Antiikkilöytö kotiin

Meillä on ollut jo pidempään etsinnässä eräs antiikkihuonekalu, mutta antiikin ostaminen vaatii kyllä kärsivällisyyttä. Olen kuukausitolkulla selaillut muun muassa Toria ja eri antiikkikauppojen sivuja täydellistä lipastoa etsien, mutta sitä oikeaa ei ole meinannut millään löytyä. Tai jos on tärpännyt, niin hinta on hiponut pilvissä ja budjetti tullut vastaan. Kannatti kuitenkin malttaa mielensä, sillä odotus palkittiin lopulta ja vielä ihan sattuman kautta! Pysähdyttiin yhtenä päivänä ohimennen Hämeenpuiston varrella sijaitsevaan antiikkikauppaan Wanhaan Wiljamiin (Hämeenpuisto 25) – emme olleet suunnitelleet mitään antiikkikierrosta saati varustautuneet mittojen kanssa, mutta kunhan nyt ohimennen poikettiin sisälle. Liikkeestä löytyikin upea, 1800-1900 -luvun taitteesta peräisin oleva musta puinen lipasto, joka vaikutti olevan juuri sellainen mistä oltiin haaveiltu. Lipasto oli ilmeisesti juuri tullut liikkeeseen, eikä sitä oltu vielä ehditty laittaa nettiin myyntiin – loistava ajoitus siis!

Nukuttiin yön yli ja tarkastettiin vielä kotona mitat, kunnes palattiin seuraavana päivänä liikkeeseen ostohousut jalassa. Nyt antiikkilipasto on paikallaan makuuhuoneessa sängyn vierellä ja se on kuin tehty tänne. Onneksi päädyttiin mustaan eikä valkoiseen lipastoon, sillä musta tuo tänne sitä kaivattua kontrastia ja rouheutta muuten niin kovin vaaleaan ympäristöön. Messinkiset yksityiskohdat vielä kruunaavat kokonaisuuden ja sopivat muihin kodin yksityiskohtiin. Ja mikä parasta, ihana kun on taas yksi uniikki huonekalu osana sisustusta!

Koti1 Antiikkilipasto4

Olen viime päivät aina välillä pysähtynyt ihastelemaan, miten hyvin lipasto sopiikaan tänne. Ollaan kaivattu asuntoomme paitsi säilytystilaa, myös laskutilaa somistuksille, ja pellettitakan irrottamisen jälkeen makuuhuoneen seinusta jäi tyhjäksi jättäen sopivan paikan lipastolle. Somistus varmasti elää ajan myötä, mutta ainakin näin alkuun lipaston päälle päätyi Marrakechin basaareilta tuotu tarjotin, Köpiksestä sisustusliikkeestä pari vuotta sitten ostettu pieni maljakko, lehtipino, kynttilöitä ja pieni taulu nojaamaan seinään.

Antiikkikaappi2 Antiikkilipasto1

13 thoughts on “Antiikkilöytö kotiin

 1. Teidän koti on kyllä niin tavattoman kaunis ja mistä pidän eneiten – se on todella persoonallinen ja ihanasti eri tyyleillä somistettu! <3 Saako muuten kysyä onko Helsingin kotisi sisustus vielä saman tyylinen kuin aiemmin? Rakastin sen tyyliä myös!

  1. Voi kiitos, ihanasti sanottu! Tänne on kyllä saanut tuotua kivasti pieniä personaallisempiakin elementtejä, sellaisia mitä ei tule ainakaan ihan jokaisella vastaan. Olen innostunut juuri näistä antiikkihuonekaluista taas ihan uudella tavalla! Siellä on sisustus ennallaan :)

  1. Kiitos Laura, oli kyllä loistava löytö! Ja todella, välillä meinasi itsellä malttamattomana jo kärsivällisyys loppua (kun haluaisi kaiken heti nyt), mutta kannatti odottaa :) Se kyllä palkitsee sitten lopulta. Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

 2. Lipasto on kyllä oikea kaunotar! <3 Sopii hyvin teidän kotiin. Esine/tavara tuntuu vielä tärkeämmältä, kun joutuu sitä vähän etsimään, ja voi sitä onnen tunnetta, kun oikea tulee kohdalle. Ihanaa alkanutta uutta vuotta Jonna! :)

  1. On kyllä, ihan täydellinen! Hyvin sanottu, siinä on kyllä ihan eri fiiliksensä, kun ei ole voinut vaan kävellä kauppaan ja ostaa haluamansa, vaan on pitänyt ajan kanssa etsiä. Onneksi oli lopulta tuuria matkassa, kun tehtiin näin hyvä löytö :) Kiitos samoin ihanaa uuden vuoden alkua, Kirsi!

 3. Olipa hyvä löytö! Lipasto sopii tuohon paikkaan loistavasti! Niin kaunis yksilö ja kivat asetelmatkin! Sen muutoksen kuitenkin tekisin, että siirtäisin tuon kaktuskorin muualle ja lipaston vielä keskelle seinää. Noin kaunis antiikkihuonekalu saisi loistaa yksin. Se ei peittelyä kaipaa.

  1. Ollaan kyllä niin tyytyväisiä tähän löytöön! Ja hei kiitos vinkistä, täytyy kokeilla siirtää kaktus toiseen paikkaan ja sijoittaa lipasto keskelle :) Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

 4. Ah, enkö mä vielä kommentoinutkaan tätä! Piti sanoa, että vau miten upea! Mä rakastan antiikkia vähän liikaakin – rupeaa ihan kohta hallitsemaan kotona liikaa…! Mutta kerroksellisuutta ja luonnetta ei tuo mikään muu kotiin niin hyvin kuin vanhat esineet yhdessä uusien kanssa. Aivan upea löytö! Luin kommentteja – onko teillä siis vielä Helsinginkin -koti olemassa? Onpa ihanaa, jos niin on, voi aina oleilla toisessakin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *