Jaksetaan vielä

Kirjoitin eilen Instagramin kuvatekstissä, miten oli hieman mieli maassa ja ilmassa jonkinasteista korona-väsymystä. Nyt kun tätä on kestänyt pian kokonaisen vuoden, pitäisi olla jo tottunut siihen, että aina tasaisin väliajoin iskee tällainen alakuloinen ja jotenkin lamaantunut fiilis. Kuten eilen kirjoitin, niin toisena päivänä jaksaa ajatella positiivisesti ja olla kiitollinen siitä, että asiat ovat kuitenkin hyvin, kunnes toisena päivänä taas turhauttaa jatkuva neljän seinän sisällä oleminen, on ikävä isoja huolettomia kokoontumisia sekä illanviettoja ystävien kanssa ja ahdistaa niiden puolesta, jotka kärsivät tästä tilanteesta eniten.

Tunne on tuttu varmasti monelle – meitä kaikkia väsyttää ja ahdistaa ja meillä kaikilla on ikävä läheisiä. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan voi tuijottaa oma napaa, vaan on pakko jaksaa vielä puhaltaa yhteen hiileen. Ollaan eletty koko alkuvuosi hyvin vähäisin kontaktein lähinnä kotona kahdestaan ja nähty sisätiloissa ainoastaan tosi rajatusti joskus jotain kaveripariskuntaa tai yksittäistä ystävää. Samaan aikaan somea (niin vaikuttajia kuin ihan tavallisia pulliaisia) seuraamalla on välillä tuntunut siltä, kuin moni eläisi edelleen ihan normaalia elämää ison porukan mökkireissuineen ja kotibileineen, ja se turhauttaa tosi paljon. Enkä haluaisi kuulostaa syyllistävältä “korona-poliisilta”, kukaan meistä tuskin toimii 100 % täydellisesti ja kuten todettua en minäkään missään täysin kontaktittomassa kotikaranteenissa ole elänyt, mutta pelkään vaan miten valheellisen kuvan tilanteesta tällaiset somejulkaisut voi antaa monelle seuraajalle.

Talvi2 Talvi6

Terveydenhuollossa työskentelevä seuraajani kirjoitti eilisen kuvani kommentteihin, miten raskasta on päivittäin nähdä työn puolesta todellisuus ja muiden hyvinvoinnin eteen uupuva hoitohenkilökunta, kun töistä lähtiessä katsoo somesta ihmisten iloisia stooreja “normaalin” elämän keskeltä. En osaa edes kuvitella, miten paljon tämä turhauttaa ihmisiä, jotka vievät oman jaksamisensa äärimmilleen muiden takia ja näkevät joka päivä työssään tilanteen todellisen puolen, saati miten uuvuttava tämä kulunut vuosi on ollut kaikille hoitoalan ihmisille. Huolettaa, miten nopeasti tilanne on mennyt huonompaan ja miten terveydenhuollon kantokyky tulee tätä vauhtia riittämään – apulaisylilääkärin mukaan HUS-alueella se alkaa kohta olla jo vaarassa. Yritetään nyt siis kaikki tehdä osamme ja vähentää kontakteja ja ylimääräisiä menoja entisestään – uupuneen ja kuormittuneen hoitohenkilökunnan, läheisten ja ihan kaikkien ihmisten takia <3

Talvi7

Olisi kiva pitää Instagram ja blogi pääosin positiivisena paikkana, kun koronaa tulee joka tuutista muutenkin, mutta toisaalta haluan myös tässä tilanteessa ehdottomasti käyttää kanavani isolle yleisölle tärkeästä asiasta viestimiseen. Jos tällaiset muistutukset saisivat edes yhdenkin ihmisen muuttamaan omia toimiaan yhteisen hyvän eteen. Yritän kuitenkin parhaani mukaan tuottaa teille myös kaikenlaista piristävää sisältöä tämän kaiken keskellä <3 Jos on jotain toiveita tai ideoita, mitä te kaipaisitte juuri nyt luettavaksi tai nähtäväksi, niin saa laittaa mieluusti tulemaan :)

Toivottavasti olette pysyneet terveinä siellä ruudun takana ja tsemppihalaukset ihan jokaiselle!

13 thoughts on “Jaksetaan vielä

 1. Mä toivoisin postausta vintagelaukuista ja ennen kaikkea sivuista / liikkeistä, mistä olet löytänyt omia aarteitasi!
  Tykkään myös erityisen paljon hääjutuista (vaikka nyt korona varjostaakin suunnittelua), uuden kodin sisustuspostauksista ja tv-sarjasuosituksista. Kiitos, kun kirjoitat, tykkään sun blogista paljon! :)

  1. Hei mahtavaa, mä juuri viimeistelin postausta vintagelaukkujen hankintaan! Joten sellainen tulossa ihan pian, myös tuoreimpia sarjavinkkejä olen listaillut jo valmiiksi ylös seuraavaa sarjavinkkipostausta varten ☺️ Voi kiitos paljon itsellesi kun seuraat 💗

   1. Heippa! Pystyiskö siihen yhdistämään miten huollat laukkujasi? Se kiinnostaisi minua. Itsehän en ole huoltanut laukkujani mitenkään, vaikka oletan, että pitäisi 😬 Tsemppiä kevään odotukseen!

    1. Heippa Sanna! Kröhöm, jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin en ole minäkään ihan hirveästi huoltanut 🙈 Mies on joskus huoltanut Chanelini nahkaa samalla kun on huoltanut omia kenkiään, joten voisin ensi kerralla napata siitä jotain matskua jos saan hänet taas avuksi ☺️ Kiitos samoin sinne!

 2. Mun mielestä on ainakin todella tärkeää et on myös teitä vaikuttajia jotka tuo esiin sen miten tärkeää suosituksia on noudattaa. Ite kans huuli pyöreenä seurannut somesta miten järkätään bileitä ja matkustellaan ulkomaille. On huolestuttavaa et annetaan isolle yleisölle sellanen kuva kuin se olisi ok. Joten kiitos tästä postauksesta! ❤️

  1. Kiitos itsellesi 💗 Tietenkään ei voi vierittää vastuuta täysin vaikuttajien niskaan tai odottaa keneltäkään täydellisyyttä, mutta kyllä minäkin toivon vaikuttajilta vastuuta esimerkin näyttämisessä. Ja toisaalta ihan keneltä tahansa someen postaavalta, jokainen on tässä asiassa jonkinasteinen vaikuttaja esimerkiksi omassa kaveripiirissään.

 3. Tää on todella tärkeä postaus, kiitos sulle siitä! Sillä, mitä somessa näytetään, on ihan valtava merkitys jokaisen meidän asenteisiin. Kun bongaa jonkun reissu- tai bilepostauksen, tulee hetkeksi sellainen fiilis, että eiköhän tässä vähän voi jo itsekin joustaa suosituksista. Aika nopeasti palaa kuitenkin maan pinnalle, kun lukee uutisia terveydenhuollon kantokyvystä tai uusista virusmuunnoksista. Kenenkään ei pitäisi näinä aikoina kokea olevansa yhteisen hyvän yläpuolella.

  Sua on ollut tosi kiva seurailla nyt epidemia-aikana (ja tietysti aina muutenkin), ihan mahtavaa että otat kantaa tähän! Uskon, että tällä postauksella on ihan valtavan suuri vaikutus. ❤️

  1. Kiitos valtavasti Tiia kommentistasi ja siitä että seuraat 💗 Olen jo muutamalle seuraajalle DM-viestien puolella tästä keskustellessa todennut, että onneksi on myös paljon teidän kaltaisia fiksuja ihmisiä! Erittäin hyvin sanottu tuo, miten kenenkään ei pitäisi kokea olevansa yhteisen hyvän niin kuin ei myöskään kaikkia koskevien rajoitusten tai suositusten yläpuolella. Toivotaan, että tämä tästä vielä helpottaa! 💗

 4. Kiitos loistavasta kirjoituksesta ja hienoa että tuot tätä näkemystä esille. Itseäni ahdistaa monesti myös seurata ”normaalimpaa” elämää somessa, itse myöskin melkein vuoden jo elänyt sosiaalisesti rajatumpaa elämää kuin ennen. Se väsyttää ja harmittaa, etenkin kun näkee miten jotkut muut tuntuvat sivuuttavan koko koronan. Välillä tuntuu yksinäiseltä oman näkemyksen kanssa, joten ihana on ollut seurata jotakuta, jolla samanlainen näkökulma asiaan.

  1. Kiitos paljon Anni itsellesi, ihanaa kun täältä seuraajien joukosta löytyy niin paljon fiksuja tyyppejä 💗 En tosin voi itse sanoa eläneeni ihan koko vuotta rajatusti, kesällä sai kuitenkin jossain vaiheessa viettää lähes normaalia elämää ja nähdä ystäviä vapaammin – toivotaan että myös ensi kesänä olisi pilkahduksia normaalista. Mutta et ole yksin ajatustesi kanssa, moni on minulle Instagramissakin DM-viesteissä sanonut tätä samaa, miten paljon väsyttää ja harmittaa nähdä muiden elävän ihan normaalisti oman elämän ollessa huomattavasti rajatumpaa. Toivotaan, että kaikki tämä loppuisi pian ja päästäisiin kaikki takaisin sen normaalin elämän pariin 💗 Tsemppihalaukset sinne!

 5. Kiitos tästä päivystävältä lääkäriltä. Myös meillä ensiavun kantokyky uhkaa tällä hetkellä toisinaan ylittyä kun koronaa tai sen epäilyä tulee ovista ja ikkunoista. Pikatesti voi antaa vääriä negatiivisia tuloksia, joten koronan poissulku yksittäiseltä potilaalta ei ole tällä hetkellä aivan yksinkertaista. Päätös purkaa eristys nojaa lääkärin kanttiin ja arvioon todennäköisyyksistä, mutta fakta on se, ettei koskaan voi olla 100% varma kenellä tauti milläkin hetkellä on. Ymmärrän täysin koronaväsymyksen, sitä on minullakin. Joskaan en koskaan uskonut, että tästä selvitään vuodessa tai tällä rokotustahdilla edes parissa, joten tartuntalukujen nousu ei tule sinänsä yllätyksenä tai totaalisena iskuna vasten kasvoja. Taudin vähättelyä kuulee nimenomaan niiltä, jotka eivät ole olleet viruksen kanssa missään todellisissa tekemisissä. Kun omanikäinen menee teholle hengityskoneeseen tai romahduttaa elinfunktion toisensa jälkeen, osaa tilanteeseen suhtautua kunnioituksella. Ne eivät ole vain kohuotsikoiden tarinoita, tämä on nyt todellisuutta. Jokainen osannee kuvitella, millaista on sairastaa kovaa kuumetautia viikosta toiseen ja pelätä hengitysteidensä puolesta, vaikkei edes sairaalaan päätyisi. Vastuullista matkailua ei ole tässä tilanteessa olemassa, enkä haaveile juhlien järjestämisestä tulevan vuoden sisällä. Rajoitustoimet ovat edelleen täysin paikallaan. Toivotaan, että vältytään ulkonaliikkumiskielloilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *