Vinkkejä alennusmyynteihin

Kaupallinen yhteistyö: MasterpassTM by Mastercard

Näin alkuvuodesta alennusmyynnit ovat täydessä vauhdissa käynnissä. Moni kauppa aloittaa alemyynnit nykyään jo ennen joulua, mutta viimeistään tässä vaiheessa kutakuinkin jokainen putiikki pursuaa punaisia alekylttejä (ja ihmisjoukkoja). Viime vuosina olen tehnyt alelöytöjä suurimmaksi osin netistä, sillä tungoksessa hiki hatussa pyöriminen ja sekasortoiset vaatekasat eivät ole erityisen houkuttelevia. Nettikaupoissa sen sijaan voi vaellella kaikessa rauhassa ilman töniviä kyynerpäitä ja kerrosta hiostavia talvivaatteita.

Yhteistyössä MasterpassTM by Mastercard:n kanssa jaankin tänään muutamia kokoamiani vinkkejä alennusmyynteihin nimenomaan nettishoppailun näkökulmasta. Joko olette kuulleet Masterpassista? Kyseessä on siis helpon ja turvallisen onlinemaksamisen mahdollistava maksutapa, joka on eräänlainen digitaalisessa muodossa oleva lompakko. Kuka muu inhoaa pankkikortin numeron syöttämistä (etenkin kun olet mukavassa asennossa sohvannurkassa ja lompakko jossain ihan muualla kuin käden ulottuvilla) tai verkkopankin tunnuslukujen kanssa sähläämistä? Masterpassin käytöstä lisää alla, kuin myös muita vinkkejä alennusmyyntiviidakkoon.

Masterpass1

Valitse helppo maksutapa

Masterpass on siis digitaalinen maksutapa, joka toimii tällä hetkellä pankkien mobiilisovellusten Nordea Payn, Aktia Walletin ja Loyo Payn kautta. Itselläni on käytössä Nordea Pay, johon puhelimessa kirjautumalla ja valitsemalla verkkokaupassa Masterpassin maksutavaksi voin näppärästi hyväksyttää maksun. Ei pankkikortin näppäilemistä tai tunnuslukuja, vaan ainoastaan pankin sovellus ja Masterpassin digitaalinen palvelu. Masterpass toimii tällä hetkellä 38:ssa eri maassa ja mukana on yli 340 000 verkkokauppiasta, kuten esimerkiksi Lindex, Bubbleroom ja Lippu.fi

Masterpass7 Masterpass2

Kartuta vaatekaapin tilanne

Kuulostaa tylsältä, mutta tämä on tärkeä vaihe! Ennen suinpäin alennusmyynteihin ryntäämistä ja selainten täyttämisellä eri nettikaupoista on syytä tehdä katsaus sinne omaan vaatekaappiin. Aleostoksilla voi helposti hämärtyä alennusprosenteista ja ylimalkaisesta tarjonnasta, joten käy ensin vaatekaappisi läpi ja tee selkeä lista siitä, mitä tarvitset. Ei sillä, etteikö jokainen sortuisi joskus myös niihin kuuluisiin heräteostoksiin, mutta omaa kaappia etukäteen kartuttamalla niiden riski on ainakin minimoitu.

Rajaa valikoimaa

Nettikauppojen alennusvalikoimat ovat yleensä ihan valtavat ja voi tuntua mahdottomalta löytää juuri sitä mitä etsit. Lähes aina nettikaupoista jotain ostaessani rajaan valikoimaa esimerkiksi lempibrändieni tai vaikka tietyn värin mukaan. Monessa kaupassa on mahdollista rajata myös haluamasi materiaali tai vaikka oma kokosi, jolloin on helpompi etsiä vaikka juuri mokkanahkaisia nilkkureita, kashmirneuletta tai omankokoisia farkkuja. Näin säästyt turhalta selailulta ja löydät helpommin etsimäsi.

Masterpass3

Vertaa alennusprosentteja

Aleprosentit voivat vaihdella merkittävästikin eri nettikauppojen välillä, joten jotain mieleistä löytäessäsi tarkista sen hinta ja saatavuus myös toisessa nettiputiikissa. Katsoin esimerkiksi itse erästä mekkoa brändin omilla sivuilla, kunnes huomasin sen olevan paremmassa alennuksessa toisessa nettikaupassa. Vertailu siis kannattaa!

Nouda tilaus liikkeestä

Jos nettikauppa tarjoaa mahdollisuuden tilata alennussaaliisi suoraan liikkeeseen, kannattaa se hyödyntää. Toimituskulut ovat nimittäin yleensä halvemmat (ehkä jopa ilmaiset) ja tällöin pystyt suoraan sovittamaan tilaamasi tuotteet sekä tarvittaessa tekemään palautuksen. Inhoan itse palautusrumbaa ja tilausten postittamista, joten siksi suosin usein tätä vaihtoehtoa.

“Jos et ole ostanut sitä normaalihintaisena…”

… niin se voi olla silti loistava alelöytö! Monesti kuulee sanottavan, kuinka jätettyäsi jotain normaalihintaisena kauppaan, ei sitä kannata enää myöhemmin alennettunakaan ostaa. Olen hieman eri mieltä, koska monesti olen esimerkiksi katsonut jotain vaatetta tai asustetta normaalihintaisena jättäen sen kuitenkin piheyttäni ostamatta. Voi sitä riemua, kun saman jutun on myöhemmin löytänyt alennuksesta! Pelkän alennuksen vuoksi ei tietenkään kannata ostaa, mutta jos tuote yhä miellyttää ja hinta on nyt suopeampi, niin go for it, se ei tee siitä automaattisesti hutiostosta.

Masterpass4 Masterpass6

Joko te olette tehneet jotain hyviä löytöjä? Oma saaliini on toistaiseksi rajoittunut yhteen printtipuseroon, mutta juuri nyt listallani ei olekaan varsinaisesti mitään, mitä erityisemmin tarvitsisin. Yleensä etsin alennuksista laadukkaita perusvaatteita kuten neuleita, takkeja tai esimerkiksi arvokkaampia kenkiä, joita en normaalihinnalla raaskisi muuten välttämättä ostaa. Kevään tulevia reissuja ajatellen olen kyllä yrittänyt kurkkia kauppojen mekkovalikoimia, katsotaan siis tarttuuko vielä jotain mukaan :)

Photos: Viena K / Edit by me

8 thoughts on “Vinkkejä alennusmyynteihin

 1. Mä oon myös aina ihmetellyt kun sanotaan “jos et ostanut tuotetta normaalihintaisena, ei sitä kannata ostaa alestakaan”. Itse useinkin odottelen hetken, varsinkin nettikaupassa, että tuote tulee alueen tai saan käyttää alekoodin. Nyt esimerkiksi löysin alesta uuden urheilulaukun, jota olin katsellut koko syksyn, olin tosi iloinen saadessani tuotteen puoleen hintaan.

  Mitä vanhemmaksi tulen sitä laiskempi olen kiertämään alennusmyynneissä kaupassa, hirveä sotku, pitkät alerekit ja sovituskoppijonot ei huvita. Mutta jos pääsee kauppaan hiljaisena hetkenä, voi alessa olla jopa kivaa.

  1. No juuri näin, allekirjoitan täysin! Sehän on ihan parasta, kun löytää jotain kauan katsomaansa viimein alennuksesta :) Ja sama homma, varsinkaan iltaisin minua ei saisi kyllä jalallakaan kiertelemään alennusmyyntejä, aamulla tai muuhun hiljaiseen aikaan on sitten kivempi katsella kaikessa rauhassa ilman väenpaljoutta.

 2. Net a porterilta löyty musta klassinen-arki laukku MK:lta. Kannatti siis odotella alea, nyt sen sai -50%

  1. Oi loistavaa, hyvä löytö! Minäkin olen joskus tehnyt löytöjä NAP:n Outnet-puolelta :)

 3. Jeop, samaa mieltä, huono neuvo tuo “jos et ostanut tuotetta normaalihintaisena, ei sitä kannata ostaa alestakaan” …
  Uskaltaudun hankkimaan tuotteita, jotka ovat juuri tulleet markkinoille tai joista minulla ei ole aikasempaa kokemusta, juurikin alennusmyynneistä ja tietenkin sellaisia tuotteita, jotka muutoin hintansa puolesta jäisivät kaupan hyllyyn…
  Kodin tekstiilit on usein sellaisia, joita ale “haukka” silmäni yleensä etsii näin tammikuussa, eli yhden Beach Housen tuplalakanan olen onnellisena jo kotiuttanut :) pienemmistä “kivijalka” verkkokaupoista voi tehdä hyviä löytöjä :)

  1. No juuri näin! Miksikäs sitä ei voisi alennettuna ostaa jotain sellaista, jonka on jättänyt hinnan puolesta aiemmin kauppaan. Se on vaan ihan parasta bongata alennuksesta jotain aiemmin himoamaansa! Hyvän löydön olet tehnyt, tuollaisia tarpeellisia “perusjuttuja” kannattaakin etsiä aleista :)

 4. Hei, mitkä on noi sun Leviksen farkut? Ne on tosi ihanat. Saanko niistä lisätietoja/kuvia????kiitos!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *