Viisi mieleenpainuvaa viime vuodelta

Ehkä olette jo kyllästyneitä kaiken maailman listauksiin ja vuosikatsauksiin, mutta lupaan tämän olevan vihoviimeinen vuotta 2017 koskeva postaus! Sitten katseet kohti tulevaa. Minusta oli kuitenkin kiva tehdä pieni kertaus menneeseen ja miettiä edellisen vuoden kohokohtia. Hassua miten ensituntumalta ajattelin viime vuoden olleen kovin tasainen, kunnes hetken mietittyäni tajusin menneisiin kuukausiin sisältyneen suuriakin muutoksia ja virstanpylväitä.

Haaveet1

Välimatka

Lähes koko puolivuotisen kevätlukukauden asuimme poikaystäväni kanssa erillään minun viimeistellessä opintoja Vaasassa ja hänen ollessa työharjoittelussa Tampereella. Välimatka tietenkin harmitti, mutta kaikkeen osaa tarvittaessa asennoitua ja sopeutua. Ja onhan sitä eletty pikkuisen pidemmänkin välimatkan kanssa vaihdossa ollessamme, joten eihän tuo Tampere-Vaasa etäisyys ollut lopulta  matka eikä mikään. Tuntuu että tästä olisi kulunut jo pitkä aika, mutta muistan miten sitä aina laittoi iltaisin hyvänyön viestejä ja odotti yhteisiä viikonloppuja – niiden voimilla jaksoi taas olla arjen erillään. Nyt ei onneksi tarvitse enää nukkua öitä yksin tai herätä ilman toista vierellä, vaan voi nauttia niistä parhaista pienistä arkisista hetkistä joka päivä <3

Yhteinen asunto ja Tampereelle muutto

Edellisestä päästäänkin loistavalla aasinsillalla ehkä vuoden merkittävimpään muutokseen, kun poikaystävän harjoittelu poikikin vakipaikan Tampereelta. Tämä tarkoitti maisemanvaihdosta luonnollisesti myös minulle ja ensimmäisen yhteisen asunnon hankkimista! Alkujännityksestä huolimatta olen viihtynyt Tampereella aivan hurjan hyvin ja uskon tämänkin kokemuksen vaan kasvattavan. Tänne muutettuani olen kuullut monta kertaa jonkun sanovan, kuinka hän ei voisi ikinä asua muualla kuin Helsingissä, mutta ehkäpä se tekisi jokaiselle näin toteavalle ihan hyvääkin pikkuisen avartaa. Tietysti on hetkiä kun ikävöin perhettä ja ystäviä toivoen olevani siellä missä hekin, mutta onneksi etäisyys on lyhyt ja Helsingissä tulee ravattua muutenkin usein. Tampere tuntuu jo kodilta lähikauppoineen, lenkkireitteineen ja kuntosaleineen kaikkineen. Se “moro” tosin ei vielä kaupan kassalla tai naapureita tervehtiessä oikein luonnistu.

Vuosi täysipäiväisenä yrittäjänä

Ensimmäistä kertaa vuosiin en hakenut kesäksi muita töitä, vaan päätin keskittyä yritykseni pyörittämiseen. Töitä olen tietysti tehnyt bloggaamisen saralla yrittäjänä koko ajan myös opiskeluideni ohella, mutta kesäisin olen tehnyt blogin lisäksi useampana vuotena myös “oman alani” töitä. Mietin aivan liikaa, miten minun pitäisi oletusarvoisesti tehdä ja mitä muut ajattelisivat, jos en menisikään oman alani töihin kuten muut opiskelijat. Nyt en voi kuin ihmetellä, että miksi soin niin paljon painoarvoa tällaisille mietteille – ehkä viime vuosi opettikin luottamaan yhä enemmän omaan intuitioon päätöksistä. Viime vuosi oli taloudellisesti yritykseni paras, joten päätös oli epäilemättä oikea! Olen myös ylpeä siitä, että tein läpi vuoden paljon töitä vieden samalla kuitenkin maisteriopintojani koko ajan aikataulussa eteenpäin.

Vaasan jättäminen taakse

Tämä vuosi oli ikimuistoinen myös siinä mielessä, että jätin opiskelukaupunkini Vaasan taakse. Ihan uskomatonta, vastahan oli syksy 2013, kun aloitin jännittyneenä fuksina ensimmäisen vuoteni Vaasan yliopistossa. Vaasaan lähteminen oli yksi elämäni parhaita päätöksiä ja koen vuosien antaneen minulle todella paljon – kokemuksien ja henkisen kasvun lisäksi mukaan tarttui läjä uusia hyviä ystäviä sekä tietenkin tuo avopuoliso. Maisterikurssit ovat nyt kasassa (kahta etänä suoritettavaa kurssia lukuunottamatta) ja jäljellä on enää gradu. Vuosi 2018 olkoon sitten valmistumisen vuosi, näin on ainakin tavoitteena!

Kesähetket

Kesä yleisesti ottaen jätti mieleen monta kivaa muistoa, kuten ihana Kroatian matka, uuden kodin kanssa puuhailu (poikaystävä tosin ei niinkään muistele lämmöllä maalaushetkiä auringon paahtamassa kämpässä :D), useat ystävien täyteiset mökkiviikonloput sekä perinteinen juhannus Orivedellä, jäätelöhetket Kaivarinrannassa, reunion Marseille-tyttöjen kanssa Köpiksessä, huippuhauskat tuparit ja tietysti festariviikonloput. Viime kesänä olin jopa kaksilla festareilla ja menetin Ruisrock -neitsyyteni! Sekä Flow että Ruissi olivat aivan mielettömän hauskoja viikonloppuja – molemmille festareille on todellakin päästävä jälleen ensi vuonna!

Haaveet2

Loppupeleissä viime vuoteen mahtuikin paljon kaikenlaista, ja juuri nyt fiilis tulevasta on ihan mielettömän hyvä – ties mitä kaikkea vuosi 2018 tulee pitämään sisällään. On sellainen kutina, että vuodesta tulee edeltäviäänkin upeampi! Mitkä olivat teidän kohokohtia tai jotain erityisesti mieleen jääneitä juttuja viime vuodelta?

16 thoughts on “Viisi mieleenpainuvaa viime vuodelta

 1. Vuosi on sinulla sisältänyt paljon kaikenlaista, ja muutto varmasti niistä suurimmista hetkistä kuvittelisin! ? Minun tuleva vuoteni pitäisi tuoda tullessaan myös valmistumisen, joten yhteistsemppi meille molemmille! ?(Vieläkö muuten teillä on helsingissä se toinen asunto?)

  1. Tampereelle muutto oli kyllä suuri muutos, mutta jotenkin nyt on sen suhteen ihan sellainen olo, että no niinhän sen piti mennäkin ja tuntuu tosi luontevalta :) Oi mahtavaa, eikun tsempit täältäkin loppurutistukseen! On kyllä hurjaa ajatella, että vuoden sisällä voisi valmistua, aika menee niin nopeasti. Toistaiseksi meillä on vielä asunto Helsingissä, täältä käsin itse asiassa kirjoittelen tälläkin hetkellä ollessani työn puolesta taas Helsingissä :)

 2. Sun vuosi oli kyllä tapahtumarikas :) Mulla mieleen jäi kaikki ulkomaanreissut, joita tuli peräti 4 viime vuonna. Matkustelu on vaan parasta! :D

  1. Olihan se tosiaan sitten loppupeleissä yllättävänkin tapahtumarikas, vaikka omassa mielessä oli ensin mielikuva kovin seesteisestä ajasta :D Ah ihanaa, matkustelu on kyllä ihan parasta! Toivottavasti päästään molemmat reissuille myös tänä vuonna :)

 3. Ah, so lovely to read your highlights! You should absolutely embrace these things for the rest of your life, it makes you you. :)

  My biggest highlight of the year was definitely the birth of my very first niece. The announcement that my brother would become a father got my crying so hard haha! And then the birth.. oh what a miracle was that. <3

  Let's (imaginably) toast and say cheers to a new year filled with highlights! Wish you a lot!

  xx Carian

  1. Thank you dear Carian for your kind words <3 Oh that's amazing - congratulations for becoming an aunt! You have a very special role in the life of your niece :) I myself have seven nieces and nephews in total and I love being an aunt!

   Hopefully the year 2018 will bring a lot of highlights as well for both of us! ?

   1. Wauw, you’re lucky to be an auntie too! It’s one of the biggest gifts you can receive in life, don’t you agree? Thank youu!! <3

 4. Mun ehdoton kohokohta oli poikaystävän kanssa yhteenmuutto?ja tietenkin hänen kanssaan tehty reissu Kroatiaan kesällä, oih!

  1. Voi no uskon! Saman katon alle muuttaminen on kyllä ihan parasta – saa päivittäin nauttia niistä ihanista arkisista hetkistä toisen kanssa <3

 5. Ihanimmat asiat viime vuonna olivat yhteiseen asuntoon muuttaminen poikaystäväni kanssa 3,5 vuoden etäsuhteen jälkeen, AMK:sta valmistuminen ja ensimmäinen vakityöpaikka. Isoja ja tärkeitä juttuja kaikki. ?

  1. Voi että, ihanaa! Eäsuhteen (varsinkin noin pitkän sellaisen) jälkeen osaa kyllä todella arvostaa sitä, että toinen on lähellä koko ajan, saa iltaisin nukahtaa viereen ja aamuisin herätä yhdessä. Ihan mahtavaa, että olette nyt päässeet saman katon alle <3 Ja hurjasti onnea muista isoista saavutuksista - tärkeä vuosi tosiaankin!

 6. Tapahtumarikas vuosi takana sulla!:) Mulle sormessa kimalteleva sormus muistuttaa joka päivä viime vuoden kohokohdasta<3 Muuten vuosi olikin melko tasainen opiskelujen ja töiden parissa. Tälle vuodelle onkin isoja haaveita, koiranpentu ja mahdollinen valmistuminen loppuvuonna! Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää?

  1. Voi, hurjasti onnea kihlauksesta! ❤️Varmasti siis ikimuistoinen vuosi :) Ja sellainen myös tulossa, oi että! Minkä rotuinen koiranpentu teille on tulossa? ?

   1. Kiitos!<3 Australian labradoodle on toiveissa, ne vaan on niin haluttuja että pentujonot on melkein vuoden pituisia?

    1. Voi että, meidän ystäville tuli vastikään labradoodlen pentu ja voi juku mikä nallekarhu se on ? Toivotaan että pentu löytyy pian teillekin, odotus on kyllä sitten sen arvoista :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *