniita ravintoloita, kyllä tuolla varmasti kelpasi tankata! Tai no, nautiskella, tankkaaminen kuvastaa ehkä enemmän sitä arjessa tehtävää “äkkiä jotain ruokaa naamariin” -syömistä. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *