Näin suunnittelen työviikkoni

Julkaisin tänään IG Storyssa aamulla kuvan tästä Granitin Weekly Plannerista mainiten, että tämän täyttäminen uuden viikon osalta kuuluu aina maanantairutiineihini. Sain eräältä seuraajaltani toiveen, että voisinko kertoa enemmän siitä, miten suunnittelen viikkoani – toisin sanoen mitä tämä Weekly Plannerin sivut kätkevät sisälleen. Olin sopivasti juuri pallotellut itsekseni, mistä postaisin tänään, joten tartuin ideaan heti! Minusta on aina kiinnostavaa päästä kurkistamaan muiden arkeen ja harvemmin kerron tarkemmin omasta työstäni ja siitä, mitä kaikkea sen taustalla on, joten kiva raottaa vähän sitäkin teille :)

Weekly1

Tässä siis muutamia tälle viikolle kirjaamiani juttuja:

– Mediakortin uusiminen, eli kanavieni analytiikan ja samoin hinnaston päivittäminen ajantasalle. Mediakortti lähetetään usein asiakkaille tai esimerkiksi PR-toimistoille, jolloin yhdeltä PDF-tiedostolta näkee kaiken tarvittavan tiedon, mistä asiakas on kiinnostunut mahdollista yhteistyötä suunnitellessa. Tähän käytän muuten ilmaista netistä löytyvää Canvaa, jolla on tosi kätevä tehdä kaikkea mahdollista aina kutsukorteista CV:eihin!

– Kampanjoiden aikataulutus ja valmistelu. Tästä lähden oikeastaan aina liikkeelle – tsekkaan Trellosta (jota ilman en voisi elää!), miltä tuleva viikko näyttää. Olen kirjannut itselleni tähän viikkokalenteriin ylös kaikki kampanjat, jotka on kuvattava tai valmisteltava tällä viikolla. Jotkin kampanjat vaativat esimerkiksi reseptin suunnittelua tai valintaa ja täten tietysti myös tarvittavien ainesten ostamista, taustatyötä aihetta varten, kuvaajan bookkaamista, kuvauslokaatioiden etsimistä, kuvausvaatteiden hakemista lainaan tai muiden kampanjatuotteiden valintaa ja niin edelleen, aina keissistä riippuen.

– Tulevan kampanjan tekstin kirjoittaminen, kuvaaminen ja materiaalien lähettäminen asiakkaalle tarkistukseen. Olen aikatauluttanut nämä tietyille päiville sen mukaan, mitä on asiakkaan kanssa sovittu. Esimerkiksi nyt aamusta olen kirjoitellut blogipostauksen tekstiä valmiiksi, huomenna olen saanut sovittua kuvaustreffit tätä varten ja huomenna myös lähetän kuvat käsiteltyäni postauksen asiakkaalle. Yleensä aikataulu ei ole näin tiukka, mutta tämä on sovittu hyvin nopealla aikataululla ja halusin kuvata matskut sateisen ja harmaan viikonlopun sijaan mielummin huomenna, kun on luvattu aurinkoa.

– Muu sisällönsuunnittelu ja -tuotanto. Kanavat eivät tietenkään pyöri pelkällä kaupallisella sisällöllä, vaan niin blogiin kuin Instagramiinkin on suunniteltava ja tuotettava kaikkea muutakin sisältöä. Mistä voisin postata minäkin päivänä, mitä kaikkea luonnoksissani on valmiina tai puolivalmiina ja mitä kuvia minulla on kansioissa odottamassa editointia. Kirjaan itselleni ylös muistiin postausideoita tai -toiveita, tai tallennan minua inspiroivia kuvia. Instagramia varten käytän muuten Unum -sovellusta, jonka avulla suunnittelen kuvien julkaisua. Tämä tänpäiväinen postaus syntyi kyllä hauskasti näin extempore seuraajan toiveen myötä!

– Tammikuun kirjanpidon tositteiden kerääminen. Kirjanpitoon liittyvät ja muut hallinnolliset jutut eivät ole yhtään suosikkejani, mutta välttämättömiä pahoja, haha. Näin kuun vaihduttua kerään tammikuun tositteet yhteen yritykseni tuloista ja menoista ja lähetän eteenpäin kirjanpitäjälle.

– Kampanjoiden raportointi. Viikon alussa päivitän kalenteriini myös mahdolliset raportointipäivät kampanjoihin liittyen, jotta lähetän raportit joko suoraan asiakkaalle tai Asennemedian tuottajille ajoissa. Päivämäärät ovat toki ylhäällä Trellossakin, mutta tykkään kirjata ne myös itselleni näin paperillekin ylös kunkin päivän kohdalle. Trello on kyllä ihan paras, olisin aivan hunningolla ilman sitä!

Weekly2

Viikosta riippuen kalenterissani voi olla lisäksi palavereja asiakkaiden kanssa (lähinnä Helsinki-visiiteilläni, ellei ole puhelinpalaveri täältä Tampereelta käsin) tai vaikka potentiaalisten asiakkaiden kontaktointia. Lisäksi työpäiväni pitävät tietysti sisällään myös paljon sähköpostien kirjoittelua, viesteihin ja kommentteihin vastaamista sekä blogissa että Instagramissa, tarjouspyyntöihin vastaamista ja kampanjaehdotusten ideointia sekä laskutushommia.

Nyt jatkan maanantain to do -listan parissa pakertamista! Toivottavasti tämä avasi vähän sitä, mitä kaikkea työhöni viikottain kuuluu :) Ihanaa alkanutta viikkoa teille!

2 thoughts on “Näin suunnittelen työviikkoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *