Huomioita karanteenin keskeltä

Nämä kuvat on tietysti otettu jo viikkoja sitten, sillä nyt ei pahemmin tule asuja ulkona kuvailtua. Laitetaan nämä kuitenkin nyt uunista ulos, samaten kuin muutamia huomioita täältä karanteenin keskeltä! Tällä viittaan siis ihan omaehtoiseen kotikaranteeniin, minkä pitäisi kyllä olla jokaiselle meille itsestäänselvyys tällä hetkellä. Jokainen meistä voi tehdä osansa välttämällä nyt kaikkia ylimääräisiä kontakteja, julkisella paikalla hengailua ja kokoontumisia ystävien kanssa – vaikka ei itse olisikaan riskiryhmää, teet sen estääksesi viruksen leviämisen ja suojellaksesi riskiryhmässä olevia. Tämä on itselläni jo päivä 12 meneillään kotihengailua, joten tässä huomioita neljän seinän sisältä!

Tennarit1

– Ruokakauppakäyntejä tulee ensimmäistä kertaa elämässä suunniteltua kunnolla! Olemme olleet maailman huonoimpia tekemään ruokaostokset niin, että kävisimme kerran viikossa isosti kaupassa ja tarvittaessa joskus täydentämässä – näin ruuat tulisi suunniteltua etukäteen ja säästyisi varmasti myös rahaa joka toinen päivä kaupassa ravaamisen sijaan. Nyt kuitenkin kun välttää kaikkea tarpeetonta julkisella paikalla käyntiä, niin olemme vihdoin opetelleet käymään kaupassa kerran viikossa. Mindblowing!

– Hiusten peseminen on aina kohokohta, kun näyttää taas hetkellisesti freesimmältä.

– Herkkuhimo on koko ajan läsnä. Olen toki aina ollut makean perään, mutta tuntuu että nyt kun viettää aikaa ainoastaan kotona, on herkkuhimo yltänyt ihan uusiin sfääreihin. On mennyt Fazerin sinistä, karkkia, sipsiä…

Tennarit4

– Banaanileipä on ollut joku virallinen karanteenileipomus, sillä viimevuotiseen banaanileipäreseptiini on yhtäkkiä päätynyt Googlen kautta päivittäin satoja ihmisiä! Ja nyt tekee tietysti itsekin mieli leipoa.

– Kotona on sotkuisempaa kuin yleensä, vaikka luulisi, että nyt olisi aikaa siivota. Ehkä juuri siksi sitä sotkua syntyy enemmän, kun on koko ajan kotona. Sekin tietysti tekee jo yleisilmeelle, kun ruokapöydällä eli meidän molempien työpisteellä on päivittäin kaksi läppäriä, yksi ekstranäyttö sekä näppäimistö, kaikista paperipinoista sun muista puhumattakaan.

– Iho tulee varmaan olemaan tänä keväänä ekstrahyvässä kunnossa, kun ei tule meikattua lainkaan. Joku päivä ajattelin kyllä piristää itseäni ja laittaa pikkuisen meikkiä naamaan ihan vaan omaksi ilokseni :D

Tennarit5 Tennarit3

– Ruutuaikani on kasvanut ihan jäätävästi!! Keskimäärin seitsemän tuntia ja risat, mikä on ihan järkyttävä lukema vaikka teenkin paljon myös töitä puhelimella. Nyt on pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja vaihtaa päättömän puhelimen selailun tilalle kirjoja ja muita järkevämpiä aktiviteetteja. Eilen lukema oli sentään vaan 5,5h….

Temptation Islandin alkaminen on parasta mitä voi tähän hetkeen toivoa. Samoin kaikki mahdolliset muut TV:n realityohjelmat on alkaneet kiinnostaa – eilen tuijottelin yhden lempparini Kaappaus keittiössä lisäksi myös perään alkaneen Lapsi tuntemattoman kanssa.

– Näitä edellisiä kohtia lukiessani mietin, että tämän ajan voisi varmasti käyttää myös itsensä kehittämiseen tai jonkin uuden opettelemiseen.

Tennarit3

Coat / Gina Tricot
knit / H&M Premium Quality
jeans / Totême
bag / Saint Laurent
sneakers / New Balance

Photos: Riikka Kuusisto / Edit by me

16 thoughts on “Huomioita karanteenin keskeltä

 1. Minäkin just tuossa eilen miehelle totesin, että nyt kun tulee oltua kotona, niin tekee jatkuvasti mieli syödä jotain hyvää! Kai sillä yrittää täyttää alitajuisesti sitä tyhjiötä, kun ei voi samalla tavalla lähteä jonnekin kuin yleensä. Että tervetuloa vaan koronakilot… :D

  1. I know! Ja ehkä sekin kun on kuitenkin vähän ahdistunut fiilis tästä kaikesta, niin herkuttelu tuo iloa 🙈 Pakko kyllä saada joku roti tähän touhuun, ettei voi ihan joka päivä napostella jotain!

 2. Hahhaa monesta kohtaa samaa mieltä :D Tosin me ollaan käyty kaupassa tavallista useammin… On ollut paljon mielitekoja, joten haettu sitten muutama juttu kerrallaan tai leivontaan tarvittava aine (toki siis edelleen kerran viikossa kunnon ruokaostokset)… Tämä on paha! Onneksi silloinkin vaan nopea pyörähdys hakemassa juuri se mitä halutaan/tarvitaan.
  Herkkuja tekee mieli koko ajan, niin totta :D Tänään aattelin leipoa porkkanakakkua 😛
  Tämä viikko on lähtenyt tosin paremmin käyntiin, kun viime viikolla oli jotenkin kamala ahdistus. Tähän alkaa jo tottumaan, nyt osaa vähän nauttiakin jo.
  Aurinkosta viikkoa! <3

  1. Oon kyllä meinannut sortua samaan, kun tulee niitä mielitekoja ja tekisi mieli lähteä siltä istumalta kauppaan sitä varten 🙈 Toistaiseksi oon kuitenkin malttanut mieleni ja odottanut, että on päässyt myöhemmin kauppaan, ettei tarvitsisi koko ajan käydä. Ah, porkkanakakku kuulostaa hyvältä! Pakko kyllä leipoa itsekin jotain nyt joku päivä 😍

   Ihana kuulla, että olet tällä viikolla löytänyt iloa kotipäivistä, eihän tässä tilanteessa muu auta 💗 Aurinkoa viikkoon sinnekin!

 3. Mites teidän hääsuunnitelmat nykytilanteen takia? Meilläkin häät,joita suunniteltu pari vuotta niin elokuussa ja pelottaa ihan kamalasti, että joutuu perumaan.. olisi kiva saada samanlaisessa tilanteessa olevalta fiiliksiä 😬

  1. Tuossa edellisessä vihkisormuspostauksessa hieman sivusinkin aihetta, joten sieltä löytyy! Samassa veneessä ollaan siis 😬

 4. Ekalla viikolla tajusin kuinka helkkaristi me (kaksi aikuista) syödään, siis ei ole normaalia. :O Normaalisti kumpikin syö lounaan jossain lounasravintolassa. Viikon jälkeen osasin ostaa ruokaa tarpeeksi että selvittiin enemmän kuin kaksi päivää. Oon ajatellut niin että vielä on ihan ok että ruutuaikaa on köhöm…paljon. jossain kohtaa siihen kyllästyy ja tekee jotain järkevääkin?! :D

  1. Haha, samaistun! Vaikeaa arvioida kun ei normaalisti syö molemmat lounastakin kotona, toki ollaan välillä woltitettu jotain yhteisten etäpäivien piristykseksi 🙉 Ja huh, jotain kyllä tehtävä tälle karmeelle ruutuajalle 😂

 5. Joo siis ruutuaika hätyyttelee ihan laittomia lukemia! Nurinkurisinta on se, että huomaan kyttääväni ruutuaikaa, mikä, kröhöm, lisää entisestään ruutuaikaa. Noidankehä on syntynyt. Koitan pitää kännykän poissa, kun teen töitä läppärillä, mutta sitten viimeistään illalla myötätunnosta on vastattava kaikille kollegoille, ketkä tarvitsevat jotain sosiaalista kanssakäymistä karenteenin aikana. Ja pam, se siitä vähentämistavoitteesta. “Ruutuaikasi kasvoi tällä viikolla 199 prosenttia ja oli keskimäärin 24 h/vrk”. Kiva, kiits. MUTTA: tauoilla seuranani on raskas venäläinen klassikkoteos, josta on luettu jo yli 500 sivua!! Painaa ihan jäätävästi, mutta ei loista sinistä valoa ja rasita silmiä. :) Suosittelen! Saa mukavasti ihan muuta ajateltavaa, kun kirjasta koronatilannekatsaukset harvemmin pomppii esiin.

  1. Hahah, tuo viikkoraportti on kyllä ollut ahdistavaa! 😂 Joojoo TIEDÄN että se on kasvanut, ei tarvitse muistutella hahah. Super hyvä että luet vastapainoksi, pitäisi itsekin aktivoitua ja ottaa kirja esiin 🙏

 6. Sen kyllä huomaa, että kotona tulee paljon nopeammin sotkuista. Itse on vielä siivoushullu-ihminen, niin joka pv pitää olla jotain siivoamassa, muuten olis mahdotonta viettää 24/7 näiden seinien sisällä, haha. Tärkeimmässä roolissa on se, että työpäivän päätyttyä meillä kumpikin siivoaa työvälineet pois, se rajaa selkeästi työ-ja vapaa-aikaa, nyt kun on vaan kotona kokoajan.

  1. Tällaista siivousintoa odotan itsekin, puunaamisen sijaan olen käyttänyt aikani just noihin yllämainittuihin turhuuksiin kuten Temppareihin ja puhelimen selaamiseen 😅 Meidän pitäisi kyllä tehdä sama, miehen työkamat vaan on vaikeampi siirtää aina pois kun on ekstranäyttöä ja läppäritelinettä ja näppäimistöä sun muuta. Mutta varmasti tulisi heti seesteisempi ja rauhallisempi fiilis, kun työvälineet eivät muistuttaisi töistä koko ajan tuossa ruokapöydällä!

 7. Siis voin niin samaistua tohon hiustenpesuun! Tuntuu, että joka päivä menee vaan kauheessa sotkunutturassa, eikä paljoa jaksa panostaa. :D

  1. Kuulostaa tutulta 😂 Tässä just mietin, pitäiskö tänään ihan repäistä ja pestä ne hiukset, vois tehdä ihmeitä haha!

  1. Nää on ollut kyllä hyvä ostos! ☺️ Joo teinkin jokin aika sitten postauksen siitä, miten pätkäisen kaikista farkuistani aina lahkeet ✂️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *