Kesälomareissu Kroatiaan

Oi autuutta! Varasimme vihdoin poikaystäväni kanssa meidän kesäreissun, ja toukokuun lopussa meitä odottaa lämpöinen ja turkoosina hehkuva Kroatia. Pallottelimme pitkään eri kohteiden välillä, mutta lopulta päädyimme Kroatiaan, joka on ollut bucket listillä jo pitkään. Niin ihanaa päästä yhdessä reissuun tällaiseen kesälomakohteeseen, kun edellisestä kerrasta on kulunut jo pari vuotta!

Kroatia1

Ostimme lennot Splitiin, ja näillä näkymin otamme Airbnb -majoituksen pienestä upealta näyttävästä merenrantakylästä läheltä Splitiä. Olemme reissussa kymmenen päivää ja vielä on avoinna, valitsemmeko jonkin toisen majoituksen loppulomaksi vai teemmekö vaan päiväreissuja muualle Kroatiaan. Tarkoituksena olisi kuitenkin päästä näkemään mahdollisimman monia paikkoja ja listalle on jo laitettu ylös niin Krkan luonnonpuisto,  Soltan saari sekä Brela, sunnittelimme myös visiittiä Montenegron puolelle Kotoriin. Jos teillä on kokemuksia Kroatiasta ja vinkkejä kohteista, niin ne otetaan ilomielin vastaan :) Ihanaa viikonloppua bebet!

38 thoughts on “Kesälomareissu Kroatiaan

 1. Taidan jäädä seurailemaan vinkkejä. Täältä Sveitsistä kun on niin lyhyt matka Kroatiaan, että sitä on väkisinkin tullut pyöriteltyä mielessä… :)

  1. No sehän täytyy ehdottomasti käyttää hyödyksi ;) Ranskassa asuessa oli kyllä ihanaa, kun oli lyhyet etäisyydet kaikkialle ja matkustaminen superhalpaa. Kaikki ilo irti siis siellä Sveitsissäkin! Tänne onkin tullut jo kivasti hyödyllisiä vinkkejä :)

 2. meilläkin kroatia on haaveissa ja mahdollisesti lähdemme sinne häämatkalle! eli innolla jään odottamaan postausta teidän reissusta :)

  1. Oi ihanaa, täydellinen häämatkakohde! Tänne onkin sadellut jo mahtavasti vinkkejä, niistä on varmasti hyötyä kaikille muillekin :)

 3. Oi että ihanaa! Mulla on aivan mieletön matkakuume (poikaystävää unohtamatta) että ollaan suunniteltu kesälomareissua kreikkaan – rodokselle. Pyöriteltiin kahden vaihtoehdon välillä kos vai rodos, ja tällä kertaa päädyttiin jälkimmäiseen. Toisella kertaa toinen siis :D
  Aluksi suunniteltiin matkan varaamista ajoissa mutta päädyttiinkin kokeilemaan äkkilähtöjä ja varataankin matka lyhyellä aikataululla, niin ihanaa, maltan tuskin odottaa!

  1. Kreikkakin on aina takuuvarma kun haluaa lämpöä ja aurinkoa, itsekin olen käynyt Rodoksella :) Jos on mahdollisuus ottaa äkkilähtö niin sehän on tosi kätevä kun säästää! Eikun sopivaa reissua siis odottamaan ;)

 4. Me olimme viime kesänä Dubrovnikissa, suosittelen käymään. Olihan siellä turisteja, mutta kaupunki oli todella viehättävä, siisti ja idyllinen.

  1. Kuulostaa hyvältä :) Toivoisin, että tuo toukokuun loppu ei olisi vielä ihan sitä pahinta turistiaikaa, mutta saas nähdä. Kivaa viikonloppua, Marjukka!

 5. Oi Kroatia on ihana paikka! Olin pari kesää sitten juuri Splitissä ja pidin kyllä kovasti. <3 Käymisen arvoinen paikka oli myös saari nimeltä Hvar, sinne pääsi kätevästi lautalla. Itse saarella oli kivoja ruokapaikkoja ja mm. linnoitus mäen/vuoren rinteessä josta oli upeat maisemat. Tällä saarella lomailee esimerkiksi Ruotsin kuningasperhe;). Otimme Hvarin satamasta myös vesitaksin läheiseen archipelagoon ja Carpe Diem rannalle jossa oli ihana rauhallista uida ja löhötä! Toinen kiva vinkki on jos haluatte liikuntaa niin on vuokrata pyörät ja pyöräillä Marjan niemen ympäri! :) Tässähän iskee itsellekin matkakuume…….

  1. Oih, kuulostaa täydelliseltä! Hvarista olenkin kuullut aikaisemmin, täytyy laittaa se myös ylös ja tutkailla mahdollisia kohteita :) Mahtavaa, kiitos paljon vinkeistä Hanni ja ihanaa viikonloppua!

  1. Hei mahtavaa! Tänne kommentteihin onkin jo sadellut rutkasti vinkkejä, pääset sitten myös pienelle virtuaalimatkalle jo etukäteen blogini myötä toukokuussa ;) Kivaa viikonloppua sinne!

 6. Iso suositus päiväreissulle Dubrovnikiin! Vietettiin siellä poikaystäväni kanssa viikko, mutta päiväreissullakin näkee mielestäni pääkohdat. Kannattaa ehdottomasti kiertää vanha kaupunki, ylivoimaisesti upein vanha kaupunki mihin oon reissuillani törmännyt! Paljon pieniä, ohuita kujia ja katuja, portaita ja salaisia oviaukkoja muurien toiselle puolelle joista löytyy mm. pieni kahvila/baari ja kivikko, josta pääsee suoraan uimaan mereen.

  Dubrovnikissa pääsee myös kaapelihissillä sellaisen kukkulan päälle, josta avautuu uskomattoman hieno näköala vanhan kaupungin ylle auringonlaskun aikaan. Ylhäällä on myös ravintola, johon tosin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen ja ajoissa jos haluaa nauttia vaikka illallisesta niissä ihanan romanttisissa maisemissa! Ihanaa reissua :)

  1. Oioi, kuulostaa uskomattomalta! Iso kiitos Elisa kun jaksoit rustata näin pitkän kommentin, tästä sai paljon irti tulevaa reissua varten :) Mukavaa viikonloppua!

 7. Oi, Kroatia on ihana!! Me käytiin viime elokuussa poikaystävän kanssa ensin Hvarilla (Milnassa) ja sitten tultiin takaisin Splittiin. Tällainen yhdistelmä oli ihan mahtava :) Parasta on vain kävellä ympäriinsä ja ihastella maisemia, välillä käydä terassilla istumassa ja syömässä jne. Kannattaa ehdottomasti käydä baarissa/ravintolassa nimeltä To Je To. Taivaallisen hyvää meksikolaistyylistä ruokaa ja loistava palvelu! Löytyy Splitin keskustasta helposti :)

  Kirjoitin blogiini reissusta useamman postauksen, joten sieltä voi lukea lisää vinkkejä mm. Ravintoloista, majoituksesta ja Krkan luonnonpuistosta.. :)

  1. Kuulostaa täydelliseltä, en millään malttaisi odottaa! Hvaria kehuttiin ylempänäkin, joten se täytynee myös laittaa listalle :) Kiitos hurjasti vinkeistä Suvi – mahtavaa että jaksoit rustata näin kattavasti!

  1. Oi tässä tuli ihan uusiakin paikkoja, kiitos hurjasti Maria! Laitetaan myös tuo linja ylös, mahtavaa :) Ihanaa viikonloppua!

 8. Oi, ihanaa! <3 Itse kun olin Splitissä käymässä niin kävimme päiväreissulla Bracin saarella, suosittelen! Siellä vesi oli täysin kristallinkirkasta. Tuonne pääsi nopeasti Jadrolinjan auto(?)lautalla. Suosittelen googlaamaan saaren niin löydät kasan ihania kuvia <3

  1. Ah, olin jo täysin myyty tuon kristallinkirkkaan kohdalla :D Piti kuitenkin vielä googlata, voi luoja miten upean näköistä! Kiitos siis tästä Milla :)

 9. Itse olin muutama vuosi sitten Splitissä. Kroatia on ihana lomakohde, mutta Splitissä tosiaan viettäisin max 2 päivää ja sieltä menisin ehdottomasti saarille esim Hvarille. Trogir voisi olla myös kiva (ei tosin saari). Jos olette 10 päivää reissussa, niin menisin ehkä 3-4 päiväksi Dubrovnikiin ja tekisin sieltä reissun Montenegroon, mutta jos haluatte Krkiin, niin ehkä siinä tulee liikaa. Joka tapauksessa Splitista en lähtisi päiväreissulle Dubrovnikiin tai Kotoriin. Ei ole lyhyt matka. Kivaa reissua!

  1. Kiitos paljon Katju vinkeistä, näistä on paljon hyötyä! Ensimmäiseksi majapaikaksi suunnittelimme Vinisceä, joka olisi juuri tuon Trogirin lähettyvillä :) Katselinkin jo että Montenegroon ajaisi yli neljä tuntia, joten olisi tosiaan ehkä järkevintä yöpyä joko siellä tai Dubrovnikissa pari yötä.

  2. Olen samaa mieltä. Split onmukava paikka pari päivä, vaikka lentojen yhteydessä mutta sitten ottaisin lautaat saareille kuten just Brac ja Hvar!

   1. Kiitos sullekin Maria! Tässä on tullut kyllä paljon hyviä vinkkejä, ihan mahtavaa :)

 10. Jee! Onnea reissun varaamisesta, Kroatia on niin kiva. Nyt jaksaa tämän takatalvishow’nkin, kun on lentoliput takataskussa. ;) Me kiertelimme Kroatiassa kesällä 2014 ja tykkäsin kovasti. Meinasin alkaa sepostamaan pitkät pätkät, mutta linkkaankin postaukseeni, jossa on kaikki mainittu: http://homevialaura.com/2014/10/homevialauran-matkaopas-kroatian-rannikolle/. Kotor on upea, sinne ehdottomasti! Postauksessa on myös ulkoilmaravintolavinkki Splitiin jne. Heräsipä matkakuume, voin lähteä oppaaksi. :D

  1. No niinpä, vaikka kyllä tässä alkaa silti olla positiivisuus vähissä kun tuota himskatin lunta tupruttaa koko ajan lisää.. :D Hei mahtavaa kiitos, luin heti postauksen ja sieltä löytyi monta hyvää vinkkiä, ainakin tuolla ihanan näköisessä ulkoilmaravintolassa on käytävä! Otetaan sut mieluusti mukaan matkaoppaaksi, haha ;)

 11. Olin juuri viime keväänä toukokuun lopussa käymässä Splitissä ja suosittelen kovasti! Ei omasta mielestä ollu mitenkään kova turistirysä, joten ihan hyvä aika mennä käymään :) samaa mitä kommenteissa on jo tullut niin suosittelen käymään lähistön saarilla, hvar oli uskomaton! Muutama vuosi sitten myös Montenegrossa lomailleena suosittelen ehdottomasti Kotoria vierailukohteeksi ja tosiaan järkevintä olisi varmaan yöpyä jopa Montenegrossa yhden tai kaksi yötä :) toivottavasti teillä on ihana loma, kaikki Balkanin alueella on näkemisen ja kokemisen arvoista! <3

  1. Hei loistavaa, kiitos paljon näistä Virpi! Kiva myös kuulla ettei tuo toukokuun loppu ollut ihan pahinta turistiaikaa, hyvä valinta siis sen suhteen. Vertailtiin myös lentplippujen hintoja viikolla parilla eteenpäin ja heti kallistuivat merkittävästi, joten lompakonkin kannalta hyvä ajankohta lähteä. Oih, en malttaisi odottaa! :)

 12. Oi, Kroatia! Olin 5 vuotta haaveillu Kroatian matkasta ja vihdoin viime kesänä lähdettiin veljen kanssa sinne viikon sisarusmatkalle, ja niin maa, maisemat kuin matka kokonaisuudessaan oli enemmän ku olin osannut odotaakaan.
  Mä suosittelisin Krkan sijaan Plitvicen kansallispuistoa, joka sijaitsee kyllä kauempana Splitistä kuin Krka. Krkassa pääsee uimaan vesiputouksiin, mutta itselleni Plitvice oli mieluisampi kohde: siellä on pidempiä reittejä ja porukka ehkä(?) hajaantuu enemmän, kun reittejä on erilaisia ja maisemat ihan mielettömät!
  Splitin edustalla sijaitsevilla saarilla suosittelen myös käymään. Me tehtiin päiväreissu Bracin saarelle, jota voin kyllä kans suositella. Meillä oli auto mukana saarella, mutta myös pyörän vuokraus on todettu hyväks tavaks tutkia saarta.
  Toukokuussa ei varmaan muutoinkaan ole vielä mitään suurta turistiryntäystä, mutta itse suosittelen aina silti välttämään pahimpia turreryhmiä. Esim. just Bracin saarella skipattiin uimarannat kokonaan, ja pysähdyttiin rantatien varrelle ja mentiin rantakiviltä suoraan uimaan. Tää on hyvin tyypillinen paikallisten tapa niin Kroatiassa kuin Sloveniassakin, että uimaan mennään mistä vaan missä nähdään vettä, mutta se on kyllä ihan parasta kun on oma ‘privaattiranta’ turkoosinsinisellä vedellä suoraan silmien edessä. :) Ja uintimukavuus paranee melkein missä vaan Kroatiassa, kun jalassa on uintikengät. Niin tyhmältä kun se toisaalta tuntuukin mennä kengät jalassa uimaan, niin rantojen ollessa pääasiassa kivisiä (hiekkarannat on tehtyjä ja turisteja varten -> superruuhkaisia), on oikeesti kivempi, että jaloissa on kengät.
  Joka tapauksessa ihanaa matkaa teille, oon ihan varma, että tuutte niiiiin nauttimaan matkasta! :)

  1. Kiitos tuhannesti Laura vinkeistä, näistä on varmasti paljon apua! Esimerkiksi uimakenkiä en olisi tullut ajatelleeksikaan ellet sinä ja yllä myös Homevialaura omassa postauksessaan olisi niistä vinkannut, joten täytyy ehdottomasti laittaa mieleen. Isot kiitokset vielä, uskon että reissusta tulee kyllä huikea :)

 13. Samaa mieltä, skippaa Krka ja mene Plitvicka jezeron järville, monin verroin parempi kohde. Olimme 2012 mieheni kanssa syyslomalla Kroatiassa, Splitiin lensimme. Ohessa linkit postauksiini, vikassa voi jo olla vanhentunutta tietoa. Montenegroa on minulle alueella useasti käynyt ystäväni suositellut ja sinne vielä joku päivä on tarkoitus matkata.

  Mukaavaa matkaa
  Pauska

  http://pauskanelamaa.blogspot.fi/2012/10/lomatunnelmissa-adrianmeren-rannalla.html

  http://pauskanelamaa.blogspot.fi/2012/10/plitvicka-jezero-maanpaallinen.html

  http://pauskanelamaa.blogspot.fi/2012/10/neuvoja-kroatiaan-matkaavalle.html

  1. Tutkailtiin tänään poikaystävän kanssa tuota Plitvickaa, näytti kyllä upealta! Tosin on kauempana kuin Krka joten täytyy katsoa kumpi sopisi reissusuunnitelmiimme paremmin, tosi kiva kuitenkin kun tuli täällä puheeksi, en olisi muuten varmaan tuohon törmännytkään :) Kiitos paljon muistakin vinkeistäsi, täytyy vielä perehtyä postauksiisi!

 14. Oi ihanaa, sulta siis tulee ihania reissukuvia someen! :)
  Meillä on avokin kanssa Kroatian Split haaveissa, saa nähdä koska päästään.

  1. Kyllä vaan, reissukuvia pian tiesossa ;) Oi ihanaa! Kiva aina jos on seuraava kohde jo mielessä :)

 15. Montenegron Kotor on kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen! Sinne pääsee bussilla tosi kätevästi muistaakseni noin kolmessa tunnissa Dubrovnikista, noin 10 € / suunta. Kaverit vuokras auton. Sillä pääsi tietysti vielä kätevämmin ja pysty pysähtelee matkalla halutessaan. Eikä ollu pahan hintasta, et ehkä kannattaa tarkastaa sekin vaihtoehto.

  Kotorissa suosittelen yöpymään sellaisessa paikassa kuin Apartments Joković. Vissiin kaikissa huoneissa parveke ihan älyttömän hienoilla maisemmilla! Oli tosi edullinen, ei mistään kohtaan luksus, mut tosi siisti.

  Ravintoloista suosittelen Forza Marea ja Bella di Marea. Molempiin suosittelen pöytävarausta auringonlaskun aikoihin – niin kaunista! :)

  Kroatian puolella Dubrovnik oli tosi kaunis, ja saarihyppelyä suosittelen myös :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *