10 x arkinen fakta

Luonnoksiini on jäänyt joskus jo keväällä blogeista bongaamani postaus, jossa jaetaan erinäisiä arkeen liittyviä faktoja. Niitä oli tosi kiva lukea miettien mihin kohtiin itsekin samaistuu, joten listailin jo tuolloin muutamia itselleni ylös. Nyt postaus viimeinkin eetteriin! Kertokaas, tunnistatteko itsenne jostain seuraavista, vai onko teillä ihan erilaisia arkisia mieltymyksiä tai tapoja?

Faktoja2

1. Käydään aivan liian monta kertaa viikossa kaupassa – tämä on tapa josta pitäisi päästä eroon. Yritämme ajoittaa alkuviikkoon käynnin isossa ruokakaupassa, jossa tehdään suurimmat ostokset viikkoa varten, mutta jotenkin sitä ei kuitenkaan osaa ikinä ostaa tarpeeksi kerralla. Ja sitten tulee käytyä viikon aikana useasti uudemman kerran täydentämässä varastoja. Paheeni on mennä hakemaan vaan pari juttua ja tulla ulos kaupasta kokonaisen kassillisen kera, äsht!

2. Poikaystäväni vie työaamuinaan aina Telman, kun taas viikonloppuherätykset ovat yleensä minun kontollani. Se on kyllä parasta, jos toinen yllättääkin ja tarjoutuu hoitamaan aamuviennin puolesta.

3. Katsotaan tällä hetkellä Homelandin uusinta kautta Katsomosta,  niin ajankohtainen ja mukaansatempaava sarja kaudesta toiseen. Koko kautta ei harmi kyllä voi tykittää yhteen putkeen, vaan jaksoja tulee viikko kerrallaan. Itsekseni taas katson C Morelta Youngeria – juuri sopivaa hyvän mielen hömppää, kun haluaa heittää aivot narikkaan.

4. Kirjaan yleensä jokaisen viikon alussa oman to do -listani tuleville päiville, tykkään että näen kaikki hommat kerralla ja ihan erityisesti nautin kohtien ruksimisesta. Masentavinta tosin on, jos jokin juttu siirtyy aina viikko toisensa jälkeen uudelle listalle, kuten auton huollon varaaminen tai jokin muu ei niin kiireellinen ja helposti lykättävä homma :D Tällä hetkellä pyörivä vakuutusyhtiön mainos “vaikuttaa siltä kuin välttelisit jotain”-mainos on muuten niin osuva!

Faktoja

5. Poikaystäväni ei ymmärrä tapaani purkaa ruokakassit. Puran nimittäin koko satsin ensin levälleen pöydälle ja siitä vasta kaappiin – musta taas tämä on tietenkin se kaikista kätevin tyyli :D

6. Inhoan pyykkien pesemistä, kuivumaan laittamista ja niiden keräämistä. Pyykkiteline seisookin usein paikallaan aina niin kauan, kunnes se on joko auttamattomasti tiellä tai lähes tyhjä tarpeen mukaan noukituista pyykeistä. Imuroinnista taas tykkään, hoidan mielelläni myös astianpesukoneen täyttämisen (koska olen paras siinä tässä taloudessa, haha!). Toinen inhokkini on lattioiden pesu, mutta onneksi meillä on täydellinen jako näiden askareiden suhteen – poikkis kun puolestaan ei voi sietää imurointia.

7. En ole ikinä pystynyt kuuntelemaan musiikkia töitä tai keskittymistä vaativia koulujuttuja tehdessä. Kotona laitan musiikkia soimaan vaan joskus kuvia editoidessa tai vaikka siivoillessa, muuten olen tottunut työskentelemään hiljaisuudessa. En koskaan yliopistossakaan ymmärtänyt, miten koulukaverit pystyivät lukemaan kirjastossa tenttiin napit korvilla!

Madrid14

8. Tykkään varata omaan valmistautumiseeni ennen jonnekin lähtöä vähintään tunnin, mieluiten puolitoista tuntia jos on pestävä myös hiukset. Tarvittaessa vartti tai parikymmentä minuuttiakin riittää (kuivashampoo on tällöin saviour!), mutta mieluiten meikkaan, puen ja syön aamupalan rauhassa pyhittäen rutiineilleni enemmän aikaa.

9. Riidellään poikaystäväni kanssa tosi harvoin ja mitään rajuja riitoja ei ole oikeastaan koskaan näiden vuosien aikana ollut. Sellaiset pienet kinastelut kuitenkin ovat varmasti jokaisen pariskunnan arkea joskus. Yleisimpiä kinaamisen aiheita ovat vaikka jotkin tekemättömät kotityöt tai se, ettei päästä yksimielisyyteen kumpi vie koiran viimeisen iltapissan. Onneksi osataan molemmat pyytää nopeasti anteeksi, jos on tullut korotettua ääntä tai kivahdettua toiselle turhaan.

10. Mulla on edelleen puhelimessa ajastettuna Älä häiritse -toiminto joka päivä klo 22-06. Tämä on parin vuoden takaisen yhteistyökampanjan peruja, kun oli tarkoitus haastaa itsensä käyttämään vähemmän puhelinta ennen nukkumaanmenoa. Toiminto onkin jäänyt kampanjan jälkeen osaksi arkea. Tykkään siitä, ettei puhelin näytä tai hälytä ilmoituksia enää myöhään illalla, niin jää  paremmin aikaa rauhoittumiselle ennen nukkumaanmenoa eikä tule yhtä herkästi tartuttua puhelimeen.

Photos: Essi / Edit by me

12 thoughts on “10 x arkinen fakta

 1. Ihana postaus! Tuli monta tuttua kohtaa omasta arjesta ja samanlailla melkein meilläkin kotona mennään. Eli mies tekee minun inhokki kotityöt ja minä teen hänen. Esimerkiksi se imurointi, onneksi toinen rakastaa sitä :D

  1. Kiitos Pauliina, ihana jos tykkäsit tästä! Hyvä kun toisen inhokki on toisen lempikotityö, niin ei tarvitse tapella kumpi tekee kumman, hehe ;)

 2. Hahha, nää on hauskoja :D
  Meillä menee kyllä muutamat jutut ihan ristiin. Mä puran kauppakassin suoraan jääkaappiin, kun taas oma poikaystävä eka pöydälle ja sitten vasta kaappiin. En ymmärrä miksi pitää tehdä tuplatyö :0
  Me käydään aina sunnuntaisin kunnolla kaupassa ja ostetaan kerralla viikon ruuat. Tosin leipää ja maitoa haetaan keskellä viikkoa, mutta suurimmat ostokset kerralla. Säästää niin paljon aikaa ja rahaa, kun kerralla miettii viikon ruuat, vaikka välillä tuottaa tuskaa.
  Ja ai, vitsit rakastan pestä pyykkiä. Voisin tehdä sitä joka päivä. ?

  1. Hahah, olen samassa tiimissä sun poikkiksen kanssa! Musta se on kätevämpää nähdä kaikki siinä pöydällä ja sitten miettiä järjestelmällisesti jokaisen paikka ? Tuon kaupassakäynnin suhteen pitäisi kyllä petrata. Joka sunnuntai ajattelen, että tehtäisiin viikon ruokalista kerralla, mutta toistaiseksi ollaan aina päästy vaan muutaman päivän päähän. Täytyy ottaa syksyn tavoitteeksi!

   Ja hei, tuutko pesemään meillekin pyykit! ?

 3. Itse taas en voi SIETÄÄ imuroimista :D Ja taasen pyykkien käsittely on mun mielestä ihan mukavaa. Lattioiden pesu on ihan ok. En tiedä mikä siinä imurissa on… Onneksi mullakin poikaystävän kanssa näiden jako menee kuitenkin mallikkaasti eikä imuriin tarvitse juurikaan koskea ;) Mun on muuten jotenkin haastavaa ajatella sua kiukkuilemassa tai kivahtelemassa, kun olet aina niin aurinkoinen! Mukava postaus! :)

  1. Haha, poikaystävä aina sanoo että inhoaa sitä kolinaa mikä imurin kanssa heilumisesta tulee :’D Musta taas on tyydyttävää nähdä, kun pölypallerot katoavat imurin uumeniin, ah!

   Voi ihanasti ajateltu, mutta kyllä sitä valitettavasti osataan täälläkin päässä kiukutella ? Kiitos Roosa, kiva jos tykkäsit tästä!

 4. Itse puran myös kassit aina pöydälle ensin ja siitä vasta kaappiin, ja joka kerta tulee kummastunut katse ? onneksi ollaan jo siihen totuttu. Kaupassa käydään yleensä perjantaina, saa viikonlopuksi ostettua spessumpaa ruokaa kun osaa sanoa mitä tekee mieli, arki vedetään perus kotiruoalla ? meillä myös minä imuroin ja poikaystävä pesee lattiat, kumpikin vihataan toisen hommaa joten menee hyvin yksiin? pyykin pesua välttelen viimeiseen asti, hoidan mieluummin kolmekin koneellista kerralla jotta mahdollisimman harvoin tarvitsee ripustaa kuivumaan?

  1. Hei jes, vihdoin joku komppaa tässä! Meidän tapa on se kätevin, eikö ;) Hauskaa lukea muiden arjesta, samoja juttuja kun tehdään kaikki päivittäin, mutta omilla tottumuksilla :)

 5. Tuntuu kuin olisit kirjottanut 10 faktaa mun arjesta. Mä niin yhdyn tohon pyykinpesemiseen.. ai että se on kamalaa. Ja toi ruokakaupan kassien purkaus. Se on niin paljon helpompaa purkaa ensin pöydälle. Siitä sitten näkee mitä menee jääkaappiin, mitä kuivakaappiin ja mitä muualle. Ja kaiken lisäks ei tuu pidettyä jääkapin ovea turhaan auki kun kaivelee niitä tavaroita sieltä kassien pohjalta. Ja älä häiritse -tila ?

  1. Haha eikä, ihana! Meillä menee siis hyvin yks yhteen nämä arkiset tottumukset ? Ja niinpä, meidän tapa säästää sähköäkin! Täytyy käyttää tätä argumenttina ensi kerralla, kun joku kyseenalaistaa purkamistyylin ?

 6. Hauska postaus!
  Itse tykkään lajitella pyykkejä ja laittaa ne koneeseen, mutta niiden kuivumaan laittaminen on niiin hankalaa, kun pesukone on yleensä just silloin valmis kun väsyttäisi ja laiskotuttaisi ihan kamalasti! :D Eikä edelliset täälläkään mene telineeltä kaappiin ennen kuin seuraaville pitää raivata tilaa. Poikaystävä kyllä auttaisi pyykkihommissa, mutta koska minulla on tietty tyyli laittaa kuivumaan ja viikkaan siistimmin, niin haluan hoitaa pyykit itse. ;)

  Meillä on sit taas niin päin, että minä inhoan imurointia, joten poikaystävä imuroi ja meikäläinen moppaa.

  Tykkään kanssa, että saan valmistautua ihan rauhassa. Joku varttikin riittäisi, mutta aloitan meikkaamisen jne. joku tunti ennen, koska mieluummin niin päin, että sitten saa vain vielä olla eikä samantien tarvitse olla menossa.

  1. Kiitos Tanja, kiva jos tykkäsit tästä! :) Toi on muuten totta, mekin usein huomataan just kun ollaan unenpöpperössä siirtymässä sänkyyn, että ai saakeli ne pyykit on vielä koneessa. Ja vielä kun se teline vie niin paljon tilaa, eri asia jos olisi jokin iso kodinhoitohuone, jossa teline ei olisi koko ajan tiellä :D

   On ollut muuten hauska lukea, miten muillakin pariskunnilla on selkeä jako kotitöissä omien inhokkien suhteen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *