Aamiaisresepti: Amerikkalaiset pannukakut

Viikonloppu on taas kohta starttaamassa, joten sen kunniaksi jakoon yksi ihana aamiaisresepti – näitä amerikkalaisia pannareita vilautinkin jo aiemmin Storyssani. Pannarikokkailut lähtivät siitä, kun pari viikkoa sitten oltiin tehty donitseja vapuksi ja mietin mihin ylijääneen piimän voisi käyttää, ettei se menisi hukkaan. Törmäsin samalla jossain IG Storyssa piimästä tehtyihin pannareihin ja rupesin googlailemaan pannukakkureseptiä. Kaikki ainekset löytyivätkin valmiina, joten eikun pannukakut tulille!

Näistä tuli ihanan kuohkeita, amerikkalaishenkisiä pannukakkuja – tällä reseptillä tehdään varmasti toistekin, kun kaivataan vähän spesiaalimpaa aamupalaa. Alkuperäinen resepti on kuudelle hengelle, joten tehtiin tällä puolitetulla reseptillä. Pannukakkujen pariksi sopii täydellisesti tuoreet mansikat tai mustikat, iso loraus vaahterasiirappia ja nokare kreikkalaista jogurttia, joka tosin jäi kuvista.

Pannarit2

Amerikkalaiset pannukakut (2-3:lle)

2,5 dl piimää
1 muna
1 rkl voisulaa (tai öljyä)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria

Sekoita munat, piimä ja voisula kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja lisää ne koko ajan sekoitellen, siivilän läpi piimän joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista paksuhkoja, reilun kokoisia pannukakkuja blini- tai ohukaispannulla, tai tavallisella pienellä paistinpannulla.

(Alkuperäinen resepti tuplana täältä)

Pannarit1

5 thoughts on “Aamiaisresepti: Amerikkalaiset pannukakut

  1. Ah, pannukakut on mun lemppareita! Tää ohje siis ehdottomasti testiin! 😍😋
    Kivaa viikonloppua!😘

    1. Ihana kuulla että menee kokeiluun 😍 Täytyy itsekin tehdä näitä taas pian! Kivaa viikonloppua sinnekin 💗

  2. Nam, pannukakut on kyllä ihan parhaita! Tulee mieleen lapsuus, kun menin käymään isoäitin luona ja hän oli usein paistanut pannukakkuja :) Pitää ehdottomasti laittaa tää resepti testiin!

    1. Voi ihana 😍 Mulle taas sama fiilis tulee lätyistä, niitä sai aina mummolassa! Kivaa viikonloppua sinne 🥰

  3. Oi nam, näyttää niin hyvältä! 🍓 Pitääkin kokeilla joku päivä ja nyt kaupassakin näytti olevan jo ihan hyvännäköisiä mansikoitakin jo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *