Mitä miehelle joululahjaksi?

Oikein ihanaa itsenäisyyspäivää! Tänään puhutaan joululahjoista, sillä olen saanut muutaman toiveen kirjoittaa joululahjavinkeistä. Tänä vuonna olen ollut ensimmäistä kertaa itse ihan ilman ideoita – mikä voisi olla hyvä joululahja miehelle, kun ne kaikki perinteiset tohvelit, villahuivit, lompakot sun muut tarpeelliset on jo aiempina vuosina annettu? Viimevuotinen Balmuirin nimikirjailtu kylpytakki* oli muuten great success, vaikka itse sanonkin! Mitään turhaakaan en halua väkisin keksiä, mutta nautin kuitenkin lahjojen antamisesta, ja toisen ilahduttaminen jollain mieleisellä lahjalla on ihan parasta.

Pyysinkin aiemmin tällä viikolla Instagram Storyssa seuraajiltani vinkkejä miesten joululahjoihin, jotta voisin paitsi itse saada ideoita, niin myös jakaa niitä täällä blogissa eteenpäin. Sain kasapäin todella hyviä lahjavinkkejä, olette ihan huippuja – kiitos!! Pyysin erityisesti ideoita sellaisiin aineettomiin lahjoihin juuri näiden perinteisten lahjavinkkien ohelle, niihin voit muuten kurkata inspiraatiota vuoden takaisesta Viime hetken lahjavinkkejä -postauksestani. Alla kuitenkin lista muista, ei niin perinteisistä joululahjoista ja hieman eri hintaluokista – lisää saa toki vinkata kommenttiboksissa. Toivottavasti tästä on apua joululahjoihin! :)

Joululahja miehelle

– Room escape -lahjakortti

– Lahjakortti viini- tai oluttastingiin

– Hotellilyö kotikaupungissa tai viikonloppuloma jonnekin mieleiseen kohteeseen

– Lahjakortti suolakelluntaan (Helsingissä esim. Float Kallio)

– Isälle lahjakortti kunnon autopesuun

– Kokkauskurssi – menkää yhdessä vaikka vegaaniruokakurssille tai opettelemaan tekemään sushia.

– Lahjakortti urheiluhierojalle

– Hemmotteluhoito, esim. kuumakivihieronta tai päähieronta. Voitte mennä hemmotteluhoitoon myäs kaksin, esimerkiksi Helsinki Day Spa:sta saa hierontapaketin kahdelle.

– Lahjakortti mittatilauspaidalle (esim. Schoffa)

– Seinäkalenteri tai kuvakirja yhteisistä kuvista ja muistoista

– Itsetehty lahjakortti vaikka kolmen ruokalajin illalliselle kotona

– Yhdessä kokeilemaan jotain uutta urheilulajia (kiipeily, ampumarata, karting jne.), tai esimerkiksi tanssitunteja vaikka salsan alkeisiin

– Liput katsomaan jotain miehen suosikkilajia (korispeli, lätkäpeli tms.)

– Matkustamisesta tykkäävälle raaputettava maailmankartta – jos haluaa jotain lisäksi, niin vaikka nimikoitu matkalaukkutägi tai passinkuoret, mm. Balmuirilta* löytyy.

– Liput suosikkiartistin konserttiin, teatteriin tms.

– Olet minulle rakas -kirja (täyttökirja tärkeälle ihmiselle annettavaksi, aivan ihana idea!)

– Museokortti

10 thoughts on “Mitä miehelle joululahjaksi?

  1. No älä muuta sano! Hyvä että siellä ollaan tänä vuonna säästytty lahjapohdinnoilta 😉

   Ihanaa viikonloppua, Ida!

 1. Myös aineeton lahja on säästölahjakortti Nordnetiltä! Kortille voi ladata summan, jonka lahjansaaja voi sijoittaa. Parhaassa tapauksessa pienestäkin summasta voi kasvaa vuosien saatossa iso lahja!

  1. Enpäs ole tällaisesta ennen kuullutkaan, hyvä idea! Kiitos vinkkauksesta :) Mukavaa viikonloppua sinne!

 2. Tässä olikin vinkkejä moneen makuun! Minun on vaikeaa kuvitella antavani poikaystävälleni lahjaksi jotain hemmotteluhoitoa/museokorttia/kalenteria saati tanssikurssia, kun hän ei ole yhtään noiden tyylinen. :D Sitten taas isälle hyvinkin voisin ostaa museokortin ja eräällä tanssikurssilla hän kävikin ja oli siitä erittäin innoissaan. Äidille ja isäpuolelle tilasin täksi jouluksi Ifolorilta seinäkalenterin heidän koiransa kuvista.

  Lahjakortit on minusta tosi käteviä ja vaikka niitä jotkut sanovat tylsiksi ja persoonattomiksi hätäratkaisuiksi, niin minä tykkään niitä saada ja antaa. Esimerkiksi jos tietää toisen lukevan kirjoja mutta ei ole ihan varma hänen maustaan tai onko hänellä jo joku tietty kirja, niin kirjakaupan lahjakortti on minusta hyvä valinta.
  Me saadaan miehen kanssa perinteiset S-ryhmän lahjakortit kummankin porukoilta ja nehän käy vaikka mihin!

  1. Riippuu kyllä niin lahjansaajasta, mikä toimii ja mikä ei. Seinäkalenteri on kyllä aina hyvä idis juuri vaikka sukulaisille, omatkin sisarukseni ovat joka joulu tehneet lastenlasten kuvista seinäkalenterit meidän vanhemmille :)

   Lahjakortti on todellakin aina hyvä ratkaisu, jos ei ole ihan varma, kun sille tulee aina kuitenkin käyttöä. Voi sitten itse valita jotain mieleistä, niin ei tule ainakaan annettua mitään turhaa lahjaksi :)

 3. Those are all super nice ideas. thanks for sharing! I got a big smile when reading ‘salsa’, because I started taking classes in July and I LOVE it! You absolutely should try it out yourself. I have hard times getting totally relaxed, but with salsa I can really put all the worries away. The music is fun, your body is moving so it’s healthy too. Trust me, you keep smiling all the time. So, only advantages haha! :)

  Have a lovely weekend dear! – xx Carian

  1. So glad to hear that you found this useful! Oh how fun 😍 Must admit that I could never see myself taking salsa classes as I have the WORST sense of rhythm!! Seriously, even the easiest steps are always super difficult for me so I’m traumatized 😂

   Have a lovely weekend you too! 💖

 4. Usein miehen kanssa päätetään, että ei osteta toisille mitään, mutta jos ostaisin, niin tuossa tuli kyllä hyviä vinkkejä. Yksi idea on tilata lahjaksi mieleinen miesten lehti, esim. https://www.lehtitarjoukset.com/miesten-lehdet-c-14 Miehet ovat kyllä yleensä niitä, jotka ostavat kaiken tarpeellisen itselleen ja turhia lahjoja eivät sitten toivokaan. Tehokas otsalamppu on ollut niitä harvoja mieluisia lahjoja, joita olen onnistunut ostamaan.

  1. Lehtitilaus on kyllä myös hyvä idis! Oma kelloihin hurahtanut mieheni ainakin ilahtuisi kellolehdestä, mm. Hodinkeella on sellaisia harvemmin ilmestyviä itse asiassa ihan tyylikkäänkin näköisiä lehtiä (oma lehmä ojassa ;). Ja ehdottomasti mielummin antaa sitten jonkin yhteisen elämyksen tai muuta aineetonta, jos ei miehellä ole mitään erityistä tarvetta tavaroille tms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *