Vinkit vintage-laukkujen hankintaan

Olen viime vuosina tehnyt muutamia vintagelaukku -hankintoja ja olen niistä postatessa saanut aina paljon kysymyksiä ja toiveita, että jakaisin vinkkejä. Mistä niitä olisi luotettava ostaa, mitä kannattaa ottaa huomioon ja mitkä ovat suosikkipaikkojani? Kokosinkin vihdoin tähän yhden postauksen alle omat vinkkini siitä, mistä minä olen ostanut laukkuja second handina. Toivottavasti tästä on teille hyötyä, saa aina kysyä jos on lisäkysymyksiä! Minä en toki ole mikään ammattilainen, joten nämä vaan omia kokemuksiani :)

Keepall4

Designer Vintage

Uusin löytöni, vastikään esittelemäni Louis Vuittonin Keepall, on tilattu hollantilaisesta Designer Vintagesta, jossa on yksittäisiä myyjiä. Tästä olin kuullut aiemmin hyviä kokemuksia mm. Sofia Ruudulta ja Saralta. Olin silmäillyt erään myyjän valikoimaa, sillä hänellä oli paljon Louis Vuittonin tuotteita myynnissä ja lopulta eteeni tuli tämä tosi hyvä yksilö. Designer Vintagelle täytyy rekisteröityä ja tänne voi halutessaan maksaa erillisestä Early Accessista, jossa pääsee ostamaan tuotteita hieman aiemmin kuin muut käyttäjät. Koska Designer Vintage on vaan myyntialusta, tapahtuu maksaminen suoraan ostajan ja myyjän välillä (esim. PayPalia käyttäen), joten myös hinnasta voi tarvittaessa neuvotella suoraan. DV tarjoaa kuitenkin ekstramaksua vastaan Secure Transfer Serviceä, jossa DV toimii välikätenä ja vastaanottaa ensin sekä maksun että tuotteen. Miinuksena täältä ostaessa on, että palautusoikeutta ei ole, ellei tuote ole selkeästi viallinen tai lähetetty väärä tuote tms. Minulla meni ainakin tämän kyseisen myyjän kanssa kaikki hyvin ja olen tosi tyytyväinen ostamaani Keepalliin!

The Vintage Bar

Tanskalaisen putiikin The Vintage Barin valikoimaa silmäilen aina silloin tällöin – heillä on ihanan selkeät ja visuaaliset sivut, sekä myös kiva IG-tili! Itselläni ei ole täältä kokemusta, mutta ystäväni osti oman Chanelinsa täältä. Täällä hyvänä puolena moneen muuhun paikkaan verrattuna on palautusoikeus, eli jos tuote ei jostain syystä miellyttäisikään livenä, saisi sen helposti palautettua. Täältä ostaminen on myös siinäkin mielessä riskittömämpää vaikka Designer Vintageen verrattuna, että täällä tuotteet on takuuvarmasti aitoutettu fyysisesti (eikä vaan kuvien perusteella kuten vaikka DV:llä) ja tuotteet tulevat suoraan The Vintage Barilta eikä yksittäisiltä myyjiltä. Hinnat ovat täällä kuitenkin suhteellisen kalliita ainakin omasta mielestäni.

Laukku5

Bukowskis

Suomessa ja Ruotsissa toimiva Bukowskis on legendaarinen huutokauppa, josta ostin oman Chanelini 2019. En alunperin tiennyt, että täällä on myynnissä myös muotia ja laukkuja, vaan olin mieltänyt tämän ainoastaan antiikkihuonekalujen huutokaupaksi. Tein kuitenkin tosi hyvän löydön Chanelini kohdalla – ihan uudenveroisessa kunnossa 30:stä ikävuodesta huolimatta ja huusin laukun tosi hyvään hintaan. Olen seuraillut hintoja myöhemmin, ja nykyään hinnat nousevat usein aika korkeiksi, mutta tietysti se on aina kiinni muista huutajista. Täältä ostaessa kannattaa huomioida, että huutohinnan päälle tulee vielä Bukowskin komissio, sekä mikäli tuote sijaitsee Ruotsin toimipisteessä, niin myös toimituskulut Suomeen.

Dior5

Corner Luxe

Täältä tilasin kesällä Diorin laukkuni. Bongasin tämän ranskalaisen putiikin alunperin Vestiairesta, ja säästinkin tilaamalla laukun suoraan putiikin omasta verkkokaupasta, jossa laukku oli myös myynnissä. Heillä on myös kivijalkaliike Pariisissa, joten uskalsin luottaa tilata suoraan täältä. Kaikki meni omalla kohdallani hyvin aina tilauksesta toimitukseen saakka, joten Corner Luxea silmäilen varmasti jatkossakin.

Vestiaire Collective

Viimeisenä vielä monien suosima Vestiaire, joka on yksittäisten myyjien, niin yksityisten kuin ammattimyyjien ja putiikkien, myyntialusta josta löytyy kaikkea mahdollista laukuista vaatteisiin ja asusteisiin ympäri maailmaa. Plussana valtava valikoima, josta voi löytää lähes mitä tahansa etsiikin – toki valikoimaa kannattaa selata kuratoiden esimerkiksi maiden ja hinnan mukaan, jotta ei mene ikuisuus sitä läpikäydessä. Ammattimyyjiltä, jotka tunnistat professional seller -tunnisteesta, ostetut tuotteet saa palauttaa, kun taas yksityisiltä myyjiltä ostaessa palautusoikeutta ei ole. Olen ostanut täältä kerran alunperin tuota Dioria etsiessäni, mutta itse en ollut tähän kokemukseen niin tyytyväinen, kun laukun kunto erosikin aika paljon myyntikuvista. Se kääntyi onneksi lopulta hyvin kun ystäväni ostikin laukun minulta, palautusoikeutta kun ei tosiaan olisi ollut. Moni kuitenkin suosii Vestiairea, joten minulla oli varmasti vaan huonoa tuuria ja saa vaan itse olla tarkkana.

Laukku2

+ Luxury Helsinki
Tästä ei ole kokemuksia, mutta tämä paikallinen putiikki on tullut somessa viime aikoina vastaan ja vaikuttaa potentiaaliselta. Tänne voi myös varata ajan showroomille katsomaan laukkuja luonnossa!

+ Studio Rosadora
Tamperelainen second handia rakastava nainen myy laukkuja ja asusteita Instagramissa, hänelle voi myös tehdä suoraan toimeksiannon jonkin tietyn laukun hankinnasta! Kätevä tapa, jos itseä arvelluttaa laukkujen metsästäminen ja esimerkiksi aitouttaminen, eikä halua itse käyttää aikaa laukun etsimiseen.

8 thoughts on “Vinkit vintage-laukkujen hankintaan

  1. Hmm, heidän sivuillaan lukee kyllä näin:

   ” Good to know – It is not possible to return items bought from an Individual Seller. If you feel that your authenticated item does not match its description, 🔍 click here to find out what to do next.” 🤔

   1. Oho outoa! Koska mun yks myymä huivi palautettiin eikä siinä ollut ainakaan mitään vikaa :D

 1. Täällä Suomessa käytettyjä luksustuotteita myyvät myös Queen Station ja Viva Vintage. Molemmilla on verkkokaupat, joista voi selailla valikoimaa ja QS-myymälä on myös Helsingissä.

 2. Mulla on tosi huono kokemus Westiairesta. Palautusoikeus piti olla mutta väittivät aivan selvää feikkiä aidoksi. Kun palautin laukun niin avasivat mulle tilin myyjänä. Olen siis feikkilaukun myyjänä siellä. Luottokorttifirma on palauttanut mulle rahat mutta Westiairella on vielä oikeus omaan vastineeseen jolloin rahat voi siirtyä takaisin sinne.

 3. Vestiairessa liikkeellä selviä väärennöksiä vaikka yritys ilmoittaa tutkivansa kaikki. Palautettuani väärennöksen, se oli uudelleen saman myyjän sivulla. Ei kovin luotettavaa toimintaa. Pitää olla todella tarkkana. Ennen ostoa kannattaa kysyä kaikki mahdollinen myyjältä (mahdolliset viat jotka eivät näy kuvissa, hajut, jne.).
  Myyjänä (Trusted seller) toimin useita vuosia, mutta lopetin tilini, koska koin kyseisen yrityksen palvelun huonontuneen vuosi vuodelta. Helsingistä löytyy myös HEPSANKEIKKA Korkeavuorenkadulta. Ei juurikaan Chanelin tai Hermèn laukkuja, mutta paljon muuta. Suosittelen.

 4. Vestiaire ei tarkasta mitään tuotteita, vaikka niin väittävät ja authenticagtion palvelusta veloittavat. Ostin MaxMaran Iconic Madame takin, jonka kuvat myyjän saitilla olivat ihan muuta kuin mitä postissa tullut takki, joka oli selvä fake. En saanut palauttaa tuotetta vaan tuote laitettiin sivulleni samoilla kuvilla ja teksteillä myyntiin. En enää ikinä osta Vestiairesta ja siksi lopetin tilinikin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *