Meillä on uusi koti!

Kaupallinen yhteistyö: Bo LKV

Kun tämän vuoden alussa tammikuussa tiesimme muuttavamme keväällä Helsinkiin poikaystävän töiden perässä, niin aloitimme asunnon etsinnän. En osannut tuolloin kuvitellakaan, että asunnon löytymisessä voisi mennä muutamaa kuukautta kauempaa, vaikka olinhan kuullut monilta haasteista Helsingin asunto-markkinoilla. Koronakevät toi vielä oman lisämausteensa jo valmiiksi vaikealta tuntuvaan etsintään – Oikotie tuntui maaliskuusta eteenpäin hiljenevän tyystin. Pääsimme onneksi muuttamaan väliaikaiseen asuntoon Helsingissä, joten mikään hätä meillä ei ollut, mutta tietysti toivoimme löytävämme pian uuden ihanan oman kodin.

Muutamien kuukausien omatoimisen etsinnän jälkeen rupesimme puhumaan poikaystävän kanssa, että ehkä olisi aika tehdä jollekin välitysliikkeelle ostotoimeksianto. Ostotoimeksianto on monelle varmasti vielä tuntematon termi, emmekä mekään olleet aiemmin ostaneet asuntoa kuin julkisen myynnin kautta. Siinä vaiheessa aloimme kuitenkin ymmärtää, että meidän kriteerit täyttävät asunnot ovat todella kiven alla, ja todennäköisesti monet menevät juuri näin “tiskin alta” ilman, että ne ehtivät koskaan sinne julkiseen myyntiin asti. Tuntui huojentavalta ajatukselta antaa ohjat ammattilaisen käsiin, joten kesäkuussa täytin Bo LKV:n sivuilta Bo Match -lomakkeen. Kerroin lomaketta täyttäessäni minkälaista asuntoa etsimme, mistä päin ja millä budjetilla – näitä tietoja voi tarkentaa myöhemmin, mutta hyvä antaa hieman osviittaa jo tässä vaiheessa. Heti samana päivänä minuun otti yhteyttä Bo:n Kallion toimiston ihana Monika Nyström, joka kertoi auttavansa mielellään meitä asunnon etsinnässä.

Bo1

Mikä se ostotoimeksianto, eli Bo Match sitten oikein on? Termi ei ole ystävien ja tuttujen kanssa käymistäni keskusteluista päätellen kovin monelle nuorelle asunnon etsijälle vielä tuttu, joten olen iloinen päästessäni kertomaan tästä lisää yhteistyössä Bo:n kanssa. Ostotoimeksianto kuulostaa ensin joltain “asuntokaupat sokkona” -tyyppiseltä ratkaisulta, jossa sitoutuisit ostamaan välittäjän löytämän asunnon, mutta ei hätää, sitä se ei suinkaan ole :D Pähkinänkuoressa Bo Match -palvelussa asunnon etsijä tekee toimeksiantosopimuksen Bo LKV:n kanssa ja ostaja maksaa välityspalkkion myyjän sijaan. Välityspalkkio veloitetaan kuitenkin ainoastaan silloin, kun kohde on löytynyt toimeksiannon kautta johtaen kauppoihin. Toimeksianto ei myöskään sido mihinkään, eli vaikka toimeksiannon kautta ehdotettu asunto ei natsaisikaan, niin ei haittaa – tällöin jatketaan etsintää. Asunnon etsijällä on lisäksi rinnakkaisosto-oikeus, eli asunnon etsintää voi jatkaa toimeksiannosta huolimatta myös omin päin – Bo Match on erinomainen lisä perinteisen asunnon etsinnän rinnalla.

Meidän tapauksessa Bo Match johtikin tosiaan lopulta kauppoihin! Heinäkuun lopussa, eli 1,5 kuukautta toimeksiannon tekemisestä, Monika oli löytänyt meille täydellisen kodin. Emmekä kyllä epäilleet hetkeäkään, etteikö Monika onnistuisi, sillä hän oli nähnyt niin valtavan paljon vaivaa – käyttänyt sosiaalista mediaa hyödykseen ja pitänyt kaikki silmät ja korvat auki löytääkseen meille uuden kodin. Etsintä tuotti tulosta ja lopulta tosiaan kohdalle osui potentiaalinen kohde, kaunis kolmio Töölöstä. Kuvat nähtyämme pääsimme katsomaan asuntoa paikan päälle ja se oli onneksi vieläkin ihanampi luonnossa, kaikki asunnossa sopi meidän kriteereihin ja myös sijainti oli juuri se mitä toivoimme. Ja mikä tärkeintä – meille molemmille tuli fiilis, että näkisimme meidän asuvan täällä. Kokkailemassa keittiössä, viettämässä iltaa ystävien kanssa pöydän ääreen kokoontuneena ja löhöilemässä sohvalla sarjoja katsellen. Tämä olisi meille täydellinen koti –  Bo Match oli syntynyt!

Bo4

Kaupanteon jälkeen meillä oli vielä parin viikon lunastusaika jännitettävänä (huh mitä piinaa se oli!), mutta loppu hyvin kaikki hyvin – kukaan ei onneksi lunastanut asuntoa meidän nenän edestä. Saatuamme tiedon lunastusajan päättymisestä hypimme tasajalkaa ja korkkasimme välittäjältä kaupantekotilaisuudessa saadun samppanjan – taisi siinä pienet onnen ja helpotuksen kyyneleetkin tulla allekirjoittaneella. Olemme niin onnellisia ja huojentuneita, että pitkän etsinnän jälkeen koti viimein löytyi. Muuttoa tosin joutuu vielä tovin odottelemaan, sillä pääsemme muuttamaan uuteen kotiin vasta tammikuun lopussa. Tällä välin on kuitenkin hyvin aikaa fiilistellä, suunnitella ja tehdä jo jotain hankintoja kaikessa rauhassa. Sisustusjuttuja suunnittelun osalta on siis varmasti luvassa jo tässä loppuvuoden aikana, en malta odottaa!

Bo2

Loppuun vielä lämmin suositus välittäjällemme Monika Nyströmille. Monenlaiseen kiinteistönvälittäjään on tässä asunnon etsinnän aikana tullut törmättyä ja huonoja kokemuksia kertynyt valitettavan paljon, joten hyvän välittäjän osuessa kohdalle sitä mielellään suosittelee vilpittömästi myös eteenpäin. Monika on asiantunteva ja ammattitaitoinen, äärimmäisen ystävällinen, tehokas, luotettava ja ihmisläheinen välittäjä.   Kiitos vielä Monikalle hyvästä työstä ja meidän unelmakodin löytämisestä!

20 thoughts on “Meillä on uusi koti!

 1. Voi, että ihana uutinen! Ja uusi asunto kuulostaa ihanalta!😍🥰Kyllä hyvää kannattaa odottaa.
  Onnea❣😍

  1. No todellakin! Odotus tuntuu pitkältä, tai varsinkin tuolloin heinäkuun lopulla kun kävimme katsomassa asuntoa, niin meinasin kääntyä kannoillani kuullessani että kestää niin kauan vapautua 😂 Johan tässä on kuitenkin mennyt nopeasti kohta jo pari kuukautta, joten hyvää todellakin kannattaa odottaa 😍 Kiitos ihana Johanna!

  1. Kiitos paljon Anna ja jeee, hauskaa että täältä löytyy töölöläisiä! 😍 Me tullaan varmasti tekemään sinne sellaisia fiilistelyvisiittejä tässä tulevien kuukausien aikana, kun odotellaan muuttoa 🙊

 2. Tuhannesti onnea uudesta kodista! <3 Muistan kun keväällä teit postauksen teidän asuntohaaveista ja vaikutti kyllä niin upealta teidän kriteerien mukainen asunto, että en malta odottaa postauksia uudesta kodista, sisustuksesta jne :) Oma haaveeni on jo vuosia ollut koti Etu-Töölössä, mutta vielä joutuu useamman vuoden ajan säästämään, että tuon haaveen saa toteutettua. Mutta varmasti vielä joskus :)

  1. Kiitos paljon ihana Mimmu 💗 Toki ihan kaikki mitä (villeimmissä unelmissa) toivottiin ei toteutunut, mutta kaikkea ei voi tietenkään koskaan saada ja jostain kriteereistä joutuu aina joustamaan. Kaikista tärkeimmät oli kuitenkin sijainti, huoneluku, toivottu neliömäärä ja avaruus sekä valoisuus ja ne kaikki täsmäsivät tässä! 😍

   Mäkin ihastuin Etu-Töölöön tässä viimeisen vuoden aikana kun on tullut käytyä siellä enemmän, ennen oli lähes tuntematonta aluetta mulle. Siellä on ihanan rauhallista, mutta kaikki kuitenkin lähellä! ☺️

 3. Mahtavaa, onnittelut teille! 🎉 Nyt odotellaan sitten niitä sisustuspostauksia :D

  1. Kiitos paljon Janika! NIIN kivaa päästä tekemään sisustuspostauksia, vaikkakin tässä nyt muutama kuukausi menee ihan vaan sellaisella kollaasi- ja inspiraatiomeiningillä, mutta on sekin jotain! 😜

 4. Moikka,

  viitsisitkö vielä avata, mitä tuolla lunastusajalla tarkoitetaan? Vai onkohan kaikille muille tuttu termi 🙈

  1. Moikka! Joo ilman muuta, tätä kysyttiinkin myös Instagramissa, joten varmasti on muitakin joille ei ole tuttu ☺️ Mullekin tuli tutuksi vasta meidän Tampereen asunnon myötä, sillä siinä oli sama homma. Monissa vanhoissa taloissa on siis tällainen vanhoja peruja oleva lunastuspykälä, jonka mukaan osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa asunto samaan hintaan. Tampereella lunastusaika (jonka aikana osakkeenomistajan on esitettävä isännöitsijälle lunastusvaatimuksensa) oli peräti kuukausi, tässä kaksi viikkoa. Käytännössä joku osakas olisi siis meidän kaupanteon jälkeen ostaa asunnon meidän nenän edestä, jolloin meidän kauppa olisi peruuntunut. Oli kyllä kauheaa piinaa tuo kaksi viikkoa, mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin! ☺️

   1. Oi olipas ihan mielenkiintoinen kuvio! Aika vanhahtavalta kuulostaa, mutta tavallaan symppis – ainakin niin kauan, kun ei mee kaupat nenän edestä. Onnea vielä teille uudesta asunnosta, se jäikin aiemmasta pois 😍🎉

    1. Vanhahtava käytäntöhän tuo tosiaan on, mutta onneksi ei koitunut meidän kohtaloksi haha 🙊 Voi kiitos paljon onnitteluista! 😍

     1. Vähän sama kuin kunnilla on etuosto-oikeus ostamaasi kiinteistöön. Kuvittele – ostat jonkun ihanan, täydellisen talon järven rannalta ja kunta voikin sen sitten lunastaa nenäsi edestä…

 5. Tervetuloa Töölöön! Etu-Töölö on aeevan ylivoimaisesti paras alue 🥰❤️ Mekin ollaan juuri vaihtamassa Etu-Töölössä vähän nykyistä isompaan, mutta kovasti tuntuu olevan hyvät kämpät julkisessa myynnissä kiven alla, joten ehkä myös tuota bo matchia pitäisi miettiä!

  1. Jee kiitos paljon! 😍 Toivottavasti teillekin löytyy vielä uusi koti, paljon tsemppiä etsintään 🙏 Ihana kuulla että olette tykänneet alueesta noin paljon, että haluatte löytää uuden kodin samalta alueelta ☺️

 6. Heh, ostotoimeksianto on vanhempi keksintö kuin myyntitoimeksianto, mutta hyvä että joku kokee sen uutena. Usein ostaja maksaa tällä tapaa yli markkinahinnan ja sijoitus on tämän myötä huono. “Monenlaiseen kiinteistönvälittäjään on tässä asunnon etsinnän aikana tullut törmättyä”… aika avoimesti haukut tuota ammattikuntaa, mutta rahalla saa ja hepalla pääsee, joten kiva että yksi huippu löytyi.

  1. Missään vaiheessahan en sanonut ostotoimeksiannon olevan uusi keksintö, vaan totesin sen olevan monelle kaltaiselleni nuorelle asunnon etsijälle vielä tuntematon termi. En myöskään “haukkunut ammattikuntaa”, meillä vaan sattui olemaan useampi huono kokemus tässä matkan varrella, jolloin erinomainen välittäjä erottui joukosta ja häntä suosittelee tietysti mielellään.

   Ihanaa syksyn jatkoa! ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *