Harmistunut, mutta huojentunut fiilis

Viimeisen kuukauden ajan olemme lähes päivittäin pohtineet, mitä tekisimme häiden kanssa. Vielä maaliskuussa olimme koronasta huolimatta suhteellisen toiveikkaita ja lähetimme hääkutsut eteenpäin ajatellen, että kyllähän tilanne olisi varmasti rauhoittunut elokuuhun mennessä. Viikkojen edetessä alkoi kuitenkin nousta huoli siitä, voisiko häitä viettää turvallisin mielin vielä loppukesälläkään. Kirjoittelinkin pohdintaa aiheesta kuukauden takaisessa postauksessani. Ajatus turvaväleistä ja toisen aallon riskistä sekä ennen kaikkea pelko siitä, että joku läheisistä sairastuisi vakavasti juhlien takia, saivat meidät lopulta tekemään päätöksen siirtää häät ensi vuoteen. Ja nyt olo on enemmänkin helpottunut ja huojentunut, kun päätös on vihdoin tehty ja se tuntuu oikealta.

Toki on tälle pienet itkutkin aiemmin tirautettu ja meitä molempia harmittaa valtavasti, ettei häitä päästäkään vielä tänä vuonna viettämään ja että naimisiinmeno saa vielä odottaa. Sadan hengen häiden pitäminen tänä kesänä olisi kuitenkin tuntunut meistä liian suurelta riskiltä, jota emme halua ottaa kaikkia lähipiirin riskiryhmäläisiäkin ajatellen. Mielummin vietämme häitä kaikkien läheistemme kanssa ensi kesänä, jolloin toivottavasti tilanne olisi jo parempi. Vieraiden ei tarvitse miettiä, uskaltavatko osallistua isoon hääjuhlaan, eikä toisaalta meidän tarvitse tärkeänä ja ihanana päivänä stressata kenenkään terveydestä ja turvallisuudesta. Eihän sitä tietysti kukaan tiedä, onko vuoden päästäkin sama tilanne, mutta täytyy pitää toivoa yllä! Eikä sekään ole sanottua, etteikö tilanne voisi elokuuhun mennessä rauhoittua, mutta meistä tuntui helpottavalta tehdä päätös nyt, ettei tarvitse koko kesää jahkailla. Juuri tämä epätietoisuus ja -varmuus olisivat varjostaneet liikaa ihanaa suunnitteluaikaa, josta haluaisi kuitenkin nauttia täysin rinnoin.

Häät2

Alunperin olimme aiemmin keväällä varanneet varapäivän elokuulle 2021, kunnes rupesimme miettimään, että alkukesän häät voisivatkin olla aika kiva idea. Ei tarvitsisi odottaa ihan niin pitkään, ja onhan tässä vuodenajassa oma maaginen fiiliksensä, kun ulkona on niin vehreää, kaunista ja valoisaa pitkän talven jälkeen. Tasan vuoden päästä, 29.5.2021, juhlitaankin sitten meidän häitä <3 Alun harmistuksen jälkeen olemme jo alkaneet kunnolla fiilistelemään asiaa ja olemme monesti todenneet toisillemme kukkivaa luontoa ja valoisia iltoja ihastellessamme, että tämä on aika ihana ajankohta häille. Nyt kaikki käytännön järjestelyt juhlatiloineen ja kirkkoineen on tehty ja varattu ensi vuotta varten, joten voidaan keskittyä odottamaan innolla <3

PS. Kuvan mekko on syksyisiltä pukusovituksilta, kun käytiin kaasojen kanssa etsimässä hääpukua. Tämä ei siis luonnollisestikaan ole the one! Oikean mekon hain juuri tällä viikolla ja sen viimeisten fiksausten kanssa jatketaan sitten ensi keväänä :)

18 thoughts on “Harmistunut, mutta huojentunut fiilis

 1. Elokuu on tosi suosittu ajankohta häille joten siinäkin mielessä kevät on mielestäni paljon kivempi aika ja tosiaan kuten sanoit, keväässä on ihana fiiliksensä kun kaikki on vasta edessä ja voitte nauttia koko kesästä tuoreena avioparina ☺️ mielestäni hyvä ja oikea päätös! Ihanaa kesää teille ☺️

  1. Joo ehdottomasti! Ihana ajatus, että sitten on koko kesä edessä avioparina ja saa nauttia siitä ajasta 😍 Tälle kesälle elokuu valikoitui sen takia, että ystävän häät olisivat olleet kesäkuussa (ensimmäinen kaveriporukastamme), enkä halunnut etuilla, hehe. Ensi vuodelle toukokuu on kuitenkin ihan täydellinen ajankohta! Kiitos paljon ja samoin sinulle ihanaa kesää 💗

 2. Uskon, että teitte oikean päätöksen niin saatte sitten toivottavasti turvallisin mielin juhlia häitä! 💕 Meidän häät oli viime elokuussa ja täytyy näin jälkikäteen todeta, että olisin kyllä mielummin juhlinut myös loppu keväästä/alkukesästä. Itse hääpäivä oli aivan ihana ja täydellinen, mutta viimeisiin viikkoihin ennen häitä tulee yllättävän paljon järjesteltävää ja organisoitavaa. Tähän päälle kaikki kesän muut menot ja työt niin häiden jälkeen alkanut loma tuli erittäin tarpeeseen 😅 Koin itse asiassa kesän aika stressaavaksi hääpäivää lukuun ottamatta. En jotenkin ajatellut tätä lainkaan silloin kun päivää suunnittelimme. Kevään häiden jälkeen saa sitten täysillä nauttia kesästä! Innolla odotan tulevia hääpostauksia 💕 hyvää kesää ☀️

  1. Tuntuu kyllä ehdottomasti oikealta päätökseltä 💗 Voin kyllä kuvitella, mekin mietimme että ihana kun ei tarvitse juuri sitä koko kesää järkkäillä ja odottaa, vaan voi nauttia kesästä sitten tuoreena avioparina. Tuo toukokuu tuntuu siis ihan täydelliseltä ajankohdalta ensi kesälle 😍 Kiitos paljon ja oikein ihanaa kesää teillekin!

 3. Moi, täällä myös yksi 29.5.2021 -päivän morsian! :) Myös meillä häitä piti juhlia jo tämän vuoden puolella, itse asiassa viime lauantaina 23.5., mutta itse teimme jo pari kuukautta takaperin sen päätöksen, että siirretään häät suosiolla ensi vuoteen ja toivotaan, että tilanne olisi siinä vaiheessa rauhoittunut. Mietittii ihan samoja asioita kuin tekin – vaikka vielä tällä hetkellä päällä olevaa 10 hengen kokoontumisrajoitusta ei olisikaan ollut viime viikonloppuna päällä, olisi todennäköisesti suurin osa sukulaisista jättänyt tulematta juhliin riskiryhmäläisyydestä johtuen, ja itselleni on hyvin tärkeää, että pääsen juhlimaan häitä myös perheeni kanssa eikä pelkästään ystävien. Tää vuodenaika on musta kyllä aivan ihana häiden ja muidenkin juhlien järjestämiselle – koko kesä on vielä edessä ja ihmisillä iloinen kesäfiilis aluillaan, ulkona niin vihreää ja valoisaa! Ihanaa, että pitkässä juhlaillassa valoa riittää vielä lähemmäs puoltayötä :) Ihanaa loppusuunnittelua, nyt on ainakin aikaa mietiskellä yksityiskohtia oikein kunnolla! :)

  1. Moikka Milla! Hauskaa miten monta saman päivän morsianta täältä ja Instagramista on löytynyt, ilmeisen suosittu päivä 😍 Ihan samoilla linjoilla, meillekin oli tärkeää että myös kutsutut sukulaiset pääsevät osallistumaan ja omat vanhempanikin ovat riskiryhmää, joten se eritoten painoi vaakakupissa paljon. Tämä vuodenaika on kyllä ihan mieletön, juuri kun kaikilla on odottava ja iloinen fiilis kesän alkaessa ja ulkona on niin mielettömän kaunista! Ehkä tämän siis pitikin mennä juuri näin 🥰

   Samoin teille ihanaa suunnitteluaikaa, voidaan sitten yhdessä fiilistellä täällä ensi keväänä!

 4. Harmi tietysti, että jouduitte häät siirtämään, tosi tylsä juttu. Lohdutan kuitenkin, että häät toukokuussa on mahtava juttu 😃 Meidän häitä juhlittiin 26.5.18 ja sää oli täydellinen, luonto kirkkaan vihreä ja koko kesä edessä nauttia muiden häistä avioparina. Ei tosiaan tarvitse viettää kesää odottaen omaa tärkeää päivää. Toivotan jo näin etukäteen ihania toukokuisia häitä teille! ❤️

  1. Kuulostaa ihanalta! Toukokuu tuntuu tosiaan nyt ihan täydelliseltä ajankohdalta häille ja olemme tosi innoissaan tästä vuodenajasta, joten ehkä tämän pitikin mennä juuri näin 😍 Kiitos paljon kivasta kommentistasi 💗

 5. Toukokuu kuulostaa ihanalta ajankohdalta häihin 🙂 Uskon, että teitte oikein hyvän päätöksen ja ensi keväänä on mitä mainioin aika juhlia 🙂🌷

  1. Näin mekin uskomme, että oli ehdottomasti oikea päätös ☺️ Ja toukokuu on tosiaan ihan täydellinen ajankohta häille!

 6. Moikka Jonna!
  Oon sun blogin pitkäaikainen lukija ja haluankin ensiksi kiittää mielenkiintoisesta ja todella inspiroivasta blogistasi. Vaikutat positiiviselta ja ihanalta ihmiseltä😊
  Ollaan saman ikäisiä ja samankaltaisessa elämäntilanteessa, olen monesti voinut samaistua sinun postauksiisi mutta nyt täytyy sanoa, että tämä hääpostaus olisi voinut olla suoraan kuin itseni kirjoittama. Meillä oli nimittäin tulevan mieheni kanssa samanlaiset suunnitelmat, elokuun alussa piti olla lähes sadan henkilön häät mutta samoista syistä kuin te, juuri viime viikolla teimme päätöksen siirtää häät ensi vuoteen. Ja mikä sattuma, että meidän hääpäivä tulee olemaan sama kuin teidän, 29.5.2021! Vaikka tilanne on ikävä ja tietenkin harmitti kovasti, niin nyt olemme innoissamme tulevista alkukesän häistä, kun luonto on kaunis ja vihreä ja juuri tuo, ettei tarvitse enää ensi kesää järjestellä häitä vaan pääsee viettämään sitten jo kesää avioparina😊 se myös helpotti kun kaikille samoille palveluntarjoajille kävi tuo uusi päivä. Odotankin innolla tulevaa hääfiilistelyä ja postauksia!

  Aurinkoista kesää! ☀️

  1. Moikka Sara! Ihana kun kommentoit ja kiitos että olet pysynyt menossa mukana lukijana jo pitkään 😍 Merkkaa mulle tosi paljon!

   Voin kyllä niin samaistua koko kommenttiisi! Vaikka tosiaan harmitti siirtää, niin nyt mekin olemme super innoissamme juuri tästä ajankohdasta kun nyt ulkona on niin mahdottoman kaunista. Ja tosiaan ihana sitten päästä ensi vuonna viettämään kesää avioparina ja nauttia siitä ajasta häiden järjestelypuuhien sijaan 💗 Onkin siis tullut sellainen ajatus, että ehkä tämän piti mennä juuri näin ja toukokuu 2021 on täydellinen ajankohta.

   Hauskaa miten monta saman päivän morsianta seuraajieni joukosta löytyy, joten kiva kun voidaan sitten yhdessä fiilistellä täällä ensi keväänä 😍

 7. Voihan harmi…😞Mutta uskon, että päätös on oikea kaikkien kannalta. Ei voi kuvitellakaan millaista mietteitä olette käyneet läpi. Onhan häät yksi elämän tärkeimmistä päivistä ja haluaa, että kaikki rakkaat ja tärkeät ihmiset ovat paikalla. Itse olisin varmaan jäänyt tuleen makaan, enkä osannut tehdä oikeaa päätöstä.🙊
  Keväthäät haluaisin itsekin! Juurikin luonnon vehreys kiehtoo minua eniten. Ja se, ettei kaveripariskunnilla (tai sukulaisilla) mene koko kesä- ja heinäkuu häissä.😅
  Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta❣😍

  1. Tuntuu kyllä ehdottomasti oikealta päätökseltä ja nyt harmistus on tosiaan jo kääntynyt enemmän huojennukseksi ja innoksi ensi kevättä miettiessä 💗 Toukokuu on tosiaan ihan täydellinen aika häille, ulkona on niin uskomattoman kaunista 😍

   Ihanaa alkanutta viikkoa, Johanna!

 8. Teitte varmasti oikean päätöksen, niin ei tarvitse stressailla koronan takia. Ja hei, vuosi menee lopulta todella nopeasti, joten ihan pianhan olette vihittävänä! :) Toukokuun loppu on kyllä ihanaa aikaa, naimisiinmenoonkin.

 9. Onpa hyvä että saitte päätöksen tehtyä, niin voi olla nyt enemmän rauhallisin mielin :) samoja kokemuksia täällä kuin muillakin, meillä oli häät viime elokuussa, ja tuntuu etten muista mitään viime kesältä, koska koko kesän vain odotti ja järjesteli niitä häitä ja kaikki muu jäi hääsuunnittelun varjoon. Saatteko muuten nyt mieluisamman kellonajan vihkimiselle? Entä lähetätteköhän uusia kutsuja? Odotan innolla että vuoden päästä päästään näkemään millaisen puvun olet löytänyt ❤️

  1. No niinpä, kyllä helpotti kaiken sen jahkailun jälkeen! En jotenkin edes osannut ajatella aiemmin elokuuta hääajankohtana tuolta kantilta, joten ehkä tämän sitten pitikin mennä juuri näin – toukokuu tuntuu täydelliseltä ajalta häille 😍 Joo saatiin juuri viime viikon lopulla tieto jaetusta vihkiajasta ja saatiin sama kirkko klo 13, huh! Jännitti kun hääpareja on ensi kesänä niin paljon, että saadaanko taas joku tylsä klo 12 aika, mutta nyt onneksi tunti lisäaikaa 🙈 En usko että lähetetään uusia kutsuja, niiden painattamiseen ja ihan jo postimerkkeihin menee kuitenkin suht paljon rahaa, että tuntuisi turhalta lähettää uudet. Ehkä mennään siis sähköisellä versiolla tällä kertaa, kun fyysiset kutsut on jo kertaalleen lähetetty vaikka väärälle vuodelle olivatkin 🙈

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *