Messinkiset ovenkahvat

Palataan vielä vähän remppatunnelmiin ja ovenkahva -asiaan, jota olenkin jo sivunnut aiemmin. Halusimme ehdottomasti vaihtaa väliovien sekä kaappien kromiset kahvat messinkisiin, sillä ne sopisivat niin saumalistoihin kuin muutenkin sisustuksen yksityiskohtiin. Asunnon vanhat ovet ovat tosi kauniit ja messinkiset kahvat olisivat vielä piste iin päälle. Aluksi oli kuitenkin vaikeuksia löytää sopuhintaisia kahvoja ja kyselinkin Instagramissa vinkkejä, parasta kun teidän puoleen voi aina kääntyä asiassa kuin asiassa! Moni suositteli Helakauppaa ja Domus Classicaa, joissa molemmissa oli kyllä upeita kahvoja, mutta myös hinnat olivat varsin korkeat. Meillä kun oli tarvetta kaikkiaan seitsemälle ovenkahvaparille, olisi esimerkiksi 50 €:n kappalehinta (joka oli sekin halvimmasta päästä, monet olivat vieläkin kalliimpia) tullut lopulta hurjan kalliiksi.

Messinkiset_ovenkahvat2 Messinkiset_ovenkahvat3

Yksi seuraaja kuitenkin vinkkasi Beslagsbodenin kahvoista, joita löytyy ainakin Bauhausista. Ja sieltähän sitten tärppäsikin, joten iso kiitos sinulle, joka tästä vinkkasit! Löysimme tosi kauniit, sirot mutta kuitenkin käteen tukevat ja valtavan hyvin talon henkeen sopivat kahvat, jotka maksoivat ainoastaan 17€ / pari. Nämä on kiillotettua messinkiä, joten näiden ei tietääkseni pitäisi myöskään patinoitua ajan myötä. Malli on tarkemmin ottaen tämä, mikäli joku siellä etsii messinkisiä ovenkahvoja edullisesti.

Tykkään tosi paljon tuosta kahvan sirosta, aaltomaisesta muodosta! Nämä olivat kertakaikkiaan aivan täyskymppi -löytö. Kahvojen vaihtaminen teki kyllä yleisilmeelle ihan valtavan paljon, samoin kuin ovien kunnostaminen ylipäätään. Ovet olivat paikoin maalipinnaltaan kuluneet ja laikukkaat, joten maalasimme näihin uuden pinnan ja vaihdoimme myös sävyn puhtaamman valkoiseksi listavalkoisen sijaan. Sävy on Tikkurilan Paperi, sama kuin listoissa ja tuossa käytävässä myös seinässä. Käytävään, jossa ovia on useita, tuli jotenkin tosi arvokas tunnelma!

Messinkiset_ovenkahvat1 Messinkiset-ovenkahvat_4

Olemme niiin tyytyväisiä lopputulokseen!

4 thoughts on “Messinkiset ovenkahvat

  1. hei!

    super kauniit ovet! kannatti kunnostaa!! kiinnostaa, mikä maalisävy tuossa makuuhuoneen(oletan) seinässä? itselläni on tikkurilan batisti ja näyttää hieman samalta=)

    Jenni

    1. Hei Jenni, kiitos paljon 😍 Makuuhuoneessa on Cover Storyn aivan ihana PABLO -sävy, vähän samaa henkeä kyllä kuin Batistissa mutta ehkä vähän lämpimämpi ☺️ Se tuo tosi kivasti sellaista rauhoittavaa tunnelmaa makuuhuoneeseen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *