Häät tulevana kesänä – siirtääkö vai ei?

Voihan korona ja häävuosi 2020. Vielä maaliskuun puolella kirjoitin täällä, miten katselemme rauhassa tilannetta häiden osalta ja toivomme, että elokuisia häitämme ei tarvitsisi siirtää. Lähetimme toiveikkaana hääkutsut ja jatkoimme suunnittelua tavalliseen tapaan. Selvitimme kuitenkin varalta hääpaikan peruutuspoliitikkaa ja saimme kuulla, että häät saisi tässä poikkeustilanteessa peruuttaa / siirtää kahden viikon varoitusajalla. Ei siis mitään hätää, vaan voisimme rauhassa odotella kesään ja seurata tilanteen kehittymistä. Viikkojen edetessä toiveikkuus on kuitenkin hiljalleen vaihtunut realistisuuteen – voisiko mitenkään olla mahdollista juhlia häitä turvallisin mielin tänä kesänä? Meidän häiden siirtyminen on tietysti pieni murhe kaiken tämän keskellä, mutta olen kuitenkin saanut toiveita kirjoittaa aiheesta, joten nyt tänne vaaleanpunaisten hempeiden hääjuttujen sekaan siis yksi hieman toisenlainen hääpostaus.

Tilanne on nyt siis se, että olemme tehneet alustavan varauksen samaan hääjuhlapaikkaan varmuuden vuoksi myös ensi vuoden elokuulle. Vuosi sitten toukokuussa juhlapaikkoja etsiessämme oli todella vaikeaa löytää vapaata lauantaipäivää vuoden päähän kesälle, joten ennakoimme ja teimme varauksen jo nyt. Ensi kesälle kun voi olla tavallista enemmän ruuhkaa, kun tältä vuodelta siirtäneiden lisäksi on tietysti muutkin ensi kesän hääparit. Nyt saimme siis ainakin mielenrauhan sen suhteen, että ensi kesä kyllä onnistuisi juhlapaikan osalta. Seurailemme kuitenkin tilannetta vielä ainakin toukokuun, kunnes luultavasti teemme päätöksen häiden siirtämisestä. Peruutusehdot toki antaisivat myöden odottaa vielä pidemmälle, mutta emme toisaalta myöskään halua koko kesää jahkailla, pidetäänkö ne häät vai ei. Olisi kivempi fiilistellä häitä hyvillä mielin ja nauttia ihanasta suunnitteluajasta sen sijaan, että täytyy stressata mahdollista peruutusta koko kesä. Vaikka koronavirus näyttäisikin nyt hieman laantumisen merkkejä, on tilanne yhä vakava, ja tautihuippu voi ennusteiden mukaan olla vasta syksyllä.

HäätKuva: @brides

Isot tapahtumat on peruutettu heinäkuulle saakka, mutta elokuun kohtalo on vielä avoinna. Vaikka rajoituksia alettaisiinkin purkaa ja isommalla porukalla kokoontuminen sallittaisiin, on silti mahdotonta sanoa, voisiko elokuussa olla vielä turvallista pitää 100:n hengen juhlia. Yksi suurimmista huolistamme tietysti on myös se, että virus leviäisi häissä vieraiden keskuudessa. Emme myöskään haluaisi, että yksikään vieraista joutuisi jättämään tulematta häihin sen vuoksi, että pelkää viruksen tarttumista, tai että ahdistus varjostaisi ihanaa päivää. Haluamme meidän elämän tärkeimmän päivän olevan täynnä rakkautta, halauksia, iloa ja huolettomuutta <3

Katsotaan nyt siis, miten käy. Olemme tietysti tosi surullisia, mikäli häät joudutaan siirtämään ensi vuoteen, mutta toisaalta on turha surkutella kun niin moni muukin on samassa tilanteessa. Terveys ennen kaikkea, joten jos siirtäminen on turvallisin ratkaisu, niin sitten ei auta muu. Päästään me naimisiin ensi vuonnakin <3 Pidän teidät täällä ajan tasalla! Mikä fiilis teillä muilla tämän vuoden morsioilla, oletteko jo peruneet / siirtäneet häät ensi vuoteen?

29 thoughts on “Häät tulevana kesänä – siirtääkö vai ei?

 1. Meillä on sama päivä kuin teillä ja kieltämättä ahdistaa.. Vaikka meidänkin juhlapaikan saa perua vielä kahta viikkoa ennen, en silti haluaisi tehdä sitä kaikille meidän palveluntarjoajille siltä kulmalta, mikäli joku muu kokeekin turvalliseksi ja haluaa pitää juhlat. Jos perumme nyt, todennäkösesti he saisivat uusia töitä tilalle, mutta jos perumme vasta kahta viikkoa ennen, tilanne ei välttämättä ole sama. Mikäli siis elokuussa saa järjestää juhlia. Ja vaikka saisikin, en tiedä uskalletaanko. Toivotaan silti parasta vaikka usko onkin koetuksella <3

  1. Erittäin hyvä pointti! Siinäkin mielessä siis parempi perua ajoissa kuin pitää kaikkia palveluntarjoajia varattuna viimeiseen saakka. Juuri tuo, että vaikka saisi ohjeistusten mukaan pitää juhlat, niin meitäkin arvelluttaa uskaltaisiko siltikään 😔 Niin kurja tilanne kyllä, tsemppiä teillekin sinne päätöksentekoon 💗

 2. Meillä olisi ollut häät kesäkuussa. Teimme päätöksen häiden siirtämisestä noin kolme viikkoa sitten. Vaikka mitä rajoituksia purettaisiin, se ei tarkoita etteikö virus edelleen leviäisi. Emmekä halua häitä, jossa joutuu pelkäämään oman terveyden vaarantumista. Tai puhuttaisiinko häissä juuri muusta kuin koronasta? Emme halunneet ottaa sitä riskiä, että joku sairastuisi häissämme tai jäisi päivästä kokonaan pois.

  Tulimme siihen ratkaisuun, että meidät vihitään kuitenkin nyt kesäkuussa alkuperäisenä päivänä keskellä luontoa, niin että vain papin lisäksi paikalla ovat vanhemmat. Valokuvaaja on käytössämme sovitun mukaisesti ja saamme edelleen pitää hääpäivämme. Otamme hienot hääkuvat ja saamme nauttia kiireettömästä päivästä ja oikeasti toisistamme. Vihkimistilaisuudesta tulee varmasti upea ja todella intiimi. Hääjuhla pidetään sitten vuoden päästä 2021, jolloin juhlimme vieraiden kanssa jo ensimmäistä hääpäiväämme. Pettymys häiden siirtämisestä on tietysti ollut suuri, mutta tärkeintähän tässä ei ole juhlat, vaan se toinen ihminen. <3

  1. Ymmärrän niin hyvin, olisi kurjaa jos koko ihanaa päivää varjostaisi pelko terveydestä niin omasta kuin läheisten puolesta. Kesäkuu tulee kyllä niin nopeasti, että teitte varmasti oikean päätöksen siirtää juhlimisen ensi vuoteen. Tuollainen intiimi vihkimistilaisuus kuulostaa ihanalta, voi että! Vaikka itse juhlien siirtäminen onkin kurjaa, niin teille jää tuosta hetkestä varmasti aivan ihanat muistot 💗

 3. Meillä piti olla häät nyt huhtikuussa, mutta siirrettiin ne marraskuulle. Samalla vaihtui juhlapaikka ja vihkikirkkokin. Hetken jo taas suunniteltiin innolla häitä ja oli toiveikkaan odottavat fiilikset. Nyt on kuitenkin alkanut huolettaa, että mitä jos marraskuussakaan ei ole turvallista juhlia 😢 uuden hääpaikan peruutusehtojen kanssa onkin sitten hankalampi sumplia mahdollista siirtoa jne. Noh vielä toki seurataan rauhassa tilannetta marraskuun osalta, mutta kieltämättä kauhistuttaa, jos joudutaan siirtämään häitä toisenkin kerran 😔

  1. Voi kurjuus, tämä on kyllä niin vaikea tilanne kun kukaan ei voi tietää milloin on turvallista juhlia 😞 Onneksi teillä tosiaan aikaa miettiä vielä kun on vasta marraskuussa, toivotaan että ette joudu toista kertaa perumaan! 💗

 4. Me myös varattiin ensin varapäivä ensi vuoden kesälle, ja eilen päädyttiin siihen, että siirretään suosiolla sinne.😔Häät olisi ollut 4.7. ja tuntuu, että se tulee auttamatta liian pian… Juuri tuota ajattelimme myös, että vaikka juhlat teoriassa saisikin pitää, niin olisiko se järkevää. Kuitenkin kaikki, jotka kutsumme, myös haluaisimme paikalle. Siinä kun soittelin sitten isovanhemmilleni ja kerroin siirrosta, oli vastaanotto tietysti hieman harmistunut mutta pääasiassa huojentunut. Olivat sitä mieltä, etteivät ehkä olisi edes uskaltautuneet paikalle.

  Nyt vain positiivisin ajatuksin ensi vuoteen! Onpa ainakin vuosi aikaa suunnitella paremmin ja vaikka säästää rahaa sellaisiin juttuihin, mitä nyt ei olisi malttanut hankkia😂 Pystyy myös sillä tavalla paremmin fiilistelemään häitä, että esimerkiksi askartelut kaasojen kanssa onnistuvat, kun nyt nekin olisi jääneet. Huolenani nyt on vain se, että kun nyt jo olen ehtinyt hankkia kaksi hääpukua niin kuinka monta niitä mahtaa olla vuoden päästä😂🙈 Tsemppiä teille, toivottavasti saatte asian järjestymään parhain päin❤️

  1. Hyvin samoilla linjoilla ollaan siis. Juuri se, että vaikka olisikin lupa pitää isommat juhlat, niin olisiko se mitenkään järkevää, turvallista tai edes kivaa, jos kaikilla on samaan aikaan huoli tartunnasta 😔 Täytyy nyt siis toukokuussa vielä miettiä asiaa ja tehdä sitten päätös, mutta kyllä se siirtäminen alkaa vaikuttaa hyvin todennäköiseltä vaihtoehdolta. Haha eikä, ai kaksi hääpukua jo! 😄 No mutta ei ainakaan tule stressiä ensi vuonna hääpuvun etsinnästä, hahah!

   Kiitos tsempeistä ja vertaistuesta, lohduttaa kyllä miten moni muu on samassa veneessä samojen pohdintojen äärellä 💗

 5. Hei! Meillä olisi ollut häät myös 15.8.2020. Olemme kuitenkin siirtäneet ne ensi vuodelle. Emme halunneet altistaa ketään läheistä koronalle varsinkaan riskiryhmään kuuluvia. Ajatus siitä että osa porukasta ei pääsisi paikalle tai virus leviäisi häissämme.. päätös häiden siirtämisestä oli helpotus 😊

  1. Hei Henni! Juuri tuo sama huoli täälläkin riskiryhmään kuuluvista läheisistä 😔 Itsestäkin alkaa tuntua siltä, että voisi olla ennemmin helpotus siirtää häät, kuin elää sen huolen kanssa, se kun tuskin tulee häviämään mihinkään vielä lähikuukausina..

 6. Voi ei miten hankala tilanne! Toivottavasti kaikki selkenisi pian. Vaikka häät onkin pieni asia kaiken pandemian keskellä kuten sanoit, niin on se kuitenkin yksi elämän isoimpia päiviä, ja kyllä siitä saa todellakin puhua ja murehtia myös ääneen.
  Oletteko miettineet yhtään sitä, että solmisitte avioliiton tänä vuonna, mutta pitäisitte juhlat ensi vuonna? Vai haluatteko tehdä molemmat samalla? Meillä nimittäin oli niin, että tärkeintä oli saada se avioliitto voimaan, jotta saamme sen juridiset hyödyt. Pidimme myös ihan suuren hääjuhlan, mutta se oli toissijaista. Koronatilanteessa olisimme varmaan lykänneet juhlan, mutta menneet naimisiin kahdestaan silti. Mutta jos teillä ei ole niin väliä, niin avioliiton ja häiden siirtäminen talveen tai ensi kesään on ihan hyvä vaihtoehto sekin – tehän taisitte silloin pohtiakin alun perin 2020 ja 2021 välillä.

  1. Kiitos tsempeistä Hemppu! Ja tosiaan, vaikka kyse on hyvin pienestä murheesta kokonaiskuvassa, niin tietysti päivä on meille tärkeä, joten ymmärrettävästikin harmittaa 😔

   Kävimme myös tuon vaihtoehdon läpi, mutta me molemmat haluaisimme kuitenkin vihkimisen ja juhlat samana päivänä läheisten läsnäollessa. Täten koko kokonaisuuden siirtäminen olisi meille paras vaihtoehto ☺️ Tuntuuhan se tietysti kurjalta ajatukselta odottaa, mutta vuosi menee onneksi lopulta nopeasti. Sentään tässä ei ole useamman vuoden suunnittelua takana, varmasti harmittaisi vielä enemmän, jos päivä olisi varattu jo pari vuotta sitten ja vielä lykkääntyisi.

 7. Voi ei! Häät aiheuttaa varmaan jo muutenkin stressiä ja nyt joudutte vielä stressaamaan tätä koronatilannettakin :( Hurjasti tsemppiä! <3

  1. Häät eivät onneksi muuten stressaa, kun kaikki valmistelut on tehtynä, mutta tämä on tietysti iso huolenaihe 😔 Kiitos tsempeistä! 💗

 8. I feel you! Samat pohdinnat käynnissä täällä. Tosi moni koittaa lohduttaa sillä, että ehkä syksyllä on jo parempi tilanne. Mutta ainakaan mun kohdalla se ei auta, koska en stressaa häiden siirtämistä, vaan nimenomaan tästä kuukausien epävarmuudesta ja innostuksen laskemisesta. Vaikka juhlat saisikin syksyllä pitää, niin sitä edeltää näillä näkymin kuukausien tunnelman lässähdys.

  1. Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! Juuri sanoin poikaystävälle, että olisi melkeinpä jo helpotus siirtää, kun nyt tuntuu että tästä terveydestä ja turvallisuudesta stressaamisen myötä on mennyt jo puolifiilistä. Ensi vuonna voisi toivottavasti järjestää ja suunnitella huolettomammin ja keskittyä ihan vaan siitä ajasta nauttimiseen 💗

 9. Eikä, kamalasti tsemppejä! ❤️ On tosi harmillista kuinka paljon tapahtumia ja juhlia joudutaan perumaan tämän takia :( mutta kuten sanoit, terveys ennen kaikkea ja pääsee sitä sitten seuraavanakin vuonna naimisiin!
  Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäistä kertaa ikinä olen onnellinen siitä ettei mies vielä ole kosinut, ehkä siinä vaiheessa ollaan päästy kaiken tämän ohi ja voi suunnitella rauhassa.

  1. No sanos muuta, sydäntä särkee miten moni yrittäjäkin on varmasti pulassa kaikkien kesän isojen juhlien ja tapahtumien peruuntumisen myötä 😕 Mutta tosiaan siirtämispohdintoihin palatakseni, terveys menee kyllä edelle 🧡

 10. Me jouduimme tovi sitten siirtämään toukokuun häät lokakuulle. Lisä ”mausteen” tähän tuo vielä, että ne on ulkomailla. Siirron jälkeen olo oli helpottunut, mutta nyt stressi ja ahdistus alkaa taas nousemaan kun aika on näyttänyt, että tilanne ei välttämättä syksyyn ehdi parantua. Tunteet ovat olleet erityisesti viime päivinä pinnassa, kun alkuperäinen hääpäivä lähestyy..
  Voin siis jakaa täysin fiiliksesi!

  On ollut mukava seurata hääjuttujasi kun ne on mennyt niin samassa linjassa omien kanssa. :) Ikävä, että tähän matkan varrelle tuli nyt vähän isompi mutka. Ei auta kuin mennä päivä kerrallaan! Paljon tsemppiä sinne päätöksen tekoon! <3 Kun tästä selvitään, saadaan varmasti ihanat hääjuhlat ja pitkät avioliittot. :D

  1. Voi kurja! 😔 Tuo ulkomailla järjestäminen tuo varmasti kyllä vielä omat haasteensa, voi hitsi.. Harvinaisen huono häävuosi ollaan kyllä valittu 🙈 Kiitos vertaistuesta ja paljon tsemppiä teillekin sinne 💗 Todellakin, sitten kun joskus päästään viimein häät järjestämään, niin niistä tulee kyllä entistä mielettömämmät juhlat!!

 11. Heippa Jonna!
  Tämä tilanne on tosissaan kaikinpuolin haastava, mutta eiköhän jossain vaiheessa näy valoa tunnelin päässä :) Toivottavasti pääsette tanssimaan häitä elokuussa! Meillä on hääpäivä vasta 20.2.2021, mutta olen nyt jo huolissani niiden kohtalosta… kukaan ei osaa sanoa, kuinka pitkään korona jatkuu :( uskallanko suunnitella häitä tämän enempää…

  Jaksamisia kaikille morsiammille <3

  1. Heippa Tiina! No sepä se, kun ei kukaan voi tietää miten pitkälle tätä kestää 😔 Todella kurja tilanne kyllä.. Kiitos vertaistuesta, lohduttavaa kyllä miten moni muu on ihan samassa tilanteessa 🧡

 12. Me menimme kihloihin samoihin aikoihin kuin te mutta alunalkaen häät sovittiin 2021 kesälle, mikä on tässä tilanteessa helpotus. Muutamaa kuukautta myöhemmin mentiinkin salassa naimisiin virallisesti eri syistä, mutta häät tietenkin halutaan myös pitää ensi kesänä. On ihana huomata miten tärkeää tässä tilanteessa on ollut olla naimisissa vaikka kukaan ei siitä tiedäkään, varsinkin kun töidemme takia Olemme molemmat normaalisti töissä ja paljon erossa toisistamme. Maassa missä asumme on kaikki häät peruttu ensi kesältä, joten nyt on ensi vuosi täynnä bileitä mikä vähän on helpottanut naimisiinmenevien kamujen harmitusta. Päästàän nyt siirrettyihin häihin ainakin marraskuussa, helmikuussa ja maaliskuussa sekä tietenkin omiin ensi kesänä :D

 13. Tiedän täysin miltä tuntuu! Meillä pitäisi olla häät heinäkuun alussa, mitään emme ole vielä tehneet siirtämiseksi. En osaa päättää menisikö silti kahdestaan naimisiin vai ei. Tätä
  Päivää on odotettu useita vuosia. Eka kävimme vetämässä juhlapaikan arpanumeron, jotta pääsemme katsomaan onko vapaita aikoja (kyllä nämä arvottiin) kirkkoa jännitimme saammeko ollenkaan ja sekin tärppäsi, saimme yhden ajan niistä kolmesta! Tämäkin siis arvottiin, joten tässä on jännitetty jo ennen Koronaa. Nyt tilanne on se että juhlapaikkamme on buukattu aivan täyteen myös vuodelle 2021. Eli vaihtoehto olisi siirtää arkipäivälle tai lykkäillä ja toivoa vuoden 2022 onnistuvan. Myöskin jännitän että mitä jos tämä tilanne jatkuu myös ensi vuona. Tässä ei oikein osaa enää itse päättää mitä tekisi.

 14. Meillä oli myös häät suunniteltuna syksylle 2020. Siirrettiin juhlia vuodella eteenpäin, mutta meitä jäi vähän mietityttämään se alkuperäinen hääpäivä kun meidän valokuvaajakin oli jo varattu syksyllä 2021. Ei oikein tiedetty, että oltaisko menty kahdestaan naimisiin alkuperäisenä päivänä, mutta onneksi tuli googletettua intiimit häät ja löydettiin sitä myötä meille myös uusi kuvaaja. ❤️

  Kyllä me tästä selvitään ja päästään myös lopulta juhlimaan! Kovasti tsemppiä! ❤️

 15. Meillä 8.8. 110hlön häät ja nyt olemme päättäneet, että menemme vain naimisiin kirkossa lähipiirin kesken ja juhlat sitten ensi kesänä ilman ylimääräistä stressiä ja jännitystä. Surullista, mutta helpottavaa. Ei ole kiva juhlia ja varoa/pelätä, että joku meidän juhlissa sairastuu.

  1. Hyvin samoilla linjoilla olemme kyllä, takaraivossa juuri tuo pelko siitä että joku voisi sairastua häissämme ja en haluaisi sellaisen riskin varjostavan tärkeää päivää 😞 Ihana että menette kuitenkin naimisiin suunniteltuna päivään 💗

 16. Meillä olisi kanss elokuussa ja ahdistaa, koska aika monen asiantuntijan mielestä tilanne on todennäköisesti sama myös ensikesänä. Niin olemme miettineet että onko turha siirtää jos sama rumba on myös vuoden päästä 🙄 meillä toki myös varapäivä 2021 kesälle

  1. Sama ajatus välillä meilläkin takaraivossa, turhauttaa jos on siirtänyt ja sitten olisikin ensi vuonna sama tilanne edessä… Niin vaikea tilanne 😔

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *