Vinkkejä Toscanaan

Vihdoin ja viimein ehdin käymään läpi loputkin kuvat Italiasta ja tekemään postauksen, jossa on kattavasti vinkkejä Toscanaan. Olen saanut paljon kysymyksiä niin majoitukseen, kohteeseen kuin auton vuokraamiseenkin liittyen, joten kokosin tähän yhteen postaukseen kaiken mahdollisen. Loppupuolella on tietysti myös paljon raflasuosituksia eri kyliin – toivottavasti tästä vinkkipläjäyksestä on iloa niille, jotka kaipaavat vinkkejä Toscanaan!

Selailin kuvia hymy huulilla ja mietin vaan, miten valtavasti nautin reissussa valokuvaamisesta. Toki upeita kuvauskohteita löytyy ihan täältä koti-Suomestakin ja fiilistelen yhtä lailla lähimetsässä tai seesteisissä mökkimaisemissa otettuja kuvia, mutta matkustaessa maisemia katsoo niin eri silmin kuin omassa kotimaassa. Tietysti reissukuviin liittyy myös niin paljon muistoja ja sitä iloitsee, miten on saanut jonkin maiseman tai hetken ikuistettua linssin läpi. Nyt kuitenkin löpinät sikseen – tässä erinäisiä vinkkejä Toscanaan!

Vinkkejä Toscanaan Blogitoscana13

Lentäminen & auton vuokraaminen

Vertailtiin pitkään lentovaihtoehtoja ja päädyttiin lopulta Finnairin lentoihin Roomaan. Vaihtoehtona olisi toki lentää myös lähemmäs Pisaan, mutta hinnat olivat tuolloin huomattavasti korkeammat. Roomasta ajoi meidän majapaikkaan pari tuntia, ja Rooman kentältä on helppo lähteä suoraan moottoritietä pitkin.

Itse auton vuokraamisesta olen saanut paljon kysymyksiä, joten muutama sananen siitäkin. Auto on Toscanassa oikeastaan must, sillä se helpottaa huomattavasti liikkumista, ja parasta onkin päästä näkemään eri kyliä ja kaupunkeja. Vuokrasimme auton Hertzin kautta, jota voin ainakin meidän kokemuksen perusteella suositella lämpimästi! Kannattaa muuten liittyä Hertzin Gold -jäseneksi, sillä nimittäin säästää hurjasti aikaa välttäen jonot lentokentän vuokrauspiteessä ja pääsee suoraan autonnoutopisteeseen. Kaikki sujui niin vuokraamisen kuin ajamisenkin suhteen ilman ongelmia ja Toscanan tiet yllättivät positiivisesti.

Blogitoscana3

Majoittuminen

Majapaikan löytäminen oli kuin etsisi neulaa heinäsuovasta – niin paljon vaihtoehtoja! Meillä oli ensin ajatuksena majoittua parissa eri kaupungissa viikon aikana, mutta loppujen lopuksi mukavuus vei voiton ja valitsimmekin viikolle yhden tukikohdan. Kylä oli pieni Foiano Della Chiana, joka sijaitsi hyvällä etäisyydellä kaikista kaupungeista, joissa olimme suunnitelleet käyvämme. Majoituksemme (Casale Cardini) oli paikallisen pariskunnan pyörittämä majatalo, josta oli ihanan vehreät näkymät ja viihtyisä uima-allas. Huoneet olisivat ehkä kaipaneet vähän updeittausta, mutta kaikki kuitenkin toimi ja tilat olivat siistit. Aamupala oli ihan jees, joskin viikon jälkeen sama pienehkö valikoima päivästä toiseen alkoi jo pikkuisen tökkiä. Olisi myös ollut hyvä, jos majoituksessa olisi ollut ravintola lounasta ajatellen – monesti kun meillä tuli kiire ehtiä jonnekin lounaalle ennen ravintoloiden sulkemista ja olisi ollut kätevää syödä nopeasti jotain majoituksessa. Foiano Della Chiana on sen verran pieni kylä, että sen varaan ei kannata laskea syömisen sun muun suhteen. Anyways, olimme kuitenkin tyytyväisiä valintaamme.

Outletit

Pakko mainita myös Toscanan outletit. Alunperin meidän ei ollut tarkoitus käydä outleteissa, mutta kiinnostuin Eveliinan vinkkaamasta The Mall -outletista, joka osui sopivasti matkamme varrelle. Valikoimissa on muun muassa Givenchy, Gucci, Saint Laurent, Chloé, Jimmy Choo, Prada ja vaikka mitä muita luksusmerkkejä, joten tänne kannattaa tehdä visiitti. Täällä oli tosi hyvää tavaraa, esimerkiksi Saint Laurentilla oli minultakin löytyvä Sunset -laukku reilulla alennuksella. Minäkin tein outletista yhden ihanan ostoksen – täytyy esitellä pian täällä!

Blogitoscana7

Blogiin6

Toscanan idyllisimmät kylät

Kuten olen aikaisemmin todennut, kertyi meillä reissussa ihan hurja määrä ajokilometrejä ja ehdimme nähdä viikon aikana paljon. Lähdimme aina ennen lounasaikaa majapaikastamme ja palasimme vasta myöhään illalla takaisin – kävimme usein kaksikin eri kaupunkia tai kylää päivän aikana. Kaikkialla oli sesonkiajasta huolimatta suhteellisen rauhallista, ja juuri pienet idylliset kylät olivatkin eniten meidän mieleen. Val D’Orcian seutu oli todella kaunista ajella – täällä tuli varmasti eniten huokailtua upeiden maisemien perään.

Suosikkikyliämme olivat pieni ja tunnelmallinen Pienza sekä Montalcino, molemmissa oli ihana vaan kävellä rauhassa ympäriinsä ja fiilistellä. Pienzassa oli myös paljon kivoja putiikkeja, täältä (Da Marusco E Maria) ostimmekin paikallista herkkua eli Pecorino-juustoa. Mieleen jäi myös hieman turistoituneempi mutta kuitenkin tunnelmallinen Siena, sekä pieni kylä Asciano, jonne matkatessa oli upeita maisemia (muun muassa tämän postauksen kuvat). Kylien ulkopuolella on maksulliset parkkialueet, jotka ainakin Google Maps näytti aina selkeästi, niin tiesimme minne parkkeerata. Alla listattuna muutamia kyliä, joissa viikon aikana kävimme sekä ravintolavinkit. Ravintoloihin kannattaa muuten ainakin näin sesonkiaikana aina varata pöytä – opimme tämän kantapään kautta ensimmäisenä iltanamme.

BLogitoscana12 Blogitoscana9

SAN GIMIGNANO

Da I’ Mariani  – Pieni ja tunnelmallinen vanhan herrasmiehen pyörittämä antipasti -rafla. Paikkoja on ihan vain muutama, mutta täällä kannattaa poiketa lasillisilla ja alkupaloilla ennen illalliselle suuntaamista. Kaikki valmistetaan silmiesi edessä ja omistaja kertoo mielellään lisää käyttämistään tuoreista raaka-aineista (joskin italiaksi :D). Tämä jäi kyllä mieleen ja täältä ostettiin myös purkki taivaallista tryffelihunajaa kotiinviemisiksi.

Olivieri Bistrot  – Kiva ravintola ja keskeinen sijainti. Erityisesti poikaystävän valitsema sahramirisotto oli todella hyvää!

Toscana2 Blogitoscana1

MONTEPULCIANO

Osteria Acquacheta – Tästä ravintolasta sain vinkin lukijaltani, joten kiitos vielä! Meillä kävi tuuri, kun ravintolan avattua ovensa jäljelle jäi yksi ainoa vapaa pöytä omansa varanneiden jälkeen, joten pääsimme syömään. Varaus on siis täälläkin ihan must ja kuulemma se onnistuu ainoastaan soittamalla. Ravintolan erikoisuutena on hyvät pihvit, joten vegeille en ehkä suosittelisi. Täällä on tiivis tunnelma ja pöytäseurueet juttelevat rennosti keskenään – kaiken kaikkiaan kiva raflakokemus!

Blogitoscana10

PIENZA

Pummaro  – Viihtyisä ravintola isolla terassilla ja hyvät pizzat! Kannattaa tulla ajoissa (tai varata pöytä mikäli mahdollista), sillä pöydät täyttyivät heti illan edetessä ja lopulta ravintolaan oli jo useiden ihmisten jono.

Blogitoscana5 Blogitoscana4

MONTALCINO

Alle Logge di Pianza – Etsimme Montalcinosta kivannäköistä ravintolaa kävellen kaunista kylää ympäriinsä. Tunnistin Homevialauran blogissaan vinkkaaman ravintolan, ja tämä oli kyllä yksi reissun kivoimpia ravintolakokemuksia (joskin harmi ettei Hudsonin Kate ollut tällä kertaa lounastamassa naapuripöydässä kuten Lauralla). Terassin kaarien alta oli ihana katsella kadulle päin, ruoka oli todella hyvää ja palvelu mukavaa. Poikaystävä söi kuulemma reissun parhaan pasta-annoksensa juuri täällä!

MONTICCHIELLO

La Cantina La Porta – Ehkä reissun parhaita ruokia! Eksyimme tänne ihan sattumalta ensimmäisenä iltana, kun toinen ravintola oli täyteen varattu, ja katsoin Tripadvisorista ravintoloita lähietäsyydeltä. Päädyimme tähän pieneen kylään ja satunnaisesti valittuun ravintolaan, joka osoittautuikin ihan loistavaksi. Iso suositus, täällä oli myös ihana palvelu.

 

Blogitoscana6

2 thoughts on “Vinkkejä Toscanaan

  1. Aah ihana Toscana <3 Hyviä vinkkejä, ollaan onnistuttu meidän kaikilla kerroilla välttämään näköjään nuo kaikki :D Ehdottomasti laitettava siis muistiin. Ihania, ihania kuvia, kuten sulla aina <3

    1. Toscana on kyllä vaan niiin ?! Pakko päästä joskus vielä uudestaan ? Kiitos ihana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *