Koti kahden vuoden jälkeen – mikä ihastuttaa edelleen, mitä muuttaisin?

Sain eräältä seuraajaltani jo aikaa sitten sisustusaiheisen toivepostauksen – mitkä asiat kodissa ihastuttavat eniten edelleen hetken asumisen jälkeen? Tämä oli mielestäni kiinnostava idea ja näin kun olemme asuneet täällä jo reilut kaksi vuotta, on kiva pohtia asioita, joita rakastamme tässä asunnossa edelleen. Jalostin ideaa vielä miettimällä myös asioita, jotka nyt muuttaisin, jos hallussani olisi rajaton budjetti ja mahdollisuus muuttaa asunnossa mitä vaan. Kuvituksena erinäisiä ajan saatossa räpsittyjä kotikuvia!

Electrolux4 Koti5

Aloitetaan kuitenkin niistä mieleisistä jutuista. Ja voi pojat, niitähän riittää – rakastan tätä kotia niin paljon! Ehkä ensimmäisenä kuitenkin sanottava valoisuus – talon ylimmän eli kuudennen kerroksen myötä asuntoon tulvii ihan valtavasti valoa. Vastapäätä ei ole muita korkeita rakennuksia, mikä niinikään maksimoi ikkunoista sisään tulevan valon. Paitsi että valo antaa paljon energiaa ja vaikuttaa ylipäätään kodin yleisfiilikseen, helpottaa valoisuus myös työntekoani kuvatessa paljon materiaalia kotona. Valoisuudesta päästäänkin seuraavaan lempparikohtaan, eli asunnon suuret ikkunat ja leveät ikkunalaudat. Olin haaveillut tällaisista vanhan talon ikkunoista monta vuotta, joten ihastuin niihin tässä asunnossa heti. Myös valkoinen lattia ja valkoiset seinät tuovat runsaasti lisää valoisuutta asuntoon.

Tykkään kovasti myös meidän asunnon pohjasta, joka on mielestäni tosi toimiva. Olohuone ja keittiö ovat yhtä suurta tilaa, joten heti eteisestä saa kivan kokonaisvaikutelman asunnosta. Minusta on myös ihana, että olohuoneeseen avautuu pariovien (joita niinikään rakastan) takaa näkymä makuuhuoneeseen. Ison tilan avonaisuus on kiva myös tilanteissa, kun on vieraita kylässä ja keittiöstä käsin voi helposti kokkailla ja jutella samalla, kun kaverit istuvat sohvalla tai ruokapöydän äärellä. Keittiön pintaremontti oli muuten ihan paras päätös – emme nähneet järkeväksi rempata isolla rahalla koko keittiötä, mutta kaapinovet ja muut pinnat vaihtamalla saimme keittiölle paljon freesimmän ilmeen. En tosin ole niin noiden näkyvien kodinkoneiden fani, joten mikäli nyt saisin päättää, niin vaihtaisin ne integroituihin versioihin. Samoin tuosta liesituulettimesta haluaisin eroon, kun se on niin näkyvällä paikalla. Nyt ehkä valitsisin jotain tummempaa sävyä keittiön pintoihin kontrastia tuodakseni, mutta kenties sitten seuraavassa asunnossa!

Koti3 Makuuhuone1 Koti3

Valkoiseen lattiaan palatakseni – niin ihanan valoa tuova ja avaruutta korostava kuin se onkin, niin enää en valitsisi valkoista lattiaa. En toki valinnut tännekään, vaan täällä oli valkoiseksi maalattu parketti ennestään. Alkuun rakastin sitä, mutta pian huomasimme, miten epäkäytännöllinen se on. Vitivalkoisessa lattiassa näkyy aivan kaikki, siis ihan kaikki. Hiukset, pölypallerot, pienetkin tahrat ja kaikki mahdollinen roska, joten sitä saisi ihan koko ajan olla imuroimassa ja luuttuamassa, jotta lattia näyttäisi siistiltä. Lisäksi ainakin näin maalattuna se ottaa tosi herkästi osumaa. Jos saisin vaihtaa tämän minkälaiseksi vaan, niin valitsisin jonkun vaalean, leveän lankun tai kauniin kalanruotoparketin. Jokin muu kuin vitivalkoinen lattia toisi myös enemmän lämpöä, nyt kun tuntuu että täällä on pikkuisen liian valkoista.

Kylpyamme pieneen tilaan

Kylpyamme on tietysti ihanan luksus ja sellainen joka kiinnittää heti huomion, mutta varsin vähän tätä on kuitenkaan tullut käytettyä. Ammeen täyttäminen vie valtavasti vettä, joten mitään jokailtaista hupia se ei toki muutenkaan olisi. Kylpyamme oli tosiaan asunnossa ennestään juuri tehdyn putkiremontin ja edellisen omistajan tekemien valintojen myötä, mutta jos nyt saisin itse valita, niin jättäisin kylpyammeen pois ja käyttäisin tilan muuten hyödyksi, täällä kun on esimerkiksi aika vähän säilytystilaa. Iso kylpyhuone on muuten kuitenkin ihana ja tykkään siitä, että tänne on sisäänkäynti molemmista päädyistä, sekä eteisestä että makuuhuoneesta. Jos saisin nyt itse valita kylpyhuoneeseen minkälaiset materiaalit tahansa, niin raitakaakelin sijaan valitsisin tänne marmoria!

Koti1 Antiikkilipasto4

Sellaisia ajatuksia! Vaikka onkin hauska miettiä, mitä asioita täällä muuttaisi, niin on tämä kyllä ollut ihan ehdottomasti meidän unelmien asunto juuri tässä elämäntilanteessa. Reilu pari vuotta sitten Tampereelle muuttoa miettiessämme en olisi osannut kuvitellakaan, että löytäisimme täältä tällaisen helmen ja vielä niin kivalta alueelta. Kun tästä joskus luovumme, niin tulee olemaan kyllä vaikeaa jättää näin ihana asunto taakse <3

10 thoughts on “Koti kahden vuoden jälkeen – mikä ihastuttaa edelleen, mitä muuttaisin?

  1. Heips! Myö valittiin valkea lattia silloin kun talo tehtiin ja viiden vuoden jälkeen vaihdettiin öljyttyyn tammiparkettiin. Tiedän tunteen kun kaikki näkyy valkeassa lattiassa😄

    1. Heippa Emilia! Ymmärrän niiin hyvin, miksi halusitte vaihtaa 🙈 Valkoinen on ajatuksena ihana, mutta hitsin vaikea pitää putipuhtaan näköisenä. Seuraavaan asuntoon toivon siis ehdottomasti jotain muuta, kuin kokovalkeaa lattiaa!

  2. Onpa ihana koti teillä! Tiedän mistä puhut tuon valkoisen lattian epäkäytännöllisyyden suhteen. Mun miesystävä remppasi pari vuotta sitten hänen ostamansa asunnon täysin uusiksi ja halusi täysin valkoiseksi maalatun parketin. No, ei mennyt kauaakaan, kun tajusi, kuinka siinä näkyy ihan kaikki ja sen kanssa saa olla tosi varovainen koko ajan :D Kaunishan se on, mutta ei tosiaan ehkä kaikkein käytännöllisin!

    1. Pahoittelut kun vastaan näin viiveellä, viestisi olivat jostain syystä menneet roskapostien joukkoon mutta onneksi nyt kurkkasin sinne puolelle! Kiitos kehuista 😍 No sepä juuri – valkoinen lattia on ajatuksena ihana, mutta ei se vaan toimi, ellei ole sitten sellaista tyyppiä joka jaksaa ihan joka hetki olla hinkkaamassa ja putsaamassa lattiaa 🙈

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *