Marokon nähtävyyksiä + VLOGI

Vihdoin uunista ulos viimeinen varsinainen postaus Marrakechista. Kirjoittelin tarkemmin muutamista nähtävyyksistä, ja vinkkaan lopussa myös sellaisista paikoista, joihin emme itse tällä reissulla päässet tai ehtineet. Paljon olisi kyllä vielä ollut nähtävää ja koettavaa – olisi esimerkiksi ollut kiinnostavaa piipahtaa jossain tunnelmallisessa riadissa, tehdä päiväreissu Essaouiraan, päästä kokemaan aavikko tai lähteä haikkailemaan vuoristoon. Monta hyvää syytä siis palata vielä joskus Marokkoon!

Pistin postauksen loppuun myös kuvaamani minivlogin – täytyy kyllä myöntää että en ole siihen lainkaan tyytyväinen, kun materiaalia oli loppupeleissä niin vähän. Vie kyllä aikaa oppia, että vlogiin pitäisi kuvata ihan hurjasti matskua, jotta se toimisi kokonaisuutena, eikä jäisi vaan muutaman minuutin pituiseksi pätkäksi. Noh, harjoitus tekee mestarin ja ensi kerralla sitten viisaampana ;) Spiikkejäkin olisi saanut olla enemmän, mutta ehkä videolta saa kuitenkin jotain fiilistä ja ainakin pätkiä meidän villalta, jota en ole muuten blogissa esitellyt. Otin vlogikameran mukaan myös tänne Madridiin, josko harjoittelisin täällä lisää kuvaamista :)

Majorelle Morocco5 Morocco6 Jardin1 Morocco3

Le Jardin Majorelle

Majorellen puutarha jäi edellisellä Marrakechin reissullani näkemättä, joten tällä kertaa sinne oli päästävä. Meitä varoiteltiin etukäteen, että jonoa saattaa sesonkiaikana olla rutkasti, ja niinhän sitä tosiaan olikin. Mietimme hetken, jäämmekö jonottamaan vai lähdemmekö pois, mutta kun sinne asti oltiin tultu, niin ei maltettu lähteä. Jonotettiin varmaan jotain puolen tunnin ja 45 minuutin välillä, kunnes lopulta pääsimme puutarhaan. Olisimme ostaneet liput myös samassa yhteydessä olevaan YSL:n museoon, mutta tiskillä saimme kuulla, ettei lippuja nyt ole – syy tosin ei ikinä selvinnyt.

Puutarha itsessään on kuitenkin tosi kaunis valtavine kaktuksineen, kirkkaansinisine rakennuksineen ja suihkulähteineen. Ehkä odotin puutarhalta hieman enemmän, se oli loppupeleissä aika nopea käydä läpi, mutta kiva kokemus joka tapauksessa. Lähellä puutarhaa sijaitsee muuten myös kiva putiikki Rue Majorelle, jossa kannattaa samalla piipahtaa.

Morocco2 Morocco1 Mamounia2

La Mamounia Marrakech (Avenue Bab Jdid)

Mamounia -hotellissa olin kertaalleen käynyt, mutta poikaystäväni oli ensikertalainen Marrakechissa, joten olihan täällä piipahdettava. Täällä pääsee tosiaan käymään vapaasti, vaikka ei hotellissa asustaisikaan. Hotelli on niin upea, jaksan aina ihastella mieletöntä värikästä ja mahtipontista arkkitehtuuria! Käymisen arvoinen paikka – Mamouniaan pääsee kävellen Vanhasta kaupungista.

Insta Morocco12 Morocco9 Morocco10 Morocco8

Le Jardin Secret (121 Rue Mouassine)

Le Jardin Secretiin eksyimme ihan sattumalta kierrellessämme Vanhassa kaupungissa viimeisenä iltana ja huomatessamme kyltin puutarhaan. Puutarha näytti ovelta kurkatessa pienehköltä ja sisään piti ostaa muutaman dirhamin arvoiset liput, onneksi uteliaisuuttamme päätimme lopulta mennä sisään. Puutarha nimittäin osoittautui paljon suuremmaksi mitä ulkoa päin osasi kuvitella ja paikka oli etenkin kultaisessa ilta-auringossa laventeleineen ja upeine rakennuksineen niiin kaunis. Ylhäällä tornissa on lisäksi kahvila, josta on upeat näkymät puutarhaan – samalla voi kurkkia puitteita Marrakechin kattojen yllä. Tämä puutarha oli kyllä yksi reissun lempipiakoistani!

Lisäksi:

Bahia Palace – 1800-luvun palatsi, joka koostuu eri rakennuksista, puutarhoista ja sisäpihoista. Meidän oli tarkoitus käydä täällä viimeisenä kokonaisena päivänämme viettäessämme aikaa keskustassa, mutta tuli mutkia matkaan ja aikataulu venähti, emmekä tienneet palatsin sulkevan jo 16.30. Siinä sitten seisoimme sulkeutuneen portin edessä klo 16.50, joten Bahia jäi tällä kertaa näkemättä.

Käsityökeskus – Jos tinkaaminen basaareilla ei houkuta ja haluat löytää yhdestä paikkaa kaiken mahdollisen, kannattaa käydä Käsityökeskuksessa. Sieltä löytyy valtavasti eri putiikkeja aina keramiikasta nahkatuotteisiin ja hinnat ovat täällä kiinteät, joskin ehkä hivenen korkeammat kuin mihin basaareilla saisi tingattua.

Ben Youssef Madrasa – Tämä upeaa arkkitehtuuria edustava entinen koraanikoulu oli valitettavasti meidän reissun aikana remontissa, ja jos en väärin muista, tulisi se olemaan jopa seuraavan vuoden ajan. Täällä olisin ehdottomasti halunnut käydä!

PS. Funny fact – tunnistatteko lentokenttämaisemat vlogista? Sex and the City 2 -leffa on nimittäin kuvattu Abu Dhabin sijaan oikeasti Marrakechissa! Katsoin leffan uudestaan reissun jälkeen ja oli hauska bongailla tuttuja leffassa viliseviä maisemia, kuten juuri lentokenttä, basaarit ja Medinan aukio.

8 thoughts on “Marokon nähtävyyksiä + VLOGI

  1. Voi Jonna <3 ihana ihana video!! näitä ehdottomasti lisää! JA tuo loppu: lyhyt ja sekava kuten tekijänsä :D :D :D <3 aivan mahtava meininki teillä! Samantyyppistä vitsailua saan myös minun lyhyydestäni, hah :D

    1. Ihana sinä, kiitos! ? Olenkin nyt kuvannut tänään täällä Madridissakin, joten vlogia luvassa sitten myös täältä. Hahah, poikaystäväni on kyllä aina sellainen huumoriveikko, että saisi minun puolestani olla vierailevana tähtenä videoilla useamminkin ;)

  2. Älä ole ollenkaan noin itsekriittinen videon suhteen! :) Postauksen tekstin perusteella luulin ensin, että se olisi joku tyyliin neljän minsan pikkupätkä, mutta olihan se nyt ihan vlogin pituinen ja mielestäni oikein hyvän pituinen olikin! Just ton mittasista mä ainakin tykkään paljon mielummin kuin jostain telkkariohjelman pitusista :D Ja muutenkin sisältö ja spiikit olivat mun mielestä just passeleita. Mielummin enemmän just maisemia ja ympäristöö ja paikannimet kirjoitettuna ruutuun, kuin sitä että kuvais vain omaa naamaa puolet videosta ja selittäis että nyt ollaan taksissa, nyt ollaan kahvilla ja nyt ollaan siellä ja täällä :DD Sillon ei saa kauheesti kuvaa paikoista ja itse kohteesta, vaan enemmänkin bloggarin päivän kulusta :D Joten samaan malliin vain jatkat!!

    1. Hei miten ihanaa palautetta, kiitos hurjasti Marianne! Mietin nimittäin jättäisinkö tämän julkaisematta, kun tuntui että sisältöä olisi pitänyt olla reippaasti enemmän ja että tuoko video mitään lisäarvoa. Mutta superkiva jos tykkäsit, tuli niin hyvä mieli kommentistasi ? Kiitos vielä!

  3. Vitsi että oot suloinen! En oo ennen katsonut sun videoita kun tykkään normaaleista postauksista vlogien sijaan enemmän, mutta tuon mittaisen videon jaksaa katsoa tällainenkin lukija joka yleensä skippaa vlogit. Nyt kun tuli tää eka katsottua täytyy katsoa tulevatkin vlogit kun oot niin mahdottoman söpö ja herttainen!

    1. Voi kuinka ihana kommentti, kiitos tuhannesti Riikka! ? Kiva että innostuit katsomaan ja vielä kivempi että tykkäsit, vaikket yleensä vlogeista perustakaan. Lisää on tulossa, sillä sain kuvattua Madridin reissultakin pätkän, mutta tietysti luvassa myös ihan niitä tavallisia postauksia – jokaiselle jotakin! Kiitos vielä piristävistä sanoistasi, tulin niin iloiseksi tästä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *