Aamupuurolla

Liekö syynä tämä kolea syksy vai mikä, mutta olen ottanut taas lämpimät puurot osaksi aamujani. Kuten olen joskus kertonut, niin kyllästyn nopeasti aamupaloihin ja kaipaan niihin aina tasaisin väliajoin vaihtelua, ja nyt tuorepuurot sekä jogurttiannokset ovat vaihtuneet lämpimään puuroon. Toki on edelleen joskus aamuja, kun kiireessä vedän napaani vain banaanin tai teen laiskuuksissani leivän, mutta mikäli vaan on aikaa, niin keitän itselleni usein puuroa. Puuro mielletään herkästi tylsäksi aamiaiseksi, mutta kunhan sen keittää johonkin muuhun kuin veteen ja lisää päälle suosikkitäytteet, niin tästä aamupalasta on tylsyys kaukana! Alla muutama oma kikkani parhaan puuron tekoon.

Puuro1

– Puuron keittäminen kauramaitoon, eikä mihin tahansa kauramaitoon, vaan Valion Oddlygood Barista -kaurajuomaan. Instagramissa olen tästä jo vinkkaillutkin täällä, mutta kahvimaitona käyttämäni ennen Oatlyn Ikaffe on vaihtunut Valion Baristaan. Pitkään etsin kotimaista oikeasti hyvää barista-kaurajuomaa ja nyt on vihdoin tärpännyt! Kahvin lisäksi käytän tätä usein puuroon, se antaa puurolle ihanan täyteläisen maun. Pari viikkoa sitten söin hotellissa aamiaiseksi veteen keitettyä puuroa ja eihän näitä kahta voi edes verrata toisiinsa, haha. Toinen herkullinen vaihtoehto on kookosmaito.

– Kaurahiutaleiden kaverina kattilaan menee myös chiansiemeniä, jotka tekevät puurosta vielä kuitupitoisemman. Puuro itsessään pitää aika huonosti nälkää ainakin minulla, mutta chiansiemenien ja erilaisten höysteiden kanssa puurosta saa täyttävämmän.

– Suolan lisäksi heitän sekaan myös kanelia, jos en laita sitä vasta päälle kuten kuvassa. Vaihdoin vihdoin aitoon kaneliin (kiitos Urtekramin taannoisen PR-lähetyksen) eli ceyloninkaneliin, joka sisältää huomattavasti vähemmän maksalle haitallista kumariinia kuin yleisesti käytössä olevassa, halvemmassa kanelissa. Etenkin näin joulun lähestyessä kaneli on puuromausteena ihan must!

– Entäs ne höysteet sitten? Syön puuroni vaihdellen joskus hillolla, pakastemarjoilla, banaanilla, pähkinöillä, maapähkinävoilla, kookoshiutaleilla… Mitä nyt sattuukaan tekemään mieli ja löytymään kaapista. Suolaista puuroa en ole vielä kertaakaan tehnyt itse, mutta täytyy ehkä vielä testata – ystäväni Mari vannoo sen nimeen.

Puuro2

Mitä teidän lempparipuuroon tulee?

12 thoughts on “Aamupuurolla

 1. Puuro on must! Mä tosin valitsen aina puuron jos haluan jotain varmasti täyttävää ja muistankin aina lukioaikoina syöneeni sitä aina ennen koetta koeviikolla, mikään muu ei tullut kysymykseenkään 😏

  1. Puuro on kyllä best! Mulla se ei jotenkin vaan pidä nälkää, ellen juuri lisää jotain täyttävämpää joukkoon 🙈

  1. Ne on Jyskistä! Ostin viime vuonna ensin testiin kaksi (ovat aika ajoin tarjouksessa) ja nyt vihdoin kaksi lisää 😍

 2. Just istuin aamupuurolla ja luin tätä postausta. Hitaisiin aamuihin puuro on best, mutta jos on kiire nappaan yleensä leivän bussiin matkaan. Mulle siis puuro on luksusta. Tällä hetkellä tykkään laittaa äidin tekemää omensosetta ja vanilja jogurttia, mutta mustikkakeitto ja mustikat pakkasesta on ikuinen lemppari 😋 Chiansiemeniä pitäisi ostaa ja kokeilla puurossa. Kaneli ja kardemumma on kyllä aina pakollisia mausteita! Ja on vissiin siirryttävä tuohon aitoon kaneliin.
  Kivaa viikkoa!😘

  1. Mäkään en osaa kiireaamuina keittää puuroa, vaikka eihän siihen oikeasti mene kuin ihan hetki 🙈 Ooh nam, omatekoinen omenasose puurossa kuulostaa herkulliselta!

   Ihanaa viikkoa sullekin Johanna 💗

 3. Täytyy tunnustaa, mikropuurolla yleensä mennään jos on puuroaamu :) Miten tuon ceyloninkanelin maku, olen kuullut, että se olisi mauttomampaa kuin ns. peruskaneli?

  1. Mäkin tein ennen aina mikropuuroa, mutta kun pääsin keittämisen makuun, niin en ole osannut enää mikrottaa 🙊 Maku on joo hieman hennompi kuin tavallisessa kanelissa, ainakin sitä saa laittaa määrällisesti vähän enemmän, että saa makua.

 4. Just viime viikolla söin elämäni parasta kaurapuuroa Heinolan heilassa. Arvelimme että se on punaiseen maitoon keitettyä kun oli niin täyteläistä mutta vastaus oli Vääksyn kaurahiutaleista veteen keitettyä ja pitkään haudutettua, sitten lisätty kermaa :D Vei kyllä kielen mennessään.

  1. Ne on Plantagenista! 😍 Onkin pitänyt vinkata niistä myös täällä blogin puolella, mutta sieltä saa tosiaan kivoja kuivakukkia leikkoina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *