Blogien aitoudesta (tai sen puutteesta)

Viime viikkojen aikana moni bloggaaja on ottanut osaa keskusteluun blogien aitoudesta, tai lähinnä sen puutteesta – aiheeseen ovat tarttuneet muun muassa Hertta, Marjukka ja Piret.  Blogit ovat liian kiiltokuvamaisia, kuvat viimeiseen pikseliin asti hiottuja ja järjestetään kuvausreissuja ulkomaille, jotta saadaan uutta kivaa materiaalia. Pohdinta on tuttua itsellenikin ja olenhan myös kirjoittanut aiheesta jo aikaisemmin useampaan otteeseen, viimeksi esimerkiksi täällä miettiessäni samojen vaatekappaleiden näkymistä. Se keräsi myös paljon kommentteja teiltä ja moni antoi palautetta, kuinka on vaan hyvä juttu, että blogissa näkyy niitä aitoja inspiraatiota antavia asukuvia.

Tunnistan siis kanssabloggaajien mietteet ja ajatukset. Olen nyt kirjoittanut blogia viiden vuoden ajan, ja blogimaailma on kyllä mennyt etenkin parin viime vuoden aikana ihan huimaa vauhtia eteenpäin. Katson kauhuissani ensimmäisten vuosien postauksiani, joiden joukossa näkyy niitä legendaarisia sovituskopeissa kuvattuja asuja ja muita huolettomia puhelinräpsyjä. Lukijoita oli kuitenkin jo tuolloin kiitettävästi, joten eipä ne tuntuneet seuraajakuntaa haittaavan. Vuosien mittaan paitsi omat taidot ovat karttuneet on myös taso kuitenkin kivunnut yhä ylöspäin, jolloin kynnys julkaista laadullisesti heikompaa materiaalia on kasvanut. Samassa pitäisi jatkuvasti kehittyä ja pysyä mukana aallonharjalla – keksiä uusia juttuja, tehdä podcasteja tai aloittaa vloggaaminen. Entä jos kameralle kaduilla höpöttely ei tunnu omalta jutulta, jääkö blogi jälkeen jos ei pysy mukana kehityksessä vaan pysyy omalla linjallaan? Nostan hattua esimerkiksi Alexalle, joka on ottanut vloggaamisen haltuun ihan täysin ja tuottaa aivan mieletöntä matskua!

Bloggaus3

Allekirjoitan sen, että perinteiset ja arkiset lifestyle- sekä höpöttelyjutut ovat pitkälti kadonneet monista isommista blogeista. Osa kuitenkin yhä taitaa senkin, esimerkiksi Marianna on minusta ihana esimerkki siitä, miten blogi on pysynyt hurjasta suosiosta huolimatta laadukkaana mutta kuitenkin kotikutoisena sisältäen myös näitä höpöttelypostauksia. Sen perusteella mitä olen lukenut lukijoiden kommentteja näistä aihetta käsittelevistä postauksista, ovat ne arkiset jutut juuri niitä mitä eniten kaivataan. Olen pyrkinyt pitämään tällaisia kuulumisjuttuja säännöllisesti mukana kuvioissa omassa blogissani, mutta olen kuitenkin huomannut, että ne ovat usein myös vähiten kommentoituja postauksia.

Monesti olen todennut, kuinka en jaksaisi kirjoittaa blogia pelkästään itselleni, vaan saan kaikista eniten virtaa teidän vuorovaikutuksesta ja kommentit motivoivat. Kommentointi ylipäätään on vähentynyt blogeissa todella paljon – alkuaikojen postauksissani saattoi helposti olla jopa 70 kommenttia, vaikka postaus ei mitään sen erikoisempaa käsittelisikään. Onhan se toisaalta kuitenkin ymmärrettävää, etenkin kun blogien lukeminen on siirtynyt yhä enemmän mobiiliin, jolloin itsellänikin tulee harvoin rustattua puhelimella kommentteja blogeihin. Ja toisaalta eipä sitä lukijana ole aina mitään sanottavaakaan, miksi sitä siis väkisin jotain rustaamaan. Mietinkin, olisiko tänne kiva jokin sellainen sydän -nappi (kuten esimerkiksi Lily -portaalissa), jolla voisi kätevästi kertoa tykkäävänsä postauksesta, mutta ei kuitenkaan aina tarvitsisi ruveta kirjoittamaan kommenttia? Näin saisin minäkin silti aina jotain palautetta tekemisistäni – olettehan se yleisö jonka palaute minulle merkitsee.

Bloggaus2

Toinen paljon lukemieni postausten kommenteissa ajatuksia herättänyt aihe on kaupalliset yhteistyöt, joiden myötä jotkut kirjoittivat hylänneensä niitä harrastavat blogit kokonaan. Minua aina tällaisiin kommentteihin törmätessäni ihmetyttää, mikä niissä yhteistöissä on niin vastenmielistä? Omassakin blogissani on kaupallista sisältöä – välillä tiheämpään kuten nyt keväällä on ollut ja välillä taas harvemmin. Itsenäisenä, mistään portaalista riippumattomana bloggaajana palkkioni kertyy juuri näistä kaupallisista postauksista, jotka ovat vain murto-osa niistä keskimäärin reilusta 25:stä postauksesta joita kuukausittain tuotan. Saan valita yhteistyöni aina itse ja koen, että ne myös antavat lukijoille jotakin ekstraa sisältöön. En olisi esimerkiksi ilman yhteistöitä ehkä rohkaistunut tekemään viime aikoina niin paljoa reseptijuttuja, jotka ovat kuitenkin teiltä saamani palautteen perusteella osoittautuneet blogin jopa yhdeksi suosituimmaksi aiheeksi. Tietenkään kaikkia ei voi aina miellyttää, mutta onneksi yksittäisen postauksen voi jättää lukematta, jos se ei osu yks yhteen omien mielenkiinnon kohteiden kanssa.

Tulipas nyt ajatuksenjuoksua ja tekstiä syntyikin enemmän kuin alunperin kuvittelin. Suhtaudun itsekin hieman ristiriitaisesti tähän – toisaalta koen vuosien myötä löytäneeni oman tapani tehdä ja tiedän esimerkiksi juuri niiden samaistuttavien asukuvien uppoavan teihin, toisaalta taas valehtelisin jos sanoisin etten ota minkäänlaisia paineita muiden bloggaajien tuotoksista. Kaiken oman pohdintani jälkeen minua kuitenkin kiinnostaisi kuulla myös teidän ajatuksianne aiheesta – mitä fiiliksiä tämä blogien aitouskeskustelu herättää teissä lukijoissa? Entä minkälaista sellaista nimenomaan aitoa sisältöä te kaipaisitte enemmän – minun blogiini tai ylipäätään blogimaailmassa? Kuvat taasen eivät liity aiheeseen millään lailla, mutta ainakin ne on otettu old schoolisti jalustan ja kaukolaukaisijan kanssa ilman ammattikuvaajaa.

58 thoughts on “Blogien aitoudesta (tai sen puutteesta)

 1. Jatka just tätä mitä nyt teet!
  Itse elän aivan eri elämän vaihetta ja olen sinua paljon vanhempi, mutta saan postauksissa paljon ideoita ja vinkkejä, joita en muualta ehkä saisi, esim. Kasvislasagne.
  Tykkään tyylistä sitten, jatka siis omana itsenään!

  1. Kiitos paljon Heli-Paula – miten ihana kuulla! Ilahdun aina kuullessani että blogini kiinnostaa erilaisia ihmisiä ikään katsomatta :) PS. Kasvislasagne on superhyvää, tein sitä itsekin taas eilen!

 2. Moi Jonna! Aloitan sillä,että olen pitkään lukenut blogiasi ja sen on ollut erittäin hyvä. Itseäni kuitenkin nyt harmistuttaa tämä trendi, että kaikki bloggaajat kirjoittavat samaan aikaan samoista aiheista, koska tuntuu,että pyritte saamaan tällä jonku suuremman valveutumisen lukijoihin. Tuntuu myös,että ei kiinnosta keksiä omia blogiaiheita ja mennään sieltä mistä aita on matalin ja kerrotaan samaa mitä kollega kirjoitti. Myös tämä,että Marianna mainitsi sinut omassa blogissaan tuntuu nyt,että sinun on “pakko” mainita myös hänet tässä omassa kirjoituksessasi. Ymmärrän kyllä,että kaverien blogeja on kiva mainostaa,mutta tuntuu tosi pakotetulta.

  Jokseenkin blogistasi on kadonnut jotain mitä siinä aikanaan oli, ehkäpä juuri tämä, että todella monet postaukset ovat yhteistyöstä ja vain niistä saatujen tuotteiden pikaista esittelemistä. Olisi erittäin mukava lukea enemmän kuulumisiasi ja autenttisempaa tekstiä.

  Blogiasi on silti mukava vielä lukea, toivottavasti et pahastu palautteesta.

  1. Moikka Emilia! En suinkaan pahastu, kirjoitit tosi asiallisesti ja on vaan hyvä saada myös kritiikkiä :) Mitä tulee samoista aiheista kirjoittamiseen – viitaten nyt esimerkiksi juuri tähän aitouskeskusteluun on se meille bloggaajille (ja kommenteista päätellen myös lukijoille) ajankohtainen aihe, joten tottakai haluan ottaa siihen itsekin osaa. Ikävä jos koit Mariannan mainitsemisen pakotetulta, koska minusta hän on vilpittömästi hyvä esimerkki siitä, miten blogissa voi saada suosiosta huolimatta säilytettyä kotikutoisen fiiliksen. Harmi jos tarkoitusperä ei välittynyt sinne asti.

   Nyt keväällä yhteistöitä on tosiaan ollut enemmän, mutta viimeistään kesällä taas rauhoittuu niiden osalta. Pyrin siihen ettei niitä olisi liikaa kerrallaan, mutta joskus kivoja kamppiksia osuu samaan ryppääseen. Saatuja tuotteita kukaan ei velvoita minua esittelemään, ja blogiin niistä päätyy vain pieni murto-osa, jotka ovat niitä joista todella pidän ja haluan vinkata eteenpäinkin.

   Kiitos kun osallistuit keskusteluun ja jaoit ajatuksiasi! Täytyy jatkossa panostaa enemmän myös omien kuulumisten kertoiluun ja niihin arkisiin asioihin :)

 3. En tiedä osaanko vastata blogisi aitouskysymykseen mitenkään selkeästi, mutta pidän blogissasi siitä, että julkaiset laadukkaita ja kauniita kuvia (sinulle on selkeästi silmää estetiikalle!), kirjoitat hyvin ja vastaat lukijoiden kommetteihin aina hyväntuulisesti. Hyvän mielen blogi siis.

  Ja tämä ei tietysti tarkoita sitä, etteikö hyvän mielen blogissa voisi kirjoittaa myös haastavammista tai henkilökohtaisemmista aiheista, jos kirjoittaja vain kokee sen itselleen sopivaksi.

  Itse arvostan sitä, että tuotteita ostetaan harkiten. Tämän vuoksi minua ei haittaa yhtään, mikäli samoja asuja tai vaatteita näkyy useammissa postauksissa. Se tuo bloggaajaa ehkä vain lähemmäksi, että siellä ruudun toisella puolella on ihan tavallinen ihminen.

  Tajunnanvirtaa hieman tässäkin, mutta kiitos blogistasi!

  1. Kiitos paljon Hanna kommentistasi – kiva että jaksoit osallistua keskusteluun! Nautin ihan suunnattomasti valokuvaamisesta ja estetiikka on minulle blogissa tärkeää, ihana kuulla että se välittyy sinne ruudun toisellekin puolelle.

   Henkilökohtaisiin aiheisiin tarttuminen tuntuu aina hieman jännittävältä, blogia lukevat kuitenkin tuhannet ihmiset ja henkilökohtaisuuksien avaaminen ei ole helppoa. Ne kuitenkin ehdottomasti tuovat enemmän tarttumapintaa blogiin, joten pitäisi vaan useammin rohkaistua.

   Kaunis kiitos vielä itsellesi kun luet!

 4. Jonkinlainen tykkää- nappi, ehdottomasti! Olen monenkin blogin vakilukija: aina viikonloppuaamuisin selaan suosikit ajan kanssa läpi. Viikolla tulee klikkailtua esim. instagramista postaukseen, mutta ne ovat enemmän semmoisia pikalukuja. Kommentointi vain meinaa jäädä molemmilla kerroilla, vaikka surku tulisi, jos joku päättäisi lopettaa. Se aitous todellakin on ristiriitaista. Siinä missä itse haen blogeista ns. herkkua silmälle ja hyvää mieltä, ei se vaadi kuitenkaan mielestäni epäaitoutta. Kuulumispostaukset ovat parhautta, pieni kurkistus toisen arkeen. Usein niihin kätkeytyy ajatus nauttia tavallisesta arjesta, mikäs sen parempaa? Yhteistyöpostauksista huomaa kyllä ne hyvin tehdyt, eli yleensä ne, minkä takana tekijä seisoo, ja ne tuovat mielestäni vain lisäarvoa. Kuvien osalta iso osa on varmasti sellaisia, jotka lukijalle kelpaisivat, mutta bloggaaja itse on kriittinen… Tulipas pitkä, mutta siis jatka vain samaan malliin, tänne on aina kiva palata!

  1. Hienoa, tykkää -nappia siis kehiin! Ja ymmärrän, itsekin luen monia blogeja mutta huomaan nykyään kommentoivani niihin yhä harvemmin. Täytyisi aktivoitua, tiedän kuitenkin omastakin takaa kommenttien antavan kaikista eniten. Ja mitä kuviin tulee, syyllistyn kyllä itsekin juuri tuohon kriittisyyteen turhan usein. K

   iitos Mari kun jaksoit kommentoida, ihana kuulla teidän ajatuksia :)

  1. Hahah ihana Ida, mahtavaa palvelua kun tarpeisiin reagoidaan jo ennen kuin niistä ehtii suoraan viestiä :’D <3

 5. Moikka!
  Minua itseäni häiritsee monissa blogeissa juuri nuo yhteistyöpostaukset, sillä jotkut tekevät niitä AIVAN liikaa. Varmasti se on bloggaajalle rahallisesti hyvä asia, mutta näin lukijan näkökulmasta se vie uskottavuutta sekä bloggaajalta että k.o. tuotteelta.
  Yhteistyöt ovat kuitenkin ihan ok, kunhan niitä tekee maltillisissa määrin ja vain sellaisista tuotteista joista AIDOSTI pitää! Ja minusta tässä blogissa on tehty juurikin niin. :)

  1. Moikka Laura! Ymmärrän tämän hyvin myös itsekin lukijan näkökulmasta ja yritän omassa blogissani pitää määrän maltillisena. Esimerkiksi nyt keväällä yhteistöitä on kuitenkin kalenterissa hieman tavallista tiheämpään tahtiin monien kivojen kamppisten osuttua samaan syssyyn, mikä pikkuisen jännittääkin juuri sen kannalta ettei kukaan ärsyyntyisi.

   Kaikki ovat kuitenkin minun itseni valitsemia yhteistöitä ja tavoitteenani on myös aina sisällyttää niihin jotain lukijan kannalta kiinnostavaa kuten vaikka juuri niitä reseptejä. Ensi viikolla on tulossa myös paljon toivottu päivä kanssani -postaus ideoituani sen erääseen yhteistyöhön, itse olen siitä innostunut ja se toivottavasti miellyttää myös teitä :)

   Mutta kuten todettua, ymmärrän hyvin että liiallisissa määrissä kamppikset voivat häiritä, aina kuitenkaan aikataulullisesti niihin ei ole mahdollista vaikuttaa jos monet osuvat samalle kuukaudelle. Kiva kuulla positiivista palautetta näistä – kiitos kaunis kun jaksoit osallistua keskusteluun!

 6. Täällä myöskin eräs, joka lukee blogeja päivittäin muttei käytännössä koskaan kommentoi. Syynä tähän on paitsi se, ettei ole paljon sanottavaa, oma laiskuus ja yksinkertaisesti se, että luen blogeja usein lyhyillä tauoilla yhden kerrallaan kiireessä – bussissa istuessani, luentojen välillä ym. Kuitenkin minulle blogien lukeminen on keino rentoutua ja nautin siitä. Kommentoimattomuuteni ei ole siis merkki siitä etten pitäisi postauksista tai blogista, koska kuitenkin palaan lukemaan kerta toisensa jälkeen.

  Oma blogisi on ollut suosikkini jo pitkään: se on yksinkertaisesti kaunis. Olet erinomainen esimerkki ettei tarvita ammattikuvaajia tai kasoja uusia kalliita vaatteita jatkuvasti, jotta saavutettaisiin jotain. Päinvastoin. Saan asuistasi mielettömästi inspiraatiota pukeutumiseeni, koska rakastan myös klassisia vaatteita ja kuitenkin vaatekaappini on rajallinen. Sinulla on myös paljon vaatteita jotka lähes vastaavina joko löytyvät kaapista tai eivät maksa omaisuuksia hankkia itselle. Tämä on ehdottomasti minulle parasta antia blogissasi, kuten myös monet muut vinkit kosmetiikasta ruoka-aiheisiin.

  Kaupallisissa yhteistöissä uskoisin eniten hiertävän sen, ettei moniin asioihin monilla ole varaa. Lexington, Iittala tai Balmuir ovat esimerkiksi hyvin kalliita merkkejä – ainakin näin tavallisen opiskelijan näkökulmasta. Tämä ei kuitenkaan ole kommentti siitä etteikö näitä pitäisi olla mutta enemmänkin huomio, että yhteistyöt tarjoaisivat balanssissa jokaiselle jotakin. Olen myös otettu miten löydät laadukkaita ja edullisia tuotteita myös tavallisista liikkeistä ja vinkkaat siitä meille. Yhteistyöt eivät sikäli muutoin ärsytä, kunhan ne tosiaan pysyvät järkevinä ja palvelevat myös lukijakuntaa.

  Joka tapauksessa, toivon että jatkat juuri samaan malliin – erityisesti asujen kanssa! Tietynlainen kotikutoisuus blogissasi viehättää ja vielä kun se on toteutettu vahvalla kauneudella ja tyylikkyydellä, on blogisi ehdoton suosikkini (myös ilman niitä vlogeja, joita ei edes julkisissa paikoissa voi kunnolla lyhyillä tauoilla katsoa)!

  1. Kiiitos Emmy tuhannesti pitkästä kommentistasi, ihan mieletöntä että jaksoit rustata näin pitkän pätkän! On tosi mielenkiintoista lukea ajatuksianne ja saan näistä hurjan paljon irti.

   Hyvä pointti tuo, että yhteistöiden tulisi tarjota jokaiselle jotakin. Yritänkin pitää tämän jatkossa yhä enemmän mielessä ja ihan yhteistöistä riippumattomissakin asioissa, esimerkiksi vinkata löytämistäni edullisista kosmetiikkatuotteista tai juuri esitellä kivoja ketjuliikkeistä tekemiäni löytöjä. Samalla myös esimerkiksi juuri Balmuirin alennuskoodeille on kovasti kysyntää (juuri vastasin sellaista pyytävään kommenttiin), joten yritän pitää kaiken balanssissa niin että jokaiselle olisi jotakin. Esimerkiksi nyt huhtikuussa on tulossa yhteistyökamppis opiskelijaystävällisen ihonhoitobrändin kanssa :)

   Iso kiitos vielä kauniista sanoistasi, tällainen palaute antaa niiin paljon! <3

 7. Tästä tulee nyt kilometrikommentti, joten pyydän anteeksi jo etukäteen :D Pyrin ite aina välillä jätteleen kommentteja blogeihin, koska musta se on jotenkin turhaa lukea blogeja jos ei kommenteissa synny mitään keskustelua aiheesta kun aiheesta. Tykkään itse sun blogissa just siitä arkisesta fiiliksestä, että ei tule liian ammattimainen vaikutelma. En tykkää yhtään lukea mitään lehtimäisiä blogeja, joissa ei ole yhtään tekstiä, mutta henkilökohtaisenkin tekstin pitää olla sisällöltään fiksua eikä vaan ihan tyhjänpäivästä jaarittelua. Siksi mun mielestä sun blogia on aina kivaa lukea, koska siinä on vielä jotain aitoa jäljellä. Siis eihän siinä ole mitään pahaa jos rakastaa smoothiebowleja, jättilatteja ja croissantteja, mutta kun lauantaiaamuna selaan blogit ja kymmenennesä nään täysin identtisen aamupalakuvan BRUNSSILTA niin ehkä silloin vähän alkaa mietityttämään että miksi edes jatkoin kolmannen blogin jälkeen – kun tiesin että sisältö tulee olemaan 70% samanlaista. Ja itse opiskelijana valitettavasti arkea on käydä ulkona brunssilla ehkä kerran kolmessa kuussa. Silloin on hankala samaistua niihin bloggareihin, jotka syö croissantin kahvilassa viikottain. Eikä se ole bloggaajan vika, mutta siksi just tykkään arkisesta fiiliksestä joka tulee sunkin blogista. Tiedän että olen itse vielä opiskelijaksi todella hyvässä tilanteessa, ja minulla on paljon luksuksia joita perusopiskelijalla ei ole, ja sen takia voin ymmärtää että moni voi ärsyyntyä siitä että näkee blogeissa niin erilaista elämäntyyliä. Aika kaukana siitä että itse polkee johonkin kirjastolle tahraiset jumppahousut jalassa ja syö eilisen jämäruuista tehneen lounaan. Moni bloggarikin varmaan tekee näin, mutta ei voi sanoa koska halutaan että blogissa on se tietty tunnelma – valitettavasti tää vaan voi iskea omaan nilkkaan joskus. Ja oma valintani on myös lukea näitä blogeja paetakseni välillä omasta arjesta..

  Onhan se niin että tietty ihmistyyppi hakeutuu bloggariksi: se 22-29-vee, yleensä kaupunkilainen, terveystietoinen, kultturelli eli ei mikään ihme että blogit on niin samanlaisia. Mutta juuri siksi sun banaanileipäresepti oli virkistävä, samalla tavalla kun joku bloggaaja laittaa kuvan pannukahvista ja munkista IHANAN matchalaten ja macaronien sijaan. Ja ehkä ne jotka laittavat joka ikinen viikko kuvat identtisistä brunsseista voisi joskus myös vähän varioida sisältöä, koska kommentteja alkaa mun mielestäni silloin jäämään pois kun 1/7 postauksesta on “ihana brekkie/brunssi”. I mean, hienoa tälle henkilölle, mutta onko enää arjesta pakenemista jos kolmen vuoden ajan seuraan blogia saadakseni tietää viikottain että hei, tämän tyypin aamupala ei ole vieläkään muuttunut!!

  Mun ongelma yhteistöiden kanssa on se, että bloggaajia käytetään nykyään samaan tapaan kun ennen julkkiksia. Oli ihan ok nähdä 7 eri näyttelijää Dove-mainoksessa 10 sekunin ajan, mutta on todella ärsyttävää lukea sama sponssattu postaus kymmeneen kertaan. Uskon että omalla laillani suurin osa lukijoista seuraa semmosta perussettiä, johon kuuluu useampi todella suosittu bloggaaja, joilla on aina samat yhteistyöt. Luotettavuus yhteistyöhön menee kun 15 bloggaajaa on kaikki AINA luottanut Liberoon, rakastaneet Pauligin kahvia ja ostaneet juuri VALION maitoa (tää nyt oli tarkoituksella vähän kärjistetty :D). Ei yhteistöissä sinänsä ole mitään pahaa, mutta juuri toteutus on tärkeä siinä että ärsyynnynkö koko blogiin vai kommentoinko kilpailuun ihan vain keskustelun vuoksi. Esim. Kolmistaan-blogissa oli kahvikilpailu, ja koska kommenttiin pysyti jättämään kahvimuistoja niin kommentoin ihan vain sen takia, en koska haluaisin voittaa itselleni jotain. Ärsyttävä yhteistyö voi myös olla sellainen joka on naamioitu ihan kokonaan. Ensin puhutaan äidin rakkaudesta ja siitä kuinka oman lapsen turvallisuudentunne on tärkeintä maailmassa, ja sitten pamahtaakin puolivälissä silmille joku Libero-mainos. Siis joo, kaikki mainokset vetoaa meidän tunteisiin, mutta mun on jotenkin vaikea niellä mainoksia jotka on käyttää tommosia keinoja, niin TV:ssä kuin blogeissakin. Sanokaa reilusti että tämä on hyvä vaippa, joka tekee tehtävänsä vauvan kanssa, älkää jaaritelko siitä kuinka “suojaisin pikkuistani miltä tahansa maailman kolhuilta, niin kuin Liberokin tekee!” yms yms. :D

  Sori tästä jättikommentista, kuten sanoin niin ite tykkään kyllä vielä kommentoida blogeja :D Jatka samaan tapaan, ja mun mielestä moni “suositumpikin” bloggaaja voisi ottaa sulta aina välillä mallia siinä kuinka pidetäään se lukijaystävällinen tunnelma ;)

  1. Huh miten paljon näit vaivaa kommenttiin – kiitos ihan mielettömästi! Kuten myös kaikista muistakin aikaisemmin jättämistäsi kommenteista, nimesi muistui heti mieleen <3

   Tässä tuli niin paljon asiaa etten tiedä mihin ensimmäisenä kommentoisin. Aloitetaan kuitenkin vaikkapa noilla yhteistöillä. Usein yritykset keskittävät ymmärrettävästi blogiyhteistyökampanjat tiettyyn aikaan, suurimmat blogit taas ovat usein niitä tavoittavimpia, minkä vuoksi ei ole yllättävää että heidät on valittu johonkin kampanjaan mukaan. Uskon että on toisaalta kornia lukijan näkökulmasta törmätä samaan kampanjaan peräjälkeen eri blogeissa, ehkä itse ajattelen bloggaajana asiaa kuitenkin eri tavoin koska olen tottunut tähän sykliin ja yritysten toimintaan. Minusta kuitenkin esimerkiksi juuri tuo Doven kamppis oli ihana idea ja virkistävän erilainen yhteistyö - oli kiva lukea monista eri blogeista ansaittuja kehuja.

   Taannoisia Libero -postauksia taas jätin itse lukematta koska en ole kohderyhmää heheh, mutta tästäkin toimintatavasta olen itse hieman eri mieltä, enkä koe sitä naamiointina (niin kauan kun tietenkin yhteistyömerkintä on asiallisesti mukana). Minusta tällöin postaus tuo juuri enemmän jotain lukijalle kiinnostavaa sisältöä kuin jos se kertoisi puhtaasti vaan ja ainoastaan niistä vaipoista, jolloin se voisi jäädä sisällöllisesti aika köyhäksi ja nimenomaan pelkäksi mainokseksi. Tästäkin on varmasti montaa eri mielipidettä, kuka tykkää kuka ei, ja jälleen ehkä saatan ajatella asiaa myös itsekin yhteistöitä tekevän bloggaajan silmin, joten ymmärrän että meidän ajatukset on tämän suhteen erilaisia :)

   Piti vielä kommentoida, että ihanaa kun tykkäsit banaanileipäreseptistä! Täytyyhän jonkun pitää ne sokerileivonnaiset blogimaailmassa mukana (vaikka myös niitä smoothie bowleja rakastankin), haha ;) Sitä samaistumispintaa kyllä kaipaan itsekin lukijana, omaan arkeeni kun ei kuulu lounaan tai aamiaisen syöminen päivittäin ulkona vaan kaipaan myös jotain mihin samaistua. Arkea pitäisi ehdottomasti itsekin sisällyttää useammin blogiin - ehkä sitä juuri sortuu ajattelemaan että siitä tavallisesta, ei niin tapahtumarikkaasta ja kirjastontäyteisestä arjesta ei saa mielenkiintoista sisältöä, mutta se on luultavasti juuri sitä mitä moni kaipaa.

   Tuli varmasti sekalainen vastaus kun ajatus hyppi yhdestä toiseen, mutta loppuun vielä kerran kiitos superkattavasta kommentista!! Tästä tuli paljon mielenkiintoisia aspekteja keskusteluun :)

 8. Todella hyvää tekstiä ja pohdintaa, tätä keskustelua on ollut mielenkiintoista seurata vaikken itse olekaan siihen aktiivisesti osallistunut! Blogimaailma on toki kehittynyt ja ammattimaistunut ihan älytöntä vauhtia, mutta itse en näe sitä mitenkään negatiivisena asiana. Oma mielipiteeni on, että bloggaamisen pitää ensisijaisesti olla mieluista bloggaajalle itselleen, toki lukijoiden toiveita ja mielipiteitä kuunnellen. Blogeja on kuitenkin nykyään niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti mieluista luettavaa, hakeepa sitten sitä perinteisempää höpöttelymateriaalia tai kunnon editorial-sisältöä. Ja koska blogeja tosiaan on nykyään ihan pilvin pimein, ei erottuminen ja menestys ole itsestäänselvyys. Sen takia en oikein ehkä ymmärräkään, että miksi jotkut kokevat kaupalliset yhteistyöt ja muut niin negatiivisesti. Itse koen yhteistyöt merkkinä kovasta työstä, pitkäjänteisyydestä ja vaivannäöstä, jolloin ne ovat mielestäni pikemminkin hieno saavutus kuin negatiivinen kaupallinen puoli blogin sisältöön. Ja tosiaan, täytyyhän ammattibloggaajien jollain ne laskutkin maksaa! Toki kaupallistumisessa on puolensa ja puolensa, ja yhteistöiden vaikutus sisältöön riippuu itse bloggaajasta, mutta yleisesti ottaen mulla ei ole mitään tätä blogimaailman kehitystä vastaan.

  Ihanaa viikonloppua! :) xx

  1. Kiitos fiksusta kommentista Pinja, tosi kiva lukea useita niin erilaisia näkökulmia tähän! On totta, että jokainen löytää varmasti omaan makuun sopivaa luettavaa blogien valtaisasta viidakosta. Jotenkin ihana ajatus myös sinulta että koet yhteistyöt kovan työn merkkinä, itse ainakin olen superylpeä jokaisesta yhteistyöstäni kuten kuka tahansa olisi omista työprojekteistaan :)

   Kiitos vielä kun osallistuit keskusteluun ja ihanaa sunnuntain jatkoa!

 9. Itsekkin harvemmin kommentoin, tuskin koskaan, mutta tähän halusin ottaa osaa!
  Arkisia postauksia on mukava lukea, koska niihin on jotakuinkin helppo samaistua ja se tekeekin blogeista ainutlaatuisia esimerkiksi aikakauslehtiin verrattuna.
  Yhteistyöpostaukset taas tuntuvat monesti “pakotetuilta” ja lukijana tulee helposti fiilis, että bloggaajalle on annettu tiukat raamit mitä ja mistä saa kirjoittaa, eikä bloggaajan oma rehellinen ääni välity tekstistä samalla tavoin kun arkisissa postauksissa, tosin bloggaajat yksin tuskin ovat tästä vastuussa. Pidän kuitenkin tärkeänä myös sitä, että mainostus tehdään läpinäkyvästi ja ilmoitetaan yhteistyökuvioista selkeästi, hatunnosto siitä!

  Mukavaa kevättä ja peukkua täältäkin sydännappulalle :)

  1. Hienoa että innostuit kommentoimaan, isot kiitokset siitä! Näitä on ollut aivan hurjan mielenkiintoista lukea, avartavaa saada erilaisia näkökulmia. Omasta puolestani voin sanoa, että 90% ainakin omissa yhteistöissäni on todella vapaat kädet, toki asiakkaalla on usein toiveita mitä esimerkiksi faktatietoa haluaisi vaikka tuotteesta viestittävän, mutta muuten sisällöstä saa pääasiassa päättää hyvin pitkälti tekijä itse. Se on ainakin omasta mielestäni hyvä, tällöin yhteistyöhön saa oman näkökulmansa ja siitä pystyy tekemään omannäköisensä, siihen ainakin yritän aina pyrkiä.

   Mutta joka tapauksessa, ihanaa kuulla että arkisille jutuille on kysyntää, niihin täytyy siis panostaa jatkossa yhä enemmän :) Niin ja sydännappulaa odotellessa, noheva koodarini jo kommentoi yllä ryhtyvänsä työstämään sellaista :D Kiitos vielä keskusteluun osallistumisesta ja kuin myös mukavaa kevään jatkoa!

 10. Musta sun blogista välittyy ihana aitous ja positiivisuus kerta toisensa jälkeen, teit sitten yhteistyötä tai vaikka asupostausta :)! Ja yhteistöistä sen verran, että sun blogista välittyy niiden aitous ja rehellisyys. Ei ole tarvinnut miettiä että pitääkö tämä oikeasti paikkansa vai teetkö sitä vain hehkuttaakses jotain tuotetta vaikka se ois ihan sieltä syvältä :) Mua henkilökohtaisesti eivät yhteistyöt haittaa. Jatka siis samaan malliin kuin tähänkin asti! Oot ihan ykkösbloggari ja odotan aina innolla sun postauksia:)

  Tohon videoasiaan ottaakseni kantaa, oon kanssa miettinyt että jääkö blogit pikkuhiljaa jalkoihin jos niihin ei ala tasaisin väliajoin ilmaantua videoita – joita useissa blogeissa näkyy? Tätä en nimittäin itse harrasta, se ei vaan tunnu omalta jutulta. Kuvat ja teksti taas sitä ovat:)

  1. Ihana sinä, olet aina niin positiivisena! Kiitos kivoista sanoistasi, kuin myös kaikista muista usein jättämistäsi kommenteista :)

   Videoaspekti on kyllä mielenkiintoinen. En itse seuraa ketään vloggaajia, mutta sen sijaan suosikkiblogieni videot katson lähestulkoon aina, joten näin lukijan näkökulmasta ne ovat minusta kiva lisä. Meikki- ja hiusjuttuja olen aikoinaan videoitse tehnytkin ja sellaisten henkiinherättämistä olen suunnitellut kesällä kun on taas enemmän aikaa, mutta varsinaiseen vloggaamiseen en usko ryhtyväni, koska se ei vaan tunnu omalta jutulta.

 11. Minusta kauniita kuvia on kiva katsoa, olen itsekin melkoisen kriittinen omista kuvistani (vaikka ne ei mihinkään näkyville päädykään, vain oman koneen tiedostoihin) ja poistan huonot kuvat jo kamerasta laittamatta niitä koneelle asti. Oma mottoni onkin kuvienkin suhteen, että ei se määrä vaan laatu. Ja täällä blogissa ne on laadukkaita ja niitä on ilo katsella. :)

  Minusta blogeissa parasta on just kuulumispostaukset, ne arkiset. Ja sellaiset rehelliset, että elämä ei tunnu olevan yhtä ihanuutta, vaan kirjoitettaisiin myös siitä miten välillä ottaa päähän kuten meitä kaikkia. Jotkut bloggaajat sanovat etteivät halua niitä huonoja fiiliksiä blogiin tuoda, vaan haluavat pitää sen hyvän mielen paikkana. Minusta vaan huonoistakin päivistä kertominen tekee blogista inhimillisemmän.
  Monipuoliset postaukset tekee blogista kuitenkin mielenkiintoisen, vaikka kuulumiskirjoitukset suosikkejani ovatkin. Ainoat mitä blogeista en lue on meikkipostaukset. Meikkaan, mutta minulla on omat vakiotuotteeni enkä innostu uusista kauneustuotteista.
  Yhteistyöt on ok, kunhan suunnilleen koko blogi ei koostu niistä.

  Pyrin kommentoimaan usein, mutta aina vaan ei ole sanottavaa aiheeseen tai en jaksa just silloin kirjoittaa ja se unohtuu kokonaan. Vuorovaikutus on lukijallekin tärkeää, joten kiitos sinulle, että aina meille vastailet! :)

  Jatka samaan malliin, sun blogi on kiva!

  1. Voi Tanja, sinä olet varmasti yksi aktiivisimmista kommentoijista täällä! <3 Suurkiitos siis mukanaolostasi, arvostan ihan mielettömästi sitä :)

   Samaa mieltä, että blogissa saa hyvän mielen paikasta huolimatta olla mukana myös sitä puolta, kun kaikki ei mene aina ihan putkeen. Se nimenomaan tekee blogista vaan inhimillisemmän, koska kaikilla meillähän myös niitä päiviä aina on. Mutta mitä nyt olen näitä kommentteja lukenut, niin arkisille kuulumisjutuille näyttää ehdottomasti olevan kysyntää, niitä täytyy siis sisällyttää blogiin yhä enemmän jatkossa :)

   Iso kiitos vielä ja virtuaalihalaus!

 12. “toisaalta taas valehtelisin jos sanoisin etten ota minkäänlaisia paineita muiden bloggaajien tuotoksista”. Tähän tarttuisin ja sanoisin, että Älä. Selkeästi sun blogi toimii just tällaisenaan, on sievä, hyväntuulinen ja silti sopivan arkinen. Ei kaikkien tarvitse vlogata tai tehdä podcasteja tai muutakaan, koska luulee yleisön sitä haluavan. Lopulta se paistaa niin selkeästi läpi, mikä tuntuu hyvältä, omalta ja missä on sydän mukana :)

 13. Harvemmin tulee kommentoitua blogeihin, kun kännykästä selaa. Kirjoittaminen on niin paljon hitaampaa ja hankalampaa (ja se näppäinvirheiden määrä! ?). Tykkäys-nappi voisi olla hyvinkin näppärä ratkaisu.

  Yhteistyö-postaukset tuntuu usein aika päälleliimatulta (puhun nyt yleisellä tasolla, en nimenomaisesti sinun blogistasi). En ole itse kyseisistä postauksista ollenkaan innoissani tai kiinnostunut siksipä yksinkertaisesti jätän postauksen vain lukematta, jos kyse on yhteistyöstä. Ihan samoin, kun televisiota katsoessa lähden mainostauolla jääkaapille ?. Ymmärrän kuitenkin myös bloggarin tarpeen julkaista yhteistyö-postauksia.

  Blogisi “kotikutoisuus” on pelkästään hyvä asia. Itse olen jo aikapäiviä sitten poistanut listalta liian ammattimaiset blogit. Liika viilaus ja kaupallisuus vievät blogista sen kuuluisan aitouden. Jatka siis huoletta valitsemallasi tiellä, olet nimitin juuri oikealla tiellä. Blogissasi on homma kivasti tasapainossa. Asujutut etenkin on todella kivoja ja niistä saa todella paljon inspiraatiota tämmöinen sinua reilusti 10 vuotta vanhempikin ?.

  1. Kiitos hurjasti kun osallistuit keskusteluun, kiitos Kielo kivoista sanoistasi! Ja aina yhtä ihana kuulla, että blogini kiinnostaa kaikenikäisiä lukijoita :)

   Kuten todettua kommentointi blogeihin unohtuu minullakin usein juuri puhelimella niitä selatessa. En myöskään ikinä vastaa itse kommentteihin puhelimella vaan aina läppäristä käsin, joten ymmärrän paremmin kuin hyvin!

   Kiva kuulla että tämä nykyinen tyyli toimii, sillä siis mennään jatkossakin. Asuihin haluaisin ehdottomasti panostaa enemmän ja postata niitä ahkerammin, varmasti viimeistään kesällä kun on paremmin aikaa keskittyä tähän opiskelujen loputtua :) Kiitos vielä piristävästä kommentistasi!

 14. Tosi tosi harvoin jos tuskin joskaan tulee kommentoitua blogeihin! Nyt on kuitenkin ihan pakko. Olen seuraillut blogiasi joitakin vuosia ja heittämällä menee kärkeen! Ihania kuvia, mielenkiintoista sisältöä, että aina jaksaa lukea koko postauksen sekä sellainen aito ja “tavallinen” meininki blogissa. Jatka Jonna samaan tahtiin ?ja tykkäis -nappi ehdottomasti kehiin, itselläkin tulee niin harvoin kommentoitua postauksiin, että ns. luettelen itseni “hiljaiseksi seuraajaksi”. Toivottavasti tykkää -napilla tämä “hiljainen seuraajakin” aktivoituu! ?

  1. Iso kiitos Annastiina – ihanaa että tämän myötä kaltaisesi hiljainenkin lukija innostui kommentoimaan ja kirjoitit tosi kivasti <3 On ollut tosi mielenkiintoista lukea näitä kommentteja ja olen saanut rutkasti lisää virtaa omaan tekemiseeni!

   Näppärä koodarini kommentoikin jo tuonne ylös ryhtyvänsä suunnittelemaan tykkäysnappia, joten sellainen on tekeillä ;) Kiitos vielä tästä ja mukavaa kevään jatkoa!

 15. Parasta blogissasi on aitous ja arkiset jutut! Sitä jaksaa lukea juuri siksi, ettei se ole liian siloteltu ja kiiltokuvamainen. Asupostaukset ovat parhaita, koska niistä saa inspiraatiota omaan pukeutumiseen eikä samojen vaatekappaleiden vilkkuminen haittaa ollenkaan, päinvastoin!

  Mielestäni blogissasi ei todellakaan ole liikaa yhteistyöpostauksia. Jatka samaan malliin! Blogiasi on mukava lukea ja se on ehdottomasti paras blogi. :) Minusta ei kannata ottaa paineita vloggaamisesta jos se ei tunnu omalta. Itse ainakin mielummin luen ihan tavallisia kirjoitettuja postauksia. :)

  1. Kiitos hurjasti piristävästä kommentistasi Emilia! Tällaisesta kivasta palautteesta saa niin paljon virtaa <3 Asupostaukset tuntuvatkin olevan monien suosikkeja, joten niihin haluaisin panostaa itsekin enemmän - viimeistään sitten kesällä kun voi keskittyä blogiin vielä tiiviimmin opiskelujen loputtua. Videoitakin haluaisin jossain määrin taas kokeilla vaikka varsinainen vloggaaminen ei tunnukaan omalta jutulta, mutta kuten ennenkin olen aikoinaan tehnyt esimerkiksi hiusvideoita. Ehkä vielä saan sellaista lisää tänne joku päivä, onhan se hyvä haastaakin itseään!

   Kiitos vielä kun kommentoit ja ihanaa sunnuntain jatkoa!

 16. “Minua aina tällaisiin kommentteihin törmätessäni ihmetyttää, mikä niissä yhteistöissä on niin vastenmielistä?!”

  Tää tuntuu lukijana vähän naiivilta kommentilta :/ Tietenkään bloggaaja ei osaa nähdä yhteistöitään samasta näkökulmasta kuin lukija, koska bloggaaja saa niistä ainakin osan palkastaan. Se, että kehutaan yhteistöiden olevan “vain murto-osa” postauksia ei silti lohduta, jos esimerkiksi joka kolmas tai neljäs postaus on kaupallista yhteistyötä. Joo, alle puolet, mutta silti useimmiten lukijana blogin avatessa joutuu tyytymään kaupalliseen yhteistyöhön.

  Suhtaudun nykyään myös valitettavan huvittuneena eniten yhteistöitä tekevien bloggaajien vakuutteluun siitä, kuinka kaupallinen yhteistyö tapahtuu vain niiden merkkien ja brändien kanssa, joiden “takana voi 100% seistä”. Niinku… c’mon. Tällaisista höpöhöpöistä pitäisi bloggaajien mielestäni päästä eroon, ja todeta vain suoraan, että mainostaa saadakseen palkkaa, ja että mainostettava tuotekin on ihan ok. Se kuitenkin on varmaan todellisuus suurimman osan kaupallisista yhteistöistä takana. Tai jos ei, niin näillä paljon yhteistöitä tehtailevilla bloggaajilla on kyllä hurjan laaja määrä brändejä tai tuotteita, jotka ovat nimenomaan juuri heille aina olleet niin korvaamattoman tärkeitä ja luotettavia ;) Olen aiemmin nimimerkillä Sanniiiiiis kommentoineen kanssa ihan samoilla linjoilla!

  Lukijana olen huomannut, että liika kaupallisuus blogeissa on todella saanut mut lopettamaan tällaisten lukemisen, ja että nykyään omat lempiblogini ovat niitä, joissa hyvin todennäköisesti blogin avatessa vastassa ei ole kaupallinen yhteistyö. Nannen ja Homevialauran blogit esimerkiksi nousevat mieleen, ihan lemppareita nykyään just tästä syystä! :)

  Sinä et kuitenkaan näyttäydy tällaisena bloggaajana mitä yllä kritisoin, vaan sulla homma on ainakin tähän asti näyttäytynyt olevan hyvässä tasapainossa :) Asukuvasi ovat ihania ja aitoja, niissä ei ole aina uusia vaatekappaleita ja näyttävät (ainakin minun näkökulmastani :D) sellaisilta, joita ihan oikeasti käytät. Opiskelujuttujasi ja ammatinvalintapohdintojasi on mielenkiintoista lukea näin akateemisena ihmisenä, ja koirajutut kiinnostaa aina! Arkista elämääsi näkyy siis todella kivasti blogissasi, ja vaikutat herttaiselta tyypiltä :) Kiitos blogistasi!

   1. Kiitos Ida ihan valtavasti vaivannäöstäsi, mieletöntä että jaksoit rustata näin pitkän kommentin! Ja paljon fiksuja mietteitä, on ollut tosi mielenkiintoista saada erilaisia näkökulmia ja kuulla teidän ajatuksia.

    Ei ollut tarkoitus suhtautua naiivisti, pahoittelut jos muotoilin sen hölmösti. Meinasin kommentillani sellaista jo lähtökohtaisesti negatiivista suhtautumista yhteistöihin (“lopetan blogin lukemisen jos siihen tulee kaupallisuutta tms”) – tällaista ennakkoasennoitumista en itse oikein käsitä. Jos ymmärrät mitä tarkoitan? Toki varmasti kuitenkin näkökulmani yhteistyöasioihin on eri itse bloggaavana lukijana.

    Tarttuisin myös omasta näkökulmastani tuohon tuotteiden takana seisomiseen. Ehkä omalla kohdallani se tarkoittaa sitä, kuinka en alusta alkaenkaan sano kyllä sellaiselle yhteistyölle jonka tuote tai palvelu ei kohtaa omien intressieni kanssa, vaan ilmoittaudun mukaan vaan niihin jotka tuntuvat omalta ja luontevalta. Jokin tuote saattaa esimerkiksi olla minulle entuudestaan tuntematon, mutta koen itse sopivani kohderyhmään ja tuotteen olevan sellainen jonka uskon kiinnostavan myös lukijoita. Sitä tuo takana seisominen tarkoittaa minulle. Tottakai voin sanoa mainostavani myös koska saan siitä palkkaa, jollainhan ne laskut on maksettava enkä koe siinä mitään väärää, mutta se joka ratkaisee yhteistöitä valitessa ei ole raha vaan luonteva brändi, osuva ja kiinnostava tuote tai palvelu tms. Toivottavasti saat tästä jotain selkoa, halusin vaan avata omaa näkökulmaani tähän.

    Haluan kyllä kiittää sinua tosi fiksusti muotoillusta kommentista, tässä tuli paljon hyvää kritiikkiä ihan yleisestikin ja sai ajateltavaa. Oli myös ihana kuulla niitä aiheita jotka kiinnostavat, kiitos niistä! Ammatinvalintajuttuja olen suunnitellut kirjoittavani lisäänkin, joten kiva kuulla että niille olisi kysyntää :) Asujenkin suhteen haluaisin jatkossa aktivoitua, viimeistään sitten kesällä opiskelujen loputtua kun on enemmän aikaa. Teidän kommenteista sai kyllä paljon irti ja uutta virtaa!

 17. Moikka Jonna!

  Nyt on myös ihan PAKKO kommentoida! Olen sinua aika paljon vanhempi ja eri elämäntilanteessa, mutta kyllä sinä olet yksi suosikkibloggaajistani! Hirmuisesti saan vinkkejä täältä ja luen jokaisen postauksesi mielenkiinnolla + aivan ihania ovat myös sinun Instagramin ns. my story -pätkäsi! Olet niin uskomattoman aito ja ihana ihminen! Tulen aina hyvälle tuulelle kun luen blogiasi.

  Ja millaisista blogeista sitten EN pidä/pidän: 1. Inhottavaa on jos bloggaajaan ei ole minkäänlaista samaistumispintaa, me lukijat ollaan kuitenkin suurimmaksi osaksi aivan tavallisia ihmisiä. 2. Tykkään että bloggari esittelee/ostelee tuotteita, joiden hankintaan meillä lukijoillakin on mahdollisuus. 3. Liian mallimainen bloggari, häneen suurin osa meistä ei millään voi samaistua. Sinä olet huippukaunis ja äärettömän kuvauksellinen nainen, mutta tietänet mitä tarkoitan tällä mallimaisuudella. 4. Hei, te olette esikuvia myös monille nuorille tytöille ja jatkuva ostohypetys + tonneja maksavien laukkujen hankkiminen EI ole hyvä asia, tykkään siitä että sinäkin olet vuosien mittaan himmannut tätä puolta. 5. Liian materialistinen blogi ei ole kivaa luettavaa. Eräänkin bloggarin ennen niin kiva blogi on muuttunut aivan hurjan materialistiseksi! Huh! Instagramissa esiintyy joka toisessa kuvassa joku uusi Vuittonin, Guccin tai Célinen laukku ja blogissa lähes jokainen uusi päivitys on joku ale-koodi jonnekin. 6. Ihanan maanläheinen blogi on Marjukan Fab Forty Something, huomaa että ikää on enemmän ja arvomaailma sen mukainen. Marjukalla on oma uniikki ja ihana tyylinsä, hänen ei ole enää mikään “pakko” seurata valtavirtaa. 7. Tykkään että blogissa on sopivasti kaikkea; hieman paljastuksia omasta itsestä, ruoka- ja liikuntavinkkejä, muotia, sisustusta, matkailua….jne…. 8. Jotain uniikkia blogissa on aina hyvä olla, jotenkin hassua kun joku tuote/tavaramerkki nousee ns. “blogituotteeksi”, kun niin moni bloggari mainostaa samaa tuotetta. Esim. Daniel Wellingtonin kelloihin on minulta blogien vuoksi mennyt maku täysin, enkä tule niiden takia sellaista koskaan hankkimaan. “Blogikello.”

  Mielestäni Jonna sinun blogisi on TÄYDELLINEN juuri näin! Jatka samaa rataa, kauniita ja elämäniloisia kuviasi on aina ilo katsella ja kivoja juttujasi on kiva lukea! En muuttaisi blogistasi tällä hetkellä YHTÄÄN mitään (paitsi sen Wellingtonin, heh ja anteeksi).

  Ihanaa lauantai-iltaa sinne! <3

  1. Palaan vielä tuohon eiliseen kommenttiini. :)

   Tässä kun lueskelin muiden kommentteja niin hoksasin mitä eo kommentissani hain ns. “mallimaisuudella”. Sitä että kuvat blogissa ovat liian editoriaalisia ja niistä puuttuu täysin kotikutoisuus. Bloggari on niissä joka tavalla kuin malli ja kuvaajana toimii ammattikuvaaja, en löydä ko blogeista minkäänlaista samaistumispintaa. Henkilökohtaisesti tahdon lukea aitoja ja inhimillisiä blogeja ja katsella editorial-kuvia naistenlehdistä. On ollut mukavaa vaihtelua kun sinullakin joskus on ollut ammattimainen kuvaaja, mutta onneksi vain joskus! <3 <3

   Ja eräästä toisesta kommentista bongasin aivan sitten ihanan blogin, jonka itse unohdin mainita: Nanne! Miten unohdinkaan. Voi että mikä ilo on hänenkin blogiaan seurailla!

   Mutta pointti on se, että liian ammattimaisia ja kiiltokuvamaisia blogeja en juurikaan lue, joskus hieman saatan silmäillä. Ja sitten ovat nämä himohamstraajat, joiden lähes jokainen postaus on ns. mainospostaus, juu ei. Sinulla on kaupallisia yhteistyökumppaneita juuri sopivasti!

   1. Iso kiitos Sari sinulle piitkästä ja kattavasta kommentistasi! Olen niin otettu, miten paljon olette kaikki nähneet näihin vaivaa ja jaksaneet ottaa osaa keskusteluun, olen saanut tästä tosi paljon irti. Täytyy myös sanoa kuten olen ylempänäkin jo useaan otteeseen todennut kuinka iloinen olen aina huomatessani, miten eri ikäisiä lukijoita blogini kiinnostaa :)

    Kiva kun kirjoitit niin laajalti siitä, minkälaisista asioista pidät blogeissa. Ja ei hätää, ymmärsin heti mitä tarkoitit mallimaisuudella ja olen samaa mieltä kanssasi ihan näin lukijanakin – tykkään asukuvista jotka eivät ole liian editorialmaisia. Toisaalta ylempänä Pinja totesi hyvin että niillekin on paikkansa, joten on kiva että jokainen löytää blogimaailmasta jotakin. Marjukan ja Nannen blogit ovat kyllä molemmat ihania ja niin ovat myös naiset blogien takana!

    Kiitos vielä ihanasta kommentistasi, positiivinen palautteesi lämmittää niin mieltäni <3

    PS. Hih ja pahoittelut Daniel Wellingtonista, itse vaan niiin tykkään merkin kelloista vaikka yleisiä ovatkin ;D

 18. Olen ollut blogisi lukija suht ensi metreiltä asti ja täytyy sanoa että ajoittain kaipaan niitä blogien alkuaikoja ja ei niin hiottuja tekstejä ja kuvia :) Muistan noilta ajoilta sinut, ps i love fashionin ja xenias dayn..Näistä sinun blogisi on ainut jota nykyään luen säännöllisesti ja paneutuen tekstiin. Siitäkin huolimatta, että olemme eri ikäisiä ja myös erilaisessa elämäntilanteessa, en osaa sanoa miksi näin on, mutta hyvä näin! <3

  Mitä mainostamiseen tulee olen aina ihmetellyt ihmisten reaktiota näihin! On tietysti aina kiva kuulla, että bloggaaja suositttelee tuotetta josta itsekin tykkää ja jonka takana voi seistä näin lukijalle tulee avoin ja rehellinen kuva, mutta entäpä jos tuote onkin oikeasti hyvä mutta kyseiselle käyttäjälle väärä? Bloggaaja jättää ehkä postaamatta koko tuotteesta koska ei pidä siitä. Ostolakossa (toki kyseessä onkin kosmetiikkaan suuntautunut blogi) on mielestän todella hyvä esimerkki toimivista tuotearvosteluista. Tuotetta pohditaan monelta kantilta ja vaikka blogin pitäjä ei kokenut tuotetta X hyväksi itselleen hän pohtii kuitenkin sen ominaisuuksia ja hyviä/huonoja puolia sekä sitä kenelle tuote voisikin toimia!
  Itse kun tiedän tarpeeni/ihotyyppini yms osaan valita esim juuri Virven blogista ne tuotteet joita minun itseni kannattaisi kokeilla vaikka ne eivät Virven mukaan hänellä lunastaneetkaan lupausta. Onpas vaikea pukea tämä ajatukseni sanoiksi :)
  Myöskään mainoslinkit eivät ole koskaan minua häirinneet;mitä sitten jos bloggaaja saa pienen korvauksen tilauksestani? Onhan hän kuitenkin hommannut/saanut mahdollisesti alennuskoodin postaukseensa jolloin itsekin hyödyn tästä…

  Jottei nyt ihan muodostu romaaniksi tämä postaukseni jatkan töiden tekoa ja toivotan ihanaa viikonloppua!

  1. Ihana Heculina – muistan sinut jo pitkän ajan takaa <3 Kaunis kiitos siis että olet pysynyt mukana kaikki nämä vuodet, ihan mieletöntä :)

   Ostolakossa -blogia seuraan itsekin ja Virve tekee kyllä ihailtavan kattavasti tuotearvosteluja, nimenomaan laidasta laitaan sellaisistakin tuotteista, jotka eivät hänelle välttämättä niin sopineetkaan. Itse yleensä jätän postaamatta jos jokin ei minulle toiminut mutta kuten sanoit, voisihan se sen sijaan olla loistotuote jollekin muulle. Ehkä tuo konsepti kuitenkin tosiaan toimii paremmin varsinaisessa kosmetiikkablogissa, jossa tuotearvostelut ovat juuri pääosassa.

   Kiitos kun jaksoit kommentoida ja toivottavasti pysyt täällä mukana menossa jatkossakin <3 Ihanaa sunnuntain jatkoa!

 19. Keep up the good work!! Mun mielestä sun yhteistyöpostaukset on sellaisia, että tulee sellanen “kaveri suosittelee”-fiilis ja vaikuttaa, että valitset huolella yhteistyöbrändit. Joissain blogeissa uskottavuus kärsii, kun toisella viikolla mainostetaan ihorullaa ja toisella viikolla energiajuomia. Silloin tuntuu, ettei bloggaaja arvosta lukijaa. Samanlaiset yhteistyöt eivät mua taas kauheasti häiritse ja oon mieltynyt Daniel Wellingtonin kellooni, mutta toisaalta vastapainoksi tarvitaan sitten jotain erilaista ja mielenkiintoista. Sinä taidat tämän tasapainon ylläpitämisen loistavasti! Ja tykkään myös, että syvällisemmistä aiheista puhutaan muutenkin silloin tällöin kuin vain ns. pakotetusti, kun on kyseessä vakuutusmainos.

  Tuli vähän sekalainen sepustus, mutta pointtina, että tykkään sun blogista tosi paljon!

  1. Kiitos kiitos tuhannesti kommentistasi, Anni! <3 Erityisen iloinen olin tuosta tasapainosta, ihana kuulla että mielestäsi täällä on aiheet ja yhteistyöt sopivasti balanssissa :) Superkiva että osallistuit keskusteluun ja jaoit omia ajatuksiasi, olen saanut kaikista näistä paljon irti!

 20. Moi Jonna! Blogisi on lempparini juuri siitä syystä, että se on niin aito ja samaistuttava :) Älä turhaan ota paineita muiden blogeista, vaan jatka rohkeasti omaa tekemistäsi! Monissa blogeissa minua häiritsee liian editorialmaiset kuvat ja hirmukalliit merkkivaatteet. Lukijana tällaisiin voi olla vaikea samaistua ja enemmän inspiraatiota saan kyllä sinun kaltaisista bloggaajista, joiden garderoobissa on myös paljon ketjuliikkeiden vaatteita :) Sellainen liika ammattimaisuus ja kaupallisuus vie jotenkin sitä tarttumapintaa pois blogista. En pidä yhteistyöpostauksia kuitenkaan negatiivisina, kunhan ne pysyvät maltillisessa määrässä. Jos joka toinen postaus alkaa olemaan yhteistyöpostaus, niin se on jo liikaa.

  Itse tykkään sinun ja muidenkin blogeissa eniten juuri niistä arkisista kuulumispostauksista, esim. päivä kanssani-postaukset ovat mielenkiintoisia :) Bloggaajat saattavat itse olla vähän liian kriittisiä tällaisten tavallisten postausten suhteen, mutta yleensä juuri ne elämänmakuiset postaukset ovat niitä tykätyimpiä lukijoiden mielestä. Kannatan myös tykkäys-nappia!

  Kiitos aidosta hyvänmielen blogistasi ja ihanaa kevättä sulle Jonna! <3

  1. Kiitos itsellesi Ida kun luet ja tästä ihanasta kommentistasi! <3 Kiva kuulla että blogini on mielestäsi pysynyt samaistuttavana, sellaiset blogit säilyvät omallakin lukulistallani joten juuri sen tarttumapinnan säilyttämiseen pyrin myös itse :)

   Sen perusteella mitä nyt olen kommentteja lukenut, niin arkisille jutuille on ehdottomasti kysyntää. Päivä kanssani -postausta olenkin suunnitellut ensi viikolle ideoituani sen osaksi erästä yhteistyötä, edellisestä vastavaasta jutusta on aikaa joten olisi kiva saada sellaista tänne pitkästä aikaa. Ja tykkäysnappikin on kuulemma jo tekeillä, hih!

   Kiitos vielä ja kuin myös ihanaa kevättä :)

 21. Mun mielestä yhteistyöpostaukset ovat aivan ok jos ne toteutettu hyvin, saan niistä monesti vinkkejä uusista tuotteista. Itse en jaksa lukea juuri niitä asiakkaan ehkä vaatimia teknisiä kuvauksia, koska se on aika selvää ettei siinä bloggaaja puhu vaan mainostaja. Joskus lukijalle näyttäytyy myös aika pitkästyttävänä, kun viisi suosikkibloggaajaa kirjoittaa Daniel wellingtonista tai Lindexin kevätmallistosta parin päivän sisällä.. ja toinen on tosiaan se, kun mainostetaan jotain jalkaraspia tai kengänpohjallisia omana postauksenaan, huoh. Onneksi sun blogissa nämä postaukset on toteutettu tyylillä etkä mainosta mitä vaan tuotteita.

  Ja vlogeista muuten, itse en juurikaan käytä kuulokkeita puhelimen kanssa jonka vuoksi hyppään videopostaukset bloglovinissa yli, koska luen blogeja esim metrossa. Sitten erikseen illalla katselen YouTubesta tiettyjen vloggaajien kanavia, mutta en yleensä heidän blogiensa kautta. Oikeastaan seuraamillani vloggaajilla ei ole edes blogeja.

  Ps. Tässä puhelimella kommentoidessa olisi kätevää jos omasta kommentista näkyisi enemmän kuin kolme riviä kerralla, ei tarvitsisi niin skrollailla kesken kirjoituksen nähdäkseen, mitä tuli kirjoitettua! :)

  1. Kiitos Minna kun jaksoit rustata pitkän pätkän! Ja kiva kuulla, että yhteistyöt ovat ok. Ymmärrän hyvin lukijan kannalta, mutta ymmärrän tottakai myös asiakasta, että on tiettyjä ominaisuuksia joita he haluavat tuotteesta viestittävän, jos on vaikkapa uusi tuote kyseessä. Toki käyttökokemukset ym. ovat ihan minulta omasta takaa, mutta sellaiset juuri “tekniset kuvaukset” kuten kirjoitit :) On kuitenkin kiva että yleisesti ottaen yhteistöissä on aina todella vapaat kädet ja näkökulmakin on omavalintainen.

   Ja hei kiitos parannusehdotuksesta, minäpä kysäisen tästä koodariltani saako sitä jotenkin muokattua :)

   Ihana kun kommentoit, kiitos vielä!

 22. Hei! Olen ollut jo monta vuotta lukijasi mutta nyt vasta ekaa kertaa kommentoin! ? Siksipä tykkäys nappi olisi ihan huippu, koska tää on yks mun lempi blogeista.

  Mutta asiaan. Mitä tulee kaupallisiin yhteistöihin niin ne on mun mielestä ihan Ok, kun ne vain pysyy maltillisissa määrissä. Mutta se mikä mua ärsyttää niissä on se, että tottakai maailmassa on paljon semmosta tavaraa mikä on hyvää, kivaa ja mielellään ottaa “ilmaiseksi” vastaan ja niistä kertoo blogiin lukijoille. Mutta se että ne tuotteet jää sen esittelyn jälkeen käyttämättä tai kun ne loppuu, niitä ei enää ite osteta kaupasta. (Enkä puhu nyt tässä pelkästään sinusta, vaan yleisesti kaikista blogeista) esim. Hetki sitten blogeissa mainostettiin tuorekset vihanneksia, niin kuinka monessa blogissa niitä on näkynyt sen jälkeen normi arkiruoka postauksissa, ei kovinkaan monessa. Ja monta muuta muuta yhteistyö tuotetta. yks hyvä esimerkki on se libero yhteistyö kun sitä niin hehkutetaan kun siitä kirjoitetaan blogiin, mutta sitten kun niitä vaippoja ostaa ite kaupasta, ei ostetakkaan sitä, vaan jotain muuta merkkiä. Tämä ihmetyttää.

  Ja toinen, minun mielipide postauksien sisältöön liittyen. Mulle ei ole tärkeää se että kuinka hyviä kuvia tai millainen ulkoasu blogissa on. Mulle se kirjoitettu asia on tärkeämpää ja se kuinka kiinnostava se tyyppi siellä kirjoituksen takana on. Siksipä mä ainaki tykkään lukea semmosia blogeja, missä bloggaaja kertoo itsestään ihan tavallisia arkisia asioita ja minä lukijana tavallaan “tunnen” hänet. Ja tottahan on se, että kyllähän aikakausilehtien luetuimpia juttuja on ne henkilö haastattelut eikä niinkään ne tuote-esittelyt tai “viisi vinkkiä helppoon arkeen” tyyppiset jutut. Minusta yksi sinun viime aikaisista postauksista se että et sinäkään tiedä “mitä sinusta tulee isona” oli tosi hyvä ja tuli taas hyvä muistutus että nuo bloggaajat on ihan tavallisia ihmisiä ja painii samanlaisten asioiden kanssa! Joten enköhän minäkin selviä! :)

  Tuntuu että kaikki blogit kilpailee kokoajan siitä kellä on parhaimmat kuvat, kellä tekstin sisältö ja muutenkin “ammattimaisempi”. Kohta käy niin että ne on niin “hyviä” ne blogit että ihan tavallinen ihminen ei osaa samaistua niihin ja se bloggaaja jää jotenki etäiseksi.

  Tulipas sekalaisen pitkä kommentti :D sori lauseiden sekavuus kun niin nopeesti tätä kirjoitin :D

  Kiitos vielä tästä ihanasta blogista! Hyvää kevättä sinulle ja sille pienelle söpölle karvapallolle! <3

  1. Hei Anneli ja kiitos ihan hurjasti kattavasta ja fiksusta kommentistasi! Ihana myös että innostuit pitkäaikaisena lukijana tämän myötä kommentoimaan, arvostan sitä kovasti :) Tykkäysnappi on kuulemma koodarini mukaan jo suunnitteilla, joten sellaista siis tiedossa, jee!

   Ajattelin kommentoida tuota yhteistyöasiaa. Piti ihan kelata omia yhteistöitäni taaksepäin ja miettiä; ostin juuri viikonloppuna Crème Bonjouria tehdäkseni jälleen yhteistyötä varten kehittämääni reseptiä, Daniel Wellingtonia käytän päivittäin ja ostaisin kellon itsekin ja esimerkiksi GoGreen on vakiomerkki keittiössämme muutenkin. Ihan näin vaan pari esimerkkiä. Toki olisi kuitenkin tekopyhää sanoa, että ihan jokaikisen tuotteen tulen ostamaan myöhemmin itse uudestaan – esimerkkinä vaikkapa ihonhoito. Olen tehnyt yhteistyötä useamman eri brändin kanssa ja seison kaikkien takana, mutta en tietenkään voi hankkia joka merkiltä rasvaa edellisen loputtua. Tekemäni yhteistyöt vastaavat mielestäni kuitenkin erilaisiin tarpeisiin minkä myötä jokainen lukija voi löytää mieleisensä; olen esimerkiksi suositellut ihanaa luonnonkosmetiikkabrändiä ja pian taas on tulossa yhteistyö toimivan edullisemman merkin kanssa, jonka uskoisin olevan vaikka opiskelijalukijan mieleen. Eihän esimerkiksi kauneusbloggaajakaan voi ostaa jokaista purkkia yhteistyön jälkeen, mutta haluaa varmasti silti suositella hyväksi toteamiaan tuotteita muille. Ihan näin esimerkkinä halusin vastata, jos ymmärsit mitä ajan takaa :)

   Olen samaa mieltä itsekin lukijana, että haluan bloggaajan antavan jotain itsestään ja kaipaan sellaista tarttumapintaa. Siksi yritänkin myös itse silloin tällöin kirjoittaa henkilökohtaisempiakin juttuja – ihana huomata että useampikin täällä kommenteissa on nostanut tuon tekemäni postauksen esiin :) Senkin julkaisu jännitti, mutta sai tosi hyvän vastaanoton, ehdottomasti haluaisin siis kirjoittaa vastaavia tulevaisuudessa enemmänkin.

   Tässä on tullut kyllä valtavasti hyvää keskustelua ja olen ihan fiiliksissä. Iso kiitos vielä palautteesta ja kaunista kevättä sinnekin! <3

 23. Blogisi on lempparini, koska oot niin aito ja kirjotat hyvin, myös kuvat ovat mieleeni!

  Tykkään eniten sisustuspostauksista, asukuvista, reissujutuista sekä juuri niistä arkisista postauksista :)

  Jatka samaan malliin <3

  1. Ihana sinä, kiitos paljon <3 Samaten kaikista muista jättämistäsi kommenteista, muistan sinut jo niin pitkän ajan takaa :) Ihan super!

 24. Ihan sattumalta ollaan kavereiden kanssa puhuttu tästä blogien ottamasta “epäaidosta” tyylisuunnasta tänä keväänä ja onkin kiva että bloggaajat itsekin ovat pohtineet tätä. Luen itse tosi paljon blogeja ja vaikka nautin kaikenlaisesta sisällöstä niin kyllä kuitenkin ne blogit joissa säilyy edes jonkinlainen “oikean elämän tuntu” ovat kuitenkin kaikkein parhaita. Oletkin suosikkini Nooran & Nooran ohella koska sinulla ja Noorilla on ihanasti esillä oikean elämän fiilikset kuitenkin kauniisti. Oma toiveeni siis on että jatka samaan malliin! Itsellekin visuaalisuus ja kauniit asiat ovat tärkeä osa elämää ja pienillä jutuilla saa arjen ihanaksi. Ajattelenkin että jos joku asia pitää tehdä niin sen voi samalla vaivalla tehdä kauniisti, ehkä joku ajattelee että se on pinnallista, mutta itse en koe sitä niin. Suomessa muutenkin harmittavan vähän ajatellaan kauneutta, aina mennään käytännöllisyydelllä vaikka käytännöllinenkin voi myös olla kauniisti tehty! Ihanaa kevään jatkoa sinulle! :)

  1. Mielenkiintoista kuulla että tätä on pohdittu jo siellä ruudun takanakin ennen bloggaajien tarttumista aiheeseen. Tämä on ollut sen verran kuuma peruna että halusin itsekin ottaa osaa ja jakaa omia ajatuksiani ja onneksi tein, koska tästä on syntynyt tosi paljon hyvää keskustelua.

   Ihania ajatuksia visuaalisuudesta, olen samoilla linjoilla kanssasi! Iso kiitos myös kunniasta suosikkiblogin paikasta Noorien rinnalla, en voi kuin allekirjoittaa että heillä on blogissa ihailtavan täydellinen balanssi estetiikan ja sen “oikean elämän” suhteen.

   Kiitos vielä ihanasta kommentistasi ja siitä että jaksoit osallistua keskusteluun :) Kuin myös mukavaa kevään jatkoa <3

 25. Pakko nopsaan jättää oma mielipide asiaan.

  Blogejahan on mielettömästi, mikä on hyvä asia. Itse nykyään enemmän saan inspiraatiota blogeista, kuin lehdistä, kun ei “ennätä” niitä lehtiä niin selailla. Jokaiselle varmasti löytyy ne suosikki blogit, missä tykkää vierailla. Miksi pitää semmoista blogia lukea, mistä itse ei saa mitään irti ja ärsyttää kaikki(?)

  Itsekin yrittäjänä ymmärrän nämä yhteistyö projektit, ammatti bloggaajana jostainhan se palkka on saatava. Mutta tämä on myös asia, mikä jakaa mielipiteitä. Mainostamisessa ei ole mitään pahaa, kun esittelee tuotteita, mitkä ovat oikeasti bloggaajalle mielenkiintoisia.
  Sitten kun on näitä pelkkiä “mainos blogeja”, ellosta, ellosta jne. sutaisten kirjoitettu pieni pätkä ja muutama kuva lainattu, ns. väkisin tehty postaus, kun nyt on saanut yrityksestä jonkin korvauksen. Mutta, kuten todettu, näitä blogejahan ei tarvitse lueskella :)

  Jatka Jonna siis tällä linjalla millä nytkin. Sinun blogisi kuuluu näihin päivittäin luettaviin, samoin kuin Mariannan ja Strictly Stylen Hannan, teistä välittyy aitous kirjoitusten takaa, mielenkiintoiset aiheet ja kyllä, niitä hyviä alennuskoodejakin on tarjolla :)

  Kirsi

  1. Kiitos paljon Kirsi – tässä tuli rutkasti hyviä ajatuksia! On ihan totta, että jokaiselle löytyy tästä loputtomasta blogimaailmasta varmasti jotakin. En ole itsekään ikinä ymmärtänyt sitä, miksi on luettava jotain sellaista joka herättää pelkästään negatiivisia fiiliksiä.

   Mikä kunnia olla suosikkiblogien joukossa Mariannan ja Strictly Stylen ohella, voih! Hannakin on kyllä ihan loistava esimerkki siitä, että blogi voi olla kaunis ja visuaalinen hyvän mielen paikka, mutta oma persoona ja se “oikeakin elämä” tulevat esiin teksteissä. Hän taitaa tämän tasapainon ihailtavasti :)

   Kiitos vielä ihanasta kommentista – toivottavasti pysyt täällä mukana jatkossakin <3

 26. Tää oli ihan super mielenkiintonen postaus ja mun mielestä on hyvä, että toit oman näkemyksen esille tässä asiassa.

  Itse luen enää tosi vähän blogeja, kuulun just niihin että karsin kylmästi jos tulee vaan yhteistyöpostauksia. Sullakin niitä on, mutta ei missään nimessä mun mielestä liikaa. Yhden blogin lukemisen kylmästi lopetin kun saattoi tulla _kolme_ yhteistyöpostausta peräjälkeen, tuli fiilis, että ko. bloggaaja ei enää tehny mitään muuta.

  Kun sä teet yhteistyöpostauksia, saat niistä mielenkiintosia ja semmoisia, että niitä on oikeesti mukava lukea. Ja kun susta hehkuu ainakin tälle puolelle ruutua, että oot super mukava ja lämminsydäminen ihminen, ja tässä on säilyny koko sun blogi uran aikana se lämpö mikä oli heti ekoissa postauksissa mukana, et vaikka suosio on noussu, niin silti se aitous ei oo hävinnyt mihinkään.

  Sun blogia lukee mielellään koska tuntuu, että kotiin tulis.

  1. Kiitos paljon Laura ihanasta kommentistasi ja ajatuksistasi! Olen saanut niin paljon näistä kaikista irti, että olen ihan sanattomana :)

   Samaa mieltä ehdottomasti yhteistöiden suhteen, olen myös tosi tarkka niiden ajoittamisesta, ettei missään nimessä tulisi liian tiheään tahtiin. Eilen juuri älähdin kun kalenteriini oli siirretty kahta kamppista niin että välissä oli vaan yksi päivä, onneksi saatiin siirrettyä toista edes päivällä eteenpäin, niin eivät ole ihan vierivieren. Joskus aikataulujen kanssa on sumplimista kun useampi kiva kamppis osuu samaan hetkeen, mutta kaikkeni aina teen, ettei tulisi liian tiheään tahtiin :)

   Voi vitsit miten kauniisti kirjoitit, olen ihan hymy huulilla täällä! Siellä ruudun toisella puolenkin on niiin suuria sydämiä että <3 Iso kiitos vielä!

 27. Itse tykkään lukea blogeja kerran viikossa; tällöin saan luettua monta postausta kerralla ja uppouduttua hetkeksi niiden pariin. Tästä syystä en usein kommentoi postauksiin, vaikka olisikin ollut kommentoitavaa. Jotenkin aina ajattelee ettei enää viitsi vanhaan postaukseen kommentoida kun on julkaistu jo monta uutta. Hölmöä, tiedetään! Tykkäysnappi olisikin siis toivottu lisäys myös täältä suunnalta :)

  Mitä tulee sinun blogiisi niin jatka samaan malliin! Olen lukenut blogiasi pari vuotta ja postauksistasi on aina jäänyt hyvä mieli. Lemppareitani ovat postauksesi arkisista asioista; kuinka suunnittelitte kesälomareissua poikaystäväsi kanssa, opiskelun etenemisestä tai Telman kuratassuista. On ihanaa huomata, että ruudun toisella puolella kirjottelee oikeasti aito ihminen! Tykkään rennosta meiningistäsi täällä, enkä koe että yhteistyöpostauksia näkyisi liikaa. Mielestäni niiden näkyminen blogeissa on ihan luonnollista ja usein sinunkin blogin kautta bongaan uutuusmeikkejä tai nyt viime aikoina reseptejä, jotka on otettu myös meidän keittiössä kokeiluun!

  Aurinkoista kevättä sulle! :-)

 28. Ymmärrän tavallaan mitä sillä aitoudella tarkoitetaan, mutta usein lukijat vaativat kohtuuttomuuksia. Blogeja on varmasti miljardeja ja niitä löytyy joka makuun ja suurin osa on varmasti juuri niin aitoja ja sensuroimattomia kuin olla voi. Mutta ei, ihmiset haluavat lukea ammattimaisesti, laadukkaasti ja aktiivisesti ylläpidettyjä blogeja! Tottakai, sillä niiden sisältö on keskimäärin laadukkaampaa. Silloin pitäisi kuitenkin ymmärtää, että bloggaaja a)saa tuloja blogista, mikä manifestoituu mm. yhteistyökuvioina ja muina “velvoitteina” b)edellinen vielä yhdistettynä suureen suosioon rajoittaa hieman sitä, kuinka paljon voi antaa oman persoonansa näkyä julkisuudessa.Sen lauluja laulat jonka leipää syöt, sanoo vanha sananlaskukin. Vaikka tietenkään firmat eivät varsinaisesti rajoita kenenkään itseilmaisua ja kukin valitsee itse yhteistyönsä, niin kyse lienee vähintään sanattomasta sopimuksesta, että ko. bloggaaja sitoutuu jollain tavalla edustamaan sitä roolia, jonka myötä yhteistyö on mahdollistunut. Samalla myöskin pedataan petia tuleville kuvioille. En suinkaan tarkoita, että bloggaajat eivät olisi vapaita tekemään mitä haluavat, mutta lähinnä sitä, että ammattimaisen blogin pito vaatii erilaisia kompromisseja ja harkintaa, joka joidenkin tulkinnan mukaan sitten syö sitä “aitoutta”, mitä ikinä se onkin. Itse en koe sitä niin, koska ymmärrän hyvin että suositut bloggaajat ovat vähän niinkuin puun ja kuoren välissä, ja mielestäni varsin kunnioitettavasti tasapainottelevat näiden seikkojen välillä…:)

  Lisäksi eiköhän se ole niin, että ihan aito ja oikea persoona on joka blogin takana, eihän sitä välttämättä tarvitse päälleliimata joka juttuunjollei se oikealta tunnu. Minulle maistuu laadukas muoti- ja sisustusaiheinen sisältö riippumatta siitä, kuinka paljon siinä nyt on tätä puheena olevaa “ainesosaa.” :D Ja useimmiten kuitenkin kirjoittajan persoona näkyy mukavasti vähintään rivien välistä, esim. sinä saat minultakin kehut luonnollisen ja rehdin kuuloisesta kirjoitustavasta. Se ei etäännytä, mutta olisin lukijasi varmaan ilman sitäkin jo kauniiden kuvien takia! Nyt tuli kilometrisepustus, mutta sen pääpointti taitaa olla tämä: No stress, ikinä ei voi miellyttää kaikkia, mutta parasta on tehdä sitä mikä tuntuu itsestä hyvältä, se välittyy aina samanhenkiselle lukijakunnalle!

  Ps. Vaikka vlogit ovat suosittuja, niin minusta kuvapainotteinen blogi on aina paras. Videoita ei voi lisätä pinterestiin tai tallentaa inspiraatioksi, ja yleensä kuulumiset yms. on mukavampi lukea omaan tahtiin tekstinä. Videoformaatti on mielestäni vahvimmillaan jutuissa mitä on vaikea hahmottaa kuvina, esim. asuntoesittelyt, keskustelun useamman hlön kesken tai joku “my day”-tyyppinen postaus. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *