Lisää elämyksiä

Kaupallinen yhteistyö: MasterpassTM by Mastercard

Masterpass5

“Haluaisin mennä joskus katsomaan balettia”

“Pitäisi useammin käydä keikoilla”

“Joku musikaali olisi kiva”

Nämä yllä olevat lausahdukset ovat tuttuja omasta suustani. En ole mikään konserteissa juoksija tai erityisen kulturelli tyyppi, vaikka nautinkin livemusiikista ja elämyksistä. Mikä siinä onkin, että tulee vaan niin harvoin selattua vaikka sen oman kotikaupungin tarjontaa, saati sitten että saisi ihan varattua liput jonnekin? Teatteri- tai konserttiliput olisivat myös loistava lahjaidea etenkin sellaiselle, jolle on vaikea keksiä mitään pakettiin kääräistävää – lisäksi tulisi vietettyä yhteistä aikaa. Ilta jonkin konsertin tai vaikka stand upin parissa voisi ilahduttaa esimerkiksi äitiä tai sisarusta!

Yksi tämän vuoden “lupauksistani” onkin aktivoitua tällä saralla. Teatterissa en ole käynyt vuosiin – edellisen kerran olen tainnut olla jossain yliopiston ruotsin kurssin pakollisessa teatteriesityksessä, joka ei nyt varsinaisesti ollut kovin mieleenpainuva. Ehkä teatteri ei muutenkaan ole ihan lempiaktiviteettini, vaikka toisaalta en tosiaan ole näin aikuisiällä pahemmin esityksissä käynytkään. Jos osaatte suositella jotain nyt pyöriviä tai tulossa olevia esityksiä, niin vinkkiä saa laittaa noviisille tulemaan!

Masterpass2

Teatterilippuja en siis ole ehkä heti ensimmäisenä varaamassa, mutta Lippu.fi:n keikkatarjontaa sen sijaan olen silloin tällöin katsellut. Kuten parin viikon takaisessa postauksessani mainitsinkin, on Lippu.fi myös yksi Masterpassia maksutapana tarjoavista verkkokaupoista. Kerroin tuossa postauksessa tarkemmin Masterpassista, mutta kerrattakoon, että kyseessä on siis digitaalinen maksutapa, joka on tällä hetkellä käytettävissä Nordea Payn, Aktia Walletin ja Loyo Payn sovellusten kautta. Masterpass mahdollistaa nopean ja turvallisen maksamisen ilman kortin numeron näppäilyä tai osoitetietojen täyttämistä – nopeus saattaakin joidenkin keikkalippujen kohdalla olla valttia, kun liput voivat mennä kuin kuumille kiville. Eikun pankin sovellukseen kirjautuminen, Masterpass-logon klikkaus verkkokaupassa ja maksun hyväksyttäminen Masterpassin avulla puhelimesta.

Masterpass1

Olimme viime vuoden lopulla kuuntelemassa Paula Vesalaa Tampere-talolla ja liput olivat itse asiassa lahja poikaystäväni vanhemmilta – sanoinhan että tällaiset yhteiset elämykset ovat superhyviä lahjaideoita! Tuolloinkin totesin illan jälkeen ihan ääneen poikaystävälle, kuinka pitäisi käydä konserteissa useammin. On ihana fiilis uppoutua täysillä musiikkiin ja unohtaa kaikki ympärillä oleva, keskittyä siihen miten biisit saavat aikaan kylmät väreet iholla tai tuovat erilaisia muistoja mieleen.

Onhan tässä yhdet keikkaliput sentään jo varattuna ja vaikkakaan ei ole kyse ehkä siitä kulturelleimmasta kokemuksesta, niin odotan sitäkin innolla – olemme nimittäin menossa yhden parhaan ystäväni kanssa Antti Tuiskun keikalle Hartwallille toukokuussa! Olemme jammailleet yhdessä Tuiskun keikalla muun muassa Ruisrockissa, joten innostuin hänen ehdottaessa uusintakeikkaa. Kiertueella näytti olevan vapaita lippuja vielä ainakin Jyväskylässä, Turussa, Kuopiossa, Rovaniemellä ja Lahdessa. Toisaalta minua kiinnostaa myös Mamma Mia -musikaali, eikä vähiten siksi, että katsoimme leffan ihan vastikään eräänä sunnuntaina. Sen jälkeen kotona raikasikin Dancing Queen monta päivää (toimii muuten törkeän hyvin siivousmusiikkina – terveisiä vaan naapureille jos näitte ikkunasta meikäläisen tanssishow’ta). Mamma Mia pyörii toukokuusta kesäkuun alkuun, joten eikun muut Abba-fanit lippuja tulille!

Masterpass3

Saa nähdä miten lupaukseni tulee pitämään, mutta sentään yksi keikka on jo kalenteriin merkattuna. On aina kivaa kun on jotain mitä odottaa! Onko teillä jotain konsertteja, teatteriesityksiä tai muita jo kalenterissa? :)

13 thoughts on “Lisää elämyksiä

 1. Mäkin oon käynyt tosi huonosti aikuisiällä missään kulttuuritapahtumissa! Lukiossa välillä ärsytti kun jokatoinen kurssi vaati jonnekin tapahtumaan osallistumisen mutta jälkeenpäin oon ollut niiiin kiitollinen että on tullut koettua edes ne. :)

  http://www.tyhjaajatus.com

  1. Kuulostaa tutulta, pitäisi toden totta ottaa tavoitteeksi tutkia enemmän tarjontaa! Esimerkiksi baletista on ollut puhetta jo pitkään isäni kanssa, ehkä tänä vuonna se viimein toteutuu. Ja niinpä, hyvä vaan että koulussa kannustetaan :)

 2. Käyn mielelläni tetterissa, konserteissa ym, kävin eilen Vaasassa Billy Elliot musikaalissa ja se oli aivan mahtava! Suosittelen lämpimästi jos olet tulossa tänne vielä kevään aikana :)

  1. Voi vitsit, musikaaliin on kyllä itsekin päästävä! Vaasaan ei harmi kyllä ole oikein enää asiaa, mutta ehkäpä sitten tuohon Mamma Mia -musikaaliin Helsingissä :) Ihanaa maanantaita, Sofia!

 3. Jos tykkäät taiteesta ja museoista, museokortti maksaa itsensä takaisin ja madaltaa myös kynnystä piipahtaa vaikka pikaisestikin jossain näyttelyssä ja toisaalta jos näyttely ei lopulta osoittaudukaan mieluisaksi, ei haittaa, jos on museokortin kanssa ollut liikenteessä. Itse ostin viime kesänä museokortin, ja olen sen myötä käynyt enemmän katsomassa etenkin taidenäyttelyjä.

  Suosittelen lämpimästi Tampereen Työväen teatterin musikaalia Tytöt 1918. Kävin itse katsomassa sen hiljattain, ja voi miten upea ja vaikuttava musikaali oli! Muutenkin suosittelen käymään Tampereella teattereissa. :-)

  1. Museokortista olenkin kuullut parilta ystävältä ja vanhemmiltani. Pitää ottaa siitä enemmän selvää, kiitos Kipa! Ja hei mahtava saada myös musikaalivinkkejä, ummikko niiden suhteen kun olen. Tampereen työväen Teatteri on ihan meitä lähelläkin, joten pitääpä katsastaa tämä suosittelemasi. Kiitos vielä ja ihanaa maanantaita :)

 4. Mä tykkään tosi paljon käysä teatterissa! Käydään mun mummin kanssa 1 tai 2 kertaa vuodessa aina tettareissa, mummi-lapsenlapsi-aikaa <3 (mainittakoon että mummini on NUORI, 62v vasta). Konserteissa en jaksa itse ravata, vaikka se aina onkin kivaa, mutta esimerkiksi minulla ei ole montaakaan suosikkiartistia, vaan pidän sitten vähän sieltä sun täältä yksittäisistä kappaleista, jonka takia ei huvita maksaa esim lähemmäs sataa euroa konserttilipuista!

  Mamma Mia! -musikaali on itselläkin harkinnassa, ajattelin äitini viedä äitienpäivälahjaksi! Ollaan monesti katsottu yhdessä elokuva, ja käytiin itseasiassa silloin ensi-illassakin! Ja nyt tänä vuonnahan tulee kakkososa elokuvasta!

  1. Niin ja elämyksistä vielä! Kummipojalla oli marraskuussa synttärit (4v!!), jolloin en ostanut kun pienen lahjan, samoiten jouluna. Ensi viikon lauantaina koittaa meidän suuri päivä, kun myöhäisenä joululahjana viemme hänet Disney on ice-tapahtumaan!
   Enemmän yhteistä aikaa, vähemmän turhaa krääsää!

   1. Eikä, miten hyvä mieli tuli kommentistasi! Ihana perinne sinulla mummisi kanssa ja ihan mahtava idea viedä kummipoika katsomaan Disney on icea :) Nimenomaan enemmän yhteistä aikaa ja elämyksiä, vähemmän väkisin keksittyä tavaraa. Ihan inspiroiduin tästä, kiitos Jessika ja ihanaa päivää kummipojan kanssa jo näin etukäteen! :)

 5. Mä Rakastan teatteria, musikaaleja ja konsertteja. Tampereella voisin suositella luolamiestä tai cats -musikaalia. Aivan mahtavia! Konserteista olen käynyt katsomassa Robbie Williamsin ja Bruno Marsin viimeksi ja vieläkin fiilistelen näitä mielessäni.

  1. Hei mahtavaa kun vinkkasit, kiitos Tuija! Konserteista jää niiin hyvä fiilis pitkäksi aikaa, itsekin muistelen yhä lämmöllä useammankin vuoden takaisia kokemuksia. Robbiesta ja Brunosta olen molemmista vähän kade, varmasti superhyviä! Pitää nyt todella tutkia tarjontaa :) Kivaa viikon alkua!

 6. Teattereissa, museoissa ja muissa kulttuuririennoissa käyminen irtauttaa ihanasti arjesta! :) Lämmin suositus ainakin Tampereen Teatterin Catsille ja Työväenteatterin Tytöt 1918 -musikaalille, ja jos näyttelyt kiinnostavat, Sara Hildenissä menee usein jotakin mielenkiintoista.

  1. No ihan varmasti, siksi täytyisikin ryhdistäytyä :) Hei kiitos paljon, Tytöt 1918 -musikaalia kehuttiin ylempänäkin, joten se ainakin kiinnostaa! Ihana kun jaksoit vinkata :) Kivaa alkavaa viikonloppua, Piia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *