Puoli vuotta häihin

Pesin yhtenä iltana kylppärissä hampaita, kun yhtäkkiä päivämääriä mietiskellessäni ja kuukausia päässäni laskeskellessani havahduin. Hammasharja suussa sopersin poikaystävälle, että meidän häihin on muuten tasan puoli vuotta. Ihan hullua, vastahan niihin oli vielä reilu vuosi aikaa! Mihin nämä viime kuukaudet ovat oikein hujahtaneet? Poikaystäväni totesi, että pitäisi varmaan alkaa vähän suunnittelemaan ja tekemään jotain häiden eteen jotain. No shit! :D

Ei vaineskaan, hyvällä mallillahan me jo ollaan ja ajattelinkin kirjoittaa vähän kuulumisia tällä saralla. Kerroin lokakuussa jo vähän tarkemmin meidän hääjärjestelyistä – kuinka niin juhlapaikka, kirkko, kuvaaja, bändi kuin meikkaaja ja kampaajakin on buukattuna. Kaikki isoimmat ja tärkeimmät jutut on siis jo hoidettuina, joten niistä ei tarvitse huolehtia. Tällä hetkellä odottelemme hääkutsujen luonnoksia, joten toivon, että vielä helmikuun aikana päästäisiin lähettämään kutsut. Tai ehkä se on vähän optimistinen ajatus, mutta viimeistään maaliskuun alkupuolella sitten :)

Häät

Hääkutsut ovat kyllä olleet toistaiseksi ainoa stressin aiheuttaja, tai ei ne itse kutsut, vaan lähinnä kutsuvieraslistan päättäminen. En osannut kuvitellakaan, miten vaikeaa vieralistan laatiminen on! Vaikka olisi monia, jotka olisi kiva kutsua, niin fakta on että häiden järjestäminen maksaa hurjan paljon per henkilö, joten johonkin on vaan vedettävä raja. Lisäksi häät ovat tietysti niin intiimi ja henkilökohtainen juhla, että siinäkin mielessä on mietittävä kutsuttavat tarkoin. Tällä hetkellä meidän vieraslista on sadan ihmisen paikkeilla, vaikka se on kuinka yritetty jo rajata läheisiin ihmisiin. Useammat isot ystäväporukat ja iso perhe ja suku takaavat sen, että vieraslista paisuu väkisinkin! Nyt lista on onneksi vihdoin saatu päätettyä, joten siihen tuskaa aiheuttavaan exceliin ei tarvitse nyt hetkeen palata, haha. Enää puuttuu ne itse kutsut, en malta odottaa!

Odottelen tietysti myös kuumeisesti hääpuvun saapumista liikkeeseen, uskoisin että viimeistään maaliskuussa pääsisin sovittamaan. Täytyy tuolloin ottaa mukaan hääkengät (kyllä, ne löytyy jo!), jotta puku saadaan sitten lyhennettyä oikeaan mittaansa. Viime aikoina olen myös selaillut uusimmasta koukutuksestani Etsystä korvakoruja häälookia täydentämään, mutta en ole vielä ihan tehnyt päätöstä niiden suhteen. Kiva kuitenkin fiilistellä kaikkia tällaisia pieniä yksityiskohtia, kun isommat linjat on jo hallinnassa. Hääpuvusta tuli mieleen, että minusta on ihana kun myös sulhanen bestmaneineen on menossa maaliskuussa yhdessä teettämään pukuja. Ainakin itselle hääpukujen sovittelu kaasojen kanssa oli ikimuistoinen hetki.

Sellainen pikainen update! Luonnoksissa on jo useampia hääaiheisia postauksia odottelemassa, toivottavasti ette siis kyllästy näihin aiheisiin ihan heti, haha. Kertokaahan te muutkin tämän vuoden morsiamet fiiliksiä ja kuulumisia! <3

6 thoughts on “Puoli vuotta häihin

 1. Olipa kiva postaus! Mukava kuulla, että miten häiden suunnittelu etenee. :) Häävieraslistan rajaaminen on kyllä kinkkistä: varsinkin jos on useampia, läheisiä kaveripiirejä! Olisin tosi mielenkiintoista kuulla myös teidän hääbudjetista. Mikäli asia tuntuu liian henkilökohtaiselta, niin sitten edes yleisempi katsaus että mihin panostatte ja mistä pihistätte häiden osalta ois huippua!

  1. Kiitos Maria, kiva että tykkäsit! Hääbudjetista onkin ennenkin toivottu postausta ja se ehkä sellaisenaan tuntuu liian henkilökohtaiselta, mutta tuo panostus & pihistys -idis on hauska! Voisin hieman lähempänä häitä tehdä sellaisen, kun on paremmin selvillä loputkin suunnitelmat kukista koristuksiin jne ☺️

 2. Hääjuttuja on ihana lukea. Täälläkin häät elokuussa. Pakko vinkata korvakoruista. Itse tilasin korvakorut häihin täältä: https://www.glitzandlove.com/ ihan mieletön valikoima ja näyttivät luonnossakin kauniilta.

  1. Oi ihanaa, että teilläkin on elokuussa! Ja hei kiitos vinkistä, tsekkaanpa tuonkin nyt kun tämä korvakorujen metsästys on ajankohtainen 😎

 3. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Meillä oli aikoinaan myös kaikki hyvissä ajoin varattuna ja järjestyksessä.
  Sitten alkoi tapahtua.
  Ensin kanttorille tuli täysin ylipääsemätön este. Hänen kanssaan oli häistä sovittu suunnilleen samana päivänä, kun hääpäivä oli päätetty.
  Vielä aiemmin olimme sopineet papin. Ketään muuta emme osanneet/voineet/halunneet ajatella. Ja hän lupasi tulla, kunhan vain päivän päätämme. Päätimme ja ilmoitimme hänelle ja hän varasi koko viikonlopun häillemme. Kaksi viikkoa ennen häitä hän joutui sairaalaan. Eikä mitään mahdollisuuksia päästä häihimme. Kaksi viikkoa aikaa miettiä, KUKA voisi tulla kyseeseen ja olisiko hänellä kalenterissaan tilaa.
  Juhlaan oli sovittu hovimestari, hyvä ystäväni. Hän oli ilmoittanut joka taholle olevansa varattu yhtenä viikonloppuna koko vuonna – kaikki muut viikonloput olivat hänen puolestaan vapaina. Viikkoa ennen häitämme, hänen työnantajansa tarvitsi juuri siinä viikonloppuna hovimestarimme Tukholmaan. Se oli Tukholman jutun hoitaminen tai potkut – käytännössä.
  Viikkoa ennen häitä bestmanille tuli paniikki ja hän ilmoitti, ettei kykene hoitamaan sitä hommaa.
  Olimme siis hoitaneet ja sopineet kaiken todella hyvissä ajoin valmiiksi.
  Viikkoa ennen häitä meiltä puuttui pappi, kanttori, bestman ja hovimestari.
  Lievä kaaos.

  Häissä tarjoilijat, joiden kanssa oli käyty ihan kaikki läpi moneen kertaan:
  1) tarjoili alkukeiton kanssa tarjoiltavaksi tarkoitetut shampanjat tervetulodrinkkeinä, koska eivät viitsineet valmistaa sovittuja drinkkejä… Alkukeitto syötiin veden kanssa.
  2) tarjoili kylmät alkupalat kakkulautasilta ja unohti kastikkeen…
  3) pani grillikasvikset tarjolle raakoina, kun luulivat salaatiksi – pakkauksissa oli päällä teksti ‘Grillikasvikset’ ja valmistusohje.
  4) unohti panna tarjolle yhtä sun toista ja heitti ne vain roskikseen.

  Mutta, kuten rakas aviomieheni sanoo: lopputulos on tärkein ja naimisiin päästiin, rakkautta on riittänyt.

  Mutta vielä vuosien päästäkään tuo kaikki edellä kertomani ei naurata.

  Toivottavasti saatte ihanat häät ja kaikki menee nappiin! ❤️

  1. Voiei, mikä surkeiden sattumusten sarja!! Miten voikin olla niin huono tuuri, että tulee monta vastoinkäymistä peräjälkeen 😩 Mutta kuten totesit, niin tärkeintä on että pääsitte naimisiin 💗 Ja oli varmasti muuten ihana päivä, vaikka esimerkiksi ruuan kanssa ei mennytkään kaikki nappiin. Läheiset ihmiset ympärillä ja fiilis on kuitenkin pääosassa! 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *