Laiskan kokin pizza

“Rieskapitsa – uhka vai mahdollisuus?” luki ystävilleni lähettämässä kuvassa. Heti perään heidän ruuduilleen pärähtivät ylistävät saatesanat – todellakin mahdollisuus! Perjantaina mieleni teki kotitekoista pitsaa, mutta yleensä meillä taikinasta vastaava poikaystävä oli poissa, enkä olisi muutenkaan oikein jaksanut tehdä pellillistä vain itselleni. Keksin kokeilla rieskapohjia, joita eräs ystäväni oli aikaisemmin kehunut!

Rieskapitsa kuulosti epäilyttävältä, sillä elin siinä uskossa, ettei mikään voisi korvata täyteläistä itse vaivattua taikinapohjaa. Kukkakaalipohjaakin on kertaalleen kokeiltu, mutta se jätti traumat :D Tämä rieskapitsa toimi kuitenkin yllätyksekseni todella hyvin, ei nyt toki vedä vertoja sille omatekoiselle pohjalle, mutta nopeaa, helppoa ja hieman kevyempää pitsaa kaivatessa täydellinen korvike! Pohjasta tuli ihanan ohut ja rapea, ja valitsemillani täytteillä nyt ei voi ikinä mennä vikaan. Alla rieskapitsan simppeli ohje, jota jo Instagramin kautta minulta toivottiinkin.

Rieskapitsa

Rieskapitsat

Suorakulmion muotoisia rieskalevyjä
pestoa
tomaattikastike (Mutti-murska ja -pyree, ripaus ketsuppia ja hyppysellinen sokeria)
mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
parman- tai serranonkinkkua
rucolaa
oliiviöljyä
pippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tee tomaattikastike sekoittamalla tomaattimurska ja pyree, makeuta kevyesti ketsupilla ja pienellä ripauksella sokeria. Kiehauta tomaattikastike nopeasti kattilassa. Levitä rieskojen päälle kerros pestoa ja tomaattikastiketta. Siivuta päälle mozzarellaa (tavallinen toimii tässä kosteampaa bufalaa paremmin) ja puolitetut kirsikkatomaatit. Paista uunissa 10-15 minuuttia, niin että juusto on sulanut ja reunat saaneet hieman väriä. Riivi valmiin pitsan päälle parmankinkkua ja rucolaa, lorauta kevyesti oliiviöljyä ja rouhaise mustapippuria.

Rieskapitsa2

Tämä on kyllä vaarallisen helppoa tehdä, aineksia jäi perjantai-illalta yli joten pyöräytin toiset vielä lauantaina lounaaksi. Suosittelen kokeilemaan, mutta en ota vastuuta koukuttumisesta, hih ;)

7 thoughts on “Laiskan kokin pizza

    1. Heippa Ansku! Ne on ostettu Plantagenista, ihan juuri vastikään näin vielä näitä siellä :)

    1. Tortillahan voisi myös toimia, kiitos vinkistä! On se hyvä että on tällaisia oikoreittejä :D

    1. Mulla oli jotain tollaista Närpiön leipätehtaan rieskaa mitä nyt sattui Prismasta löytymään :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *