Viimeinen opiskelijavappu

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Social Wines

Aivan nurkan takana oleva vappu tuntuu tänä vuonna jotenkin aiempaa erityisemmältä ja on ilmassa juhlapäivästä huolimatta ripaus haikeuttakin. Viimeiset neljä vuotta vappu on ollut minulle yksi hauskimmista opiskelukavereiden kanssa vietetyistä juhlista sekä yliopiston lukuvuoden huipennus – hetki jolloin kaikki palaavat Vaasasta kotikonnuilleen viettämään kesää. Tämä vappu on kuitenkin siitä ikimuistoinen, että se tulee luultavasti jäämään viimeiseksi haalarientäyteiseksi opiskelijavapuksi.

Sangria7 Sangria2

Suurin osa meistä on palannut kotikaupunkeihinsa jo muutamia viikkoja sitten ja suunnittelimmekin vappua kaikki tahoillamme.  Tarkoituksena oli myös viettää ainakin osa illasta yhdessä, mutta isolla kirkolla riskinä on aina se, että porukka hajaantuu omille teilleen. Lopulta tulimmekin siihen päätökseen, että hitsi vie, otetaan nyt viimeistä kertaa ilo irti kaikki yhdessä Vaasassa! Viikonloppuna otetaan siis taas nokka kohti Pohjanmaata.

Vaasan vapussa on jotain maagista. Kirkkaanpunaisten haalarien täyttämässä Hovioikeudenrannassa paistaa (lähes) aina aurinko, musiikki raikaa ja opiskelijoilla ei ole huolen häivää kouluhommien loputtua. Tai jos deadlineja vielä on, ei niitä sillä hetkellä kuitenkaan muistella. Kaiken lisäksi on ollut vapauttavaa, kun ei ole tarvinnut stressata vapun kaltaisesta pakkojuhlasta ja pohtia mitä tekisi, kun paikka ja suunnitelmat ovat olleet aina selvillä. Haalarit jalkaan vaan ja menoksi.

Sangria3 Sangria4 Sangria9

Vappuun liittyy oleellisesti aina kuohuva, mutta jos piknikkoriin tai juhlapöytään kaipaa vaihtelua, ehdottaisin vaihtoehdoksi kesäistä sangriaa. Eikä tarvitse edes nähdä vaivaa ja sekoitella sangriaa omin pikkukätösin, sillä sitä löytyy Alkon hyllyltä valmiinakin. Värväsinkin Vienan ja Artun pienimuotoiseen sangriatastingiin viime perjantaina Asennemedian kuvauksissa. Kello oli hädintuskin vielä edes yli puolenpäivän, mutta nämä kaksi suostuivat testimaistajiksi mukisematta.

En ollut itse asiassa koskaan maistanut valmista sangriaa, joten olin pikkuisen skeptinen. Maisteltavana meillä oli Luis The Marineron Red Sangria, jonka hauskaan punavalkoraidalliseen pulloon kiinnittyy huomio väkisinkin. Esteettisyyden lisäksi myös maku yllätti meidät positiivisesti, pelkäämäni keinotekoisen sijaan sangriassa maistui ehta tavara. Vielä kun lisäsi laseihin appelsiinisiivut oltiin melkein kuin Espanjassa.

Sangria6 Sangria8 Sangria1

Nyt eikun valkolakki ja haalarit esiin, sangriat kylmään ja vappua odottamaan. Meidän vapusta tulee näillä näkymin kaksipäiväinen ja hiukan vanhaa jo jännittää, että miten sitä jaksaa, mutta pakkohan sitä on yrittää viimeisen opiskelijavapun kunniaksi.

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholia koskevia kommentteja ei julkaista.

9 thoughts on “Viimeinen opiskelijavappu

 1. Mitä opiskelet? :) Itsellänikin viimeinen haalarivappu ja fiilikset haikeat. Mutta nautitaan nyt ihan täysillä ystävien seurasta, ennen kuin kaikki viettävät kesän eripuolilla Suomea.

  1. Opiskelen kauppatieteitä, henkilöstöjohtaminen pääaineena :) Voi, samat fiilikset siis sielläkin! Nautitaan ehdottomasti, kiva saada vielä kerran kaikki opiskelukaverit koolle. Superia vappua jo etukäteen :)

 2. Oi että, ompa ihania fiiliskuvia :)! Meillä oli tarkoituksena poikaystävän kanssa pistää nokka kohti Tamperetta vappuna, mutta taidetaankin jäädä tänne Lappeenrantaan. Ehdottelin piknikkiä siman ja munkkien merkeissä ja jos sää suosii niin läheiselle rantakalliolle olis kiva mennä, ehkä illemmasta sitten vähän railakammin, hah ;D Ihanaa vappua sulle, viettäkää ikimuistonen viikonloppu :)!

  ps. mistä toi sun ihana pitsipaita on?

  1. Kiitos ihana! Hyvältä kuulostaa tuokin suunnitelma :) Vähän kauhistuttaa kun aatoksi on Vaasaan luvattu kunnon lumisadetta, että plan B sisätiloissa saattaa olla tarpeen :D Pitsipaita on H&M:ltä, ihan lemppari!

   Ihanaa vappua sullekin jo etukäteen :)

 3. Ihan mielenkiinnosta kyselen, käytätkö jotain toppia tuon paidan alla? Itselläni on nimittäin samainen paita, mutta pohdiskelen vain, onko sitä soveliasta käyttää ilman mitään alustoppia siten, että nuden väriset rintsikat näkyy läpi, jos tarkkaan tähystelee. Onpahan ongelmat, mutta olisi kiva kuulla, vilautteleeko muutkin tätä paitaa käyttäessä. :D

  1. Ihan annan mennä vaan nudenvärisillä rintsikoilla :D Toki jos lähempää tarkastelee niin ne näkyvät, mutta esimerkiksi näissäkään kuvissa eivät ainakaan omaan silmään pistä pahasti :)

 4. Ihania kuvia ja ihanat vappusuunnitelmat :) Itsekin olen Vaasasta ja vappusuunnitelmat ovat niin auki, kun perinteinen hoviskavappu ei taida tänävuonna onnistua (vaasaan on luvattu lauantaille, vapun pääpäivälle koko päiväksi räntäsadetta nyyh..) Toivottavasti jotain kivaa kuitenkin keksisi päänmenoksi ;)

  1. Kiitos Lotta! :) No sano muuta, Vaasaan luvattu vappusää näyttää aika masentavalta! Täytynee siis turvautua sisätiloihin, mutta hauskaa tulee kuitenkin varmasti ;) Superia vappua jo näin etukäteen!

   Ps. Editoin kommentistasi varuiksi alkoholia koskevan osion, kun lain mukaan niitä ei saa yhteistöissä julkaista, ettet ihmettele :)

 5. Korjaus äskeiseen viestiin.. ^^ siis sunnuntaille (vapun pääpäivälle) on luvattu sitä räntäsadetta :’D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *