Antiikkilöytö: Tarjoiluvaunu

Sisustusjuttujani seurailleille ei varmaan tule yllätyksenä, että tykkään yhdistää sisustuksessa vanhaa ja uutta. Meidän kotona on muutamia antiikkilöytöjä, sekä itse ajan kanssa hartaasti metsästettyjä että isovanhemmilta perittyjä esineitä tai huonekaluja. On niin kiva fiilis löytää jotain pitkään etsimäänsä, aivan eri kuin jos hakisit jotain suoraan kaupasta! Lisäksi antiikkilöydöissä viehättää tietysti tarinat niiden taustalla. Vaikka et varsinaisesti jokaisen kohdalla tietäisikään niiden tarkkaa alkuperää tai tarinaa, niin itseäni ilahduttaa jo ylipäätään tieto siitä, että huonekalu on vuosikymmeniä vanha ja palvellut jo edellisen omistajansa hoteissa. Hetki sitten onnistuin jälleen tekemään yhden super hyvän antiikkilöydön, kun eteen tuli vihdoin pitkään etsimäni messinkinen tarjoiluvaunu!

Tarjoiluvaunu3

Olin metsästänyt tällaista jo pidempään muun muassa Bukowskilta, Torista ja joskus kirpparilta. Jokin aika sitten sain vinkin kurkata Etsystä – en ollut ajatellutkaan, että sieltä voisi löytyä myös vintagekauppiaita. Käytin esimerkiksi hakusanoja “vintage serving trolley” tai “vintage bar cart” ja lopulta eteeni tuli tämä super kaunis 60-70 -luvun messinkinen vaunu. Tässä oli vielä suht kohtuullinen hinta (180€), sillä monesta yksilöstä olisi saanut pulittaa satasia enemmän. Kotiinkuljetus Suomeen tästä saksalaisesta Urbanrefinds -antiikkikaupasta maksoi 40€ ja se tuli ehjänä huolellisesti pakattuna (joskin toki osissa) perille.

Tarjoiluvaunu4 Tarjoiluvaunu1

Voi että olen tästä fiiliksissä, tarjoiluvaunu on vieläkin kauniimpi luonnossa kuin myyntikuvissa ja se sopii meille ihan täydellisesti! Niin hyvä löytö, joten kuukausien metsästäminen palkitsi lopulta :)

4 thoughts on “Antiikkilöytö: Tarjoiluvaunu

  1. Vautsi, onpas kivan ja persoonallisen näköinen ja ei tuu ainakaan joka kodissa vastaan samanlaista 😏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *