Hääfiiliksiä

Hääpäivään on enää alle 3 kuukautta ja ajattelinkin taas jakaa vähän tämänhetkisiä fiiliksiä. Juttelin tällä viikolla Instagramin DM-viesteissä monien samassa veneessä olevien morsiamien kanssa ja kaikilla oli kyllä ilmassa tätä ainaista epävarmuutta, harmistusta ja stressiä. Se tietysti lohduttaa, että kaikilla on samat mietinnät emmekä ole ainoita tässä tilanteessa, mutta kyllähän tämä turhauttaa ja surettaa valtavan paljon, kun näinkin tärkeä ja ihana hetki meidän elämässä menee (jo toistamiseen) näissä tunnelmissa.

Viime viikkoina fiilikset ovatkin menneet aika vuoristorataa – yhtenä päivänä mies on harmissaan asiaa miettiessään ja minä yritän pysyä positiivisena ja innostua varasuunnitelmista, toisena päivänä taas minä purskahdan aamupalapöydässä spontaanisti itkuun kun TV-sarjassa vietetään isoja, iloisia häitä ja nyt on miehen vuoro lohduttaa :’D Vaikka tärkeintä on tietysti itse naimisiinmeno, ovat ystävät ja läheiset meille molemmille ihan valtavan tärkeitä ja olemme pitkään haaveilleet, miten hääpäivä on se hetki kun saamme kaikki ystävät eri porukoista saman katon alle. Pöydät täynnä meille rakkaita ihmisiä, iloista puheensorinaa, tunteikkaita puheita ja huoletonta tanssia ja hauskanpitoa myöhään iltaan saakka. On tosi vaikeaa luopua siitä ajatuksesta – ja vaikka varsinaiset juhlat pitäisikin myöhemmin, ei se tulisi olemaan sama asia.

Johanna3

Tällä viikolla tulimme siihen tulokseen, että perumme nykyisen juhlapaikkamme. Tarkemmin mietittyämme totesimme, että korkean takuumyyntisumman takia siellä ei olisi ollut järkevää pitää häitä puolitetulla vierasmäärällä, saati nyt erittäin paljon realistisemmalta tuntuvaa max. 25 hengen intiimiä hääillallista. Alkuperäisten sadan hengen häiden suhteen olemme aika lailla luovuttaneet – ei näillä päivittäisillä tartuntamäärillä, rokotetahdilla ja pakkaa sekoittavilla virusmuunnoksilla voi mitenkään kuvitella juhlivansa alle kolmen kuukauden päästä noin isolla väkimäärällä huoletta. Ja koska juhlapaikka on ravintola, olisi toukokuun lopussa tietysti myös ravintolarajoitukset ja sitä kautta turvavälimääräykset istumajärjestyksissä, “tanssikiellot” ja aikaisemmat sulkemiset sun muut. Tilassa ei myöskään ollut sopivaa päivää vapaana myöhemmin kesällä, joten oli siis parempi luopua paikasta nyt, niin saimme vielä varausmaksunkin takaisin.

Plan B:nä (vai onkohan tämä jo C tai D) meillä on nyt kiikarissa eräs toinen ihana juhlapaikka kauempana pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Siellä voisi vihkiä pihalla ja pitää tunnelmallisen illallisen perheiden, bestmanien ja kaasojen kanssa puolisoineen. Tila on kuitenkin sen verran suuri, että JOS näyttäisikin siltä että tilanne paranisi ja ystäviä mahtuisi lisää mukaan, niin sekin onnistuisi. Tänne voisi myös jäädä yöksi ja voisimme viettää seuraavan päivänkin läheistemme kanssa. Tämä kuulostaa tässä vaiheessa parhaalta vaihtoehdolta (vaikka kirkkovihkimisestä luopuminen ajatuksena välillä harmittaakin), olisi ihana viettää intiimit häät kuitenkin tällä tavalla spesiaalisti ja kauniissa ympäristössä. Toisaalta mietimme tällä hetkellä myös siirtämistä muutamalla kuukaudella eteenpäin loppukesälle. En pidä realistisena viettää silloinkaan mitään isoja häitä, mutta ihan pienempääkin kokoonpanoa ajatellen tuntuisi turvallisemmalta siirtää muutamalla kuukaudella eteenpäin, jolloin ainakin vanhempamme voisivat kenties olla rokotettuja ja esimerkiksi polttaritkin voisi viettää toivottavasti paremmissa olosuhteissa kesällä, kuin nyt keväällä tilanteen näyttäessä näin huonolta. Ensi vuodelle me emme kuitenkaan lähde enää siirtämään, vaan tänä vuonna mennään naimisiin joka tapauksessa, oli sitten alku- tai loppukesästä.

Johanna4

Että sellaisia sekalaisia, laidasta laitaan meneviä tunnelmia – seurataan nyt vielä hetki tilannetta, kunnes tehdään päätös mahdollisesta siirtämisestä loppukesälle. Tietysti kaiken tämän harmistuksen takana on kiitollisuus siitä, että meillä ennen kaikkea on toisemme ja meillä on asiat hyvin, kuten jälleen yhtenä iltana tätä ensin puituamme ja harmiteltuamme totesimme toisillemme <3 Siskoni on monesti tämän kuluneen vuoden aikana sanonut, miten rakkautta ei ole peruttu ja näinhän se on! Nyt täytyy vaan pohdiskella, mistä on valmis luopumaan ja mitä arvostaa eniten, niitä alkuperäisiä meidän unelmahäitä kun ei tule tänä vuonna saamaan. Intiimeistäkin häistä tulisi varmasti tosi ihanat, tärkeintä nyt on kuitenkin terveys.

Minkälaisia fiiliksiä siellä muilla morsiamilla? Olisi myös ihana kuulla teiltä, jotka olette avioituneet viimeisen vuoden aikana kenties jonkin tällaisen varasuunnitelmin turvin, että minkälaisia pienempiä häitä olette järjestäneet?

Kukat: Johanna Pauliina Design

27 thoughts on “Hääfiiliksiä

 1. Hei Jonna! Tulipa hyvää aikaan tää postaus: aivan samantyylistä tunne- ja järjestelymylläkkää täälläkin päässä. Meillä olis kesäkuun alkupuolella häät Helsingin ulkopuolella. Olen ollut tähän mennessä tosi optimistinen mut nyt kun poikkeusolot tuli voimaan, niin on kyl iskeny vähän epäilykset. Meidän plan A on 50 vierasta, joka jo itsessään paljon suppeampi alkuperäisestä ja plan B vanhemmat, sisarukset ja kaasot & bestmänit. Jotenkin tosi hankala suunnitella eteenpäin kun tää tilanne varjostaa koko ajan. Ajateltiin pitää häät anyway tänä kesän, mut just toi mitä sanoit että ei semmoset itse kuvitellut häät puheemsorinan, tanssin jne osalta oo niin todennäköiset :(( Toivotaan et rokotustahti edistyisi ja sellaset 25 hlö häät ainakin onnistuis teilläkin! <3

  1. Hei Anni! Ihana kun kommentoit, vaikka tietysti kurja kuulla että teillä on siellä ihan samat pohdinnat 😔 Nimenomaan tosi hankala suunnitella tai miettiä vaikka mitään kivoja pieniä yksityiskohtia, kun tämä varjostaa niin paljon. Ymmärrän siis ihan täysin! Hyvä kuitenkin että teilläkin on kaksi eri suunnitelmaa valmiina, niin voi tarvittaessa lähempänä mukautua tilanteeseen. Toivotaan, että saadaan molemmat pidettyä häät tänä kesänä! 🥰

 2. Heippa Jonna! Kiitos blogipostauksesta. Kävimme mieheni kanssa samat tunneskaalat läpi. Päädyimme pitämään helmikuussa 25 hengen häät, joissa oli paikalla perheenjäsenet ja bestmanit/kaasot puolisoineen. Päivä oli ikimuistoinen! Ihanan intiimit. Emme malttaneet siirtää juhlia, koska korona-vapaasta tulevaisuudesta ei ole takeita. Kannustan pitämään juhlat alkuperäisenä ajankohtana, pienemmällä kokoonpanolla :)

  1. Heippa Eveliina ja kiitos paljon kun kommentoit! Onpa ihana kuulla, että saitte pidettyä pienet häät ja että päivä oli ikimuistoinen, tällaisten tarinoiden kuulemisesta tulee aina niin lämmin fiilis 💗

 3. Voi harmi, että jouduitte perumaan aikaisemman hääpaikkanne! Mikä paikka olisi muuten ollut kyseessä? Varmasti kuitenkin saatte vietettyä aivan ihanat häät pienemmälläkin kokoonpanolla. Intiimeissä häissä kun on ihan oma tunnelmansa! 😍 Ja kuten siskosi niin ihanasti sanoikin, rakkautta ei ole peruttu! ❤️

 4. Piti vielä tuohon edelliseen kommenttiini lisätä, että itse suunnittelemme puolisoni kanssa häitä kesälle 2022 Mustion Linnaan. 😊 Meillä on tiedossa vain 40 hengen intiimit häät, koska mahdollisuudesta järjestää isoja häitä vuonna 2022 ei myöskään ole varmuutta. Näin jälkeenpäin ajateltuna intiimit häät tuntuvat myös meille kovin ihanalta ajatukselta. Kaikkien vieraiden kanssa on mahdollista viettää aikaa ja budjetissa on nyt pienen vierasmäärän ansiosta mahdollista panostaa sellaisiin pieniin yksityiskohtiin, joista olisimme aikaisemmin vain voineet haaveilla. 🤗

  1. Oi ihanaa, Mustion Linna on niin kaunis! Jaksaisin uskoa, että ensi kesänä tilanne on jo toinen ja pääsette viettämään häitä turvallisin mielin 🥰 Ja se on kyllä hyvä puoli pienissä häissä, että säästyy ainakin reippaasti budjettia!

 5. Voi kurjuuden kurjuus! Harmittaa ihan vietävästi teidän tulevien morsianten puolesta! Eipä olisi viime kesänä arvannut, että myös tulevan kesän häät olisivat vaakalaudalla. Mutta luettuani plan C-suunnitelmistasi, niin täytyy sanoa, että myös tuollainen intiimi ravintolaillallinen lähipiirin kanssa kuulostaa myös hurjan ihanalta <3 Itse olin tämän tyyppisessä hääjuhlassa ollut vieraana ja jäi lämpimät muistot kauniista, intiimistä ja ikimuistoisesta illasta! Huippua vielä jos voitte kaikki yöpyä samassa paikassa!

  1. No sanos muuta, enpä olisi uskonut että tänä vuonna tilanne on edelleen näin huono tai jopa huonompi! Vaikka nyt tietysti ymmärtää, että eihän tästä koronasta nyt niin hevillä pääse. Kiitos paljon kannustuksesta, ihana kuulla vieraankin näkökulmasta kokemuksia 😍

 6. Hei,

  meidän oli tarkoitus viettää häitä kesällä 2020. Siirsimme ajankohtaan “sitten joskus”. Haluamme juurikin kaikki rakkaat paikalle, eli sadan hengen häät ilman mitään epidemiaihmeellisyyksiä. Toki aika näyttää, mihin maailmantila asettuu, kun se palautuu “takaisin normaaliksi”. :) Pohdimme miehen kanssa, että haluamme jakaa näitä elämän ihania virstanpylväitä pidemmälle ajalle, eikä meillä ole kiire minnekkään, edes naimisiin. Ajatuksenamme vielä muutama vuosi sitten oli mennä naimisiin, rakentaa talo ja perustaa perhe. Nyt olemme rakentaneet juuri unelmiemme talon (meidän kohdalla korona-aika oli paras aika rakentaa, eipä sitä muutakaan tekemistä ollut) ja perheenlisäys potkii vatsassa. Ihanaa, että häät on vielä jotai mitä odottaa. :)

  1. Voi ei miten ihana kommentti 💗 Ihan valtavasti onnea, sekä unelmienne talosta että tulevasta perheenlisäyksestä 😍 Tämä on ollut kyllä jotenkin tosi kiva ajatus monessa nyt saamassani viestissä, miten on jotain mitä myöhemmin vielä odottaa, sekä näin hamaan tulevaisuuteen siirrettyjen häiden että vaikka niiden kakkosjuhlien muodossa intiimien häiden jälkeen.

 7. Todella kurjaa, mutta varmasti järkevä ratkaisu tässä tilanteessa. Me pidimme viime kesäkuussa intiimin kirkkovihkimisen, jonka jälkeen cocktailtilaisuuden, ohjelmaksi otimme kaikki meille tärkeimmät (kakun leikkaus, häätanssi livesoittajilla jne). Paikalla oli vain omat perheet, kaasot ja bestmanit ja muutama muu läheinen ystävä. Meillä oli hyvät kuvaajat (sekä valokuva- että video) ja illalla menimme vielä auringonlaskun aikaan kuvaamaan. Toki harmi, ettemme saaneet alkuperäisiä isoja juhlia, mutta päivä oli aivan ihana ja intiimi. Pidimme myös toisillemme hääpuheet, joita emme varmaankaan olisi isoissa häissä uskaltaneet pitää. Ehkä vielä jatkossa pidämme isot 2- tai 3-vuotishääpäivän pirskeet! Meidän video löytyy muuten Jussi Paakkisen nettisivuilta videogalleriasta, suosittelen häntä lämpimästi :) Valokuvaaja meillä oli sama kuin teillä.

  1. Voi ei miten ihana video! Rakastan häävideoita, katson niitä aina ihan tippa linsissä 😭 Ihanaa että saitte ikimuistoisen ja intiimin päivän kaikesta huolimatta! 💗

 8. Voi nuo sponttaanit itkut on niin tuttua! Tsemppihalit sinne! 😊

  Meillä oli tarkoitus mennä tammikuussa naimisiin, mutta joulukuussa siirsimme kaiken vuodella eteenpäin. Viimeinen tikki oli, että myös hääparille olisi pitänyt olla maskit kirkossa kasvoilla. Suunnittelimme vaihtoehtoja ja yritimme kuvitella avioituvamme 10 vieraan kanssa tai muualla kuin kirkossa. Lopulta päätimme, että tämä ei ole se mitä olemme aina halunneet ja se että siirrämme nyt reilusti ei kuitenkaan muuta mitään meidän parisuhteen kannalta. Varmuutta toi myös se, että oli vaikea miettiä tälle vuodelle muuta ajankohtaa, kesälle ei uskaltanut ja halusimme mieluummin sydäntalven kuin syysloskan, parin kuukauden ero loppuvuonna ei ollut enää ratkaiseva.

  Kun päätös oli tehty, meni päivä ja kaikki oli siirretty., onnea on joustavat yrittäjät ja talvinen ajankohta. Alkuperäisenä hääpäivänä fiilis oli vähän epäreiluutta kokenut, mutta sen jälkeen helpotus on tullut tilalle. Tiedämme, että päätös oli meille oikea. Emme olisi kestäneet epävarmuutta muiden terveydestä. Meillä polttarit ehdittiin syksyllä kuitenkin pitää, niihin muistoihin voi palata kuitenkin jo nyt.

  Kesähäät ovat kauniit varmasti kesällä ja teillä läheisten kanssa tulossa ikimuistoinen päivä. Silloin sponttaanit itkut ovat vain onnesta. 🥰

  1. Kiitos paljon Henni kommentistasi, ihana tuo lopetus 💗 Hyvä päätös varmasti siirtää eteenpäin ja kyllä sen kukin pari tietää mikä on oikea päätös! Tuo maskit kirkossa kuulostaa kyllä ahdistavalta omaankin korvaani enkä haluaisi muistaa omaa vihkimistä tai hääpäivää maskit kasvoilla 😩 Toivotaan, että ensi vuonna tämä kaikki kurjuus olisi jo pelkkä muisto vain ja saatte juuri sellaiset häät kuin toivotte! 💗

 9. Heipsis ihana, olipas ihanasti kirjotettu teksti! Ymmärrän harmituksen hyvin.
  Kuulostaa ihanalta tuo teidän plan C tai sitten vaihtoehto että siirtää muutamalla kuukaudella esim. sama päivä kun viime vuonna oli tarkotus mennä naimisiin? :)
  Kimppu on ihan täydellinen!

  Tsemppiä kaikkeen <3

  1. Kiitos ihana sinä 💗 Mahdollinen elokuun päivä olisikin 14.8., eli lähes sama kuin ihan alkuperäinen hääpäivä ☺️ Täytyy nyt vielä hetki seurailla tilannetta ja sitten tehdä päätös, pitäydytäänkö toukokuussa vai siirretäänkö elokuulle.

 10. Meillä oli häät viime vuoden toukokuussa. Menimme naimisiin kirkossa ja paikalla oli meidän lisäksi 7 + kuvaaja sekä kirkon oma henkilökunta. Saimme paikalle omat perheemme ja lisäksi kaksi hyvää ystäväämme. Tarkoitus oli alunperin mennä naimisiin viime vuoden syyskuussa isommin, mutta koronan tultua kuvioihin päätimme aikaistaa häitä ja jättää juhlat juhlimatta. Vieraiden kanssa joimme kirkon pihalla kuohuvaa sekä tarjosimme leivokset. Me menimme tämän jälkeen hesen drive in:in kautta kotiin.

  1. Hei Ninni! Ihana että menitte naimisiin viime kesänä ja saitte pienesti juhlistettua perheiden ja parin ystävän kanssa 💗

 11. En ikinä ole mennyt naimisiin ja tuskin enää menenkään, mutta tuli mieleen ulkomaalaista häistä, että voisiko niitä vähän pilkkoa? Pitäisitte sen edellisen päivän dinnerin jollekin ystäväporukalle, sitten häät varmasti tärkeimmille ja ehkä seuraavana päivänä brunssi joillekin? Ja miksei joku hauska muukin tapahtuma lähellä oikeaa päivää. Ilta Lintsillä jollekin porukalle tai picnic tai jotain. Varmasti kaikki ymmärtävät, että nyt on erikoistilanne ja kaikki ei vaan pääse kaikkiin. Paitsi te. Ja jos joku ei ymmärrä, se tuskin on kovin tärkeä ihminen eikä ajattele teidän parasta :-)

  1. Ei yhtään huono idea tuokaan ja kyllähän tuolla tavalla “pilkkomalla” on toiset viettäneetkin häitä tässä erikoistilanteessa ☺️ Tämä ei kuitenkaan ehkä olisi meille sopiva tapa, haluaisimme että niin perheet kuin ystävätkin olisivat kaikki yhtä aikaa mukana. Vaikka joutuuhan tässä nyt joka tapauksessa rajaamaan ihmisiä pois, minäkin kyllä uskon että kaikki ymmärtävät että tässä tilanteessa on vaan tehtävä myönnytyksiä eikä kaikkia ole mahdollista kutsua.

 12. Moi Jonna! Meillä on myöskin alkukesästä häät, ja ollaan päätetty, että naimisiin mennään silloin joka tapauksessa. Mikäli häitä ei pysty pitää niin suurina (n.100hlö) kuin haluamme, niin siinä tapauksessa juhlistamme naimisiinmenoamme pienesti ainoastaan lähipiirin kesken jossain pienemmässä juhlapaikassa esimerkiksi kahvittelujen merkeissä, jonka jälkeen lähdemme häälomalle johonkin päin Suomea. Isot juhlat haluamme kuitenkin pitää sitten, kun tilanne sen sallii. Eräs ystäväni totesi hyvin, kun harmittelin sitä, että emme pääse haluamallemme häämatkallekaan heti häiden jälkeen, että ainakin on sitten jotai kivaa mitä odottaa häiden jälkeenkin. Ja sama asia myöskin tuon juhlan kanssa. Ensin saadaan nyt odottaa ja fiilistellä naimisiinmenoa, sen jälkeen voidaan odottaa ja suunnitella hääjuhlaa ja sitten vielä saamme odottaa unelmiemme häälomaa. Eipähän tule kaikki kertarysäyksellä, vaan ihania, ikimuistoisia asioita on ripoteltu eri ajankohtiin. Minua ainakin tuo ajatus lohduttaa :) Eräs toinen, korona-aikaan naimisiinmennyt ystäväni sanoi, että heidän intiimit häät olivat todella ihanat, vaikka ei ollutkaan suunnitelmien mukaiset, ja että hekin juhlistavat naimisiinmenoa vielä kunnolla myöhemmin. Lisäksi on kuulemma mahdollista saada kirkossa jonkinnäköinen “siunaaminen” tms. myöhemminkin, jos on mennyt jo aiemmin naimisiin, mutta haluaa kuitenkin sen kirkko-osuudenkin vielä. Tuolla tavalla ollaan itse ajateltu toimia sitten, kun saamme isot juhlat pitää. Saadaan alttarillekävelyt häämarsseineenkin sitten vielä myöhemminkin kaikkien ystävien ja perheenjäsenten läsnäollessa. Ja häämekonkin saa pukea päälle kahteen kertaan (tai jopa kaksi eri mekkoa). Uskon, että meidän molempien häistä tulee ihanat, olivatpa ne sitten millaiset tahansa. :)

  1. Tämä oli ihana, niin positiivissävytteinen kommentti – kiitos paljon Emilia! 💗 Tuossa ylempänä jollekin totesinkin, miten ihana on tuo muutamissa viesteissä toistunut ajatus siitä, että on jotain mitä odottaa vielä myöhemminkin. Kuten sanoit, niin kivoja asioita on ripoteltu eri ajankohtiin ja siihen kutkuttavaan hääkuplaan pääsee palaamaan vielä myöhemmin uudestaan. Täytyy keskittyä tähän ajatustapaan harmittelun sijaan 🥰

   Toivotaan, että molempien häät onnistuvat tavalla tai toisella! 💗

 13. Tsemppiä hurjasti, hääsuunnitelmien tekeminen on tässä koronatilanteessa kyllä ihan oma juttunsa!
  Me juhlittiin häitä viime vuoden elokuussa, ja oikeastaan kaikki suunnitelmat menivät uusiksi päivää myöten. :’D Onneksi meillä ei ollut erityisempää sidettä päivään tai juhlapaikkaankaan. Vieraslistalla oli noin 80 henkeä, ja tuntui ihan liian stressaavalta järkätä isoja juhlia, kun tilanne oli niin epävarma. Päädyttiin jakamaan juhlat kahteen osaan, omat sukulaisille ja kaveribileet erikseen. :) Vihkiminen oli sukulaisten juhlien ohessa juhlapaikan pihassa, joten se jäi livenä ystäviltä näkemättä, mutta kompromisseja joutui kyllä tekemään muutenkin. Ystävät tuntuivat olevan enemmän tyytyväisiä siihen, että saatiin pitää bileet kavereiden kesken! Sukulaisten juhlat kestivät alkuiltaan saakka, ja syötiin hyvin. Iltaa mentiin istumaan Kuumaan pienemmällä porukalla. :) Kaveribileet järkättiin mun vanhempien luona, jotta voitiin olla niin kauan kun haluttiin eikä tarvinnut stressata siitä, jos juhlia ei saakaan järkätä ja jokin vuokrapaikka olisi pitänyt perua.
  Loppuviimein päivät sujuivat tosi ihanasti, ja tuolloin elokuun alussa koronatilanteen kanssa oli juuri sopivasti ehkä vuoden paras hetki. Tuntui vähän siltä, että kaikki meni juuri niin kuin pitikin, vaikka moni perinteinen häiden ohjelma jäikin toteutumatta (esim. tanssi), mutta ei muutenkaan kaavailtu niin perinteisiä juttuja ja ehkä salaa vähän toivottiinkin, ettei vieraslista olisi kasvanut ihan niin isoksi. Juhlapaikka oli aivan ihana, Vaihmalan Hovin puutarhapaviljonki, joka myös puolestaan auttoi vieraslistan rajaamisessa sinne sallitun maksimimäärn vuoksi. Onneksi rajaaminen meni yllättävän kivuttomasti, ja paikalla olivat läheisimmät. Paikka olisi toiminut myös ihan tosi pienellä porukalla vihkipaikkana, jos tilanne olisi ollut huonompi. Yksi päivän ihanimpia hetkiä oli kuvaus, se korvasi tuon menetetyn tanssihetken oikein hyvin. <3 Ymmärrän kyllä niin hyvin nuo harmituksen tunteet. Tuntuu niin väärältä, kun joutuu luopumaan monista asioista noin tärkeänä päivänä. Uskon kuitenkin, että tekin saatte ihanan päivän järkättyä!

  1. Kiitos Maisa kommentistasi, olipa ihana lukea teidän häätarinasta 💗 Ja että kaikki meni lopulta juuri niin kuin pitikin, vaikka joutuikin tekemään myönnytyksiä ja rajaamaan vieraslistaa. Kompromisseja tässä varmasti joutuu itse kukin tekemään, siitä ei pääse mihinkään ☺️ Kiitos kannustavista sanoistasi, varmasti mekin saamme ihanan päivän järkättyä tavalla tai toisella! 💗

 14. Meillä piti olla tänä kesänä 90 hengen destination wedding -häät Italiassa. Vielä vuodenvaihteen tienoilla olimme hyvin positiivisin mielin kesän 2021 suhteen, koska rokotukset alkoivat. Hidas rokotustahti ja muuntovirukset saivat meidät kuitenkin jo tammikuun lopulla päättämään häiden siirrosta kesään 2022. Tällä hetkellä olemme hyvin positiivisin mielin ensi vuoden kesän suhteen, mutta vaikuttaa siltä, että ainoa varma asia tässä pandemiassa on epävarmuus. :/ Me tosin olemme ottaneet asenteen, että häät juhlitaan juuri sellaisena kuin olemme suunnitelleet, oli se sitten 1, 2 tai 10 vuoden päästä. Mitä pidempi odotus, sen paremmalta tuntuu sitten taas matkustaa ja juhlia! Tosin jos kovasti venyy niin pitää alkaa hankkia lisämajoitusta häävieraille, kun porukka tuppaa lisääntymään… :D Päätös häiden siirtämisestä tuntui hetken kurjalta, mutta hyvin nopeasti mielen valtasi helpotus ja totesin miehellekin, että nyt voidaan ainakin säästää vuosi lisää ja toteuttaa kaikki ne ideat, jotka aiemmin piti budjetin vuoksi rajata pois…! Hurjasti tsemppiä kaikille hääpareille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *