Helppoa arkiruokaa: Vege-pitaleivät

Piiitkästä aikaa reseptiä jakoon! Kovin on ollut hiljaista täällä ruoka -kategoriassa viime aikoina, huomaa varmaan että inspiraatio ruuanlaittoon on ollut varsin nollilla, haha. Juuri siksi nyt tarvitaan tällaisia helppoja ja hyviä vakkarireseptejä, joihin turvautua aina uudelleen ja uudelleen! Näistä vegepitoista olen vinkannut IG Storyissani aiemmin, mutta ajattelin laittaa reseptin tännekin jakoon, jos mennyt aiemmin ohi.

Tehtiin näitä ekan kerran joskus viime vuonna saatuani ainekset PR-lähetyksen mukana ja sittemmin resepti jäi meillä vakiokäyttöön. Usein tehdään näitä pitaleipiä juuri viikonloppuisin, jos tekee mieli jotain hyvää ja super nopeaa, mikä ei vaadi paljoa valmisteluja. Tässä siis simppeli kasvisruokaresepti vaikka juuri tulevalle viikonlopulle tai yhtä lailla arkeen!

Vegepita1

Vegepita

4 pitaleipää
1 pkt Valio MiFU -vegepihvejä
jäävuorisalaattia
salaattijuustokuutioita
hummusta
1 chili
tuoretta korianteria

 

Tsatsiki:
1/2 purkki turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa

Pienennä vegepihvejä pienemmiksi palasiksi ja paista pannulla. Valmista tällä välin tsatsiki raastamalla kurkku ja hienontamalla valkosipuli – sekoita ne jogurttiin ja mausta kastike suolalla. Lämmitä pitaleivät (uunissa, leivänpaahtimessa tai mikrossa). Halkaise pitaleivät taskuiksi ja täytä ne vegepihvillä, salaatilla, salaattijuustokuutioilla, hummuksella ja tsatsikilla. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja tuoreella korianterilla.

(Resepti Valio.fi)

Vegepita2

Todella yksinkertaista ja nopeaa, mutta super hyvää! Tuo vegepihvi toimii näissä tosi hyvin, kaikki Mifu-tuotteet eivät ole olleet omaan makuuni mutta tästä tykkään tosi paljon. Ah, onneksi aineksia on vielä jääkaapissa niin pääsen herkuttelemaan näillä tänä iltana! Kivaa perjantaita kaikille :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *