Helppoa arkiruokaa: Kukkakaali-kikhernecurry

Taas olisi uuden arkeen sopivan kasvisruokareseptin vuoro! Tämäkin pääsee jakoon harvinaisen nopealla aikataululla, sillä kokkasin tätä kukkakaali-kikhernecurrya meille eilen illalla ja nyt sama setti oli lautasella lounaalla. Ollaan tehty nyt tosi paljon enemmän kasvisruokaa, eikä ole ostettu lihaa kotiin tammikuun alun jälkeen kuin kalaa pari kertaa. Tänä vuonna luvassa siis paljon kasvisruokareseptejä!

Tähän curryyn nappasin eilen hetken mielijohteesta ainekset kaupasta, kun silmäni osui vegehyllyllä kukkakaaliin. Googlasin Maku-lehden reseptin, jota muokkasin hieman muun muassa lisäämällä sekaan kikherneitä. Suurin osa aineksista löytyy aina kotoa ja tämä oli kyllä super nopea ja helppo tehdä! Täydellinen lisä arkiruokien repertuaariin. Yllättäen tämäkään ei ole sieltä visuaalisimmasta päästä, mutta takaan että maku on tosi hyvä!

Kukkakaali-kikhernecurry

Kukkakaali-kikhernecurry

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 800 grammainen kukkakaali
oliiviöljyä
1,5 rkl curryjauhetta
n. 1 tl garam masalaa (esim. Urtekram)

5 dl tomattimurskaa
purkki kookosmaitoa (400ml)
2 dl turkkilaista jogurttia
purkki kikherneitä
100g tuoretta pinaattia
suolaa
mustapippuria
(korianteria)

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Revi kukkakaalista kukinnot ja paloittele varsi. Lorauta öljyä isoon kattilaan ja kuullota sipulit, lisää curry ja garam masala. Kumoa joukkoon kukkakaalit, lisää tomaattimurska, kookosmaito ja jogurtti. Sekoittele ja lisää joukkoon myös huuhdellut kikherneet.

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää pinaatti (isot pinaatinlehdet voit silputa hieman pienemmiksi), mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää, tämä vaatii hyvää maustamista! Viimeistele halutessa korianterilla ja tarjoa curry keitetyn riisin kanssa.

(Alkuperäinen resepti täältä)

4 thoughts on “Helppoa arkiruokaa: Kukkakaali-kikhernecurry

  1. Resepti kuulostaa hyvältä, täytyy kokeilla! Tuli muuten mieleen, että aiotko kuvata my day -videota lähiaikoina? Olis kiva pitkästä aikaa katsoa sulta video :)

    1. Eikun testaamaan tätä! Hei ihana kuulla, että siellä kaipaillaan videoita 😍 Olen viime aikoina saanut välillä viestejä, että vieläkö teen videoita – pitäisi vaan ottaa itseä niskasta (ja kamerasta hehe) kiinni ja ruveta kuvaamaan! Just mietin hetki sitten, että olisi hauska tehdä pitkästä aikaa my day tai mitä syön päivässä tms ☺️

  2. Älä koskaan poista tätä reseptiä, pliis! Etsin tämän aina käsiin, kun löydän maustekaapista vajaan pussin garam masalaa.

    Maailman paras ja monesti testattu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *