Pohdintaa vihkisormuksesta

Kyselin teiltä eilen Instagramissa postaustoiveita ja todella moni kertoi toivovansa lisää hääjuttuja. Startataan siis viikko vihkisormuspohdinnalla! Alkuun kuitenkin sanottava pari sanaa häistä koronavirukseen liittyen, tätäkin kun eilen kysyttiin – oletko miettinyt, että voiko häät peruuntua koronan takia? Kyllähän se on ollut mielen päällä viimeisen viikon aikana useastikin. Meidän hääpäivä on tosiaan 15.8, joten onneksi vasta loppukesästä, mutta tässä vaiheessa on luonnollisesti mahdotonta tietää, miten kauan poikkeustila kestää. Olemme siis henkisesti varautuneet siihen, että saatamme joutua perumaan häät, tai siis siirtämään ne toiseen ajankohtaan. Selvittelimme juuri peruutusehtoja hääpaikalta ja onneksi peruminen tai siirtäminen on mahdollista 14 vuorokautta ennen hääpäivää, joten vielä ei onneksi tarvitse ryhtyä toimiin. Nyt siis jatkamme suunnittelua tavalliseen tapaan, ja kesällä olemme sitten viisaampia nähdessämme miten tilanne etenee. Toivotaan, että päästään viettämään häitä <3

Jatketaan siis fiilistelyä myös täällä kuten ennen! Kuukausi takaperin kävin sovittelemassa muutamia vihkisormusvaihtoehtoja. Olin käynyt kerran aikaisemmin katsomassa vaihtoehtoja viime kesänä ja nyt tällä käynnillä ajattelin, että käyn vaan vahvistamassa päätöksen, mutta meninkin enemmän pyörälle päästäni :D Nauroin mukana olleelle yhdelle kaasolleni, että onneksi mies teki kihlasormuksen valinnan puolestani, sillä tästä päätellen en olisi osannut ikinä itse valita. Vihkisormuksen osalta tiesin ainoastaan, että haluaisin sen niinikään Sandbergilta, jotta ne olisivat “samaa sarjaa”, ja lopulta vaihtoehdoiksi karsiutui nämä kolme alla. Älkää välittäkö vähän huonosta valaistuksesta ja värityksestä kuvissa, sormukset eivät ihan pääse oikeuksiinsa!

Vihkisormus1

Tuota ekaa (linkki tuotekuvaan, josta hahmottaa ehkä paremmin) sovitin nyt ensimmäistä kertaa ja siinä on vähän samaa tyyliä kuin tokassa, tällaiset kauniit vintagehenkiset sormukset ovat vilisseet myös Pinterestissäni. Toisaalta olisi kiva, että vihkisormus olisi hieman erilainen ja tykkään tällaisesta vintagemeiningistä, mutta toisaalta taas, kyllästyisikö sormukseen vuosien myötä?  Kolmas taas on kaikista klassisin ja ehkä “se turvallisin” valinta – ihan perinteinen, tosi kaunis rivisormus. Tähän ihastuinkin eniten viime kesänä ensimmäisellä sovituskerrallani. Ja nyt kun kuvia katsoo, niin tämän timantit menisivät kyllä parhaiten kihlasormuksen kanssa!

Siinäpä ne vaihtoehdot, saa nähdä täytyykö tässä vielä kesää kohden käydä yhdellä sovittelukierroksella, vai osaanko tehdä päätöksen, hehe. Mites te muut tämän tai aikaisempin kesien morsiot, oliko teillä helppo valinta vihkisormuksen suhteen?

20 thoughts on “Pohdintaa vihkisormuksesta

 1. Kaikki ovat ihani! Sormuksen valinta on hankalaa ja kannattaa käydä kokeilemassa useamman kerran. Olen myyjänä kultasepänliikkeessä ja me suositellaan morsiammien testaavan sormusta useammam kerran. Että ovat aivan varmoja.
  Ainoa mitä katsoin noista kuvista on se että eiväthän sormukset hankaa toisiaan? (niin etteivät timantit pääse vahingoittumaan) ja onko liikkeellä mahdollisuutta tilata oikeaa kokoa sovitettavaksi että näet miten sormukset istuvat yhdessä ? :) Kaikki vaihtoehdot ihania kyllä!

  1. Hei kiva kuulla ihan “ammattilaisenkin” näkövinkkelistä :) Sormukset eivät hankaa, kun tämä kihlasormus on istutettu sen verran korkealle, niin sen alle menee hyvin vihkisormus. Tuo alin eli kolmas vaihtoehto on oikeassa koossa kesän sovitteluilta, mutta noita kahta ekaa kävin ihan extempore sovittelemassa, joten ne ovat vähän liian suuret. Täytynee siis vielä käydä uudestaan sovittelemassa kesää kohden, niin saa varmistuksen sormusvalinnasta :)

 2. Oi ihanaa lukea hääjuttuja! Itselläni myös häät tulossa elokuussa (jos koronan takia ei juhlia tarvitse siirtää), joten kaikki hääaiheinen sisältö on ilahduttavaa. Mukava lukea muiden pohdintoja aiheesta :).

  Itse tilasin sormukset viime viikolla. Meillä on sen verran lyhyt aika kihlauksesta häihin, että valitsin molemmat sormukset samaan aikaan. Oli muuten vaikea päätös! Itse ihastuin myös vintage-henkisiin sormuksiin. Pohdin pitkään, kannattaako päätös tehdä sen mukaan, mistä nyt tykkää, eli juuri tällaiset vintage-henkiset sormukset, vai kannattaisiko sormuksissa miettiä ajattomuutta. Lopulta käytännöllisenä tyyppinä päädyin hyvin klassisiin ja minimalistisiin sormuksiin Tillanderilta, sillä toivon että voisin käyttää samoja sormuksia ihan loppuelämäni. Pohdin, että tulevaisuudessa jos toivoo vaihtelevuutta, voi hankkia vaikka kolmannen vähän erilaisen sormuksen kihla- ja vihkisormuksen lisäksi.

  Upeita vaihtoehtoja sinulla kaikki kolme ja kauniisti sopivat kihlasormuksesi kanssa. Erityisesti tuo numero yksi! Siinä yhdistyy kivasti klassisuus ja vintage-henki.

  Tosi kiva juttu, jos hääaiheisia postauksia on tulossa lisää! Karanteenissa ollessa on aikaa lueskella ja suunnitella häitä…

  1. Ihana kuulla, että hääjutut kiinnostaa ja ovat ajankohtainen asia sielläkin puolen ruutua! Paljon onnea kihlauksesta 😍 Samaa olen miettinyt itsekin, että ehkä kannattaisi kuitenkin valita se klassisempi vaihtoehto, joka varmasti miellyttää silmää lopun elämää. Täytyy ehkä käydä vielä kertaalleen sovittamassa, josko sitten saisi lopullisen varmuuden siitä, mikä tuntuu eniten omalta ☺️

   Hääjuttuja siis lisää luvassa! Seuraavaksi varmaan luvassa hääkutsut, jahka ne on lähetetty ja varmasti saapuneet kaikille saajilleen ennen kuin näytän ne täällä ☺️

 3. Ihania kaikki! ❤️ Oma suosikkini on kuitenkin tuo nro 3, joka on tyylikäs klassikko, muttei koskaan tylsä 😍

 4. Miten kivaa, että jaoit ihan kuvina tämän pohdinnan :) Kaikki on kauniita, enkä usko, että voit tehdä väärää valintaa <3 Vaikka valitsisit nyt sykähdyttävän vintagen, voihan sen joskus myöhemmin siirtää vaikka oikeaan käteen silloin tällöin käytettäväksi ja hankkia kihlan rinnalle vasempaan klassisemman rivisormuksen.

  En tiedä miten sinä koet, mutta minä ajattelen omistani niin, että se puolison valitsema "ensimmäinen sormus" on henkisesti niin paljon arvokkaampi, että toista sormusta siinä rinnalla ei tarvitsekaan valita niin aikaa kestäväksi. Sitä voi vaihdellakin, jos siltä tuntuu. Minä ostin itse häämatkalta rivisormukseni isomman rinnalle, koska meillä ei kihloja ollutkaan. Nyt haaveilen toisesta samanlaisesta toiselle puolelle, hups!

  Minusta 3. rivisormus näyttää tässä ihanimmalta, mutta voin olla puolueellinen, koska oma komboni on samaa tyyliä :) En ole kyllä kyllästynyt lainkaan 5 vuodessa!

  1. Ihan totta kyllä, että tuo puolison valitsema sormus on “the one”! Olen jotenkin ajatellut, että molempien sormusten tulisi olla ikuisia, mutta miksi vihkisormusta ei tosiaan voisi joskus vaihtaakin jos niikseen tulee ja laittaa vaikka toiseen käteen. Omaankin silmääni tuo kolmas kombo näyttää kyllä kauneimmalta 😍 Voihan sitä hankkia myöhemmin joksikin virstanpylvääksi tuollaisen vintagehenkisen sormuksen sitten toiseen käteen! Sun sormuskombo on kyllä u-pe-a 💗

 5. Oi, nämä ovat tosi kauniita kaikki ja tuo kihlasormus on edelleen upea. Voihan joskus vuosikymmenien päästä myös muokata sormusta tai antaa sen lapselleen, jos sattuisi kyllästymään. Itselläni on vain yksi sormus, en ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä useamman sormuksen tarkoitusta muuta kuin että se on tapa.

  1. Kiitos paljon Julia! Kihlasormusta ihastelen kyllä yhä päivittäin, en osaisi kuvitella sormeen mitään muuta kuin tämän 😍 Ihan totta, että vihkisormusta voi tietysti myös vaihtaa myöhemmin, jos sattuisi kyllästymään, tai sitten hankkia nyt vihkisormukseksi klassisen ja joskus myöhemmin jonain virstanpylväänä tuollaisen vintagehenkisen toiseen käteen, jos sellainen yhä miellyttää silmää.

 6. Moi Jonna!
  Meillä on häät (toivottavasti) tulossa 1.8., jännittävää tämä korona aika. Olen ottanut saman asenteen, että suunnittelut jatkuu normaalisti, koska eihän kukaan vielä pysty sanomaan elokuun tilanteesta mitään. Joten hääpostaukset ovat enemmän kuin toivottuja ja odotettuja! 💕
  Itse kävin tilaamassa vihkisormuksen toissapäivänä, päätös oli selvä, mutta silti piti ikuisena jahkailijana sitä miettiä kotona kuukausia🤦🏼‍♀️ olin häämessuilla sovitellut eri vaihtoehtoja, joista mikään ei voittanut sitä alkuperäistä ideaa, halusin myös että ovat samaa sarjaa kihlan kanssa. Kiva tunne, kun sai sen hoidettua nyt pois alta ja mielen päältä😊

  1. Lohduttavaa kuulla muistakin elokuisista juhlijoista! Tällä asenteella siis eteenpäin, toivotaan että häät saadaan onnistumaan 💗

   Oi ihanaa että sait vihkisormuksen tilattua! Ehkä täytyy itsekin käydä vielä kertaalleen sovittamassa, niin voi sitten lopettaa tämän jahkailun ja tehdä lopullisen päätöksen 🙈

   Kivaa suunnitteluaikaa sinne teille ja ihana kuulla että hääjutut kiinnostaa! 🥰

 7. Meillä on sama hääpäivä! Jännittää, joutuuko siirtämään. Mutta onneksi häät vasta elokuussa.

  1. No sanos muuta, luojan kiitos on vasta loppukesästä, niin on edes vähän enemmän toivoa. Toivotaan, että häitä ei tarvitse siirtää! 💗

 8. Sanbergin sormukset minullakin, valkokultaisina. Kymmenen vuotta kestäneet moitteettomana, nyt 10v sain kauniin rivisormuksen Hääpäivälahjaksi. Oli aikoinaan helppo valita, oman opetyön takia halusin että timantit on mahdollisimman upotettuja, etteivät tartu mihinkään kiinni. Tuo viimeisin yhdistelmä Di on tosi kaunis ❤️

  1. Oi ihanaa, että sait rivisormuksen tinahääpäivän (piti tarkistaa mikä olikaan 10 vuotta! :D) kunniaksi 💗 Tuo viimeisin kombo kyllä miellyttää ehkä eniten omaakin silmääni nyt kun olen näitä tässäkin katsellut ☺️

 9. Hei, en ole tainnut koskaan aikaisemmin kommentoida, mutta tämä aika tekee nähtävästi ihmeitä – ja toki aihekin, joka sykähdyttää edelleen, vaikka omasta sormusrumbasta on jo muutamia vuosia aikaa.:) Päädyimme tuolloin kaiken sen pähkäilyn päätteeksi teettämään oman yhdistetyn kihla- ja vihkisormukseni platinasta ja timanteista käsityönä liki 100 vuotta vanhaa näyttävää, mutta ajatonta art deco -mallia mukaillen, ja rakastan sormusta ja sen uniikkiutta.

  Näistä vaihtoehdoistasi mielestäni tyyliltään yhtenevin ja siten klassisin (kontrastia voi niin haluttaessa hakea muissa ratkaisuissa; nämä kaverukset on tarkoitettu vieri viereen iäksi eikä niiden ole tarkoitus kilpailla keskenään) on numero kolme, ja uskon Sinun tietävän tämän hyvin itsekin.;) Tsemppiä kevääseen, muuttoon ja häihin valmistautumiseen!❤️

  1. Hei super kivaa että innostuit kommentoimaan! Kuulostaa upealta ja ihana kun on täysin uniikki ja itselle tehty sormus 😍

   Hyvin sanottu! Ehkä tässä tosiaan kannattaa luottaa siihen klassiseen ja eniten omalta tuntuvaan vaihtoehtoon, hullutella voi sitten jossain muussa tai hankkia joskus myöhemmin joksikin hääpäiväksi tms tuollaisen vintagehenkisen sormuksen toiseen käteen. Nytkin kun olen näitä kuviakin katsellut, niin kyllä tuo kolmas vaan erottuu tuolta edukseen 😍

   Kiitos paljon kivasta kommentista ja samoin tsemppiä kevääseen! 💗

 10. Palasin tähän postaukseen vielä näin jälkikäteen, kun muistelin, että olit sovitellut vähän samantyylisiä vihkisormuksia kuin mitkä on itsellekin mieleen. Varsinkin tuosta 1. kuvan sormuksesta olen yrittänyt löytää kuvaa kädessä, kun ei ne pelkät tuotekuvat ole yhtä havainnollistavia. Tuon sinun upean kihlan kanssa parhaiten passaa myös minun mielestäni tuo nro 3., mutta kaikki kyllä todella kauniita yhdistelmiä 💗 Itse pallottelen juurikin noiden 1. ja 2. kuvien sormusten välillä. Toistaiseksi olen tosin tyytynyt kuolaamaan noita vaan näin netissä, mutta pitänee mennä ihan liikeeseen sovittelemaan, niin näkee miten ne mallaantuvat tuon oman kihlan kanssa.

  Tosi ikävää muuten, että jouduitte siirtämään häitä! Onneksi siirto taisi itsessään sujua kuitenkin ilmeisesti ongelmitta. Meillä on häät myös kesällä 2021, enkä sinänsä pistä pahakseni, vaikka nyt “joudutkin” jatkamaan hääfiilistelyjä vielä ensi vuoteen ;) Jos nyt asiasta yrittää jotain positiivista etsiä!

  1. Kiva että palasit tänne! Joo ehdottomasti kannattaa mennä livenä sovittelemaan, mä en olisi itse tullut edes ajatelleeksi noita vintagehenkisiä ellei myyjä olisi vinkannut. Hyvä siis sovitella useampia erilaisia! Samaa mieltä kuitenkin minäkin, että tuo kolmas yhdistelmä on kaikessa klassisuudessaan kaikkein kaunein, joten se tuleekin olemaan valintani 😍

   Häiden siirtäminen onnistui kyllä onneksi tosi helposti ja nyt harmistus on jo vaihtunut helpotukseksi ja ennen kaikkea innostukseksi! Odotetaan jo niin innolla ensi vuoden toukokuuta 🥰 Ihanaa että teilläkin on häät edessä, voidaan täällä siis yhdessä fiilistellä tulevan vuoden aikana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *