Sunnuntaiherkku: Banaanileipä

Julkaisin eilen Instagramissa tämän Arabian kampanjakuvan, jossa pääosassa oli kauniiden astioiden lisäksi herkullinen banaanileipä. Sain kyselyitä banaanileivän reseptistä, joten täältä pesee! Olen pari vuotta sitten julkaissut reseptin osana toista postausta, mutta tässä nyt vielä ihan omana postauksenaan. Tällä ohjeella olen tehnyt banaanileipää jo muutaman vuoden ajan, tulee aina mieleen miten yhden ystävän kanssa leivottiin tätä usein yhdessä Vaasassa. Parasta tässä on se, että aineksia löytyy kutakuinkin aina kotoa ja leipään voi näppärästi käyttää jo parhaat päivänsä nähneet tummuneet banaanit. Mikään terveysresepti tämä ei tosiaan ole, joten jos sellaista kaipaat, niin suosittelen etsimään jostain muualta ;)

Banaanileipä

Banaanileipä

3 kypsää banaania (+1 halutessa päälle koristeluun)
3/4 dl sulatettua voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl aitoa vaniljaa / vaniljasokeria
ripaus suolaa
3,5 dl jauhoja
päälle pekaanipähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele leipävuoka. Soseuta banaanit kulhossa ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita joukkoon leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää sokeri, kananmuna ja vaniljajauhe, sekoita joukkoon jauhot.

Kaada taikina leipävuokaan, halutessasi lisää päälle vielä puolitettu banaani pitkittäin sekä pekaanipähkinöitä. Paista noin 50 minuuttia niin, että leipä saa päältä hieman väriä, mutta jää sisältä pehmeäksi.

8 thoughts on “Sunnuntaiherkku: Banaanileipä

 1. Oi, kun näyttää hyvältä!:) Olen vasta aikuisena oppinut tykkäämään banaanista, ja nyt huomannut, kuinka ihanaa makeutta ja pehmeyttä se antaa paitsi smoothieihin myös leivonniasiin! Me tehtiin vietnamilaisen keittiön kurssilla ihanaa banaanikakkua!<3 Tätä banaanileipääkin täytyy kokeilla!:)
  Ihanaa viikkoa!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Banaani on kyllä smoothieissa ihan must! Vietnamilaisen keittiön kurssi kuulostaa muuten niin siistiltä 😍

   Samoin sulle Ida ihanaa viikkoa!

  1. Hei mahtavaa! Huikkaile sitten miten maistui ;) Parasta muuten jos sipaisee lautaselle kylkeen vähän voita uunituoreen banana breadin kanssa, ah!

 2. Tehtiin mun kaverin kanssa tota mut mitä tehtiin väärin koska tosta koostumuksesta tuli sellasta tosi sitkeetä? Lisättiin kyllä kaikki aineet ja niin :) olis kiva jos vastaisit :)

  1. Moikka Julia! Voi onpa harmi kuulla, ettei onnistunut. En valitettavasti osaa neuvoa, että mikähän olisi voinut mennä vikaan 😕

 3. Täydellinen banaanileipä, ei liian imelä, niinkuin monet aiemmin maistamani. Muokkasin reseptiä sen verran, että korvasin margariinin rypsiöljyllä ja lisäsin noin 0,5tl kanelia ja saman verran muskottipähkinää. Päälle ripottelin murskattuja parapähkinöitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *