Suunnittelua ja inspiroitumista keskellä kaupunkia

Kaupallinen yhteistyö: IKEA Suomi & Asennemedia

Kai te olette jo huomanneet, että Helsingin keskustasta löytyy nykyään tutut sinikeltaisina hehkuvat IKEA-värit? Nimittäin viime syksynä paraatipaikalle Mannerheimintielle avautui IKEA Suunnittelustudio. Olin tuolloin heti avajaisissa tutustumassa paikkaan ja vinkkasin siitä teille myös tuolloin Instagramissa, joten onpa kiva päästä tekemään tällä kertaa hieman syvemmin yhteistyötä tämän tiimoilta ja kertomaan teille lisää.

IKEA_Suunnittelustudio1 IKEA_Suunnittelustudio6

Jos IKEA Suunnittelustudion konsepti ei ole teille vielä tuttu, niin kyseessä on siis nimensä mukaisesti suunnittelun sekä inspiroitumisen paikka. Suunnittelustudio ei siis ole perinteinen tavaratalo, eikä täältä voi ostaa mitään mukaansa tai tulla herkuttelemaan lihapullilla, mutta voit tulla tänne ammattilaisten kanssa suunnittelemaan esimerkiksi unelmiesi keittiön tai vaikka eteisen tai makuuhuoneen säilytysratkaisuja. Toki IKEA Suunnittelustudioon saa tulla ihan kuka vaan myös pelkästään inspiroitumaan ja katselemaan vaikka ohikulkumatkalla – ovet ovat avoinna kaikille. Täällä voi tietysti myös tehdä tilauksen ja noutaa sitten valitsemastaan noutopisteestä. Ja mikään pikkuruinen studio tämä ei tosiaan ole, vaan tila on jopa 1000 neliötä. Inspiroiduttavaa siis riittää!

IKEA_Suunnittelustudio3 IKEA_Suunnittelustudio8

Otan teidät nyt pienelle virtuaaliselle esittelymatkalle Suunnittelustudioon ja jaan samalla muutamia omia suosikkejani täältä. Yläkerrasta löydätte keittiöiden näyttelytilan, täällä on esillä useita erilaisia keittiöitä ja totesinkin tuolla käydessäni, miten on kiva kun täältä löytyy jokaiselle varmasti jotakin. Näissä kuvissa ei siis suinkaan näy ihan kaikki, vaan keittiöitä on tosiaankin useita. Suosittelen tutustumaan keittiöiden erilaisiiin ratkaisuihin, kannattaa siis rohkeasti kurkkia laatikoiden ja kaappien sisälle. Esillä on keittiönäyttelyn lisäksi tietysti erilaisia ovimalleja, vetimiä, tasovaihtoehtoja sekä myös kodinkoneita.

IKEA_Suunnittelustudio5 IKEA_Suunnittelustudio4

Suosikkikeittiöni

Täältä löytyi monta ihanaa keittiötä, mutta jos pitää yksi suosikki valita, niin se on esillä heti näyteikkunassa – klassisen makuni mukaan ihastuin tähän kauniiseen harmaaseen keittiöön. Kultaiset yksityiskohdat puhuttelevat aina, joten pidin tämän keittiön vetimistä. Myös taso ihastutti, kaunis marmorikuviota muistuttava kvartsitaso. Yläkaapittomuus on iso trendi tällä hetkellä ja sellainen keittiö on tulossa myös meille, joten senkin puolesta tämä ihastutti. Tykkään kuitenkin ideasta laittaa tilaan avohyllyjä, joille voi asetella esimerkiksi kauneimpia astioita tai katseenkestäviä lasipurkkeja (joita IKEA-valikoimasta tietysti löytyy, kurkatkaa vaikka viime postaukseni keittiön järjestelyistä).

IKEA_Suunnittelustudio7 IKEA_Suunnittelustudio9 IKEA_Suunnittelustudio10

Kätevimmät ratkaisut

Käytännöllisyys sekä visuaalisuus on otettu huomioon monissa erilaisissa ratkaisuissa ja tässä pari omaa suosikkiani. Tykkään tosi paljon näistä “piilolaatikoista”, jotka ovat isomman oven takana. Näin keittiön yleisilme säilyy rauhallisena, mutta keittiöstä löytyy silti kapeampia laatikoita esimerkiksi aterimille. Myös nuo läpinäkyvät MAXIMERA -tilanjakajat ovat näppäriä, kun tavarat pysyvät laatikon sisällä järjestyksessä.

Lisäksi kiinnitin huomiota kierrätysratkaisuihin, jotka ovat varmasti monien meidän kodeissa nykyään suuressa roolissa (tai ainakin pitäisi olla). HÅLLBAR -säiliöt tekevät kierrättämisestä selkeää ja helppoa, pidin erityisesti tuosta värikoodausjärjestelmästä. IKEA-valikoimasta löytyy kyllä muitakin mainioita kierrätysratkaisuja, olen itse miettinyt meille kodinhoitohuoneeseen myös SORTERA -säiliöitä.

IKEA_Suunnittelustudio12 IKEA_Suunnittelustudio11 IKEA_Suunnittelustudio13

Suosikkimateriaalini

IKEA Suunnittelustudiossa on tosiaan esillä monia erilaisia materiaalivaihtoehtoja. Uutuuksien joukosta löytyi monta kaunista tasoa ja ovimallia, kuten keraaminen SKARARP -taso sekä tummat puiset SINARP -ovet. Instagram Storyjeni puolelta näette myös uudet FRÖJERED- bambuovet, hienoa kun uusiutuvaa bambua hyödynnetään myös keittiömateriaalien puolella!

IKEA_Suunnittelustudio2

Yläkerran perältä löytyy itse suunnittelupuoli, jossa pääsee suunnittelemaan haluamiansa ratkaisuja yhdessä IKEA-ammattilaisen kanssa. IKEA-suunnittelija istuu pöydän toisella puolella ja asiakas toisella, josta hän näkee suoraan ruudulta mitä suunnittelija tekee. Suunnitteluun kannattaa tosiaan varata aika, toki voi käydä tuurikin että olisi suunnittelija vapaana, mutta varminta on kuitenkin tehdä varaus etukäteen. Luin kollegani Lauran postauksesta, miten hän hörppi rauhassa kahvia suunnittelijan tehdessä hänelle vaatehuonetta ja se kuulosti sen verran stressittömältä, että saatan löytää myös itseni täältä suunnittelemasta. Meidän vaatehuone nimittäin kaipaisi vähän fiksausta käytännöllisemmäksi, joten ehkä täytyy jossain vaiheessa ottaa se projektiksi ja varata tänne aika suunnitteluun!

IKEA_Suunnittelustudio16 IKEA_Suunnittelustudio14 IKEA_Suunnittelustudio15

Kun rullataan liukuportaat alas, löytyy täältä vielä lisää suunnittelupisteitä sekä vaatesäilytysratkaisuja ja patjastudio. Itse asiassa tänne on tuotu asiakkaiden toiveesta myös muutamia kylpyhuoneen ovimalleja. Tännekin on tehty muutamia esimerkkihuoneita, itse ihastuin tässä makuuhuoneessa tuohon tummanvihreään samettiseen TUFJORD -sängynrunkoon. Miten ihanan ylellinen fiilis!

IKEA_Suunnittelustudio17

Viimeisenä vielä suosikkilauseeni – kaikkea ei tosiaankaan tarvitse tehdä itse. Ihanaa kun täällä voi ulkoistaa suunnittelun ammattilaiselle ja keskittyä ottamaan itse rennosti! Ja kaiken kaikkiaan tämä IKEA Suunnittelustudio on kyllä mainio konsepti – hienoa kun IKEA on tuotu lähelle myös keskustassa asuvia ja miten täällä voi kaikessa rauhassa keskittyä suunnitteluun ilman tavaratalon hälinää ympärillä. Mikäli ette ole vielä käyneet Suunnittelustudiossa, niin käykää ihmeessä täällä inspiroitumassa ja tutustumassa konseptiin. IKEA Suunnittelustudio löytyy keskeltä kaupunkia, osoitteesta Mannerheimintie 4 :)

2 thoughts on “Suunnittelua ja inspiroitumista keskellä kaupunkia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *