Kolme hyvää

Blogeissa on kiertänyt tämä 3 hyvää asiaa -haaste tiuhaan tahtiin, ja minutkin haastettiin mukaan ihanien Johannan sekä Artun toimesta. Tässäpä siis omia vastauksiani – silläkin uhalla että tämä tulee joltakulta ehkä jo korvista ulos. Minusta näitä on ollut kuitenkin tosi kiva lukea muiden blogeista, eikä positiivista fiilistä nyt varmaan voi liioiksi blogeissa olla :) Ihanaa perjantaita kaikille!

KOLME HYVÄÄ ASIAA PÄIVISSÄNI

– Vapaus ja vaihtelevuus. Olen monesti kirjoittanut täällä kipuilevani tulevaisuuden suunnitelmien epätietoisuuden suhteen ja se ei ole suinkaan hävinnyt minnekään, mutta olen yrittänyt saavuttaa rauhan mielessäni. Nauttia täysin rinnoin tilanteesta, jossa yrittäjänä voin määrittää itse oman arkirytmini. Nukkua pikkuisen pidempään jos edellisenä iltana ei ole tullut uni, käydä salilla päivällä jos mieli tekee ja yhdistää opiskelun sekä työnteon omien menojeni mukaisesti. Lisäksi päiväni ovat vaihtelevia ja voivat sisältää sen yksinäisen läppärin näpyttelyn ohella kuvauksia, tapaamisia tai pressitilaisuuksia.

– Iltapalahetket. Päivän paras hetki on se, kun töiden ja mahdollisesti treenien jälkeen tehdään poikaystävän kanssa yhdessä kunnon iltapala, leiriydytään sohvalle ja jutellaan päivästä tai katsotaan jotain meidän yhteistä suosikkisarjaa. Näitä pieniä tärkeitä hetkiä on aina erillään asuessamme ollut ikävä ja nyt samassa kaupungissa omassa yhteisessä kodissa niitä osaa todellakin arvostaa.

– Telma. Tuo pieni karvapallero tuo päiviini niin paljon iloa <3 Hymy nousee huulille kun katson tuon söpöläisen venyttelevän sängyssä aamu-unisena, sen varastaessa jostain nurkasta sukat tai tohvelin, sen pyytäessä leikkiseuraa pupuasennossa tai sen käpertyessä sohvalla tiukasti kiinni kylkeeni lämmittämään.

Ikkunalaudalla1

KOLME HYVÄÄ ASIAA MINUSSA

– Positiivisuus. Olen aina ollut luonteeltani positiivinen tyyppi, ja pyrin näkemään kaikissa tilanteissa niiden paremmat puolet. Sellainen hymyileväisyys ja aurinkoisuus tulee myös minulta luonnostaan, ja etenkin asiakaspalvelutyötä aikoinaan tehdessäni nautin niin paljon voidessani ilahduttaa asiakkaita. Toki kaikilla on huonoja päiviä, eikä kenenkään kasvoilla loista aina naantalin aurinko, mutta valtaosan ajasta jaksan pysyä optimistisena.

– Pidän puoleni ja uskallan sanoa vastaan. Olen kiltti luonteeltani, mutta minulle ei ole ongelma puolustaa itseäni tai läheisiäni tarpeen tullen tai sanoa vastaan jossakin tilanteessa. Topakan puoleni olen epäilemättä perinyt isältäni!

– Hyvät käytöstavat. Kiitos äidin ja isän kasvatuksen, ovat hyvät käytöstavat ja kohteliaisuus yksi perusperiaatteitani, joita vaalin. Niiden luulisi olevan ihan itsestäänselvyyksiä, mutta päivittäin törmää tilanteisiin, jossa näin ei kuitenkaan ole – ei esimerkiksi kiitetä jostain, tervehditä tai huomioida toista ihmistä. Juuri yhtenä aamuna täydessä sporassa ollessani astui kauemmista ovista sisään vanhempi rouva, joka selkeästi silmäili ympärilleen etsien vapaata paikkaa. Yksikään ihminen ei noussut tarjotakseen paikkaansa. Nousin kauempaa ylös viittoen rouvan luokseni ja annoin hänelle paikkani. Olin tästä niin pöllämystynyt! Ironisinta muuten, että paikan annettuani ja sporassa seistessäni kysyi vieressä mies hieman takellellen, haluaisinko minä hänen paikkansa. Taisi hävettää, ettei rouvalle tullut tarjottua :D

KOLME HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI

– Tukiverkko. Olen niin kiitollinen ympärilläni olevista ihmisistä – läheisistä perhesuhteista ja isosta perheestä,  avopuolisostani sekä ihanista ystävistä, jotka pysyvät rinnalla välimatkasta huolimatta ja joiden kanssa voi jatkaa aina siitä mihin jäätin. Etenkin asuessani toisessa kaupungissa kuin suurin osa perheestä ja ystävistä, vahvan tukiverkon merkitys korostuu. Onneksi välimatka on niin lyhyt ja esimerkiksi äitini kanssa soittelemme useamman kerran viikossa, ja käyn Helsingissä työnkin puolesta lähes viikottain.

– Onnellinen ja tasapainoinen parisuhde. Aasinsillalla edellisestä – olen niin onnekas kun olen löytänyt rinnalleni ihmisen, jonka kanssa jakaa arkea. Poikaystäväni on tärkein tukipilarini, joka saa minut tuntemaan oloni turvalliseksi, tsemppaa ja kannustaa, ja jonka kanssa saan aina nauraa vatsani kipeäksi. Hän pitää minua kuin kukkaa kämmenellä <3

– Mieluinen työ. Kuten ylempänä jo mainitsin, tunnen aika ajoin oloni epävarmaksi tulevaisuuden työsuunnitelmien suhteen. Muistutan kuitenkin itseäni päivittäin, miten etuoikeutettu olen, kun voin nyt jo tehdä työkseni tätä mistä niin äärettömän paljon nautin. Rakastan bloggaamisessa sitä, että voin toteuttaa itseäni valokuvaamalla ja kirjoittamalla, haastaa ja kehittää itseäni, olla vuorovaikutuksesssa teidän kanssa ja tehdä yhteistyötä upeiden brändien kanssa. Sekin on kutkuttavaa, ettei ikinä tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Tämä tuskin tulee kestämään ikuisesti, joten otan kaiken ilon irti tässä ja nyt, ja olen kiitollinen siitä, että ylipäätään on työ.

Ikkunalaudalla3

KOLME HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ VUONNA

– Hyvä, odottava fiilis. En osannut paremmin kiteyttää tätä, mutta jotenkin minulla on tosi hyvät vibat tästä vuodesta. On vaan sellainen tunne, että tänä vuonna tulee tapahtumaan hienoja asioita. En tietenkään odota niiden tuosta noin vaan tupsahtavan syliini taivaalta, vaan olen myös valmis tekemään töitä niiden eteen.

– Valmistuminen. Tavoitteeni on valmistua kauppatieteiden maisteriksi tänä vuonna. Kunnianhimoisin suunnitelmani olisi valmistua kesällä, mutta se saattaa jäädä haaveeksi, ellen yhtäkkiä saa rykäistyä gradua ja kahta tarvittavaa etäkurssia siihen mennessä. Tavoitteita pitää kuitenkin aina olla! Uskon kyllä, että jos en jostain syystä vielä kesällä, niin loppuvuodesta ihan viimeistään saisin paperit kouraan.

– Matkustelu. Keväälle on jo ensimmäinen matka varattuna ja toinen vahvasti suunnittelun asteella. Nyt kun vielä olen tilanteessa, jossa työ kulkee mukana mahdollistaen joustavuuden, tahdon nauttia siitä.

Ikkunalaudalla4

KOLME HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI

– Lukijat ja vuorovaikutus. En varmastikaan voi tarpeeksi sanoin kuvailla, miten iso osa tätä touhua te lukijat olette! Olen saanut teiltä vuosien aikana niin paljon viisaita ja kannustavia sanoja, vertaistukea, sekä neuvoja ja vinkkejä aina niitä kaivatessani. Lukemattomia kertoja olen myös lukenut kommentteja hymy huulilla ja kyynel silmäkulmassa (herkkis mikä herkkis) – onnistutte aina piristämään huonojakin päiviä. Olen myös kiitollinen siitä, miten vähän olen blogivuosieni aikana saanut negatiivisia kommentteja. Tietenkin kritiikkiä saa ja pitääkin aina esittää, mutta silkassa loukkaamistarkoituksessa jätettyjä kommentteja olen saanut ehkä yhden käden sormien verran jos sitäkään. Täällä vallitsee aina tosi positiivinen fiilis, ja siitä on kiittäminen teitä fiksuja lukijoita <3

– Visuaalisuus ja laadukkaat kuvat. Blogini visuaalisuus on ollut yksi tärkeimmistä tekijöistä sen alkumetreiltä lähtien, ja erityisesti kuviin olen aina pyrkinyt panostamaan. Nykyään sillä on ehkä vaikeampi erottua kuin ennen, sillä laatu on todella kovaa tasoa blogissa kuin blogissa, mutta minulle kuvilla on ollut aina valtava merkitys.

– Aitous. Omasta mielestäni sekä tietenkin myös teiltä saamieni palautteiden perusteella olen pystynyt pitämään blogini aitona ja helpostilähestyttävänä. Ei ole aina helppoa määrittää yksityisyyden rajaa ja sitä mitä tuo itsestä tänne esiin, kun yleisönä on monet tuhannet ihmiset. Koen kuitenkin, että kertomalla täällä niiden kauniiden kuvien ja positiivisten juttujen ohella niistä huonoistakin päivistä vastoinkäymisineen, epäonnistumisista ja omista epävarmuuksista, pystyn pitämään blogin samaistuttavana.

Moni bloggaaja tähän on jo vastannutkin, mutta mikäli seuraavia leidejä ei ole vielä haastettu, niin olisi ihana lukea Marin, Lauran ja Annikan vastauksia! Linkkailkaa myös muut ihmeessä, jos olette itse vastanneet näihin :)

2 thoughts on “Kolme hyvää

  1. Mun mielestä tälläisiä postauksia on kiva lukea. Jatkoon siis vaan. :)
    Pakko muuten kertoa, kun näin sinusta ja poikaystävästäsi unta pari viikkoa sitten. Olitte menneet kihloihin, mutta kerroit asiasta vasta monta viikkoa tapahtuneen jälkeen. Minä sen tiesin ja yritin asiasta kysyä somessa, mutta et meinannut millään luovuttaa ja kertoa totuutta. :D joo, en tiedä mistä tälläinen tuli… :D vähän kriipi ja stalkki lukija täällä hei. :D

    1. Hahah, ihana Johanna! ? Unet on kyllä niin erikoisia, mullakin on joskus tullut joku seuraamani bloggaaja uniin. Varmasti kyllä kertoisin täällä, jos jotain uutisia tulee, heheh ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *