Missä mennään hääjärjestelyissä?

Eräässä aiemmassa hääpostauksessani mainitsinkin, kuinka kosinnan jälkeen häiden suunnittelun aloitettuamme mietimme, onko vuosi liian lyhyt aika häiden järjestämiseen. Fiilis vaan vahvistui tuolloin, kun kaikkiin potentiaalisiin hääpaikkoihin soitellessamme selvisi, että vapaista lauantaipäivistä seuraavalle kesälle sai vaan haaveilla. Vitsailinkin välillä poikaystävälleni, että olisit pikkuisen aikaisemmin keväällä voinut kosia, hahah.  Tietysti jos häät järjestää perjantaina (joka on ilmeisesti yllättävän yleistä) tai vasta vaikka syyskuun puolella, on valinnanvaraa huomattavasti enemmän. Meille molemmille oli kuitenkin tärkeää saada häät lauantaille ja kesälle, sillä kesähäät ovat meidän mieleen. Epätoivon iskiessä joskus mietimme, pitäisikö sittenkin malttaa odottaa kaksi vuotta, jotta saisimme haluamamme paikan? Lopulta meille sopiva ja vapaa juhlapaikka kuitenkin tosiaan löytyi ja sen jälkeen tuli luottavainen fiilis. Kunhan hääpaikka on varattu, niin saa varmasti kaikki muutkin järjestelyt hoitumaan.

Kihlat9

Pientä stressiä tosin aiheutti vielä kirkon varaaminen, sillä halusimme kirkkovihkimisen. Meillä ei ollut kummallakaan mielessä mitään tiettyä kirkkoa, jossa ehdottomasti haluaisimme meidät vihkittävän. Hääpaikan varmistuttua totesimme kuitenkin, että jokin keskustan kirkoista olisi logistisesti fiksuin vaihtoehto, jotta vieraiden ei tarvitsisi matkustaa vihkimisen jälkeen toiselta puolelta kaupunkia. Helsingin keskustan kirkoissa on sellainen systeemi, että parit saavat toukokuussa jättää netin kautta toiveen seuraavan kesän lauantaipäivien vihkiaikoihin, minkä jälkeen vihkimisaikoja voi varata puhelimitse vasta kesäkuussa. Tuolloin heti ensimmäisenä soittopäivänä kirkkoherranvirastoon soittaessani en ollut ainoa langoilla hätyyttelevä, vaan vihkimisaikoja tiedusteli ihan muutama muukin. Lopulta päästessäni läpi ei vapaita vihkiaikoja juuri ollut, kuin klo 12 tai klo 16. Jälkimmäinen oli hieman liian myöhään (ja kirkossa jossa emme mielellään olisi muutenkaan halunneet vihkimistä) ja klo 12 hieman liian aikaisin, mutta vaihtoehtoja ei oikein ollut. Yhdeltä tai kahdelta olisi ollut optimaalisin aika, mutta tunti sinne tai tänne. Meidän oli siis otettava tuo klo 12 vihkiminen, mutta hei, onpahan sitten ainakin koko päivä aikaa!

Kun juhlapaikka ja kirkko oli varattu, niin tärkeimmät oli saatu ruksittua listalta. Catering tulee meillä suoraan juhlapaikalta, joten sitäkään ei ole tarvinnut miettiä. Seuraavana hääjärjestelyiden to do -listalla oli valokuvaajan ja bändin bookkaaminen, mutta nyt nekin on check check! Myös floristi kannattaa varata hyvissä ajoin, tässä asiassa luotin tietysti omaan siskooni. Kukista ja valokuvaajasta voisin itse asiassa kirjoitella vielä omissa postauksissaan, te kun tunnutte tykkäävän näistä hääjutuista kovasti. Listalta on ruksittu myös kampaaja ja meikkaaja hääpäivälle. Nyt tämän vuoden puolella olisi tarkoitus enää löytää se hääpuku (kröhöm just a minor detail), niin sitten olisi kaikki isoimmat järjestelyt tehty tältä erää. Tässä vaiheessa ei tarvitse mielestäni kiirehtiä minkään muiden kuin kaikkien varaamista vaativien juttujen kanssa, kuten vaikka häävalokuvaajan, sillä useat varataan täyteen jo edellisenä kesänä. Ja tietysti sen hääpuvun, sillä tilausajat ovat yllättävän pitkiä.

Sellaisia hääkuulumisia! Onko teillä jotain tiettyä mielessä, mistä toivoisitte minun postaavan hääjärjestelyihin liittyen? Ideoita ja toiveita saa ehdottomasti laittaa tulemaan!

6 thoughts on “Missä mennään hääjärjestelyissä?

  1. Näitä postauksia on ihana lukea vaikka en itse normaalisti ole edes mikään suuri hääfani! :) Häitä ajatellessa tulee yleensä kaikille aina automaattisesti mieleen joitain kliseitä, perinteitä ym. Olisi hauska lukea mitkä perinteet yms. on teille sellaisia joita haluatte ehdottomasti omiin häihin ja joita sitten taas ei missään nimessä. Tuntuu että monet järjestää häät niin perinteet edellä että unohdetaan miettiä mikä on omannäköistä ja että asiat voi tehdä muullakin tavalla kuin sillä tavallisella kaavalla. Siksi olisikin kiva lukea sun/teidän ajatuksia siltäkin kantilta! :)

    1. Voi ihana kuulla, että tykkäät lukea näitä ☺️ Ja hei tosi hyvä postausidea, näitä onkin hauska pohtia! Laitan tämän itselleni muistiin, tulee varmaan lisää juttuja mieleen jahka suunnitteluissa vielä edetään.

      Ihanaa alkavaa viikonloppua!

  2. Näitä hääjuttuja on aivan valtavan kiva lukea vaikkei valitettavasti omalla kohdallani ajankohtaista olekaan😆 No, ainakin voi haaveilla ja fiilistellä teidänkin puolesta! Oottehan te jo tosi paljon saaneet aikaan, eiköhän se hääpukukin varmasti löydy, kun aika on oikea. 😊

    1. Ihana kuulla että tykkäät, kiitos Hanna! 😍 Joo tosi paljon tässä on jo ihan huomaamatta saatu aikaan, nyt on hyvä mieli kun ei ole stressiä mistään kuvaajan tms. varaamisesta, kun kaikki tärkeimmät on varattuna. Voi vaan keskittyä odottamaan ja fiilistelemään! ☺️

  3. Suosittelen käymään tutustumassa myös käytettyihin mekkoihin Lovebirds-liikkeessä Helsingissä ja heidän nettisivuillaan. Siellä on aivan ihania mekkoja ja aika lailla edullisemmin kuin uudet kaupassa. Eikä pitkiä tilausaikoja, jos sattuu löytämään sopivan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *