Helppoa arkiruokaa: Täytetyt uunibataatit

Tein jokin aika sitten niiin hyvää ruokaa, että oikein innolla odotin että pääsen jakamaan reseptin teillekin! Olin napannut tämän täytettyjen uunibataattien reseptin Valion reseptiarkistosta jo aikaa sitten itselleni muistiin, mutta nyt vasta kokkasin tätä. Ja sittemmin tätä onkin tehty jo pariin otteeseen! Tämä pääsi heti meidän arkiruokien listalle – aivan super hyvää. Makeiden bataattien ja hapokkaan kylmäsavulohitäytteen yhdistelmä on todella herkullinen. Lisäksi resepti on (kaikkien täällä jakamieni reseptien tapaan) tosi helppo, ainoastaan bataattien kypsyttelyyn uunissa kannattaa varata reilusti aikaa, mutta täyte syntyy nopeasti ja pienellä vaivalla.

Täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit lohitäytteellä

2 bataattia (kannattaa ottaa mielummin vähän pitkulaisempi, kuin iso ja paksu)
suolaa & mustapippuria
150g kylmäsavulohta
2 vartta kevätispulia
1 avokado
tuoretta korianteria
puolikas chili
1 prk crème fraîchea
puolikkaan limen mehut

Pese bataatit hyvin. Puolita pitkittäin ja pistele leikkauspinta haarukalla mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 45min – tunti, tai kunnes ovat kypsiä. Valmistä täyte hienontamalla kylmäsavulohi ja kevätsipuli, kuutioimalla avokado ja hienontamalla korianteri ja chili. Sekoita ainekset crème fraîchen joukkoon ja mausta limenmehulla. Lusikoi täyte bataattien päälle, nauti heti!

(Resepti täältä)

Uunibataatit2

Ah, näitä on pakko tehdä taas joku päivä! Ihana muuten kun olette viime aikoina tägäilleet minua ahkerasti Instagramissa, jos olette kokkailleet jollain blogista löytyvällä reseptillä. Tägätkää siis ihmeessä, mikäli testaatte näitä uunibataatteja! :)

2 thoughts on “Helppoa arkiruokaa: Täytetyt uunibataatit

  1. Oli pakko taas palata kommentoimaan, sillä testattiin eilen tätä ruokaa vappudinnerillä eikä resepti pettänyt tälläkään kertaa! Niin hyvää ja niin helppoa, tehdään varmasti myös jatkossa😍 Kivaa vappua!☺️

    1. Hei tosi kiva kun tulit jättämään kommenttia, tällaiset ilahduttaa aina! 😍 Mahtavaa että maistui, kivaa vapun jatkoa sinnekin ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *