Huhtikuu eri vuosina

Bongasin Elisalta muutama päivä sitten niin kivan postausidean, että röyhkeästi kopioin sen tännekin. Elisa teki tällaisen katsauksen bloginsa postausarkistoihin tutkien, miltä huhtikuu on näyttänyt minäkin vuonna. Minustakin on ihana palata blogin avulla menneisiin vuosiin ja muistella tekstien sekä erityisesti kuvien myötä silloisia hetkiä. Erityisesti nyt näihin hetkiin palaaminen tuntuu erityisen lohdulliselta, kun tämän vuoden huhtikuu on mennyt huomattavan erilaisissa tunnelmissa. Kurkataan kuitenkin, mitä aikaisempina vuosina tämä kuukausi on pitänyt sisällään!

NYC2 Nyc_postaus7 Nyc_postaus11

2019

Viime vuoden huhtikuun yksi kohokohdista oli tietysti meidän odotettu New Yorkin matka pääsiäislomalla. Kerta oli meille molemmille ensimmäinen, joten viikko meni kyllä sellaiset perhoset vatsassa kaikkea ympärillä olevaa ihastellen. Jälkikäteen poikaystäväni on muuten kertonut, että hänellä oli alunperin aikomuksena kosia New Yorkissa, mutta sormus ei ollut ehtinyt matkaan mukaan. Hauskaa miten minulla ei ollut tuolloin luonnollisesti vielä tietoakaan!

Reissun lisäksi mieleen on jäänyt viimeiset rutistukset opiskelujen kanssa ennen valmistumista. New Yorkin matka oli minulle henkinen deadline gradun palautukseen ja sain kuin sainkin sen palautettua ajallaan, mutta tulikin pieniä mutkia matkaan. Muistan millaisen hermoromahduksen sain, kun opintopisteitä yliopistolta tsekatessani kuulin, että minulta puuttuu kaksi (!!) opintopistettä maisteriopinnoista. Sain kauheat itkupotkut siitä, miten tyhmä olen ollut kun en ole aikaisemmin tarkistanut ja miten en nyt tämän myötä varmaan valmistukaan. Onneksi ei ollut kuitenkaan hätää, vaan ehdin vielä suorittamaan jonkun random kurssin ja saamaan opintopisteet kasaan :’D

Basaarit1 Souks9

2018

Vuonna 2018 olimme huhtikuussa niinikään pääsiäismatkalla, mutta tuolloin Marokossa Marrakechissa. Nautiskeltiin Afrikan auringon alla lämmöstä ja auringosta, kun Suomessa vasta heräiltiin kevääseen. Marrakechin lisäksi tämän vuoden huhtikuussa ei ole tapahtunut mitään sen erikoisempaa – töitä ja näköjään epätoivoista pakertamista gradun kanssa jo tuolloin, haha.

Duomo1 Milano1 Perjantai1

2017

Myös tälle vuodelle osui reissu, miten kaikki ovatkin osuneet juuri huhtikuulle! Olin ystäväni kanssa Milanossa muutaman päivän visiitillä ja tämä oli kyllä ihana startti kesälle. Hyvää ruokaa, viiniä, kaunista arkkitehtuuria ja auringonpaistetta. Muistan miten tiesimme jo tuolloin poikaystäväni kanssa muuttavamme kesällä Tampereelle hänen töidensä takia ja Milanoon lähtiessä poikaystäväni linkkasi minulle erään potentiaalisen asunnon Oikotieltä. Hän kävi katsomassa asuntoa minun ollessa matkalla ja heti Suomeen palattuani kävimme vielä yhdessä näytöllä. Pian sen jälkeen teimme jo tarjouksen asunnosta, joka olikin meidän koti viimeiset vuodet! Tuo jälkimmäisin kuva on postauksesta, jossa kerroin että jotain jännittävää on edessä ja skoolasimme jollekin elämänmuutokselle, mutta en voinut vielä tuolloin hänen työkuvioidensa vuoksi vielä paljastaa tarkemmin.

Nizza7 Ranta1 Green2

2016

Vuosi 2016 oli vaihtovuoteni ja asuin kevään Marseillessa opiskelijavaihdossa ollessani. Tämän vuoden postauksissa näkyi paljon aurinkoisia Etelä-Ranskan maisemia, joten myös huhtikuussa oltiin samoissa tunnelmissa. Matkustin huhtikuussa kahteen otteeseen Marseillesta bussilla Nizzaan – ensin vaihtariporukalla pienelle getawaylle ja myöhemmin uudestaan, kun perheeni tuli moikkaamaan minua Ranskaan ja treffasimme Nizzassa. Voi vitsi siitä on ihanat muistot, oli niin kivaa kun vanhempieni lisäksi myös sisarukseni lapsineen olivat tulleet luokseni. Eleltiin tuolloin myös poikaystäväni kanssa etäsuhteessa puolen vuoden ajan hänen ollessa samaan aikaan Kiinassa vaihdossa.

2015

Vielä viimeisenä katsaus vuoteen 2015, jolloin toinen vuoteni kauppakorkeassa on ollut lähes finaalissa. Vaasassa on huhtikuussa valmistauduttu opiskelijavapun viettoon, ai että Vaasan vapuista on kyllä niin hauskat muistot! Pääsiäisenä olin myös poikaystäväni perheen kanssa Espanjassa Begurissa lomalla, näin jälkikäteen ajateltuna hauskaa miten minut pyydettiin mukaan, vaikka emme olleet seurustelleet vielä vuottakaan. Begurin loma oli ihana, olemme haaveilleet paluusta tuohon tunnelmalliseen pikkukaupunkiin. Fiilistelin myös lukuvuoden viimeisiä tenttejä ja pienen kesäloman starttaamista ennen kesätöiden aloittamista pankissa. Lisäksi järjestin Vaasa-tytöille kesän alottajaiset pikkukodissani ennen kuin kaikki palasimme takaisin kotikonnuille. Opiskeluvuosina huhtikuussa oli aina aika pakata kimpsut ja kampsut kasaan ja palata takaisin kotikaupunkiin heti vapun jälkeen!

8 thoughts on “Huhtikuu eri vuosina

 1. Siis voi vitsi mikä reissunainen! :D Jokavuotinen huhtikuun reissu jäi siis tänä vuonna väliin, ehkä ensi vuonna sitten ;)
  Aivan ihania kuvia kaikki, lämpenisipä täällä jo myös kelit että pääsisi enemmän kevätpukeutumiseen ulkoillessa!:)

  Siis NYC on ollut unelmien matkakohde KAUAN, mutta sen verran hintavaa, että vielä ei ole tullut sen aika.. Ehkäpä nyt olisi hyvä aika säästää rahaa kun tämän vuoden reissut jää reissaamatta. Noi kuvat sieltä vaan pahentaa kuumetta :D

  1. Huvitti kyllä miten reissut ovatkin sattuneet aina huhtikuulle, kun en kuitenkaan ole mitään joka kuukausi matkustelevaa sorttia 🙈 Mutta usein ollaan pääsiäisen tienoilla tehty joku matka, kun miehellä on ollut lomaa, joten se selittää. Tämän vuoden kevätreissua ei ollutkaan tiedossa, kun oltaisiin säästetty loppukesän häämatkalle 😉

   NYCiin on kyllä kauhea kaipuu takaisin! Just katsoin yhtenä iltana Gossip Girliä pitkästä aikaa ja ne maisemat vasta saakin ikävän aikaan 😍

   Ihanaa viikonloppua sinne!

 2. Tää oli super kiva postaus, olisi kiva jos tekisit toistenkin 😍 Tästä muuten myös huomaa miten oot kehittynyt kuvaajana vuoden aikana :)

  1. Hei ihana kuulla että tykkäsit! Teen mielellään toistekin ☺️ Oi kiitos paljon Jenni! Paljon kyllä muuttunut kuvaus- ja etenkin editointityyli vuosien aikana.

 3. Tää oli kiva katsaus, ihania kuvia vuosien varrelta! Matkakuume tässä kyllä ehkä iski…

  1. Ihana jos tykkäsit, kiitos Hanna 😍 Matkakuume tuli kyllä itsellekin. Onneksi voi palata vanhoihin reissumuistoihin!

 4. Ihania kuvia ja muistoja!😍 Hauska, että kaikki reissut sattuneet huhtikuulle.
  Meidän oli tarkoitus mennä Pääsiäisenä Espanjaan, mutta sattuneesta syystä matka peruuntui. Olin odottanut matkaa niin paljon ja oikeesti harmitti, ettei päästy reissuun. Vaikka tässä tilanteessa oma valitus tuntui turhalta ja pieneltä, mutta jokaisella omat murheensa. Nyt asian yli on jo päästy! Tietenkin epätoivo siitä, koska pääsee reissuun seuraavan kerran mietityttää. Mutta aika näyttää! Toivottavasti tulee ihanan lämmin kesä niin pääsee matkustamaan Suomea mahdollisimman paljon ympäri. 🥰

  1. Kiitos ihana Johanna! Voi hitsi, onpa kurjaa että odotettu reissu peruuntui. Ja tottakai sitä saa harmitella 💗 Jännää kyllä kun ei yhtään tiedä, koska on taas turvallista joskus tulevaisuudessa matkustaa. Mutta hyvä pointti – nyt on ainakin erittäin hyvä ajankohta matkustaa kesällä Suomessa! On niin paljon paikkoja, joissa on halunnut käydä Suomessa lomilla, mutta niiden tekeminen on aina jäänyt, joten tänä kesänä täytyy korjata asia 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *