Hääkukista – kukkastailistin vinkit

Hääpostausaiheita jokin aika sitten Instagramissa kysellessäni moni toivoi postausta hääkukkiin liittyen. Ajattelinkin, että näin alkuun voisi olla hauskaa päästää siskoni Johanna ääneen ja puhua yleisesti hääkukista, sekä esimerkiksi niihin liittyvistä trendeistä. Keväämmällä voisin sitten palata vielä tarkemmin meidän suunnitelmiin, minkälaisia hääkukkia olemme ajatelleet, mihin sävyihin olemme päätyneet ja niin edelleen. Tässä vaiheessa vuotta kun tällä morsiamella ei ole vielä kovinkaan selkeitä visioita haha, mutta onneksi on osaava ja super taitava sisko asialla!

Kuvituksena muutamia stailattuja hääkuvauksia, joita siskoni on ollut kukittamassa. Huh, hääkuume sen kuin kasvaa näitä upeita kuvia katsoessa! Toiset kuvat ovat muuten meidän hääkuvaajan käsialaa, en malta odottaa että lahjakas Minttu taltioi meidän häät <3

Hääkukat

Missä vaiheessa hääkukat kannattaa varata?

Toiset varaavat hääkukat 1,5 vuotta aikaisemmin, jotkut kokeilevat onneaan vielä kuukaudenkin varoitusajalla, eli haarukka on suuri. Usein suosituimmat tekijät varataan luonnollisesti jo hyvissä ajoin, jolloin varmistetaan oman lempifloristin tai kukkastailistin saanti toteuttamaan unelmien kukat omaan hääjuhlaan.

Varausvaiheessa olisi hyvä tietää, onko tilaamassa vain pelkän kimpun ja vieheen vai lisäksi myös juhlatilan kukkia – näin tekijä pystyy aikatauluttamaan kalenteriaan varsinkin kysyttyjen kesälauantaiden osalta. Tietenkin tarkemmat yksityiskohdat voidaan määritellä vasta lähempänä häitä, kun tiedetään esimerkiksi montako vierasta on ilmoittautunut ja montako pöytäkukkaa tarvitaan. 

On myös hyvä muistaa, että varausvaiheessa laskutetaan aina varausmaksu, jota ei palauteta, mutta se vähennetään loppulaskusta. Tämä käytäntö on usein myös hääkuvaajilla – usein varaus tehdään kuukausia, jopa vuosia aikaisemmin, jolloin yrittäjä sitoutuu tilaisuuteen ja mahdollinen peruutus olisi luonnollisesti merkittävä.

Mitä pitää ottaa huomioon hääkukkia / tekijää valitessa?

Hyvä lähtökohta hääkukkia valittaessa on miettiä, minkälainen tyyli miellyttää omaa silmää ja minkä verran hääbudjetista on varattu kukille. Kannattaa tutkia eri tekijöiden kukka- sekä sidontatyylejä heidän instagram- ja nettisivuilta, sekä tutustua myös tekijään persoonana. 

Esimerkiksi oma tyylini on romanttisen rento ja kukkien värimaailma luonnollisen hempeä – käytän töissäni paljon valkoista, nudea sekä persikan ja vaaleanpunaisen eri sävyjä. Toki tilattaessa teen kukkia myös muissa väreissä, mutta usein asiakkaani ovat ihastuneet juuri sävymaailmaani.

Hääkukat

Mitä trendejä kukkien saralla on nyt näkyvissä?

Tämän hetken kuumin trendi kukka-alalla on kuivakukat ja onpa muutama morsian jo kysellytkin niitä hääkukiksi. Suositumpaa on kuitenkin yhdistellä kuiva- ja tuorekukkia, toki valtaosa häistä toteutetaan perinteisesti ainoastaan tuoreista kukista. 

Mitä taas hääkimppuihin tulee, niin rönsyilevän rennot kimput pitävät edelleen pintansa tänäkin kesänä. Kimppu saa olla esimerkiksi vähän ovaalin muotoinen perinteisen pyöreän kimpun sijaan, keveyttä sekä luonnollisuutta tuodaan vaikka erilaisilla heinillä ja työ viimeistellään käsinvärjätyllä silkkinauhalla, joka lepattaa kauniisti tuulessa. 

Mihin muuhun kukkia voi hyödyntää kuin tilapaikan koristeluun?

Kukilla voidaan koristella lähes mitä tahansa juhlapaikan lisäksi, kuten kirkko ja vaikkapa hääauto. Nykyään kysytään laajemmin myös koko hääseurueen kukkia, kuten kukkarannekkeita kaasojen lisäksi myös morsiamen ja sulhasen äideille. 

Aidot kukat kampauksissa ovat myös nostaneet suosiotaan, kukkaseppeleistä puhumattakaan. Esimerkiksi tammikuussa Love me do –häätapahtuman yhteydessä ensimmäistä kertaa pidetyssä hääkampauskilpailussa tuli käyttää eläviä kukkia – niitä tullaankin varmasti näkemään enenevissä määrin tulevan kesän morsianten hiuksissa joko irrallisina koristeina tai vaikkapa kukkapantana, jollaisen tein kyseiseen kilpailuun (tsekkaa lopputulos täältä).

Katrihaavisto

Minkälaisia erilaisia paketteja on tarjolla?

Omasta valikoimastani löytyy kolme erilaista hääpakettia, joita voi toki muokata omia tarpeita vastaaviksi. Ensimmäiseen pakettiin kuuluu vain kimppu ja sulhasen viehe – jos hääpari vaikka karkaa vihille kahdestaan :) Karkeasti sanottuna toiseen pakettiin kuuluu lisäksi muun hääseurueen kukkia, pöytäkukat ja maljakot. Kolmas paketti sisältää edellisten lisäksi myös kukkainstallaatioon, kuten kukilla koristellun vihkikaaren. Tämmöiset kaaret ovat luonnollisesti hintavia, mutta ehdottoman suosittuja näyttävyytensä vuoksi, jos vain kukkabudjetti antaa myöden.

Tarkemmat tiedot hääpaketeistani löytyvät täältä: https://www.johannatuominen.fi/haat

Minttu-Saarni-hääkuvaus-Johanna-Pauliina-Design-ja-Sammalsydän-hääkukat-3-768x1024

Kuvat 1 & 5
KUKAT: Johanna Tuominen  & Salla by Sammalsydän
VALOKUVAUS: Minttu Saarni 
LUOVA SUUNNITTELU: Satu Maaria
HÄÄPUKU: Pukuni
MALLI: Aileen Ahlskog

Kuvat 2, 3 & 4
KUKAT: Johanna Tuominen
VALOKUVAUS: Katri Haavisto
LUOVA SUUNNITTELU: Satu Maaria
LOKAATIO: Villa Promenade
LAUTASLIINAT: Aino

2 thoughts on “Hääkukista – kukkastailistin vinkit

  1. Olipa kiva postaus, ja ihania nuo kukka-asetelmat! Itsekin pidän juuri rennon rönsyilevistä, värimaailmaltaan hempeistä kukista. Olemme tulevan mieheni kanssa menossa ensi viikonloppuna katsomaan juuri tuota kuvien paikkaa juhlien pitopaikaksi. Se näyttää ainakin näissä kuvissa upealta!😻

    1. Hei ihana kuulla että tykkäsit, kiitos Heta! Hempeä värimaailma puhuttelee kyllä täälläkin 💗 Oih, eikä! Just näitä kuvia postaukseen valitessani mietin, että vitsi tuo Villa Promenade on upeannäköinen paikka 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *