Vihersmoothie -resepti

Tehdään smoothieita nykyään lähes päivittäin, milloin aamu- tai välipalaksi, tai iltaisin treenin jälkeen. Kunnon blenderi onkin ollut yksi parhaita satsauksia keittiöhankintojen saralla! En ole ollut mikään vihersmoothieiden ystävä, lähinnä siksi etten ole vaan ottanut selvää, mitä raaka-aineita tulisi käyttää maistuvan sellaisen saadakseen. Nyt olen kuitenkin löytänyt hyvän ohjeen tehtyäni smoothien alunperin erästä Instagram -kampanjaa varten, ja sittemmin olen valmistanut tätä samaa jo monta kertaa!

Alkuperäinen resepti on Tuulia Talviolta,mutta muokkasin tätä parin ainesosan verran korvaten sitruunamelissan mintulla ja lisäten tuoretta inkivääriä. Hieman täyttävämmän tästä saa tekemällä kerrokset chiavanukkaalla, mutta kiireisinä aamuina olen valmistanut tätä myös ihan sellaisenaan. Chiavanukas vaatii vähintään puoli tuntia jääkaapissa, jotta koostumuksesta tulee paksua – itse tykkään tehdä sen usein jo esimerkiksi illalla valmiiksi tekeytymään.

Vihersmoothie1

Vihersmoothie
puolikas banaani
1/4 avokadoa
3 palaa pakastepinaattia
2 dl pakastemangoa
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta minttua
sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2-3 dl mantelimaitoa

Chiavanukas
1 rkl chiansiemeniä
1/5 dl kookosmaitoa
1/5 dl mantelimaitoa
(ripaus vaniljajauhetta halutessa)

Vihersmoothie2

Otan mielelläni vastaan muitakin vihersmoothie -reseptejä, nyt kun niiden makuun olen viimein päässyt! Mikä on sinun suosikkireseptisi?

4 thoughts on “Vihersmoothie -resepti

 1. Hei!
  Kivat reseptit! Olisiko sulla vinkkiä, millä korvata mantelimaito (allergia)?

  1. Hei Kata! Olen tehnyt samaa myös soijamaidolla, käytännössä varmasti mikä tahansa neste toimii :)

 2. Moikka Jonna!
  Mun lemppari vihersmoothieen tulee pakastemangoa (n. 100g eli kolmasosa pussista), pieni päärynä, minttua, lime/sitruunamehua (käytän sellaista kaupan valmista), pakastepinaattia sekä nesteeksi ihan vain vettä. Viherjauhetta lisään myös monesti, niin tulee ravinteikkaampaa, vaikka itse smoothie olisi pääasiassa hedelmistä.
  Uusin ihastus on tuore ananas (nyt on satokausi, joten saa aika edullisesti), pakastemango, päärynä ja basilika. Kolmea ensimmäistä suunnilleen saman verran ja basilikaa maun mukaan. Ja nesteeksi taas vain vettä.
  Vihersmoothieihin sopii myös ihan tosi hyvin kiivi, joka on myös tosi voimakas maultaan (eli peittää alleen esim pinaatit yms.). Hillitysti laitettuna saa sekaan upotettua myös pakasteherneitä, edamamepapuja tai sokeriherneitä ja jopa parsakaalta. Rohkeasti vaan kokeilemaan!

  1. Pakko lisätä vielä, että ainakin Prismasta löytyy myös lehtikaalta pakasteesta, eli pinaatin voi vaihtaa välillä siihen tai laittaa vaikka molempia :) Koska helppous on kaiken a ja o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *