Herkullinen lohi-fetapitsa

Julkaisin viime viikolla Instagramissa Arabian kampanjakuvana tämän pitsakuvan ja kysyin stoorissa, haluaisitteko reseptiä kuvan herkulliseen lohipitsaan. Sadat teistä äänestivät kyllä, joten täältä pesee! Tätä lohipitsaa ollaan tehty jo muutamia kertoja, vaikka yleensä en ole valkoisen pitsan ystävä, saati valitsisi itse vaikka ravintolassa lohta täytteeksi. Tämä rikkoo siis kaikkia omia pitsanormejani. Olinkin epäileväinen tehdessäni tätä joskus ystäväni vinkistä ekaa kertaa, mutta tässä lohipitsassa on kyllä maut kohdillaan! Jos tykkäät lohesta ja fetasta, niin aivan varmasti tykkäät tästäkin. Pitsan kruunaa vielä (kuvista unohtunut) tillikastike, jota ei kannata skipata. Oikaistiin ja tehtiin pitsa tortillapohjalla (rieskapohja toimii myös tosi hyvin, tsekkaa tämä aikaisempi resepti), mutta pitkän kaavan mukaan menevä voi toki pyöräyttää itse kunnon pitsapohjankin.

lohipitsa

Lohipitsa fetalla ja tillikastike

Tortillalettuja tai rieskoja pohjaksi
creme fraichea
punasipulia
kylmäsavulohta
fetaa
mustapippuria
juustoraastetta

rucolaa

kermaviili
tilli
sinappi

Levitä tortillapohjan päälle kerros creme fraichea, ohuiksi renkaiksi pilkotut punasipulit ja suikaloitu kylmäsavulohi. Murusta päälle fetaa, rouhi mustapippuria ja levitä maun mukaan juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on kevyesti ruskistunut. Tee tällä välin kastike sekoittamalla kermaviiliä, creme fraichen jämät, tilli ja pikkuisen sinappia – mausta mustapippurilla, suolalla ja tarvittaessa ripauksella sokeria. Pitsan tultua uunista tarjoile rucolan ja tillikastikkeen kanssa.

Mainio Sarastus -astiat saatu Arabialta osana vuosiyhteistyötä.

12 thoughts on “Herkullinen lohi-fetapitsa

 1. Lohi sopii kyllä yllättävän hyvin pitsaan, vaikka en tosiaan olisi ikinä aikoinaan arvannut, ennen kuin maistoin :-D Jos käyt joskus Napolissa pitsalla, niin lämmin suositus Salmone Specialille – lohi, katkarapu, mascarpone-tuorejuusto ja rucola on ihan lyömätön kombo, vaikka ei ennalta uskoisikaan!

  1. No sanos muuta! Tosin lohipitsaa en varmaan edelleenkään tilaisi raflassa (rakastan liikaa tomaattipohjaisia pitsoja!), mutta tämä kotikeittiön versio on kyllä mega hyvä. Ja vitsit miten hyvältä kuulostaa tuo Napolin pitsa! 😍

 2. Enpäs ookaan ikinä kokeillu kalaa pizzassa! Tää kuulostaa kuitenkin erittäin hyvältä ja feta on varmasti niin hyvä lisä *.*

 3. Kerrankin mun kuuloinen pizza!!! Mut tunnetaan omissa piireissäni “pizzavammaisena”, koska en tykkää mistään normitäytteistä (jauheliha, kinkku, kana, ananas, you name it), mutta tätä on pakko kokeilla!

 4. Nam, näyttää kyllä hyvältä! Vähän kuivuneet tortillalätyt ajaa oikean pizzapohjan kiireessä oikein hyvin :)

  1. Ne toimii kyllä tosi hyvin jos haluaa oikaista, reunoista tulee ihanan rapeat 😍 Eikun testaamaan tätä!

 5. Kuulostaa hyvältä! :) Suosittelen muuten kokeilemaan tavallisen fraichen tilalle Oatlyn kaura fraichea, sitä on alkanut näkymään lähes jokaisessa pienemmässäkin ruokakaupassa ja maku on todella hyvä! Itse käytän nykyään esimerkiksi kermaisempiin pastoihin, jos ei halua lisätä niihin eläinperäisiä tuotteita tai vain ihan jo maunkin puolesta :)

  1. Mun on pitänyt testata tuota kaura fraichea! Pistoissa käytän kyllä ehtaa kuohukermaa jos teen jotain hyvää tuhdimpaa pastaa, mutta esimerkiksi juuri pitsassa voisi hyvin korvata fraichen kasvipohjaisella versiolla :)

 6. Tehtiin näitä vappuaattona ja käytettiin pohjana fazerin rieskoja. Tuli tosi hyviä! Helppo resepti jossa vain muutama raaka-aine, aion jatkossakin tehdä esim. mökillä.

  1. Hei ihan mahtava kuulla! Juuri noita Fazerin rieskoja olen itsekin käyttänyt ja ne toimii kyllä hyvin. Kiitos kun tulit huikkaamaan :) Mukavaa vappupäivää sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *