Itse tehty pesto

En ole moneen vuoteen valmistanut pestoa itse, vaikka tiedänkin sen olevan maailman iisein homma. Jotenkin sitä on vaan tullut laiskuuksissa tartuttua kaupan valmiisen pestoon, kunnes viime viikolla nopeaa ja hyvää lounasta kaivatessani päätin tehdä pastan kylkeen tätä herkkua. Kaikki aineksetkin sattuivat löytymään kaapista, joten eikun tehosekoittimeen! En voinut kuin ihmetellä, miten olen unohtanut tämän helppouden – makua ei voi edes verrata kaupan valmispestoon.

Purnukka hupeni muutamassa päivässä, joten tein itse asiassa taas eilen uuden satsin. Tämän päivän pikainen mutta lohdulliselta maistuva lounas koostuikin pastasta reilulla lorauksella tätä pestoa, murustettua fetaa ja kirsikkatomaatteja. Niin yksinkertaista, mutta niin hyvää! Jos ette ole vielä kokeilleet kotitekoista pestoa, niin suosittelen testaamaan ;)

Itse_tehty_pesto1

Itse tehty pesto

Iso ruukullinen (tai kaksi pienempää) tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
1- 1,5dl oliiviöljyä
reilu 1 dl raastettua parmesaania
merisuolaa ja mustapippuria

Kaikki ainekset vaan sekaisin tehosekoittimessa ja voilà!

2 thoughts on “Itse tehty pesto

  1. Itsetehty pesto on niiiiiin hyvää!!
    Mutta aiheeseen liittymättä, haluisitko tehdä postauksen sun kynsilakkakokoelmasta? Sulla on aina niin nätit kynnet ja jotenkin niin huolella valitun oloiset sävyt, et uskoisin että sulla on inspistä meille jaettavaksi :)

    1. Se on, ihan sairaan hyvää! Ja hei kiva postaustoive, kiitos siitä :) Mielelläni teen, rakastan kynsilakkoja ja mulla on monta lempparia! Koitan toteuttaa sen heti ensi viikolla. Ihanaa perjantaita, Marika!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *