Inspiraatiota työpukeutumiseen

Sain pariltakin lukijalta hetki sitten toiveen tehdä postauksen työpukeutumisesta, nimenomaan omilla asuillani varustettuna. Ajattelin ensin pitäväni jonkin teemaviikon, jota varten kuvaisin toimistokelpoisia asuja, mutta päädyinkin näin alkuun kaivamaan arkistoistani työasuja tai sellaisiksi sopivia. Ehkä kuitenkin vielä toteutan myöhemmin tuon teemaviikonkin, jos sille on kiinnostusta :)

Nyt yrittäjänä ei tosiaan työpukeutumiseen tarvitse liiemmin kiinnittää huomiota, mutta olen aiemmin ollut muutaman kesän töissä konservatiivisella alalla, joten asuja on jemmassa niiltä ajoilta. Tyylini on saattanut tässä parin viime vuoden aikana muuttua hieman kokeilevammaksi, mutta uskon, että mikäli päätyisin samankaltaiselle virallisempaa työpukeutumista vaativalle alalle, olisivat työasuni tänäkin päivänä hyvin pitkälti samaa linjaa. Klassisen tyylin suosijana tykkäsin pukeutua töihin suoriin housuihin tai kynähameisiin, ja moni näistä asuista miellyttää yhä silmääni!

Office

Yksi suosikkiyhdistelmistäni on suorat housut ohuen neuleen, esimerkiksi kashmir- tai merinovillaneuleen kanssa. Se toimii loistavasti viileämpinä kesäpäivinä ja juuri kashmir on materiaalina ihana, sillä se lämmittää, mutta ei hiosta. Tällaisia simppeleitä neuleita kannattaakin olla kaapissa muutama – ne käyvät tietenkin myös arkikäyttöön ja kestävät hyvin huollettuina vuosia. Housujen lisäksi neule näyttää kivalta kynähameen kanssa – käytin lämpiminä päivinä paljon mustaa, tummansinistä tai valkoista hametta, viimeisimpänä kesänäni innostuin myös suloisista vekkihameista. Hameeseen on tietysti helppo yhdistää myös  nätisti laskeutuvat puserot tai vaikka kauluspaita, ja jos tuntuu liian viralliselta, niin saat kauluspaidasta rennomman kääräisemällä hihoja huolettomasti.

Kuumia päiviä varten kaapissa kannattaa olla esimerkiksi pellavaisia paitoja tai ryhdikkäitä hihattomia puseroita. Spagettiolkaimet sun muut rimpulatopit kannattaa kuitenkin ainakin yleisesti ottaen jättää arkikäyttöön – riippuen tietenkin työpaikan pukeutumisetiketistä. Pidin hihattomien kanssa usein jotain kevyttä jakkua (tuo sinivalkoinen oikeanpuoleisessa keskikuvassa oli yksi suosikeistani!), jonka voi heittää tarvittaessa päälle vaikka lounaalle mennessä. Suorien housujen lisäksi käytin töissä välillä culotteseja, jotka voi helposti yhdistää erilaisiin yläosiin. Lisäksi suosin kesällä toimistolle sopivia mekkoja – mielellään polviin asti ulottuvia sellaisia, ettei helma jää liian lyhyeksi. Näillä pärjää kesätoimistolla jo aika pitkälle, ja erilaisia ylä- ja alaosia yhdistelemällä saa luotua monia eri kokonaisuuksia :)

2 thoughts on “Inspiraatiota työpukeutumiseen

  1. Niin kauniita asuja! Mistä tuo vasemman yläkulman ihana neule on? Ja käytitkö töissä sukkiksia hameiden ja mekkojen kanssa? :)

    1. Kiitos paljon Eerika! Se on Massimo Duttin, mulla on sieltä pari tollaista monta vuotta sitten ostettu ohutta merinovillaneuletta ja käytin niitä paljon töissä. Kannattaa siis tsekata Massimon valikoimat, jos on sellaisia etsinnässä :) En ikinä käyttänyt sukkiksia, saattaa toki olla että jossain pukeutumisetiketti sitä vaatii, mutta ainakaan omassa silloisessa työpaikassani ei ollut kuitenkaan niin tarkkaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *