Meidän kodin maalisävyt

Saan Instagramissa sekä täällä blogissa aina tasaisin väliajoin kysymyksiä meidän kodin maalisävyistä, joten vihdoin sain tehtyä tästä oman postauksensa. Maalisävyjen pohdinta oli kyllä yksi kevään remontin vaikeimmista osuuksista – tuntui jotenkin niin lopulliselta sitoutua sävyyn pienen mallipalan perusteella, vaikka ainahan saa maalattua uudestaan jos olisi tarvis. Onneksi sellaista tarvetta ei kuitenkaan tullut, vaan jokaikinen sävyvalinta meni lopulta aivan nappiin!

Maalit3 Maalit4

Olohuone & keittiö

Alunperin meinasimme jättää yhtenäistä tilaa olevan olohuoneen ja keittiön seinät valkoisiksi, koska tuskailimme kaappien sävyn sopimista ja valkoinen olisi ollut helpoin vaihtoehto. Viime hetkellä pyörsimme kuitenkin päämme ja onneksi niin, koska rakastetaan tätä sävyä ja se tuo niin paljon enemmän lämpöä ja kodikkuutta kuin perus valkoinen! Sävyksi valikoitui Teknos T1725 – toisena vaihtoehtona meillä oli Tikkurilan Höyhen, mutta hieman lämpimämpi Teknoksen sävy vei lopulta voiton ja se on aivan täydellinen. Se on jotenkin ihan täydellinen match kaikkien meidän kalusteiden kanssa! Tykkään tosi paljon myös tuosta katon leveästä rajauksesta, joka tehtiin alkovin kattorajan mukaan.

Keittiön takaseinässä on sama T1725, mutta se on maalattu kestävämmällä Tikkurilan Luja -maalilla mahdollisia kokkauksesta aiheutuvia roiskeita sun muita ajatellen.

Maalit7

Eteinen

Eteiseen ei tule kauheasti luonnonvaloa ja sitä koristaa myös tuo upea sisäänrakennettu hyllykkö, joten tästä tilasta halusimme raikkaan valkoisen. Valitsimme sävyksi Tikkurilan Paperin F497, jota meillä on muuten myös kaikissa listoissa ja ovissa. Mietin miltähän tulee näyttämään kun listoissa ja ovissa on sama sävy kuin seinässä tässä tilassa, mutta se onkin tosi freesi. Sama valkoinen sävy jatkuu eteisestä myös käytävällä kohti makuuhuonetta ja työhuonetta.

Maalit8 Maalit11

Makuuhuone

Makuuhuoneeseen halusimme niinikään jotain sävyä valkoisten seinien sijaan ja sellaista ihanaa rauhoittavaa tunnelmaa. Olin törmännyt kotimaisen Cover Storyn (maalit saatu) muovittomiin maaleihin somessa ja heidän hyvin kuratoitu sävyvalikoima ihastutti. Erityisesti sävy PABLO oli jäänyt mieleen ja sävymallilla testailun jälkeen totesimme sen olevan makuuhuoneeseen juuri täydellinen. Ja vitsit että rakastan tätä edelleen! Se on ihanasti samaa sävymaailmaa kuin olohuoneessa ja keittiössä luoden yhtenäisyyttä, mutta kuitenkin vähän lämpöisempi ja harmonisempi pearl beige -sävy sopien juuri makuuhuoneen tunnelmaan.

Maalit2

Työhuone

Työhuoneen (joka on edelleen varsin keskeneräinen) maalit saimme myös Cover Storylta ja tänne halusimme pienemmän tilan ja vähäisemmän valon vuoksi hieman vaaleamman sävyn, joka raikastaisi tilaa. Sävyksi valikoitui KIM, joka oli erinomainen valinta tänne. Sävy on vaalea tuoden tilaan valoa, mutta selkeästi kuitenkin lämpimään harmaaseen taittava, eikä missään nimessä liian valkoinen.

2 thoughts on “Meidän kodin maalisävyt

  1. Hei,

    upeat maalit valitsitte kotiinne! Itse olen myös maalailemassa asunnon pintoja. Sanoit, että maalasitte ovet ja listat Tikkurilan paperi-sävyllä. Osaatko sanoa, mikä maali ja kiiltoaste kyseessä oli? Näyttää hyvältä ja itse haluaisin listat ja ovet maalata raikkaan valkoisiksi. Lisäksi mietin, mikä maali teillä on katossa?

    1. Hei Silja! Kiitos kaunis :) En valitettavasti muista enää yhtään mikä maali meillä oli, mutta kysyttiin neuvoa rautakaupassa ja sen mukaan valittiin. Himmeysaste oli muistaakseni puolihimmeä. Kattoa me ei maalattu uudestaan, joten sen maalin suhteen en ikävä kyllä osaa sanoa. Tsemppiä maalaushommiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *