Style Throwback – maaliskuun asu jokaiselta vuodelta

Ihana lukijani Jessika esitti jokin aika sitten postaustoiveen, josko voisin tehdä style throwbackin kokoamalla aina kyseiseltä kuukaudelta yhden asun jokaiselta vuodelta blogihistoriani ajalta. Tällaisia onkin itse asiassa nyt näkynyt myös muilla bloggaajilla, esimerkiksi Hanna teki juuri hieman vastaavan postauksen ja myös Sara toteutti muutama päivä sitten nostalgisen tyylikatsauksen. Näitä on kyllä hauska katsoa bloggaajilta, joita on seurannut jo monien vuosien ajan, kun useat asut ovat yhä tuoreessa muistissa!

Ryhdyin koluamaan maaliskuisia asuarkistoja aina vuodelta 2012 asti ja kirposi kyllä hymy monesti huulille näitä katsoessani. Mikä pikkuruinen Jonna noissa alkupään kuvissa onkaan! Onhan tässä tosiaan kasvettu 19-vuotiaasta naisenalusta kohta lähemmäs kolmeakymppiä, joten tyyli on luonnollisesti vuosien saatossa muuttunut.

Kuva1

Voi, tämä ensimmäinen vuosi oli sitä aikaa kun asuin vielä kotona ja kuvasin lähes kaikki asuni kotitalomme edustalla :’) Useimmiten itselaukaisimella, joskus isä kameran takana. Näihin aikoihin luin ensimmäistä kertaa pääsykokeisiin, joten 2012 vuodelta löytyi paljon kirjastokuulumisia. Tästä asusta ei kaapissani ole jäljellä enää mitään, vaan ne on myyty eteenpäin (termari tosin on yhä käytössä :D!). Enää en kyllä yhdistäisi kahta kuosia keskenään, mutta Mulberryn ruutuhuivi ja Neverfull olivat kaksi ehdotonta lemppariani tuohon aikaan. Neverfullin omistan yhä, mutta ruskeassa Monogram-kuosissa.

Kuva2

Vuosi vaihtui mutta kotipihan kuvauslokaatio pysyi! Rakastin tuota Mulberryn viininpunaista puukuvioitua huivia, muistan miten sain huivista vielä vuosien jälkeen sähköposteja, voisinko myydä sen.

Kuva3

Vuonna 2014 aletaan olla jo hieman neutraalimmalla linjalla ja hei, kuvausympäristökin on siirtynyt keskustaan! :D Asuin tuolloin jo Vaasassa opiskelemassa ja muistan, että tällöin olin käymässä Helsingissä. Takki oli ystävältäni lainassa, tuon harmaan huivin taas omistan yhä. Värimaailmaltaan voisin hyvin pukea asun tänäkin päivänä, laukun vaan vaihtaisin toiseen.

kuva4

Vuoden 2015 asu alkaa näyttää jo selvästi enemmän meikäläiseltä ja tältä vuodelta olisikin ollut useampi kiva asu, jotka pukisin sellaisinaan yhä ylleni. Tämä asu on kuvattu Vaasassa ja on hyvä esimerkki silloisesta perustyylistäni yliopistolla, olalla vielä iso laukku läppärille sekä muille koulutarvikkeille ja termari kourassa. Tuo edeltävänä vuonna hankittu trenssitakki on edelleen käytössäni ja näittekin sen pitkästä aikaa viime kesänä tässä kokonaisuudessa.

kuva5

Keväällä 2016 olin vaihdossa Ranskassa, joten tämän vuoden asuissa on hieman eri maisemia. Tässä olin Etelä-Ranskan sijaan muotiviikoilla Pariisissa ja pukisin asun hetimmiten ylleni, molemmista polvista rikotut farkut (ne oli kova juttu tuolloin!) vaihtaisin toisenlaisiin, mutta muuten voisin hyvin pukea tällaisenaan. Tämän samaisen tekoturkiksen ja valkoisen merinovillaneuleen näittekin juuri tässä asussa, myös Givenchyn Antigona -laukku on yhä paljon käytössä.

Kuva6

Tästä asusta tykkään tosi paljon ja pukisin heti ylleni uudestaan! Ainoastaan tuo sinivalkoraitainen pusero harmikseni kutistui pikkuisen pesussa ja näiden hieman lyhyiden tekonahkaisten housujen tilalle ostin myöhemmin toiset, mutta takki, tennarit ja laukku ovat edelleen käytössä. PS. Damn miten hyvä hiuspäivä mulla on tossa kuvassa!

Kuva7

Viime vuoden maaliskuussa taas fiilistelin valkoista silkkipaitaa ja kulutettuja farkkuja – tämä asu on niin minua kuin vaan voi olla! Luonnollisesti pukisin tämänkin sellaisenaan ylleni ja kaikki samat elementit ovat kaapissani.

Näkyikö tuttuja asuja vuosien takaa, muistatteko joitain näistä? Entä mitäs sanotte – pitäisikö näistä style throwbackeista tehdä kuukausittainen postaussarja?

28 thoughts on “Style Throwback – maaliskuun asu jokaiselta vuodelta

 1. Moi. Minun ehdoton suosikki on vuoden 2017 asu, se on niin raikas ja huoleton. Näkisin myös itseni samoissa vaatteissa.

  1. Moikka Emilia! Tuo 2017 vuoden asu tuntuukin olevan monen lemppari ja tykkään siitä kyllä itsekin kovasti :) Tästä inspiroituneena täytyy pistää jokin uusi versio tuosta kehiin, jahka vaan hieman vielä lämpenisi tennarikelejä varten!

 2. Täältä vihreää valoa kuukausittaisille tb-style postauksille!! On niin hauska nähdä, miten tyyli muuttuu vuosien varrella😄 sä oot kyllä selvinnyt hyvin klassisella tyylillä läpi koko blogihistorian, kun esim Alexan blogista pääsi seuraamaan kun on kokeiltu monenmoista ei niin onnistunutta eri tyyliä😄 hauska seurata ja muistella myös omia tyylimokia vuosien takaa, milloin on mitäkin käytetty!

  1. Jee, huippua! Tämä oli kyllä kiva toive lukijaltani, mielelläni teen tästä kuukausittaisen sarjan :) Oma tyylini on tosiaan aina ollut aika neutraali, eikä oikeastaan koskaan ole ollut nuoruudessakaan mitään räväköitä vaiheita pukeutumisen osalta. Ja älä muuta sano – kuuntelin juuri Alexan ja Lindan podijaksoa ja naureskelin muistellessani joitain samoja nuoruuden trendijuttuja, joita ei kuuna päivänä enää laittaisi päälleen 🙈

 3. Ehdottomasti lisää näitä! Tän kautta muuten selvisi, milloin olen alkanut seurata blogiasi: vuonna 2014. Miten aika rientää! :-)

  1. Eikä, ihana kuulla! Miten pitkän matkan olet ollut mukana matkassa 😍 Kiitos siitä! 💗 Ja todellakin, näitä siis jatkossa kuukausittain!

 4. Hei tää oli hauska postaus! Sulla on aina ollut hyvä tyyli ja kaikki asut toimisivat kyllä ihan tänäkin päivänä 😊 oli pakko selata omiakin vanhoja kuvia ja sama Mulberryn huivihan siellä vilkkui 😀 Sittemmin olen myynyt kaikki Mulberryt, koska eivät vaan ole enää omaa tyyliä. Lempparini näistä on tuo 2017 vuoden rento asu, vastaavaa tykkään itsekin käyttää 😊

  1. Voi kiitos Anne! Toteuta hei säkin ihmeessä tällainen, olisi hauska nähdä sultakin vanhoja asuja vuosien varrelta ☺️ Mulla on Mulberrylta vielä Bayswater ja Alexa – jälkimmäisestä tykkään edelleen kovasti, vaikkei ole tullut hetkeen käytettyä, mutta sitä en haluaisi myydä. Bayswateriin taas liittyy niin paljon tunnearvoa kun se on ihan ensimmäisiä laukkujani ja niin pitkään haaveiltu, mutta se ei ole päässyt pitkään aikaan käyttöön, joten siitä pitäisi raaskia luopua.

   Tuo 2017 vuoden asu onkin monen lemppari! En malta odottaa, että täällä Tampereellakin kuivuisi jo kadut ja asteet hieman lämpenisivät, niin pääsisi käyttämään jotain vastaavaa tennariasua :)

 5. Musitan nää kaikki🥳tuo 2017 on kyllä ehdoton lempprini👌🏼wau mikä kuva ja asu😍
  Jatkoon tälläiset postaukset! Tosi kivoja.

  1. Ihana Johanna, kiitos! 💗 Täytyy kyllä ottaa tästä kuukausittainen postaussarja, kun tämä oli niin tykätty! 🙊

 6. Voi vitsi, mä kyllä muistan nää kaikki! 😄 Näitä postauksia on aina tosi kiva lukea ja nähdä miten kunkin tyyli on vuosien varrella muuttunut ja kehittynyt, eli ehdottomasti lisää näitä!

  1. En kestä että muistatte näitä vanhojakin asuja, ootte ihania! 😍 Tämä olikin tosi tykätty, joten ehdottomasti otetaan kuukausittaiseksi postaussarjaksi!

 7. Sun tyylistä oon tykännyt aina ja seurannutkin blogiasi alkuajoilta lähtien. Ihanan naisellinen, omaan makuun oleva tyyli :)

 8. En lähes koskaan ’jaksa’ kommentoida tänne mutta nyt on kyllä pakko, nuoresta iästäni (kohta 19.v😃) huolimatta tuntuu ihan hassulta että muistan asuistasi kaikki! Useita noistakin olen myös tallentanut pinterestin style-kansiooni ja sieltä niitä silloin tällöin inspiraation puutteessa katselen. Kivaa kevättä sinulle, ja ehdottomasti tälläisiä lisää! 😊

  1. No hei ihana että nyt innostuit kommentoimaan! Ja vitsit miten pitkään olet säkin sitten ollut matkassa mukana ja vielä noin nuoresta asti 😍 Tosi kiva kuulla, että olet voinut saada asuistani vuosien mittaan inspistä.

   Kiitos kaunis kommentistasi ja samoin ihanaa kevättä!

 9. Jee tää oli kiva, kiitos! 😍 Ehdottomasti kuukausittainen postaussarja!
  Miä oon kyllä roikkunut täällä lähes alusta saakka! Jokainen asu muistuu ☺️
  Mun lemppareita on ensimmäinen asu (mulla sama huivi ja takki tummansinisenä ja beigenä!!:D), 2014 on mun mielestä myös ihana ja 2015 😍 vaikea valita taaaas kerran lemppareita, kun kaikki on niiin kivoja!

  1. Kiitos vaan sulle loistavasta postaustoiveesta! Hieman viiveellä toteutin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan 🙈 Ihana sinä!! 💗

 10. Ihania asuja, mutta ehdottomasti 2017 asu on paras! :) Voi, tässähän innostuu ihan itsekin kohta kuvailemaan omia päivän asuja. :D Mukavaa sunnuntaita!

  1. Se oli kyllä ylivoimainen suosikki! Täytyy siis tehdä tuosta asusta uusintaversio, jahka vaan tulisi ne kuivat kadut. Tuntuu vielä kaukaiselta, kun juuri tänään satoi taas uudet lumet tänne Tampereelle 😂

   Rentoa sunnuntain jatkoa sinnekin!

 11. Tämmöisen 55 vuotiaan tädin suosikkeja taas ovat 2012 ja 2013 siistit ja klassiset asut :)

  1. Ihana kuulla! Ja voi vitsit että ilahdun aina kuullessani, että sieltä ruudun takaa löytyy vanhempaakin lukijakuntaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *