Helppo kasvisruokaresepti arkeen

Kaupallinen yhteistyö: GoGreen & Asennemedia

Kasvisruuan lisääminen ruokavaliossa on ollut jo ikuisuuden tavoitteenani, ja olen vihdoin siirtynyt sanoista enemmän myös tekoihin. Teen paljon esimerkiksi lihattomia pastaruokia tai keittoja, joten mikään tuntematon käsite kasvisruoka ei toki ole ollut, mutta erityisesti sellaiset proteiinirikkaat helpot arkiruuat ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Myös tuo talouden miespuolinen on ollut hieman vaikea osapuoli suostutella kokeilemaan korvaavia vaihtoehtoja. Paljon on ollut kiinni myös omasta laiskuudesta, kun ei ole saanut yksinkertaisesti aikaiseksi etsiä reseptejä ja kokeilla uusia juttuja keittiössä, mikä on ihan naurettava tekosyy. Edes muutaman kasvisruokapäivän lisääminen viikkoon on kuitenkin pieni vaiva, mutta jo jonkinlainen askel. Ja siihen pystyy ihan jokainen!

helppo kasvisruoka linssimuhennos helppo kasvisruoka linssimuhennos

Tässä GoGreenin kampanjassa ei ollut mikään vaatimus kokkailla juuri kasvisruoka-annosta, mutta halusin haastaa itseni nimenomaan tällä osa-alueella. Se näissä ruokayhteistöissä on muuten ihan parasta, kun tulee testattua uusia reseptejä väkisinkin! GoGreen on tuttu brändi paitsi jo aikaisemmista yhteistöistäni, niin omassa kuivakaapissa muutenkin. Meiltä löytyy kotoa aina merkin kvinoaa ja couscousta, jotka ovat helppoja lisukkeita moneen ruokaan, mutta nyt testiin pääsivät uudet luomuruokajyvät. Valikoimassa on Bulgur- & linssisekoitus, Kvinoa- & kikhernesekoitus sekä Villiriisi- & hernesekoitus. Kvinoasekoitusta testasin jo täällä, mutta tämän postauksen maistuvan linssimuhennoksen pariksi valitsin Bulgur- & linssisekoituksen, jossa on luomuviljeltyä bulguria, kokonaista durumvehnää, vihreitä linssejä, ohraa, punaista kvinoaa ja kurpitsansiemeniä – aikamoinen setti!

Kaipasin nimenomaan sellaista yksinkertaista arkireseptiä, johon voisi turvautua aina kiireen tullen, ja johon löytyisi ainekset kaapista lähes poikkeuksetta valmiina. Olin jo tovin silmäillyt Idan blogissa kehutun linssimuhennoksen reseptiä, joten nyt oli sopiva hetki laittaa se testiin. Myönnän olleeni pikkuisen skeptinen, sillä olen kerran aiemmin tehnyt linssikeittoa, joka ei kuitenkaan yhtään vakuuttanut. Tässäkin avainsanana on hyvä maustaminen, ja liian vähillä mausteilla ruoka voi jäädä valjuksi, mutta tällä ohjeella takaan että ei jää! Muokkasin alkuperäistä reseptiä ihan pikkiriikkisen jättämällä pari ainesosaa niiden puuttuessa pois, mutta loistavasti toimi näinkin.

Gogreen3 Gogreen7

Helppo ja maistuva linssimuhennos

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
puolikas chili
kasvisfondi (tai kasviliemikuutio)
1 tl kurkumaa
1 tl voimakasta paprikamaustetta
mustapippuria ja merisuolaa
tölkki tomaattimurskaa (400g)
2 dl GoGreen punaisia linssejä
1/2 tölkki kookosmaitoa
tuoretta korianteria
kylkeen GoGreen Bulgur- & linssisekoitusta

Kuullota oliiviöljyssä pilkotut sipulit, valkosipulit ja chili – lisää sekaan mausteet. Jos siedät hyvin tulista ja kaipaat potkua, voit laittaa tuoretta chiliä enemmänkin (nössölle riitti puolikas ilman siemeniä). Huuhtele linssit, lisää ne tomaattimurskan kera kattilaan ja hauduta. Lisää kookosmaito ja kasvisfondi, hauduta. Hauduta 20-30 minuuttia – mitä kauemmin haudutat, sitä paremmin muhennos maustuu. Tarjoile valmis muhennos GoGreen Bulgur- & linssisekoituksen tai esimerkiksi GoGreen -kvinoan kera ja koristele tuoreella korianterilla.

Gogreen4

Olin niiin positiivisesti yllättynyt tästä (epäonnistuneen linssikeiton muistot kun olivat yhä elävinä makunystyröissäni) – maistoin muhennosta kesken hauduttelun, ja teki mieli lusikoida sitä suoraan kattilasta. Tämän hyväksyi tuo vastahakoinen mieskin, joten muhennoksesta tulee varmasti vakkarikamaa meidän keittiössä .Annoksen ulkonäkö ei ehkä päätä huimaa, mutta ei pidä antaa sen haitata. Ja muuten uskokaa tai älkää, mutta tämä vannoutunut korianteri -hater söi oman annoksensa muutaman lehden kera!

Nyt vaan etsimään lisää vastaavia helppoja arkireseptejä – olisiko teillä suosituksia? Mitä kasvisruokaa teillä tehdään usein? Meillä on ollut kesällä pari muutakin ohjetta testauksessa hyvien lopputulosten kera, joten laitan näitä varmasti lähiaikoina lisää jakoon :)

7 thoughts on “Helppo kasvisruokaresepti arkeen

  1. Sattumoisin juurikin GoGreenin tuotetta tulee kasvisruokaan, jota teen usein ja nopeasti! Pannulla paistetaan silputtua sipulia ja valkosipulia, mukaan lisätään paketti Härkistä (maustamaton tai texmex). Perään tölkki kirsikkatomaatteja omassa mehussaan sekä GoGreenin Chili sin Carne -purkki. Haudutetaan hetki ja syödään esim. riisin kanssa. Jos jääkaapissa on nahistumassa vaikka paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa tms., nekin voi nakata sekaan. Maukasta ja täyttävää, hyvää myös lämmitettynä ?

    1. Mmm, kuulostaapa hyvältä! Kiitos vinkistä, laitetaan pikimmiten testiin ? Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

  2. Kiitos reseptistä, laitan tämän testiin! :) Etsin juuri helppoja kasvisruokareseptejä (ilman soijaa) arkeen, joten tämä tuli kuin tilauksesta! Toivottavasti lisää tulee myös!

    1. Eipä kestä, kiva jos pääsee testiin! Mä jo suunnittelen, mikä päivä tekisin uuden satsin ? Ja ehdottomasti, laitan lisää ruokakokeiluja tulemaan!

  3. Miten tämä on mainostettu facebookissa helppona ja nopeana kun sen takia avasin ja sisältää kolme asiaa jotka pitää pilkkoa, kaksi kertaa haudutusta joista toinen 20-30 minuuttia ja +10 ainesosaa… no sait yhden käynnin ja kommentin :D

    1. Moikka Äkäinen Ida! Harmi kuulla että petyit – toki se on suhteellista mikä on helppo resepti kenellekin. Itse en ole mikään kokki kolmonen ja minulle tämä oli helppo, sillä resepti on todella yksinkertainen (suurin osa ainesosistakin mausteita) ja hauduttaminen sujuu itsestään. Voin vannoa, että tähän pystyy ihan jokainen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *