Lista Tampere-suosikeistani

Nyt kun vedellään viimeisiä kuukausia täällä Tampereella ennen Helsinkiin muuttoa, niin ajattelin ottaa vielä kaiken ilon irti. Käydä suosikkipaikoissani, nauttia luonnosta ympärillä ja tehdä myös sellaisia juttuja, joita en ole aiemmin vielä rohjennut (kuten käydä avannossa, kääk!). Täytyy jakaa fiiliksiä ja Tampere vinkkejä vielä täällä blogissa ja Instagramissakin, ennen kuin maisemat vaihtuvat! Mielessäni on jo pitkään ollut tällainen listaus erinäisiä Tampere-suosikkejani laidasta laitaan vinkaten samalla muutamista paikallisista yrittäjistä, joiden palveluja käytän. Mistä haen viikonloppuisin kukat, mistä saa parhaat pullat, entä mikä on paras second hand -liike? Yritin keksiä tälle jotain kuvaavaa nimeä, mutta mennään nyt sitten ihan vaan tällaisella sekalaisella Tampere-listalla! Omia suosikkeja saa ehdottomasti jakaa kommenteissa :)

Tampere vinkkejä Tampere2

4 vuodenaikaa / Opuntia

Suosikkilounaspaikkani on Kauppahallin 4 vuodenaikaa. Kauppahallissa on niin kiva tunnelma, tänne on ihana tulla lounaalle erityisesti lauantaisin kun voi samalla katsella ihmisvilinää. Otan usein ravintolan bravuurin eli ranskalaisen kalakeiton ja kylkeen lasin valkkaria, ah! Joskus pitää vielä tulla testaamaan tänne aamupalaa.

Viikonloppukukat haen aina Opuntiasta Hämeenpuiston varrelta. Täällä on ihania leikkokukkia, kauniita kimppuja viikonloppuisin ja aina yhtä mukava palvelu. Ollaan Telman kanssa täällä vakionäky, kun poiketaan lenkkimatkan varrella hakemassa kukkia!

Tampere4

Oldie

Paras second hand -liike on Kauppakadulla sijaitseva Oldie. Tällaista laadukasta ja siistin esillepanon kirppistä olen Tampereelle kaivannutkin, joten mahtavaa että sellainen vihdoin löytyy kaupungista!

Parhaan palvelun vaateliike on epäilemättä INCH” Store, joka on ollut lempparini jo vuosia. Super hyvä valikoima erinäisiä skandimerkkejä, ihanat myyjät ja mieletön palvelu! Täältä on monet oman vaatekaappini kulmakivet ostettu.

Tampere1

Pyynikintorin Liha ja kahvi

Suosikkikahvilani on sopivasti meidän naapurissa sijaitseva Pyynikintorin Liha ja kahvi. Tampereella on mielestäni aika vähän tällaisia persoonallisia pikkukahviloita, joten tämä kyllä erottuu edukseen! Tänne on ihana tulla cappuccinolle tai viinilasilliselle ja pikkutapaksille. Koiratkin ovat tervetulleita, siitä plussa! Nimi muuten juontaa juurensa siitä, että samalla paikalla on ennen toiminut legendaarinen Pyynikintorin Liha.

Luottokampaajani Tampereella on maailman ihanin Suvi, jonka hoteissa olen käynyt alunperin Helsingissä ja nyt viime vuodet Tampereella hänen vaihdettua tänne. Suvi on paitsi super sydämellinen ja lämmin tyyppi, niin myös tosi taitava hiusten kanssa!

Tampere6

Puusti

Herkullisimmat pullat saa Tampere-taloa vastapäätä sijaitsevasta Puusti -kahvilasta. Söin täällä juuri super hyvän laskiaispullan, mutta nimensä mukaisesti kahvila on tunnettu herkullisista korvapuusteistaan. Täytyy joskus palata vielä korvapuustillekin. Parhaiden munkkien titteli taas menee luonnollisesti Pyynikin Munkkikahvilalle!

Hierojalla käyn Jasminilla Laukontorin liepeillä Aleksis Kiven Kadulla. Jasmin on ihana tyyppi, ottaa aina niin iloisena ja hymyileväisenä vastaan! Jasmin kutsui minut alunperin testaamaan yhteistyönä, mutta jäin hänelle ihan maksavaksi asiakkaaksi, joten voin lämpimästi suositella. Juuri kehuin hänellekin viimeksi, että hieronta on aina samaan aikaan super rentouttava että tehokas!

Tampere5

Cafe Pispala

Kaupungin parhaan viikonloppubrunssin tittelin saa Cafe Pispala. Ravintolan kuuluisa Pancake Breku on saatava tasaisin väliajoin, kunnon viikonloppuherkku! Jos rakastat tuhteja pannareita, suuntaa tänne brunssille lauantaina tai sunnuntaina.

Arkiaamupalalle taas menisin Mama Beariin. Sympaattinen pieni puurobistro, josta saa niin makeita kuin suolaisiakin puuroja vaikka millä herkullisilla täytteillä. Täytyisi pitkästä aikaa käydä täällä aamiaisella, samalla hakemassa vähän inspiraatiota kotona nautittuihin aamupuuroihin!

Suosikkilenkkipolkuni kulkevat Pyynikinharjun metsäreittiä pitkin, ihan parasta asua näin lähellä tällaisia maastoja (ja sitä Näkötornin Munkkikahvilaa). Toinen suosikkini on kävellä Etelärantaa pitkin. Etelärannassa on ihana kävellä etenkin auringonlaskun aikaan, oli vuodenaika mikä tahansa!

2 thoughts on “Lista Tampere-suosikeistani

 1. Mä jaksan aina vaan ihmetellä Cafe Pispalan hehkutusta kun itse oon siellä saanut aina (3 kertaa) to-del-la hidasta eikä erityisen ystävällistä palvelua, brunssilla kuivia pannukakkuja ja terassilla lämmintä olutta. Oon käynyt kahesti brunssilla ja kerran ilta-aikaan. Miljöö on kyllä viihtyisä (joskus tosin ihan liian kuuma ja rasvankäryinen) mutta odottelua on joka kerralla ollut n. tunti, mikä on mielestäni annoksiin nähden ihan liikaa. Kerran myös pöytävarauksen aika loppui kesken eikä ravintola ottanut mitenkään huomioon että tunnin viivästys ruuissa oli täysin meistä riippumaton. Rauhallinen viikonlopputunnelma oli siitä brunssista kaukana ja oli inhottavaa ahmia pannareita seuraavien asiakkaiden ja tarjoilijan odottaessa vieressä pöydän vapautumista. :(

  Paikan suosion huomioonottaen lienee selvää että meidän kohdalle on sattunut ikäviä poikkeuksia palvelun hitaudessa ja kehnoissa annoksissa mutta kolme yritystä on tarpeeksi enkä aio enää antaa uutta mahdollisuutta. Sääli sinänsä, juuri tämäntyylisiä paikkoja Tampere tarvitsisi lisää.

  Inch on kyllä paras vaatekauppa ja Opuntiassa oon sut joskus bongannutkin. 😊

  1. Eikä, onpa kurja että on mennyt noin pieleen! Vielä annettujen uusien mahdollisuuksienkin jälkeen, höh. Ymmärrän kyllä täysin, en itsekään antaisi kyllä kolmen epäonnistuneen kerran enää neljättä mahdollisuutta – tosi harmillinen tilanne varsinkin tuo ruokien viivästyminen ja pöytävarausajan loppuminen, eihän sen niin pitäisi tosiaankaan mennä. Omalla kohdallani kaikki on aina mennyt Cafe Pispalassa putkeen, eikä ole mitään huonoa sanottavaa. Olen kyllä sitä mieltä, että Tampereella pitäisi olla enemmän tällaisia kivoja, persoonallisia brunssipaikkoja (muitakin kuin hotelli- tai ketjuravintoloiden brekuja), niin ei myöskään olisi yksi paikka aina näin buukattu ja täynnä.

   Hei hauska että olet joskus bongannut Opuntiasta! Tuu ens kerralla vetäisemään hihasta, jos jossain törmätään ☺️

   Ihanaa alkavaa viikonloppua, Inka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *